Zimsko/proljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kristina 30
    19. Listopad 2018. 10:27

Tonka drago mi je ako mogu pomoci savjetom,prosla sam jedan porod,sad cekam drugi i bila sam “babica” kod poroda u pratnji pa znam kaj se dogada s tim da je u boxevima u radaoni bilo jos dvoje zena koje nisu imale pratnju i iskreno bilo mi ih je jako zao jer su u svemu tome bile same a primalja je tu i tam dosla da ih vidi vise je nije bilo nek bi je trebalo🤨a sto se tice kada tiskas i kada se napinjes prakticki ti sva krv udari u glavu od pritiska i moze doci do toga da u trenutku izgubis svjest al ne da padnes u nesvjes totalno nego nisi priseban onda je najbolje da te mm malo pljusne da moram tak grubo reci tako sam prosla ja dok je mene sestra malo napljuskala a i ja sam kolegicu dok joj se to desilo..da malo dodes sebi☺️Tesko je to al mi smo zene snazne i mi to mozemo a najbitnije da ne bebika ziva i zdrava❤️

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 10:27

Tonka drago mi je ako mogu pomoci savjetom,prosla sam jedan porod,sad cekam drugi i bila sam “babica” kod poroda u pratnji pa znam kaj se dogada s tim da je u boxevima u radaoni bilo jos dvoje zena koje nisu imale pratnju i iskreno bilo mi ih je jako zao jer su u svemu tome bile same a primalja je tu i tam dosla da ih vidi vise je nije bilo nek bi je trebalo🤨a sto se tice kada tiskas i kada se napinjes prakticki ti sva krv udari u glavu od pritiska i moze doci do toga da u trenutku izgubis svjest al ne da padnes u nesvjes totalno nego nisi priseban onda je najbolje da te mm malo pljusne da moram tak grubo reci tako sam prosla ja dok je mene sestra malo napljuskala a i ja sam kolegicu dok joj se to desilo..da malo dodes sebi☺️Tesko je to al mi smo zene snazne i mi to mozemo a najbitnije da ne bebika ziva i zdrava❤️

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 10:34

Chery mene su ti znali boljet jajnici kada sam bila u pokretku i kada sam se namjestala na jedan pa na drugi bok na to sam rekla gin da me bole jajnici i kaze on meni da jajnici ne mogu boljet u trudnoci jer oni miruju tako da me poslao na kontrolu urina da nebi bila posljedica upale ili bakterije al ne bilo sve u redu a sad si ti misli..s tim da sam imala problem s probavom pa s vjetrovima i nekako sam to prepisala nepravilnom radu crijeva..kupila sam caj od brusnice i pila nakon tjedan dana je boljelo i onda stalo.. i od poslije vise nista..kupi si brusnicu i caj od nje pa pij,probaj mozda stane..

Tonka185
    19. Listopad 2018. 10:34

Cherylane, s obzirom na tvoju operaciju jajnika itd ne bi se htjela mjesat u tvoje stanje jer zaista ne znam da li to moze biti povezano s tim ili je jednistavno (kako se ja uvik tjesim) to sve normalno i svasta nam se novog dogadja.znam samo da sam rekla sebi posljednji put kad sam se uspanicarila, zbog drugih koji su me isprepadali, da necu vise nikom u kuci govorit osim suprugu ako osjetim bilo sta novo da me zateze ili slicno, nego cu slusat sebe i ako odlucim javit se doktorici zato sto ja mislim da je tako ispravno a ne zato sta me drugi nagovaraju.jer nema smisla za svaku novu senzaciju koju osjetim u tijelu letiti doktoru i panicariti. Ali isto tako nikad ne znamo hoce li jedan od tih "osjecaja" nas prevariti pa zbilja bude nesto a mi ne odreagiramo.tako da, ako mislis da se nece moci umiriti javi se doktoru.
    Kristina, ti si onda tesko iskustvo 😆 ja se nadam da ce bit kakva dobra babica makar da me pljuska kad vec suprug nece biti tu hahah 😊 sigurno je lakse kad si upucen i znas kad kako treba reagirati i to je zaiista veliki plus 😰 

