Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    03. Kolovoz 2022. 21:34

Harry - nekidan vijest da se kompleti prodaju za preko 1000e. Kaže muž da onda imamo maloj za faks. Skoro je letia kroz prozor! Neka knjige ne dira, može bit i SSS 😂 
    -
    Bočice i dalje iste - dr browns, siroko grlo, sisac 1. Ne buni se, pije uredno.
    -
    Piletina je mojoj najdraza. Al oslic je bio.... moram li ovo jest? A dobro, kad moram.... 😂  
    -
    Muž mi je jarac, sestra, kolegica, zet..... teški ste u pm. 😂 al tako mi i treba. Cekam bebu godinama pa placem jer je trebala bit vodenjak (oni su cudni!). Eto, rodila se 30 dana ranije da mi zapapri 😁😁
    -
    Krstenje - javim.A bit ce vruuuuuce ajme. Al stas, cekala sam da ovi iz inozemstva imaju godisnji 😔 Baka bi mi svisnula da je sad ne krstim! Pa vec kasnim 6mj 😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    03. Kolovoz 2022. 21:36

Nisam još makla ventilić iz bočice. Zašto? Nemam pojma. 😂 isto ga mrzim prat!
    Al vidila sam u nekoj grupi na fejsu da kad maknes ventilic, zna se uvuc sisač pri srkanju jer se stvori vakum. Mada nisam primjetila onih par puta kad ga je muž zaboravio staviti 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

JanaL.
    04. Kolovoz 2022. 08:44

Mašemo iz izolacije!🤗 Naravno da je i mene uhvatilo 😓 mali je srecom drugi dan bez temperature. Pedijatrica nam je isto u koroni a zamjene nema…ne moram vam pricat…opet sam okrenula 50 brojeva tel da bi došla do nekih info.
    Clarissa evo kako su ti cure napisala…razmak između paracetamola i ibuprofena mora biti 2 sata. S tim da ti vrijedi da započinjes s paracetamolom pa ako on ne djeluje, odnosno ako vidiš da se temp uopće ne spušta ili još diže onda daješ ibuprofen za 2 sata. S tim da paziš jer ti razmak između dva paracetamola mora biti 4 sata, a između 2 ibuprofena 8 sati. Našla sam upute lijepo opisane ovdje : https://ljekarna-rijeka.hr/blog/kako-sniziti-povisenu-tjelesnu-temperaturug-291/
    Ono šta je mene uvijek bunilo je to što većina priča o sirupu i čepićima…a bitno je zapravo šta je…paracetamol ili ibuprofen. I jedno i drugo postoji u obliku sirupa i čepića, a kako mi je ped rekla da ako se kombinira daje se jedno na usta a drugo u guzu 😁
    A šta se doze tiče daješ prema kilazi djeteta kako piše u uputi. I da …kad se kombinira treba pazit da ne prijedes max dnevnu dozu i tu samo trebaš izračunati koliko ti paracetamola/ibruprofena ima (mg) u količini koju si dala ili ćeš dati…npr. 5ml sirupa Panadol ima 120mg paracetamola, a max dnevna doza je 60 mg/kg djeteta dan…ima i doziranje na 6 sati ali se sad ne sjećam. To sve naravno ide samo u must situacijama. Paracetamol navodno ne skida visoke temp. +39. Uglavnom, nadam se da ti sve ovo nikad neće trebati.
    Ja sam doma imala paracetamola Eferalgan čepiće od 80mg a onda sam bila na čudu sa doziranjem jer su ti za bebe do 8 kg, a mali mi ima, pretpostavljam,8,5- 9. Prije mjesec i pol je imao 8,100. Nisam htjela lomit čepiće i kemijat pa sam prešla na sirup kod kojeg se lakše namjesti doza po kilazi. Kasnije sam kombinirala sa Neofen čepićima . Sva sreca samo jedan je bio dovoljan. U googlanju nađeš svašta pa sam pročitala da ibruprofen kod beba ima neke veze s pojavom nekog sindroma 😔😰.
    Bibi ni ja nisam znala za pelene…zato sam morala prat sjedalicu 🤭🙃

💙👶 07.12.

• Clarissa
    04. Kolovoz 2022. 08:48

Nisam ni ja znala ovo za pelene za kupanje, good to know, iako ovog ljeta nas more ne bude vidjelo...ali za ubuduce
    Bibi koliko dugo ste na kasicama dosad? Mi krenuli prije tjedan dana, jucer sam pedici rekla sto je dosad jeo sve i veli nek slobodno i drugi obrok u danu radim, bas me iznenadilo, mislila sam treba proci barem mjesec dana do toga. Budem jos malo samo na jednoj kasici pa cu krenuti i na drugu. Rijesili i cijepljenje jucer, ovaj put nasrecu bez temp (dosad barem), samo je bio umornjikav, prespavao popodne, puno pojeo iz bocice, noc normalno spavao, jucer onda nisam stigla kasicu raditi pa cu danas nadoknaditi s nekom zelenom. Rekla nam pedica da je motoricki sve super pa mi odmah lakse. E da, novost je da je prije nekoliko dana otkrio neke pokrete puzanja, ali zasad samo gmize kao crv pa se nanervira kad dodje do coska/ruba
    Joj i mene strah opet ucestalosti korone, stalno netko javlja da je (opet) zarazen, zasad se

• Clarissa
    04. Kolovoz 2022. 08:51

Ovo je on nogicom stisnuo pa se poslalo, htjela sam reci zasad se drzim otvorenoga.
    Hvala cure, hvala Jana!

