Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mmama2
    29. Kolovoz 2019. 21:45

Mama5

Eh sad, dosta toga mi ide na zivce ali dosta mi je i korisna grupa zbog ideja, receptica i koje cega. Kupovne kasice sam probala dat ali nece, a iskreno nisam ljubitelj jer nekako me jako odbijaju pogotovo one s mesom, ak kupim nes kupim eventualno one kaj se vuku u onoj vrecici ili kak se to vec zove. Moja je pocela po malo otvarat usta pa nes napokon i pojede, ujutro su to uvijek zobene s nekim vocem i ta priprema traje onak par minuta, a za rucak joj kuham uvijek nes od povrca(tikvica, tikva hokaido, batat, blitva, koraba) ovisi kaj ima u vrtu ili sto kupim, kombiniram sa pirovim grizom, palentom ili prosom, vrtim u krug zitarice a nekad ih ni ne stavim, s tim da proso ostavim namocen prek noci jer je to minuta posla nakon sto suđe sredim, od mesa je probala piletinu i teletinu i to kad nama radim pa za nju odvojim komadic, voca je dosta probala i to voli, pogotovo kad si sama drzi pa jede, tipa sljiva. Uglavnom tek je neki dan pocela otvarat usta na zlicu pa ako je to napokon to malo cemo prosiriti jelovnik sto se tice povrca jer mislim da je tikvice dostaa kak nije jela zao mi bilo kupovat i bacat skuplje povrce. Lina nikakva ne jede, probala sam joj s Adaptiranim dat nekakav lino ali nema sanse, ne prihvaca na bocu nikako taj ad a ja sam s mlijekom onak na knap pa sam htjela uvest barem jedan obrok s ad-om ali nece i nece. A jaje jos nisam planirala ali sigurno ga ne budem uvodila na onaj njihov nacin koji traje tjednima

Joj blago vama na napretku, ja imam milijun ideja za njega, a on nece zinut🙄 pojeo je neki dan 2 zlicice zobene sa kruskom i cimetom.. DVIJE zlicice i to je to

url=https://lilypie.com]

_svjesna
    29. Kolovoz 2019. 22:41

Sto se tice mojih navika u ishrani, koja je inace jako siromasna, nista ne volim da jedem, povrce prezirem, trudim se da svom sinu uvedem zdrave zivotne navike, da se upozna sa okusima, i da vodi zdrav zivot, a sve se to postize sticanjem navika jos od malih nogu. Moja mama sama priznaje da nije insistirala, niti nam je davala, na prvu necemo i ona odustane. To je jos jedan od razloga zasto se trudim. 

MareiKate
    30. Kolovoz 2019. 08:53

Moja jedan dan pojela krušku i palentu s takvim guštom, ja se oduševila... Sutra ista stvar, neće ni pogledat. Ja se ne zamaram sad dok joj zubi rastu. Što se tiče smjernica one grupe, nadobudno sam krenula po njima a onda sam skužila da sam luda! Naravno, što zdravije kao i sebi, ali sve u skladu s mogućnostima i vremenom. Moj brat je npr ratna beba, othranjen je prvih 6 mjeseci na mm, kasnije mlijeko i petit keksi drobljeni pivskom flašom 😁 tako i njegovi vršnjaci koje smo poznavali. ja kad sam rođena bili smo na selu i mama kaže jela si što i mi i što smo imali, a često to nije bilo ništa pretjerano zdravo, pogotovo zimi... Evo nas svi živi i zdravi. Znam ne treba se uspoređivati sa prošlim vremenima gdje nisu bile dostupne ni informacije ni hrana, ali ipak, mislim da danas ipak malo pretjerujemo sa svim. Ja sam npr do 2-3 godine jela sve živo a onda počela izmišljat i dan danas izmišljam! Mama je uvijek kuhala zdravo, sokove nismo dobivali osim za rođendane, Uskrs, Božić 😂 i evo ja nikad ne pijem sokove osim nekad u kafiću ili sl. I uvijek ću radije pojest varivo nego neki junk. To su neke navike koje želim i svom djetetu usadit. A  sad hoću ja nekad dat kupovno nešto, neki kukuruzni lino flips povremeno (kao jučer npr da me ostavi na miru da jedem - pogrickala je jedan i pol ravno), mislim da neće od mog djeteta napravit slatkoovisnika!

