Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bibi
    07. Srpanj 2023. 06:30

Super, znaci nije vas ulovila zutica itd?
    Naviknut ces se vec na sve tj. na NJU😍. Drzim fige da te curka ne zeza oko niceg previse, oko hrane npr😂 Girl power i to.
    A ovo za plakanja po noci je tocno ono kaj sam vam pricala za moju malu i ostavljanje, sve super kroz dan s nekim drugim, dodje noc i onda krece drama. Rekla mi je pedica da je doslovno i kod predskolaca znala vidjeti drame navecer ako nema mame.
    Ko ce ga znat sto je njima u glavi.
    Btw jel se vasi skrivaju iza vas ako im netko pridje, a da nije najuzi clan plemena😂
    Ne znam jel to vec do karaktera (ni mama nije pretjerano drustvena😬) ili zato sto ne ide u vrtic ali uopce ju drugi ne zanimaju. Eventualno starija djeca..

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    07. Srpanj 2023. 10:12

Nije dobila zuticu ali me jedna pedijatrica isprepadala jer je rekla da joj se čini malo mlohava i da sumnja na hipotonus. Drugi dan je drugi pedijatar je rekao da je sve u redu ali je ipak napravio uzv mozga koji je uredan. Patronazna isto kaze da je beba skroz ok. A vidjet cemo s vremenom. 
    Miš u nevjerici gleda bebu i kao da se pita "ma tko si sad ti"😂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Bru1502
    07. Srpanj 2023. 11:22

bibi

Super, znaci nije vas ulovila zutica itd?
    Naviknut ces se vec na sve tj. na NJU😍. Drzim fige da te curka ne zeza oko niceg previse, oko hrane npr😂 Girl power i to.
    A ovo za plakanja po noci je tocno ono kaj sam vam pricala za moju malu i ostavljanje, sve super kroz dan s nekim drugim, dodje noc i onda krece drama. Rekla mi je pedica da je doslovno i kod predskolaca znala vidjeti drame navecer ako nema mame.
    Ko ce ga znat sto je njima u glavi.
    Btw jel se vasi skrivaju iza vas ako im netko pridje, a da nije najuzi clan plemena😂
    Ne znam jel to vec do karaktera (ni mama nije pretjerano drustvena😬) ili zato sto ne ide u vrtic ali uopce ju drugi ne zanimaju. Eventualno starija djeca..

Moj ne ide isti u vrtic, isto se nekad zna posramit i penjat po meni kao koala kad su nepoznati ljudi u pitanju. Covik bi reko kako mirno dijete, a s nama doma ko na baterije. Imam jednu priju koju vidi jednom u dva mjeseca i svaki put place kad dodje u nas, pa se iza posrami a nakon pol sata se opusti i igra s njome.
    A u drustvu djece iste dobi -ugl se igraju jedno kraj drugog, ne bas zajedno, svak poteze neku igracku. Zna dodavat svoje igracke i hranit druge smokijem (vidi se da nije neki od apetita).

Mateo 30.11.21

Tigrica
    07. Srpanj 2023. 16:58

Melani dobro dosla doma sa smotuljkom ljubavi🥰🥰🥰🥰.
    Vidjet ces sta ce bit. Nadam se sve oke.
    bibi iskreno vise neznam. Sad je muz  vise sa mazom. A ja radim. Koliko vidim, ne srami se, mase miga strancima. Jedino ne prilazi nepoznatima na blizu, niti ja dopustim, da se ne navikne da nebi otisla za nekim. Igra se sa djecom, cak je i mene iznenadila. Djevojcicu njene dobi u parku zagrlila. A prvi puta su se  vidjele. 
    E da nije da hoce svakom, osjeti tko je smiren i flegma, dobar tom pride i igra se ili sjedne, a tko nije nece ni blizu. 
    Umorna sam,jedva cekam godisnji, more kupanje,vise vremena za mazu i  da nemoram ujutro ustajat uz alarm. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Clarissa
    10. Srpanj 2023. 07:50

Jutro jutro! Moj zna imati onako pokrete kao da se srami, čak i ako su susjedi koje često vidi, ili mi se stisne uz noge pa nalukava, ili traži da ga primim pa malo grli, malo znatiželjno gleda. Inače maše svima, posebno autima koji prođu. Za djecu na igralištu bude zainteresiran, ali najvećim dijelom da im uzme loptu i slično. U parkiću ima trenutke kad je solo igrač pa onda opet juriš prema djeci ako vidi da imaju vozilo ili rekvizit koji bi on volio rastavitiJučer otišli malo u šumu i po brdima, potok ga oduševio pa se umivao hladnom vodom, nije se dao od nje...a u planinarskom domu nakon što je zamezio, rastumbao cijelu terasu, znači što on sve rašarafi...konobar nije bio baš oduševljen pogledao na našu tasmanijsku neman