• Clarissa
    04. Kolovoz 2022. 09:03

Sad  ima 7 kg i 65 cm (6 mj), one velike temp nas strefile kad je imao oko 5 kg i rekli da cijeli cepic stavim, uglavnom dosad sam cijeli stavljala (eferalgan), sirup mi je neofen. Nocas sam to sve stavila u vojnu spremu kraj kreveta, dvaput mjerila temp, bila je samo 37,2 pa nisam davala. I prvi put sam skuzila da su mu se tabani jaaaako uznojili, glavica di lezi ne, samo tabani.
    Poceo je na boku raditi nesto sto izgleda kao plenk dok si hoce dohvatiti igracku, guzu i dalje pumpa bio na trbuhu ili na ledjima. Joj da, stavila ga dio noci k sebi u krevet da lakse pratim ako krene temp, on se okrenuona trbuh u snu pa sam zapravo dezurala jel normalno moze disati I tako budna imala prilike vidjeti kakve sad manevre i obrtaje izvodi dok spava - bolje da nisam znala!

• Clarissa
    04. Kolovoz 2022. 09:06

Kad smo kod guglanja, naravno da sam jucer odmah pretrazivala beba puno spava nakon cijepljenja, bolje da nisam, ali nasla sam i da je to normalno pa sam se zadrzala na tom tumacenju 

melani32
    04. Kolovoz 2022. 11:57

Clarissa meni su rekli da bebe koje su imale urinoinfekt znaju imati malo jaču reakciju na cjepiva. Tako da cemo bit spremni za ubuduće.

Nemam problem s tim da beba ide s nama po dućanima ali klime su ubitačne, meni bude hladno kad uđem, pa zbog toga izbjegavam vodit ga jer se uvijek oznoji kad se vozimo u autu, kosica mu bude mokra.

Krštenje,  ne znam možda ćemo početkom jeseni. I mi po nekim članovima obitelji već debelo kasnimo s tim 🤣. Prvog sam krstila tek na prvi rodendan, odgađali smo zbog korone, pa su neki napokon odahnuli kad smo to riješili 🤣🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    04. Kolovoz 2022. 20:44

Clarissa mi smo od 5mj starosti krenuli svaki ozbiljno s dohranom. Klopali smo jednu kasicu u kasno jutro. Nakon pregleda sa 6mj mi je pedica rekla da mogu krenuti s drugom, pa smo tako i napravili. Ujutro ide vocna, popodne povrtna.Ujutro vise pojede, popodne bude klope po svuda😂 Moram maknuti tepih jer non stop cistim ovak i onak, pa mi je lakse samo parket odrzavati.
    Ima jos netko kucnog ljubimca ili smo jedini s dlakavcem? Ujutro nakon umivanja doslovno odmah palim usisavac da zvjerka moze na pod. Kupila sam cak i stapni da bude pri ruci kroz dan😅
    Za ducane, i mene zivciraju rashladni frizideri jer se mala uvijek oznoji. A i frka me korone. Nije da ne odem nikad al budem ko flash gordon po ducanu😂
    E da, ovaj plank kaj spominjes Clarissa to smo i Upitnica i ja spominjale. Bas tak to meni izgleda. I moja gmize ko luda, nema sanse da joj neka igracka ostane neulovljena. Bas vidim kak usavrsava tehniku, sad je to vec nesto napola izmedju puzanja i gmizanja. Al ne kuzi jos prostor najbolje pa kad dodje ispod stola u dnevnom, obavezno se lupne glavom u stolicu🤦‍♀️

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Clarissa
    05. Kolovoz 2022. 09:33

Odlicno, bibi! Mozda mi je malo zao sto nisam ranije pocela raditi kasice, ne znam sto me tako bilo strah Sad kad razmisljam, ona strajkanja i ljutnja na bocicu su mozda bili i znakovi da je spreman za novu klopu. Ne znam je li i kod vas tako, ali moj otkad je na kasici, potamani i sve bocice u danu, cak sam malo i povecala dozu, kao da mu je bolji apetit. Ja zasad kombiniram voce i/ili povrce dopodne, i zitarice uvodim, to je kao drugi obrok u danu, spremam se piletinu uvrstiti, budem onda i popodnevnu kasicu uskoro uvela. Bas me zanima kad ce moci gnijeceno krenuti jesti, ovo stapnim mikserom radim.
    E da, za sisace ste pisale, bocica mi je T Tippee i sisac br 2. Zanimljivo ono za ventil! 
    Jutros sam ga nasla na trbuhu, izgleda da sve cesce tako spava, ha valjda mu se nista ne moze dogoditi ako se sam tako okrene.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.