MVT
    30. Kolovoz 2019. 09:30

MareiKate

Moja jedan dan pojela krušku i palentu s takvim guštom, ja se oduševila… Sutra ista stvar, neće ni pogledat. Ja se ne zamaram sad dok joj zubi rastu. Što se tiče smjernica one grupe, nadobudno sam krenula po njima a onda sam skužila da sam luda! Naravno, što zdravije kao i sebi, ali sve u skladu s mogućnostima i vremenom. Moj brat je npr ratna beba, othranjen je prvih 6 mjeseci na mm, kasnije mlijeko i petit keksi drobljeni pivskom flašom 😁 tako i njegovi vršnjaci koje smo poznavali. ja kad sam rođena bili smo na selu i mama kaže jela si što i mi i što smo imali, a često to nije bilo ništa pretjerano zdravo, pogotovo zimi… Evo nas svi živi i zdravi. Znam ne treba se uspoređivati sa prošlim vremenima gdje nisu bile dostupne ni informacije ni hrana, ali ipak, mislim da danas ipak malo pretjerujemo sa svim. Ja sam npr do 2-3 godine jela sve živo a onda počela izmišljat i dan danas izmišljam! Mama je uvijek kuhala zdravo, sokove nismo dobivali osim za rođendane, Uskrs, Božić 😂 i evo ja nikad ne pijem sokove osim nekad u kafiću ili sl. I uvijek ću radije pojest varivo nego neki junk. To su neke navike koje želim i svom djetetu usadit. A sad hoću ja nekad dat kupovno nešto, neki kukuruzni lino flips povremeno (kao jučer npr da me ostavi na miru da jedem - pogrickala je jedan i pol ravno), mislim da neće od mog djeteta napravit slatkoovisnika!

I ja bih voljela da moj mali ima tu naviku sa varivima i kuhanom hranom. I ja sam kao mala colu vidjela samo na Božić, ne kupujemo sokove nikakve pa valjda se neće zarazit tim čudima. Odustala sam i od slatkog, jer sam podosta visoka i jaka kao i tata (on je malo manji ali može pojest kao dvoje velikih 🤣) pa mali ima gene za debljanje, a apetit mu je vrhunski, taj mlati sve. Počela sam sa dohranom u četvrtom mjesecu, pedijatrica mi rekla samo daj. Ma mislim da dok god se trudimo usaditi dobre prehrambene navike da svaka od nas radi najbolje što može. I naravno što jedemo mi doma, neka jedu i bebe, jer kako da mu poslije objasnim da se mami gadi avokado, a on ga mora jest. 😀 Mislim da je našim mamama i bakama bilo puno lakše hranit djecu, jer toliko informacija i hrane nije bilo dostupno, nego se pola toga podrazumijevalo i svi su radili slično. A daj se sad ti snađi među onim policama u dućanu, između 500 tablica. 

_svjesna
    30. Kolovoz 2019. 11:17

Evo mi stigli na more, naravno u putu cici nije htio ni primirisati,  a na izdojeno mlijeko je pravio grimase kao da je kiselina 😁
    Imala kasicu pri ruci, to mu dala, malo vode i ajmo dalje. Bio je pametan, malo kenjkav, ali vecinu puta od 5h je prespavao, znaci nije cicao od 4:00 do 11:00 😭😭

• Petra05
    30. Kolovoz 2019. 11:55

moj vise ne trazi bocu po noci i meni je to slavlje inace evo jutros jeo kasicu,mijeko nece poslije toga i oko 14 ce biti rucak sad hoce li popiti iza toga vidit cemo, naravno proslu noc od 10 do 7, nocas ubij boze :(
    i da dosla su mi mast2 kisobran kolica, odlicna, lagana kao pero, uspijem ih i sklopit i rasklopit s malim u rukama, prezadovoljna

cvijetic12
    30. Kolovoz 2019. 15:05

Petra05

moj vise ne trazi bocu po noci i meni je to slavlje inace evo jutros jeo kasicu,mijeko nece poslije toga i oko 14 ce biti rucak sad hoce li popiti iza toga vidit cemo, naravno proslu noc od 10 do 7, nocas ubij boze :(
    i da dosla su mi mast2 kisobran kolica, odlicna, lagana kao pero, uspijem ih i sklopit i rasklopit s malim u rukama, prezadovoljna

To su ona kolica s linka od neki dan?

_svjesna
    30. Kolovoz 2019. 15:18

E cure koliko cesto smijem ukapavati fiziolosku u nosic? Cistim dvaput dnevno sa spricom i fizioloskom i izadje dosta toga ali citam ne smije se duze od 4 dana, ali sta cu kad je sav zacepljen 😪 
    Jel smiju malo biti zacepljeni ili da izvlacim stalno? Strah me.

• Petra05
    30. Kolovoz 2019. 15:56

Da ta kolica, bas sam zadovoljna s njima, probali smo se i voziti ispred kuce ima i sljunka i fino idu
    ako mu je zacepljen mi smo dobili savjet po potrebi, ali nemoj pretjerivati, mom malom bi znao biti zacepljen nosic ono kao napola pa bi kroz sat dva samo proslo

MVT
    30. Kolovoz 2019. 21:17

_svjesna

E cure koliko cesto smijem ukapavati fiziolosku u nosic? Cistim dvaput dnevno sa spricom i fizioloskom i izadje dosta toga ali citam ne smije se duze od 4 dana, ali sta cu kad je sav zacepljen 😪
    Jel smiju malo biti zacepljeni ili da izvlacim stalno? Strah me.

Joj i mene je to ubijalo, ali ništa mu neće biti. Ja sam bila pitala svoju pedijatricu i rekla mi je par puta dnevno sa fizioloskom, a pred spavanje nakapati Efedrin (preko recepta). Prošlo nakon dva dana. A fiziološka je za redovnu higijenu nosa, tako da morska voda ne može škoditi. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.