Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    22. Svibanj 2025. 15:00

Sad su komplikacije max. 565 eura, od 01.06. bi kao trebale biti max. 995 eura. Koliko sam ja čitala u prosjek se uzima zadnjih 6 mjeseci, za zaposlene. Neznam kako je ako nisi zaposlen tih zadnjih 6 mjeseci. A za porodiljni dopust mislim da su promjenili od 01.03. i da je isto prosjek zadnjih 6 mjeseci pune plaće do max. 3000 eura. Isto za zaposlene, ne znam kako je za nezaposlene ili ako nemaš tih zadnjih 6 mjeseci da si zaposlen. Tako sam ja shvatila

EllaMS
    22. Svibanj 2025. 15:01

Hvala ti dea na objašnjenju. Mislim šta je tu je. Da li onda znaš kako će mi se obračunavati porodiljni. Jer se gleda taj prosjek 6 mjeseci, meni su rekli da će mi gledati onda prije bolovanja isplate poslodavca. Ja se iskreno nadam da je tako 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Timi95
    22. Svibanj 2025. 15:10

Ma uzas. Mislim da ce mi biti tesko na poslu, doci doma uz djecu i sve po kuci sta treba.. ovako su oni u vrticu i ja sredim sta treba i mogu se setati da se krecem i ici u teretanu.. 
    Uzivajte u prvoj trudnoci i miru. Meni je u drugoj bilo jako tesko, jer je mali imao 15mj 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

miniii20
    22. Svibanj 2025. 15:32

Evo da se i ja uključim na temu komplikacija i plaćanja. Ja imam svoj posao tj beauty salon i imam jednu zaposlenu tj radimo nas dvije. Dođe mi da zatvorim sve odma kad vidim kolika je naknada, ako ja vise ne radim šta i necu moć još dugo ona mi sama ne može iznijet sav posao + ne radi dio koji ja radim. Mučno mi je od svega al evo meni je knjigovođa rekla da je 580 e do porodiljnog i kasnije cca 900 

• dea3
    22. Svibanj 2025. 15:33

m_rosie

Sad su komplikacije max. 565 eura, od 01.06. bi kao trebale biti max. 995 eura. Koliko sam ja čitala u prosjek se uzima zadnjih 6 mjeseci, za zaposlene. Neznam kako je ako nisi zaposlen tih zadnjih 6 mjeseci. A za porodiljni dopust mislim da su promjenili od 01.03. i da je isto prosjek zadnjih 6 mjeseci pune plaće do max. 3000 eura. Isto za zaposlene, ne znam kako je za nezaposlene ili ako nemaš tih zadnjih 6 mjeseci da si zaposlen. Tako sam ja shvatila

Pa trebale bi biti da su izglasali.
    Ali jos uvijek nisu...
    To je problem... 

• m_rosie
    22. Svibanj 2025. 16:03

dea3

Ali jos uvijek nisu…
    To je problem…

Ali porodiljni je izglasan, jeli tako?  Od 01.03. je do max. 3000 eura, a do tad je bio max cca 950 eura. Meni bi to značilo da ću na porodiljnom primati punu plaću, ako je do 3000 eura

• dea3
    22. Svibanj 2025. 16:22

m_rosie

dea3

Ali jos uvijek nisu…
    To je problem…

Ali porodiljni je izglasan, jeli tako? Od 01.03. je do max. 3000 eura, a do tad je bio max cca 950 eura. Meni bi to značilo da ću na porodiljnom primati punu plaću, ako je do 3000 eura

To da...to je u primjeni od 1.3. 

Makarena
    22. Svibanj 2025. 18:23

m_rosie

Makarena

Ja idem isključivo kod soc.gin. Kad sam saznala za trudnoću sestra mi je odmah poslala uputnice za kks, tsh, urin da obavim prije prvog pregleda. Na pregled sam s nalazima išla 6+3, mjerili su tlak, težinu, srčana aktivnost je bila vidljiva, rekli su da ću trudničku dobiti na sljedećem pregledu.

Šta se tiče komplikacija, ja ću ići od 1.6. jer me šefica doslovno potjerala na komplikacije. Radim u vrticu, imala je slučaj zaposlenice koja je ostala raditi, pokupila mononukleozu i izgubila trudnoću pa nas sad sve tjera kad saznamo da slučajno ne bi šta bilo 😅.

Koliko sam ja čula, u slučaju da je posao koji radite štetan za vas ili bebu, a poslodavac nije u mogućnosti da vam ponudi drugo radno mjesto koje neće ugrožavati vas ili bebu, onda možete ići na dopust trudne radnice i naknada je u tom slučaju veća od komplikacija. Znam curu koja radi u vrtiću i to koristi tj. ona mi je to rekla. I ima naknadu veću od komplikacija. S tim da ne znam koja je točno procedura za taj dopust.

Ma ja sam kod privatnika, nema ništa od toga 😅

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

• Josipella2025
    22. Svibanj 2025. 22:53

Ja sam na komplikacijama od 4+3, dijagnoza je prijetnja pobacaja i krvarim cijelo vrijeme. Tesko mi je za vjerovati da postoje zene koje bi iskoristavale komplikacije i tesko da se bilo kome to isplati. Naknada je sramotna. Cuvas tu trudnocu doma, boris se za to dijete uz milijun drugih simptoma i bilo bi sto puta normalnije da je naknada kao na klasicnom bolovanju ili barem da ne utjece na rodiljnu naknadu kasnije u slucaju prekida. Porodiljna se racuna prema listi koju saljete kod otvaranja komplikacija ako ih ne prekidate do tad. 

Blondy
    23. Svibanj 2025. 11:33

Čekamo cure s pregleda. Javite se s lijepim vijestima danas 🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.