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 10:51

Tonka evo da mogu uskocila bi i tebi ako nikaj drugo bar da te za ruku drzim al sta ces..ja sam jos premisljala dal da uzmem sa sobom nekog al kad se sjetim lakse je kad si s nekim kad mm to ne moze,pekmez moj,mislim nije pekmez nego njemu srce puca i on bi se plakal i panicaril da me vidi u bolovima a ne moze pomoci tak da mi ne treba panicar i valjda bi vise brige imala s njim nek s sobom tak da mislila sam uzet Doulu al je sogorica rekla da bi htjela ici tak da pe ona☺️

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 10:53

E da pitam sad se sjetih..dal vasi mm imaju simptome trudnoce skupa s vama?

student13ica
    19. Listopad 2018. 11:06

Ja svakodnevno osjećam bol u trbuhu naročito pri kraju dana, prvo imam cistu od 10cm i jajnici su mi još natečeni od postupka IVF. Cure kako vi podnosite auto, vožnju. Mene je počelo baš umarati, svaki dan sam u autu i to po 100km na dan. Smatrate li da može nešto štetiti plodu?

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

Anchy123
    19. Listopad 2018. 11:23

Pozdrav curee :) Nova sam ovdje pa se ispricavam sto samo ovako upadam s ovom temom, al bi zeljela da mi netko pojasni tko zna :) 
    U radnom odnosu sam od 8-og mjeseca i biti cu do 11-og il 12-og mjeseca. To bi bilo 5 mj radnog staza, nebi imala punih 6 mjeseci. Termin za porod mi je 29.3. 
    Sad kako ide zakon za onu naknadu od 831,50 kn? To ide s komplikacijama? Bi li ja mogla dobivati tu naknadu prije poroda da odem na bolovanje recimo iduci mjesec (s 3 mj radnog staza i 3 isplacene place)? Nadam se da me je netko shvatio sto me zanima 🤷‍♀️🤦‍♀️

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 11:27

Zbog cega bi voznja stetila plodu? Vise ti steti mobitel,komp i ostalo kaj zraci nego voznja. Ja sam gubila 2 sata voznje na posao i natrag s tim da sam se vozila po najgoroj i najopasnijoj cesti valjda u cijeloj hrvatskoj. Sad mi je vec malo teze sto se tice parkiranja jer nisam vise okretna ko prije. Ja kad se vozimo namjestim sic da nam je udobno s tim da imam poluterenca na visokom sam i upalimo radio,pjevamo,mazim busiku i gustamo☺️Ja sam ti u autu stalno jer je mm na terenu po mj dana i sve moram sama,od svoje skolarke do odlaska na preglede s tim da na pregled trebam putovat 30 km u jednom smjeru,nije mi bas usput tak da ne brini nist od voznje nemre nastetit bebi.

Kristina 30
    19. Listopad 2018. 11:27

Zbog cega bi voznja stetila plodu? Vise ti steti mobitel,komp i ostalo kaj zraci nego voznja. Ja sam gubila 2 sata voznje na posao i natrag s tim da sam se vozila po najgoroj i najopasnijoj cesti valjda u cijeloj hrvatskoj. Sad mi je vec malo teze sto se tice parkiranja jer nisam vise okretna ko prije. Ja kad se vozimo namjestim sic da nam je udobno s tim da imam poluterenca na visokom sam i upalimo radio,pjevamo,mazim busiku i gustamo☺️Ja sam ti u autu stalno jer je mm na terenu po mj dana i sve moram sama,od svoje skolarke do odlaska na preglede s tim da na pregled trebam putovat 30 km u jednom smjeru,nije mi bas usput tak da ne brini nist od voznje nemre nastetit bebi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.