Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    melani32
    27. Lipanj 2023. 10:10

Bibi, ma  ok sam, imam dosta bolne lazne trudove ali nikako da se ustabile u nesto konkretno. A valjda ce bit ovih dana samo to je sad već igra živaca.
    Upitnica, bas sam neki dan razmišljala da se ne mogu sjetiti kad sam zadnji put odspavala do 9 ujutro a kamoli duže kao nekad kad mi je bilo normalno spavat do 11. 
    Muz planira neki izlazak za nas dvoje za pocetak osmog mjeseca a ja se samo smjeskam i mislim se samo se ti nadaj dragi, tko će nam troje djece pristati čuvat a jedno od njih beba od cca mjesec dana🤣😂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

melani32
    27. Lipanj 2023. 15:18

Miš se danas trebao cijepiti trećom dozom ne znam točno kojeg cjepiva i nije ga dr htjela cjepit jer je previše plakao. Derao se čim je vidio sestru, dok ga je mjerila i kod doktorice vrištao dok mu je gledala uši grlo i ostalom. I kaže da u ovoj dobi (16 mjeseci) mora pričat mama i tata. A on još ne priča. I eto ništa od cijepljenja. I ima samo 10.920 kg, znala sam da nema neku impresivnu težinu kad zeza oko hrane ali ovo me baš iznenadilo da nema ni 11 kg još. Ali kaže doktorica da mu je težina ok. Imat ćemo novi pokušaj cijepljenja za mjesec dana. Ć

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    27. Lipanj 2023. 21:22

Lekcija za mene-kad mislis da nisi najbolje samo pitaj druge kako su😬
    Melani-prijateljica mi je rodila prije koji mjesec(prvi put) i mogu ti reci da gledam nju i divim se koliko se ne sekira oko nicega. Na njenom mjestu bi ja bila posvuda na neke teme oko bebe. Sto zdravstveno u fizioloskom smislu, sto razvojno. I na kraju sve bude ok. Tako ce i tvoj maleni propricati jer je inace sve super. Fizijatrica mi je jednom  na tu temu rekla da je govor kruna motorike, ja sam nekako uvijek to razdvajala, a tvoj maleni je super motoricki. Ne mogu sve raditi savrseno. Drzi se!
    Upitnice- kud opet?! Pa di bronhitis po ljeti…a ti se ukratko raspadas fizicki😂 Bar te glava dobro sluzi😂
    Kod nas prijavljujem dizanje u zoru svako jutro (bas je skroz izgubila ritam spavanja), prvo kakanje u tutu i nateklo uho od uboda komarca. Na svoju cu joj ruku staviti malo beloderme jer je poljubicastilo od otekline. Ako ne prodje do jutra svratit cu do dr.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    27. Lipanj 2023. 22:30

melani32

Miš se danas trebao cijepiti trećom dozom ne znam točno kojeg cjepiva i nije ga dr htjela cjepit jer je previše plakao. Derao se čim je vidio sestru, dok ga je mjerila i kod doktorice vrištao dok mu je gledala uši grlo i ostalom. I kaže da u ovoj dobi (16 mjeseci) mora pričat mama i tata. A on još ne priča. I eto ništa od cijepljenja. I ima samo 10.920 kg, znala sam da nema neku impresivnu težinu kad zeza oko hrane ali ovo me baš iznenadilo da nema ni 11 kg još. Ali kaže doktorica da mu je težina ok. Imat ćemo novi pokušaj cijepljenja za mjesec dana. Ć

1. I stara i nova pedijatrica imaju politiku necijepljenja ljeti pa ostanem paf da to nije svima praksa
    2. Kilaža - moja je u prosincu imala 10.4, a danas sam je vagala na kucnoj digitalnoj i ima 11kg. Doduse, sa svim ovim virozama i slabim apetitom, ne cudi me. Al znas sta, jako su i aktivni sad. Nije to vise ona beba koja leži i skuplja mast pod kožom 😁
    3. Ok, oprez s cijepljenjem i razvitkom govora još kužim al to uspoređivanje djece s tablicama je besmisleno. Cuj, mora pricat . Moja doslovno samo "mama" govori. Ostalo je onomatopeja (brm brm, am am, mjau i sl). Ne zabrinjava me to. Vidim da dobro razumi šta pričam. Gledam djecu u parku, neka mlađa od nje skoro recenice spajaju, a neki stariji nisu makli od mama, tata, da, ne. Sve ce to nadoc. Na pocetku ove avanture majcinstva sam se vise nervirala, sad vidim da nema smisla. 😁
    -
    Muž i izlazak dok neko cuva 3 djece - slatko i romanticno! Odmah pocnite trazit bar 2 babysitera (za velike i za mališicu)