• Clarissa
    10. Srpanj 2023. 07:52

Jeste vi išle sa svojima na šišanje? Moj ima toliku grivu da ga zbilja moramo ošišati, mislim da će mu biti puno lakše s obzirom na vrućine, samo strah me da ne rastumba i frizerku i salon, ne znam kako će to izgledati

Tigrica
    10. Srpanj 2023. 15:41

Nista od šišanja. Tek sad joj je pocela kosa rast. Jos uvijek kad je vide bez obzira sto je u rozom ili nekoj svjetloj boji kazu da je deckic. Ima kratku kosu . Mozfa bide neko sišanje za drugi rođendan😅.
    Meli kako si ? Kako bebica? Kakvo stanje doma/kako ide?

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Upitnica_Split
    10. Srpanj 2023. 21:54

Nema šišanja! Čim skrate to prvo paperje postaju mali ljudi a to me raduje i rastužuje istovremeno 😶
    Istina, lakše je nama s curicama al mislim da bih ja kao maja šuput, i sinu puštala kosu 😁
    -
    Izdržavamo drugi tjedan bez mora iako možemo do plaže za 2min autom, al neka ona ozdravi skroz. Ovaj tjedan je čuva moja sestra pa će idući u jaslice pa počinju godišnji. 
    U kvartovskom parkiću gomila djece a krastama po licu (usta, šaka, stopalo bolest, mislim da samdobro napisala). 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    10. Srpanj 2023. 22:02

Zadnjih dam dana baš nekako tužnjikava, sjetna, nezz. Iako smo muž i ja sad ok, tema drugog djeteta je za njega završena a ja ne znam jesam li tužna zbog
    A - toga šta će miš bit jedinica
    B - toga šta neću imat više djece
    C - toga šta neću više nikad proć trudnoću i porod i te prve dane i imat neki svoj "popravni" za sve ono šta sam propustila prvi put jer sam se možda loše snašla 
    Znam da je zadnji razlog možda najgluplji, al eto. Svjesna sam da nas je ovo iskustvo usrećilo i obogatilo za život i donijelo nam malu čovjekicu slatkicu i člana obitelji, ali i strašno umorilo i iscrpilo psihički i fizički. Znam da možda čak ni sama nisam kapacitet za više djece. Tješim se kao - ma tko bi sve ispočetka bolesti, dohrane, upis u vrtić i sl. Racio kaže - dosta, imaš divno dijete, drugo bi možda bilo potpuna suprotnost i možda stoput teže. A neracio se osjeća 😑 
    -
    Nadam se da ovaj osjećaj nekad prođe. Jer se zbilja veselim i budućnosti s malenom i svemu šta ćemo nas troje doživjeti. Ali. Ali.
    Jesam jedina luda?

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    11. Srpanj 2023. 05:48

Upitnice, na ovu tvoju treću točku vezano za popravni, evo rekla bi ti da porod ne može ispasti savršen (osim možda onim ženama koje rađaju kod kuće). Evo meni je ovaj put dosta lijepi porod skoro uništio jedan bahati bezobrazni doktor, toliko da već danima vrtim u glavi neke stvari npr njegov podsmijeh kad sam kao trećerotka molila za epiduralnu, okretanje očima kad sam pri izgonu počela vrištati, derao se neka se ne derem, pa izjava da ako ne želim drip još bolje jer drip puno košta ali ako dodje do komplikacija sama sam kriva. Tako da mi je drugi porod bio puno ljepši a ovo iskustvo ću još malo obraditi u glavi i pokušat ne mislit više na to. 
    Ima i još nešto što ću si zamjerat jedno vrijeme a to je da je ova curkica rođena za cicat. Odmah je prihvatila cicu, bez problema smo dojile u bolnici i doma ali želi bit na cici cijeli dan. Sat i pol papa, nakon deset, petnaest min želi opet. Prvi dan doma je  valjda 23 sata u danu bila na cici.  I eto trenutno je tako da ne dobiva cicu nego se izdajam i dajem joj bočicu. S tim sam toliko ispraksirana da za deset min joj izdojim, ona pojede za još deset i mirne smo tri sata. Drukčije ne može jer i drugih dvoje treba hranu i ostalo. Pogotovo kad ostanem sama s njima, bili bi gladni i žedni dok ona sisa satima. Znaci ja nemam vremena dojit bebu, sta reci. Eto morala sam se malo istresti u ove rane sate 😭.
    A za prve dvije točke: mladi ste i stignete još. Svakom bi preporučila razliku od 4 godine između djece. Evo moj stariji je super prihvatio bebu, a kako je mlađi uhh... Napišem neki drugi put😂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.