Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    melani32
    30. Lipanj 2023. 11:58

Iskreno, strah je toliki da mislim da sama sebe sabotiram. Jer trudovi krenu i onda mene tolika panika opere da sve prestane. Citala sam da adrenalin blokira oksitocin i eto. Ne može čovjek protiv sebe. 
    Ma Bibi snać će se tata kad budu 1 na 1 sigurno će sve bit ok. 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    30. Lipanj 2023. 11:59

melani32

A žao mi je da se miškica namučila s kašljem. Bitno da se uspijete organizirat za čuvanje, dobro to vama ide 🙂
    Ja sutra opet imam pregled, čini se da to prirodno krenut neće i bit će vjerojatno indukcija kao i s mišem jer mi puls i tlak podivljaju na pregledu a i beba se baš jako smirila zadnjih dana. Samo da bude brzo gotovo🥺😬

Induciraju ako do  41+3 ne krene samo ili?
    Kako su te inducirali prosli put? Gel, balon?
    -
    A tlak - moj je skakao u ordinaciji, za doma kupila tlakomjer i bilo sve ok. Opet na pregled - ajme. 😂 sindrom bijele kute, tako nekako se to zove.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    30. Lipanj 2023. 12:02

bibi

Mi se sutra vracamo u zg i tata preuzima dadiljanje u stpnju, bog nam pomogo..
    2.8 imamo pregled i trebali bi se i cijepiti, kao da ulovimo sve sto treba za vrtic koji nismo ni dobili🤦‍♀️

Bit ce to ok. Tata bi trebao biti, nakon mame, najbolja osoba za cuvanje jer zajedno provode najvise vremena. Povezat ce se oni pa ces jos bit ljubomorna kad bude njemu jurila a ne tebi 😁
    -
    Od 21.7 do 15.8 imamo neke godisnje (muz, sestra, svekrva) pa je od 16.8 ja vodim u prave jaslice na prilagodbu 😊

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    30. Lipanj 2023. 12:28

Gelom, za balon nisam ni znala. Na 40+4 mislila sam da je zbog tlaka i slabijih pokreta ali kad je sve bilo gotovo su rekli da je indukcija bila zbog pupkovine 2 puta omotane oko vrata. I bilo je brzo, gel ujutro u 7 miš došao u 13, srećom bez dripa i epid.
    Ma tlak je meni doma dobar ali imam tu tahikardiju, nosila sam holter pred 2 mjeseca i moram opet nakon poroda da vidimo ako je to samo u trudnoći ili inače isto srce lupa.
    Mene malo frka kako će muž s njima dok me nema s obzirom na to da se mali stalno nekud penje a moj muž je jako opušten tip. I neka je, ali bolje mu je da budu svi u komadu kad se vratim😅😂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    30. Lipanj 2023. 13:30

😂😂
    Morat ces i ti zatvorit jedno oko, pustit ga da se snalazi jer s troje se neces moc razapet na sve strane jednako. Mijenja se cijela dinamika obitelji ali to je i normalno. Mališani će shvatiti da je beba došla i da je moraju čuvati i ne plašiti mamu. 
    Jooooj, zavidim ti na bebi. 🥰 a i ne. 😂😂
    -
    Taman razmisljam kako je prevruce za porod, a ti imas i zimsku i ljetnu bebu! Da mos birat, sta bi izabrala?

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    30. Lipanj 2023. 15:24

Joj nas tata nije bas standardan. Na zalost nisam bas uvjerena u njegov uspjeh ali nadam se najboljem. 
    Melani, to je to. Za koji dan malena dolazi😍 tvoja trudnoca mi je bas bas proletila.
    Za porod sam se ja tjesila da je to samo jedan dan u zivotu i da ce proci ko i sve drugo. Tako se i inace kuliram u stresnim situacijama. 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

Tigrica
    30. Lipanj 2023. 16:09

Neznam odakle bi krenula, marljivo citam, al toliko malo  vremena imam, da neznam kud bi prije.
    Upitnica drzi, se! Ajde najgore je proslo, kad je na sumamedu, a i ne moras ic u bolnicu po terapiju sa miskicom da primi u venu. 
    Melani kad je vec proslo vrijeme, bebolina jos malo pa je tu, joj kad se sjetim, sva se rastopim. I odmah bi sad jos jednu, al iskreno ,nekako nisam spremn, hocu jos malo uzivat sa mazom , a i skupljam platne liste. Kako god sad mi ne pase. A na jesen /zimu , vidjet cemo. Drzi se, i opusti, necu ti previse trubit, imas 2 plroda iza sebe. Ali napetost puno koci,to znam..
    Maza je sad vise nisam ziher 🫣odgulila 2 ili 3 tjedna jaslica bez prekida. 
     Muz je sa malom zadnja dva mjeseca vise sa njom nego ja. Sad su totalno kompici, od spavanja do cuvanja, vodi ju i kupi iz vrtica. Sto god treba rijesava, za sada. 
    Radim, kad sam slobodna idem na selo, posadila sam vrt, al ne na malo kao sto sam rekla, nego ono, sto mi kazemo oci vece od guzice. I sad imam sta za kopat. 
     U nekom sam krugu ,i jedva cekam godisnji da idemo na more i kupanac. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

melani32
    30. Lipanj 2023. 20:37

Hvala na rijecima podrške cure🙂
    Upitnice, mislim da je lakše imat ljetnu bebu najviše zbog robice koja se brzo suši i manje se bebu oblači i pokriva pa je nekako sve praktičnije.
    A što se tiče rađanja, u riječkom rodilištu su tropski uvjeti koje god doba godine bilo pa je svejedno.  
    Tigrice svaka čast što uz malenu i posao stigneš održavat vrt, ja i cvijeće na balkonu zaboravim zalit pa stariji dečkić to napravi🙈

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    01. Srpanj 2023. 21:03

Melani kako je pregled prosao? 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    01. Srpanj 2023. 22:27

Ma danas mi samo ctg radili...jos prekjučer sam bila otvorena 3 cm i nakon pregleda plodne vode ide sukrvica i sluzni cep ali i dalje se nista konkretno ne desava. Pregled opet za 2 dana. A ja i danas nosila torbu i sa suzama u ocima se pozdravljala s deckima prije pregleda kad ono ne da se seka jos van😂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.