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    27. Lipanj 2023. 22:35

bibi

Lekcija za mene-kad mislis da nisi najbolje samo pitaj druge kako su😬
    Melani-prijateljica mi je rodila prije koji mjesec(prvi put) i mogu ti reci da gledam nju i divim se koliko se ne sekira oko nicega. Na njenom mjestu bi ja bila posvuda na neke teme oko bebe. Sto zdravstveno u fizioloskom smislu, sto razvojno. I na kraju sve bude ok. Tako ce i tvoj maleni propricati jer je inace sve super. Fizijatrica mi je jednom na tu temu rekla da je govor kruna motorike, ja sam nekako uvijek to razdvajala, a tvoj maleni je super motoricki. Ne mogu sve raditi savrseno. Drzi se!
    Upitnice- kud opet?! Pa di bronhitis po ljeti…a ti se ukratko raspadas fizicki😂 Bar te glava dobro sluzi😂
    Kod nas prijavljujem dizanje u zoru svako jutro (bas je skroz izgubila ritam spavanja), prvo kakanje u tutu i nateklo uho od uboda komarca. Na svoju cu joj ruku staviti malo beloderme jer je poljubicastilo od otekline. Ako ne prodje do jutra svratit cu do dr.

Rano buđenje je užas al dobro da je ljeto, zimi dan traje milijun sati kad se digneš u 5 😬😬
    -
    Miška sutra ima rtg pluća i neke briseve da isključimo upalu. Samo kašlje, spava, kenjka. Kad spustimo fibru, skroz novo dijete - traži pit, jest, igrat se. Danas je pola sata u moj pupak ubacivala zrna riže i vadila. 😂😂
    Mislim da je problem u tome da je ljeto pocelo bezveze s kišom i kasno pa sad ova klimatizacija pa u jaslicama uvijek neko bolestan pa ne provjetravaju mozda cesto pa ih ne izvode van (iako kazi da jesu i rekli su da ih svaki dan izvode kad smo je upisivali al vraga).

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    28. Lipanj 2023. 12:26

Kako god mama paničarka + pedijatrica paničarka nije dobra kombinacija😂. Stariji je bio kod jedne skroz flegma i uvijek bilo sve super ali smo se morali prebacit.
    Upitnica kako ste, šta kaže rtg?

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    29. Lipanj 2023. 21:57

Upala pluca ipak. Ona je bolje, popila je 3 od 5 doza sumameda. Inhaliramo je pulmicortom 1x dnevno. Napokon spava ok, tj. Nema kašlja i plakanja svakih 15min. Al noću je probudi kašalj koji ne staje pa opet inhaliramo fiziološkom da joj malo olakša i zbilja spasi. 
    Popodne smo spavale skupa 2h. Bar sam ja 2h. Ne znak jel se ona budila jer sam bila kao u komi. Od nedjelje je kaos pa smo koma. 
    Danas shvatili da smo bolnicki dio skeoz krivo odradili. Bili na hitnoj, pogledali je, poslali na rtg i rekli da ne moramo cekati jer ce njima nalaz stici preko sustava. Umorni roditelji su nakon rtga otisli doma... kako na e-gradani nista nije stiglo, ja skuzila da sam mozda pogrijesila. Muz jutros isao po nalaz i da kaze da sam ja bila prezbunjena i krivo shvatila i, umjesto na hitnu, otisao na odjel di je rtg i tamo dobio nalaz mada je to skroz van protokola 😂😂
    Nemamo iskustva s bolnicama bas pa smo ispali debili totalni al bitno da je rtg odraden i da je doktorica s pravom dala sumamed na vrijeme. Kaze mi danas da se bas zabrinula kad ju je pregledala u utorak jer je u 24h bas vidljivo oslabila. 
    Stan je u kaosu totalnom. Muz radi vikend pa ce biti doma pon i uto. Baka bi je trebala cuvati sri-pet. Nisam jos sesteu pitala al nadam se da bi mogla preuzet onaj tjedan iza. Doktorica kaze da je bar 2tj ne saljemo u kolektiv. Najsmjesnije je sta nakon 2tj treba ici 4 dana pa tati pocinje godisnji. Jos ce u ta 4 dana neki vrag skupit. 😶😶

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    30. Lipanj 2023. 11:30

A žao mi je da se miškica namučila s kašljem. Bitno da se uspijete organizirat za čuvanje, dobro to vama ide 🙂
    Ja sutra opet imam pregled, čini se da to prirodno krenut neće i bit će vjerojatno indukcija kao i s mišem jer mi puls i tlak podivljaju na pregledu a i beba se baš jako smirila zadnjih dana. Samo da bude brzo gotovo🥺😬

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    30. Lipanj 2023. 11:48

Ajme sto je nasa miska vec sve odradila od tih bolestina. Hocete uspjeti spojiti neko malo duze vrijeme bez vrtica sad po ljeti? Da se dobije malo, s i vi skupa s njom..
    Melani, jesi bolje psihicki ili je anksioznost na vrhuncu?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    30. Lipanj 2023. 11:49

Mi se sutra vracamo u zg i tata preuzima dadiljanje u stpnju, bog nam pomogo..
    2.8 imamo pregled i trebali bi se i cijepiti, kao da ulovimo sve sto treba za vrtic koji nismo ni dobili🤦‍♀️

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.