Da te utješim, tako je i meni znalo biti, isto briga, ali nekako sam sama sa sobom pokušala raščistili to u glavi. Normalno je brinuti, ali treba imati i vjere u sebe i svoje tijelo da je sve dobro. Meni bi se mucnina nakon par dana vratila, pa mi je bilo krivo da što nisam više uživala u danima prije. Mene su i sise čak prestala bolit, pa se vrati. Fluktuacija hormona je normalna, pa tako i izostanak simptoma. Sve je to dobro i normalno, pokušaj se malo opustiti 😊
Hvala puno na ovome i savjetima.
Pokušat ću se ne brinuti i opustiti, i što kažeš uživati bez mučnina :D
I meni zna tako biti.. u subotu me uzasno bolila glava i mucnine, jucer npr samo ujutro, tj mucnine me probude.. tokom dana sve okej i evo od jutros mi je opet mucno, kad jedem mi je bolje. . I tako u krug 😵💫 i bole me sise, uzasno..
I sad sjedim na poslu i jedva cekam ici doma 😬
Eto, ja bez simptoma trenutno zazivam iste. Vjerojatno je sve u redu, ali nije mi svejedno.
Meni su te mučnine koje zahtjevu hranu baš nekako teško pale. Svakih 2,5 sata ogladnim i onda moram jesti i to ne malo nego normalni obrok. Više mi u stomak nije stalo, a probava usporila.
Proći će i to pa ćeš uživati u ostatku trudnoće, mislim da su ovi tjedni najgori.
Kasnije dolazi trbuh, ali se vrati energija.
Meni je sljedeći pregled 11.06.
Da li se u trudnoći radi mini anomlay scan (11. - 14. tjedan) ili je to dostupno samo kod privatnika?
A da, biti ce bolje.
E radi se da kod drzavnog isto. Mjeri se nuhalni nabor i salju vadit krv za probir. Osim ako ces mozda radit prenatalni pa se to placa kad vadis krv i uz to ide i uzv..
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Da li se u trudnoći radi mini anomlay scan (11. - 14. tjedan) ili je to dostupno samo kod privatnika?
A da, biti ce bolje.
E radi se da kod drzavnog isto. Mjeri se nuhalni nabor i salju vadit krv za probir. Osim ako ces mozda radit prenatalni pa se to placa kad vadis krv i uz to ide i uzv..
Dogovorile smo se za prenatalni sa 10 i pol tjedana, ali navodno taj UZV koji se tada odradi nije detaljan nego je potreban kao dokaz da srce kuca prije vađenja krvi.
Pitati ću je za mišljenje za taj mini anomaly scan. Vjerojatno naši ginekolozi imaju dosta loše UZV nego privatnici.
Mislim da ti se taj ultrazvuk radi u bolnici, to se zove kombinirani ako se ne varam. Ne znam da li na to misliš. Meni su dali uputnicu, pa si izaberes bolnicu, oni bi trebali imat bolje ultrazvuk. Ja sam odlučila to ne raditi. Išla sam privatno gdje mi je sve detaljno gledala. Ima zenska takvu opremu da boli glava. Ono nije mi žao ni eura. Uz to sam napravila Panoramu i sad čekam.
👫
36/36
10/2024 biokemijska
A da, biti ce bolje.
Dogovorile smo se za prenatalni sa 10 i pol tjedana, ali navodno taj UZV koji se tada odradi nije detaljan nego je potreban kao dokaz da srce kuca prije vađenja krvi.
Pitati ću je za mišljenje za taj mini anomaly scan. Vjerojatno naši ginekolozi imaju dosta loše UZV nego privatnici.
A nazalost imaju losije, oni imaju samo 2D.. ali oni koji su strucni u svom poslu mogu iscitati sve iz njega..
Ja sam samo jednom u obe trudnoce isla privatno na 4D/5D i to oko 27.tt.. pregled je trajao vise od sat vremena.. i bas sam zadovoljna, tako da cu i u ovoj trudnoci ici, mozda cak i prije sa 25.tt.. htjela bi da moja djeca vide bebu dok je u trbuhu.
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Ja sam u petak radila nifty kod privatnika i u toj cijeni (dakle nisam nista dodatno morala platiti) je bio i mini anomaly scan. Pa ako cete ici na neki NIPT obicno je bolje kod privatnika nego u labos upravo zato jer onda naprave i uzv a cijena je ista ali svakako provjerite prije
Pregledi 🤰🏻💗
26.5. - peppao, Makarena
28.5. - Paola_32
29.5. - Tinchy300, Faksimila, mamacita
11.6. - Jagoda20
12.6. - bambi27zg, dea3, Timi95, Mara5
17.6. - Tamara30
19.6. - Tamara30
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Ja se osjećam jako zabrinuto. U subotu mi je bio najlošiji dan, mucnine kroz cijelu dan, umor, a od jucer nista.
Evo jutros sam se probudila dosta rano u nadi da ce se mucnine pojaviti, kad ono nista. Nemam simptome nikakve. Jako me to brine.
Nemam bolove, krvarenja, ali ne osjećam se ni trudno.
Ne znam da li je to normalno ili moze biti zabrinjavajuće?
:(
Ja nemam apsolutno niti jedan simptom osim umora. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći i Bogu zahvaljujem šta imam lagane trudnoće za sad. Uživaj u tome 😊
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Evo ja s pregleda, prema M sam 9+6, a prema uzv 10+5. Znam da mi je bila ranija ovulacija tako da je uzv vjerojatno točniji. Srce kuca i vidjela sam kako se beba već miče 😊🙏🏻. Za 2-3 tjedna kontrola, tad ćemo raditi mini anomaly, a prenatalne testove sam odbila. Poslali su mi i uputnicu za RH faktor i krvnu grupu tako da sam i to odmah izvadila. Bas sam sad nekako opuštena, sretna i uzbuđena kad sam vidjela bebu. I dalje ne vjerujem da je u mom trbuhu i da se već miče 🤭.
Ostalim curama želim isto predivne preglede ovaj tjedan ❤️
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Makarena super vijesti!
Mini anomaly ultrazvuk imaju privatnici u ponudi, probir je dosta opsežnija pretraga.
Ja sam se kod svoje naručila na prenatalni test jer sam htjela da ona bude uključena od početka u sve.
Pitala sam privatnika za test i uzv i napisali su mi ovako pa mi se činilo da mi je svejedno.
"Uz test se obavlja i inicijalni UZV s kojim se utvrđuje vijabilnost ploda, ali se ne obavlja detaljan ultrazvučni screening."
Makarena super, bas mi je drago 🥰
Joj mene glava boli, muka mi je.. isla sam doma leci pa cu po jedno dijete i onda po drugo.. i sve sto slijedi po doma.. 🙈 jedino sto stalno mogu nesto jesti 😅
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji