Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Faksimila
    28. Svibanj 2025. 08:12

Mukii

jagoda20

anamarija8888

Cestitke svima na uspjesnim pregledima, neka se samo ovaj lijepi niz nastavi! ❤️
    Curke koje nemaju mucnine, jedete li onako… puno? 🤣
    Ja imam potrebu konstantno nesto jesti a ne bih htjela natuci kile sad u pocetku, a bas imam osjecaj da prema tome krece. Nikad nisam imala takvu jaku glad da sam svaka dva sata gladna ko vuk…

Meni je isto tako, doslovno svakih 2 sata ogladnim, ako ne jedem, odmah mucnine i onda apsolutno nista ne mogu.
    Hrana mi nije privlačna, ali moram jesti jer mi to jedino pomaze.
    Organizam mi trazi suhu hranu i ugljikohidrate. Slatko ne.
    Obecala sam sebi setati medjutim kad dodem s posla ne dizem se jer nemam snage i volje. Natjeram se u teretanu par puta tjedno, ali dosta mi je snaga opala.
    Ja se nadam da ce ovo sto prije proci pa da cu moci krenuti sa uravnoteženom i zdravom prehranom. Drugi savjet nemam.
    Ja sam dobila vec 2kg, ali to sam dobila prije nekih 14 dana doslovno preko noci (to mi bas nije jasno) i sad stojim na toj tezini.

Ista stvar je i kod mene, ako ne jedem mucnina je puno gora, trazi me samo ugljikohidrate, nista zdravo..i mene je strah debljanja, ali nadam se da ce se to nakon 12 tjedana smiriti..

Tako i ja, muka mi je ali sam gladna i malo manje mi je muka kad jedem. A koliko jedem, mislila sam da cu dosad vec natuci nesto kg (plus prestala sam trenirati cim sam saznala da sam trudna jer sam se bavila borilackim sportom) ali zasad sam na nuli nekim cudom

• jagoda20
    28. Svibanj 2025. 08:30

Možemo se nadati samo da će se što prije to stanje smiriti.
    Ja sebi trenutno ne mogu pomoći.
    Muka mi je čak kad mi iskoči neki video s hranom.

Timi95
    28. Svibanj 2025. 09:16

Cestitam na blizancima 🥰🥰

Joj mene mucnine najvise ujutro i navecer.. ujutro me probude i onda me zaboli trbuh pa moram i na veliku nuzdu i tako svako jutro.. neka hrana mi se gadi, a odgovara mi tost najvise, pasta, juha.. kupila sam si lubenicu pa cu ju jest kasnije, bas mi se trazi.. popodne imam rucak s kolegama pa ne znam hocu li pastu ili pizzu.

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Tinchy300
    28. Svibanj 2025. 10:46

Čestitam na blizancima :).

I mene traži suhu hranu i neko sočno ovće npr grožđe. Jedem često po malo jer mi je tako lakše i nije mi toliko mučno. Ovak i onak navečer sve povratim kaj pojedem. Probava mi je ultra usporena. Nadam se da će sve to uskoro proći jer stvarno nemam energije.
    Vidim da nam je svima više manje isto, nadam se da ćemo sve uskoro uživati u boljim danima bez mučnine :).

• Josipella2025
    28. Svibanj 2025. 10:51

Joooj vidim da vas vecina ima mucnine bas mi je zao ☹️ toga sam se uvijek bojala jer bas lose podnosim povracanje ali imam srece s time izgleda. Meni je probava bila jaaaako usporena, pocela sam piti probiotike i nije pomoglo. Od prije 10ak dana sam za dorucak svaki dan pocela uzimati zobene i par suhih smokvi i sad je super. Pa eto ako imate problem, sjetite se smokvi 😉

Timi95
    28. Svibanj 2025. 12:45

Isto je magnezij jako dobar za probavu pa cak i Donat. Pijem magnezij navecer od 400mg i ujutro cim se probudim idem na wc i ti puno.. Donat sam izbacila jer imam proljev od te kombinacije.. ujutro pijem probiotik, navecer Novalac i mg.. hmm prije sam jela lubenicu i doslo mi bas muka.. ili tek masna hrana 🤮🤮 sama pomisao.. zato mi se jede grah, tako da cu ga veceras skuhati 🙈 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Paola_32
    28. Svibanj 2025. 12:57

