Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchy300
    31. Svibanj 2025. 15:17

Dokumentacija potrebna za otvaranje komplikacija u trudnoći:

dva izvješća o privremenoj nedostupnosti za rad (doznake od kojih se jedan primjerak dostavlja poslodavcu, a drugi Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje

potvrda o plaći (R1 obrazac kojeg ispunjava poslodavac i sadrži podatke o isplatama plaće u posljednjih 6 mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupilo bolovanje)

kopija osobne iskaznice i tekućeg računa (u slučaju da je račun blokiran, potrebno je otvoriti zaštićeni račun na koji će se isplaćivati naknada plaće)

zahtjev za otvaranje komplikacija koji se ispunjava u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje

Barrrbi
    31. Svibanj 2025. 15:50

Paola_32

Mila lijepo je to čuti i drago mi je da je sve u redu 😊
    Barbi dobrodošla 👋

Cure, koliko ste vi imale uzv do sad? Ja sam morala na prvi privatno zbog kretanja s terapijom heparina i sad do 8. tjedna imala sam ih već 3. Jedan me čeka još prije panorame za 2 tjedna i onda sa 12 tjedana idem na mini anomaly. Sad me malo brine da nije to previše jer vidim da neki imaju 3 uzv cijeku trudnoću, a ja ću ih imati 5 do 12. tjedna.

U prvojj trudnoći imala 17 uzv sve skupa. S sinom sve ok. Nisu ginekološki uzv veliko zračenje. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    2UZV-12.6.⏳

• Paola_32
    31. Svibanj 2025. 16:25

Barrrbi

U prvojj trudnoći imala 17 uzv sve skupa. S sinom sve ok. Nisu ginekološki uzv veliko zračenje.

Hvala svima na odg. Hvala Barbi, ovo je baš utješna informacija 😊

Što se tiče komplikacija, Tinchy je sve detaljno napisala s tim da meni nisu uzeli kopiju osobne uopće, pitala me samo djelatnica ako sve na osobnoj odgovara onome što sam u obrascu napisala i to je bilo to. Također na internetu piše kako se svaki mjesec nose nove doznake do njih, a meni su rekli da ne treba, neka samo digitalno gin. označi komplikacije svaki mjesec i njima će to automatski doći.
    Ima li nešto novo za podizanje naknade? Navodno je trebalo ići od 1.6, ali ne nalazim baš ništa na internetu. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

• dea3
    31. Svibanj 2025. 21:26

Paola_32

Barrrbi

Što se tiče komplikacija, Tinchy je sve detaljno napisala s tim da meni nisu uzeli kopiju osobne uopće, pitala me samo djelatnica ako sve na osobnoj odgovara onome što sam u obrascu napisala i to je bilo to. Također na internetu piše kako se svaki mjesec nose nove doznake do njih, a meni su rekli da ne treba, neka samo digitalno gin. označi komplikacije svaki mjesec i njima će to automatski doći.
    Ima li nešto novo za podizanje naknade? Navodno je trebalo ići od 1.6, ali ne nalazim baš ništa na internetu.

Vec smo bile pisale o tome..ispada da nažalost unatoč najavama da će biti i dalje ništa jer još uvijek nije izglasan konačni prijedlog zakona...
    Eto toliko o tome...
    I ja od 2.6. krecem na porodiljni i baš se veselim životu sa 565 eura ... 🤮

• dea3
    31. Svibanj 2025. 21:27

dea3

Paola_32

Barrrbi

Vec smo bile pisale o tome..ispada da nažalost unatoč najavama da će biti i dalje ništa jer još uvijek nije izglasan konačni prijedlog zakona…
    Eto toliko o tome…
    I ja od 2.6. krecem na porodiljni i baš se veselim životu sa 565 eura … 🤮

Ne porodiljni..nego komplikacije 🙈

Makarena
    01. Lipanj 2025. 09:01

Tinchy300

Dokumentacija potrebna za otvaranje komplikacija u trudnoći:

dva izvješća o privremenoj nedostupnosti za rad (doznake od kojih se jedan primjerak dostavlja poslodavcu, a drugi Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje

potvrda o plaći (R1 obrazac kojeg ispunjava poslodavac i sadrži podatke o isplatama plaće u posljednjih 6 mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupilo bolovanje)

kopija osobne iskaznice i tekućeg računa (u slučaju da je račun blokiran, potrebno je otvoriti zaštićeni račun na koji će se isplaćivati naknada plaće)

zahtjev za otvaranje komplikacija koji se ispunjava u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje

Ajme hvala puno ❤️. Prije 2 god je trebao i neki IP obrazac, vidim da sad neki pišu da treba, neki da ne. I trebalo je i preslik ugovora o radu. Ja doznake nikad nisam morala nositi, ni prilikom otvaranja komplikacija, rekli su da oni to vide u sustavu. 

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

Ivis
    01. Lipanj 2025. 09:36

Barbb dobro došla ❤️
    Meni su napisali mirovanje ali sam rekla šefu i na svu sreću rekao je da mogu raditi u home officeu koliko god treba, tako da ne moram puno brinuti. Stvarno su mi maksimalno izašli u susret.
    Sto se tiče pregleda, moj socijalni gin. me otkantao. rekla da do kraja trudnoće mi treba voditi trudnoću neka od klinika. Pustila mi je uputnicu i sad se moram dogovoriti s nekom od klinika tko će me pratiti. Malo se osjećam napušteno 😅 

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
    04/25 FET 🤍1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, imamo ❤️
    ivis11062@gmail.com

• Paola_32
    01. Lipanj 2025. 10:51

Ivis kod mene je ista situacija, zbog antifosfolipidnog mi je rekla primarna gin. da će me odsad samo u bolnici voditi jer nema smisla da idem duplo na preglede što shvaćam, ali nakon iskustva čekanja od tri sata u bolnici da bi me samo naručili za 4 tjedna za sljedeći pregled, isto se osjećam napušteno 😁 tako da suosjećam s tobom 😊
    Nadam se da su samo prvi pregledi u bolnici takvi i da će nam se kasnije malo više posvetiti.

Dea vidjela sam da se pisalo već o datumu kad bi trebalo početi, ali problem je da ja uopće na nalazim nikakav podatak na internetu čak niti o 1.6. niti o 1.7. i sve se više bojim da povećanja neće uopće biti 😔

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

mokiica
    01. Lipanj 2025. 10:55

Pozdrav svima, 
    Ja se nisam duže javljala, ali popratim vas. 
    Sto se tiče komplikacija, zaista je mizeran iznos nažalost. Ja srećom ne radim naporan posao pa si mogu priuštiti ostati još koji mjesec na poslu. Iako mi je ginekolog ponudio otvoriti komplikacije, i sto se toga tiče zaista je pažljiv. 
    Zanima me uzimate li vi nešto od ovih prenatalnih dodataka. Ja sam dosad bila samo na folnoj, ali sad mi je ginekolog predložio novalac prenatal. Kolegica koje je isto trudna uzima nešto slično od almagea. 

mokiica
    01. Lipanj 2025. 10:56

Btw, znam da smo negdje već pisale, ali nemogu pronaći. Kako dodati ovu crtu ispod? To moram preko kompa ili mogu s mobitela?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.