Hvala ti na komentaru, i sama znam da je vecina toga van naseg utjecaja i da to sta zamisljam ne mora bit ni blizu istini. Nezz sta me pere zadnjih dana.
-
Veliki braco vec ima iskustva i zna da si ti i dalje njegova iako je nova beba tu, malenom je to šok 😁
Sestra i ja smo 20mj razlike i malo je reci da je nisam dobro prihvacala..... gađala je igračkama, prolijevala cokolinom. Danas smo super. Između druge i trece i trece i cetvrte sestre je po 4 godine i u jednom slicaju je super, a u drugom kaos teski. 😂 al mozda je to cista sreca radi karaktera.
-
Dojenje - nemam iskustva bas al gledam zene oko sebe, trazi i prihvati maksimalnu pomoc okoline. Nemoj propustiti dojenje ako ide jer ne stizes nesto. I izdajanje uzima vremena, i pranje bocica i izdajalice, nek uskoci tko god moze. Clanica obitelji je s dvoje djece izgorila. Pokusala je maksimalno sama odrazavati i kucu i djecu (muz je radio i dosta trosio na put od-do posla) i stres joj jr pojeo stitnjacu. Na kraju su se svi brinuli o njoj 3mj da dode sebi. Ssd je rodila trece (isto curica nakon 2 sina) i bavi se samo bebom. Bez pardona je obavijestila majku pa svekrvu da uskoce. I u pravu je. Za brigu o djetetu trebamo pomoc cijelog sela. Pazi na sebe.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ja i muz cesto snjuhamo kako nam mali brzo raste, dogodine velili djecak od 2 ipo koji se nece htjet nosit i slicno. Onda kazemo tad cemo napravit drugo, iako je on reko da je covik od jednog djeteta al mozda za dvi god i bi radi malog il mene.
Ugl ne zurimo se, ne planiramo skoro drugo jer ovaj nas je satro s grcevima, zubima i nejedenjem. Jos uvik doji ko lud i budi se po noci triput.
Kakvi su vasi s govorom, cini mi se da nemam nekog brbljatora, jos uvik masu onih nepovezanih rijeci. Nekad zna ne rec danima neke rijeci npr tata. Mozda smislenih rijeci ima max 7,8.
Jel ko razmisljo uskoro provati s tutom?
Mateo 30.11.21
Bru koja si mi utjeha sad. Citajuci da je tvoj jos uvijek sisoje.. Moja jos uvijek cicai neda se, sinoc sjedi na krevetu dere se cika cika, daj daj. A doma niko ne govori cika. I isto se budi nekoliko puta po noci . Kaze mi muz jutros da joj dam dohrane , kao vjerovatno je gladna, kad je imala negdje oko 10 mj, vise nije htjela dohranu, svaki put bi bocicu odgurnula. Nisam sigurna da ce htjet sad...Ubije me sa nocnim budenjem,jer radim i rano ustajem.
Brblja kako kad...nesto ima smisla nesto nema.. al kuzimo sta zeli.
Rijesavanje tute -budemo probali sad kad smo na godisnjem. Pa cemo vidjet.
Dojenje- meni je dojenje super, sto napravila sto ne napravila maza je cicala. I to mi je bila pauza za odmor, chillanje. Dojenje je u pocetku trajalo i trajalo po 45 min. Kaze mi pedijatrica dug cica ,max 25 min. Al meni je bilo super. Kasnije smo dosli da je vremenski krace trajalo.Nema bocica, strke...grijanja,stresa. Jesam ju morala dohranjivat, ali bilo mi je lakse jer nisam morala odmah slagat bocicu.
Ko naslov serije selo gori baba se ceslja.
Meli nek si otvorila dusu, samo daj, znam sta znaci . A i kuzim da je mali ljubomorko, jer vidim kako moja reagira, ako nema moju pozornost.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Bru koja si mi utjeha sad. Citajuci da je tvoj jos uvijek sisoje.. Moja jos uvijek cicai neda se, sinoc sjedi na krevetu dere se cika cika, daj daj. A doma niko ne govori cika. I isto se budi nekoliko puta po noci . Kaze mi muz jutros da joj dam dohrane , kao vjerovatno je gladna, kad je imala negdje oko 10 mj, vise nije htjela dohranu, svaki put bi bocicu odgurnula. Nisam sigurna da ce htjet sad…Ubije me sa nocnim budenjem,jer radim i rano ustajem.
Brblja kako kad…nesto ima smisla nesto nema.. al kuzimo sta zeli.
Rijesavanje tute -budemo probali sad kad smo na godisnjem. Pa cemo vidjet.
Dojenje- meni je dojenje super, sto napravila sto ne napravila maza je cicala. I to mi je bila pauza za odmor, chillanje. Dojenje je u pocetku trajalo i trajalo po 45 min. Kaze mi pedijatrica dug cica ,max 25 min. Al meni je bilo super. Kasnije smo dosli da je vremenski krace trajalo.Nema bocica, strke…grijanja,stresa. Jesam ju morala dohranjivat, ali bilo mi je lakse jer nisam morala odmah slagat bocicu.
