Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jagoda20
    28. Svibanj 2025. 14:14

Blondy

Čedtitke na dobrim pregledima, meni se mucnine smanjuju, imam za 2 tjedna anomaly scan. Jedva cekam da to prodje, nadam se da cu se onda opustiti. 😅

Misliš li na mini anomaly scan?
    Koliko vidim anomaly scan ide od 18. - 22 tjedna, a mini 11.-14.tjedna.
    To ideš privatno?

• Mukii
    28. Svibanj 2025. 14:15

Ne Harmony već Panorama Plus 

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

Blondy
    28. Svibanj 2025. 14:27

jagoda20

Blondy

Čedtitke na dobrim pregledima, meni se mucnine smanjuju, imam za 2 tjedna anomaly scan. Jedva cekam da to prodje, nadam se da cu se onda opustiti. 😅

Misliš li na mini anomaly scan?
    Koliko vidim anomaly scan ide od 18. - 22 tjedna, a mini 11.-14.tjedna.
    To ideš privatno?

Da, mini anomaly. Ovaj veliki cu raditi kasnije privatno. Sad idem u bolnicu na uputnicu na tj mini anomaly. U prvoj trudnoci su mi na njemu mjerili bebu, nuhalni nabor, nosnu kost i nepce da nebi bilo procjepa nepca.  Ne znam moze li se jos sto s 12 tjedana gledati. A onda s 18 sam isla na taj pravi veliki anomaly, tamo je dokzorica gledala svaki organ kod bebe jako detaljno

• Tinchy300
    28. Svibanj 2025. 14:57

Ja ću isto raditi Panoramu Plus, jer mislim da je točniji upravo zbog onog što je Mukii napisala. Prije toga će mi ginić raditi mini anomaly sken - nuhalni nabor, nosna kost i ostalo. Naravno ako sve sutra bude ok da se uopće može raditi navedeno.

• Paola_32
    28. Svibanj 2025. 15:06

Hvala svima na odgovoru. 😊 I mene najviše privlači Panorama plus, odnosno prošireni. Vjerojatno ću i ja taj uzeti. U kojem tjednu idete na mini anomaly scan? Jer rekla mi je gin. da se Panorama može već od 9. tjedna, a nismo još dogovorile anomaly, ne znam trebam li onda čekati prvo taj pregled. Problem je što ja idem i kod nje i u bolnicu zbog terapije pa možda anomaly scan ide kod njih.

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

• roda_1
    28. Svibanj 2025. 15:33

Pozdrav svima! 😊

Nova sam ovdje i jako mi je drago što sam našla ovu “zimsku” ekipu!

Trudna sam 7+1 po mjesečnici (HBD), a po ultrazvuku 6+1, termin bi trebao biti sredinom siječnja 2026. Na UZV se vidi lijepa gestacijska i žumanjčana vrećica, i mali zametak TT 5 mm s pozitivnom cirkulacijom – doktorica kaže da se sve razvija kako treba. No, pronađen mi je i IU hematom veličine 4 mm, pa sam dobila Utrogestan 200 mg vaginalno navečer i preporuku da mirujem, bez napora i odnosa. Krvarenja nisam imala, ali povremeno osjećam blage bolove kao pred menstruaciju, koji brzo prođu. Znam da su takvi hematomi dosta česti, ali svejedno me malo brine pa bih voljela čuti – ima li netko iskustva s tim u ranoj trudnoći i je li se sve dobro završilo?

Unaprijed hvala i veselim se razmjeni iskustava! 🤍

EllaMS
    28. Svibanj 2025. 16:35

Ja se isto iskreno ne kuzim u te prenatalne, poslušala sam ginekologicu za Panoramu, ali vidiš ona je meni rekla da je najbolje osnovno samo. Da su ovi prosireni dosta specifični i da je za njih puno manja točnost. Ovisi i o postotku fetalne frakcije. Znam da je Nifty samo razvikan jako. Imaju najbolji marketing. Ja vjerujem da je to sve više manje slično. Ja imam povjerenje u svoju ginekologicu i nju sam poslusala, znam da ju nikakva provizija ne zanima. Žena mi je toliko puta znala i besplatno pregled napraviti. Isto tako znam da dosta njih prima provizije i guraju ono što njima odgovara.
    Ne znam koliko sam pomogla s odgovorom.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Paola_32
    28. Svibanj 2025. 17:21

Ella hvala na odgovoru, sad i ja gledam kako je 99% točnosti samo za one osnovne anomalije, ali za sve ostalo točnost pada. Na kraju ispada da je onda najbolje uzeti osnovni paket, k tome je i jeftiniji za stotinjak eura skoro. Kad si ga ti radila, u kojem tjednu? 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

• Hamala
    28. Svibanj 2025. 18:32

Cestitam na dobrim pregledima!

Sto se tice Panorame, meni je isto savjetovao ginekolog da radim osnovni zbog tocnosti.

👩 90., PCOS, AMH- 43,5 pmol/L
    🧑 87.god., OAT
    Repromed
    10/24 ICSI 15🥚, blagi hiper, freeze all, 5❄️
    03/25 FET 6+5 ❤️, Panorama ✅ 🩵

• Josipella2025
    28. Svibanj 2025. 19:25

Evo cure ja sam upravo dobila rezultate nifty plus testa nakon 5 dana (tri radna dana) i sve je low risk i cekamo decka.  nisam previse razmisljala koji, nekako su prijateljice u mojem okruzenju uzimale nifty i doktorica mi je rekla da je zadovoljna s njim i tako sam odabrala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.