Jako mi je drago da imamo toliko uspješnih pregleda sa sretnim vijestima, duple čestitke blizancima 🥰
    Evo da se i ja javim s pregleda. Sve je odlično za sad, srce lijepo kuca i prema procjeni danas je 8 tjedan, iako sam ja 7+5. Ne znam je li se to nekome dogodilo da bude koji dan više, ali vjerujem da je to normalno. Inače nisam uopće čitala par dana temu jer sam imala groznu glavobolju nekoliko dana i mučnine i onda se smirilo do te mjere da sam se uplašila je li sve u redu, ali sad mi je lakše nakon pregleda. Mučnine su mi blaže, sad se prisilim jesti svako jutro i čini mi se da to pomaže kad nisam predugo gladna. Ja bih sad za sljedeći pregled trebala odlučiti koji ću prenatalni, nifty, panoramu ili veritas i onda još koji paket. Malo ću istražiti, ali cure dajte i vi savjete što ste uzimale jer ima previše tih opcija. 😁

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

Blondy
    28. Svibanj 2025. 13:09

Čedtitke na dobrim pregledima, meni se mucnine smanjuju, imam za 2 tjedna anomaly scan. Jedva cekam da to prodje, nadam se da cu se onda opustiti. 😅

• jagoda20
    28. Svibanj 2025. 14:12

Paola_32

Jako mi je drago da imamo toliko uspješnih pregleda sa sretnim vijestima, duple čestitke blizancima 🥰
    Evo da se i ja javim s pregleda. Sve je odlično za sad, srce lijepo kuca i prema procjeni danas je 8 tjedan, iako sam ja 7+5. Ne znam je li se to nekome dogodilo da bude koji dan više, ali vjerujem da je to normalno. Inače nisam uopće čitala par dana temu jer sam imala groznu glavobolju nekoliko dana i mučnine i onda se smirilo do te mjere da sam se uplašila je li sve u redu, ali sad mi je lakše nakon pregleda. Mučnine su mi blaže, sad se prisilim jesti svako jutro i čini mi se da to pomaže kad nisam predugo gladna. Ja bih sad za sljedeći pregled trebala odlučiti koji ću prenatalni, nifty, panoramu ili veritas i onda još koji paket. Malo ću istražiti, ali cure dajte i vi savjete što ste uzimale jer ima previše tih opcija. 😁

Odlične vijesti Paola_32.

Što se tiče prenatalnih testova, ja sam dosta o tome istraživala, ali sam se odlučila na opciju koju mi je ponudila moja ginekologinja, a to je Vertias test. Dosta preporuka na naišla za nifty, ona mi je rekla da mi to ne bi preporučila, da je bilo nekoliko pogrešaka na tim testovima. Pitala sam je za panoramu, rekla mi je da ako želim da mogu i njega napraviti, ali ne kod nje. Pokušala sam ishoditi savjet sa podpitanjima da me usmjeri koji je bolji, ali nisam dobila konkretne odgovore već: "Vaša je trudnoća, vi plaćate. Moje iskustvo sa Veritasom je pozitivno". 

Panorama je jedini test koji odvaja fetalnu DNA od majčine, što mi se čini kao prednost u odnosu na druge. 

Ja sam htjela od početka imati povjerenje u svoju liječnicu i bojala sam se da se ne "naljuti" ako odem privatno. Možda glup razlog, ali mislim da su svi ti testovi dosta slični i da nema pravila. 
    Savjet sam potražila tu na forumu, ali nisam dobila odgovor. 
    Nadam se da će ti ti neko moći bolje pomoći i usmjeriti te.

• Mukii
    28. Svibanj 2025. 14:14

Pozdrav svima! Evo i mene s pregleda na 8 + 5 od svog državnog ginekologa i vidjeli smo dvije amnionske vrećice, moram priznati da mi je sada malo lakše. To znači da čekamo MoDi blizance koje dijele posteljicu, ali svaki ima svoj ovoj. Kaže doktor da je trudnoća svejedno rizična, potrebne su česte kontrole, ali kaže da je sada 4 puta rizičnija, a ne 8 pa me to malo smirilo, nadam se da će sve biti okej. 
    Ja također osjećam mučnine, moram često nešto jesti da mi bude lakše, ali začudo vagali su me i još uvijek sam na istoj kilaži..
    Paola ja planiram raditi Harmony Plus. On razlikuje tvoj dna i dna bebe tako da mislim da je rezultat nešto točniji. Plus je preporuka mog ginekologa jer uključuje neke dodatne pretrage za razliku od osnovnog 

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.