Ko naslov serije selo gori baba se ceslja.
Meli nek si otvorila dusu, samo daj, znam sta znaci . A i kuzim da je mali ljubomorko, jer vidim kako moja reagira, ako nema moju pozornost.
Evo ja se nadala da bi to dojenje smanjila ka bi pocela radit i dobila vrtic, al od toga zasad nista jer muz ide opet 3 mj na brod uskoro pa je opet mali sa mnom non stop pa cim ga treba tjesit il ukunjat trazi sisu. Kontam mozda bi onda poceo bolje jest jer stvarno je proganjanje za pojest svaki objed. Nema te hrane koju bi on uzeo sam u ruku i pojeo (osim smokija). Zasad je na ravno 11 kg.
A valjda cu na zimu kad napuni 2 god ga odvikava od sise, kad mi je u planu trazit se zaposlit i sukladno tome dobit vrtic na naknadnom roku, dok je muz doma.
Moj ti nikad nije htio popit iz boce, provala sam bila s vise vrsta adaptiranog, ma ni cokolino nije upalilo s obicnim mlijekom. A svi ovi sta ne doje djeca im spu cilu noc il se bude jednom.
Ja sam isto kontala preko ljeta sad provat s tutom, cesto smo na kupanju pa je dio dana bez pelene. Ako ne upali, onda nekad na proljece opet provat.
Mateo 30.11.21
Bas je lijepo vidjeti ovoliko iskrenih objava.
Krenut cu od light teme kose i samo rec da se mi nadamo uzgojiti repic do skole. Isto joj stalno govore da je braco, cak i kad je u rozom od glave do pete.
Drugo Upitnice sigurno nisi luda. Odluku o drugom djetetu je koliko shvacam donio muz. Ako ti zelis, mastas, nadas se ili samo razmisljas o toj opciji naravno da si tuzna ako znas da se nece dogoditi. A ovo za popravni sam i sama pisala prije koji mjesec. Od tad, zbog svega sto se dogodilo, je taj osjecaj zeru popustio ali i dalje je tu. Npr danas sam opet s jednom mamom u parku pricala o dojenju, zasto nije islo, kak je njoj bilo itd. Ludost ali je tako. A porod je tema koju nisam zaboravila ali sam sigurno negdje ‘pospremila’ jer nije normalno da si nakon takvog iskustva (a nije bilo bas najbolje) zelis to opet. Ima tu nesto i do karaktera koji sebi ne dopusta greske a na porodu i u postpartumu sam ih redala jednu za drugom.
Btw za dojenje Melani, ako uspijes organizirati pomoc na pocetku, sigurno ce mala s vremenom ojacat dovoljno da kvalitetno sise a ne da nacicava citav dan. Ako moze pokusaj, ako ne isto super. Halo, imas troje djecice ispod 4 godine.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Tuta- imali neki neozbiljan pokusaj sad na moru, probat cemo i krajem osmog ponovno. Voli kakat i piskit kad nema pelenu ali mislim da je premala za odvikavanje. Netko mi je rekao da, kad dijete neki kontinuitet vremena nakon dnevnog spavanja ima suhu pelenu, je vrijeme za skida ne s pelena.
Govor- zna reci mama, tata, duda i jos neke polovice rijeci tipa be za bebu, ka za kocku i slicno. Ali i dalje prevladavaju rijeke nesuvislih rijeci i recenica. A mama i tata isto ne koristi cesto osim ako se netko od nas odvoji i ode negdje onda vice mama ili tata. Ili ako se ja zatvorim u kupaonu.
I po novom sam primijetila da ju vesele bebaci po parku koji tipa puzu ili sjede u pjescaniku. Njih pomazi, nosi im igracke i slicno.
Ni kod nas u parku nema neke prave igre, vise su svi ko male muhe, samo zuje okolo i otimaju jedni drugima igracke i gledaju ko kaj gricka..
Curka 🤍 - 17.01.2022.
I obozava igrat lovice i zamatat moje haljine ili salove oko sebe i gledat se u ogledalu. Neki dan sam joj obukla malo ljepsu robicu i pitala jel joj se svidja, a ona je otisla pred ogledalo i sama se sebi smjeskala😂
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Bibi, molim uputu kako curici stavit vrećicu za mokraću?🙂. Sjećam se da si ti morala stavljat. Mišica mi nekako dosta stenje pa ćemo vjerojatno morat dat urin na analizu, gledam te vrećice i nemam baš ideju kako ju pravilno zaljepit...
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Joj, pokušaji i pogreške. I na kraju sam lovila na stoječki u tuš kabini.
Dobro ju očisti s vodom i osuši i pokušaj nekako više prema iza, prema guzi zalijepiti. Možda (s obzirom da je još ful mala) najbolje da kad joj zalijepiš, imaš pripravnu bočicu ili ciku i da ju držiš u naručju bez pelene, poluuspravnu da vidiš čim obavi. Vjerujem da će se brzo, nakon što krene piti, i popiškiti. Ako ju ostaviš da leži vrlo vjerojatno će se sve izliti. Sretno!
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Sortiraj odgovore
Najstariji