Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dea3
    22. Svibanj 2025. 14:21

EllaMS

Koliko ja znam da je izglasano.
    Čeka se još na nešto drugo

Nije...javno savjetovanje je završeno u travnju. 
    Sad treba na čitanje u sabor do toga jos nije došlo.
    Jer da je izglasano pisalo bi u NN i pisao bi na kraju datum kada bi trebao stupiti na snagu. Najcesce je 8 dana po izglasavanju! 

• Mukii
    22. Svibanj 2025. 14:29

Dea super! jako lijepe vijesti  baš mi je drago!

Što se tiče naknada zaista nemam riječi, jučer sam baš išla gledati porodiljni u slučaju blizanaca, dobije se puna plaća samo prvih 12 mjeseci, nakon toga pada na 803 eura ako ostaneš na porodiljnom..to je zaista sramotno s obzirom da se radi o dvoje djece istovremeno..kao da si je osoba sama kriva što je dobila blizance..
    Ja čekam pregled kod državnog ginekologa idući tjedan, voljela bih raditi što duže i probati dogovoriti više rada od doma, ali svjesna sam rizične trudnoće pa ćemo vidjeti što će ginekolog reći

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

Timi95
    22. Svibanj 2025. 14:29

Ja ionako nemam pravo na puni iznos komplikacija, jer nisam radila skoro 7god, tj od prve trudnoce.. i sad sa zaposlena 4,5mj i tek sredinom 10.mj mogu na pune komplikacije.. koliko je uopce iznos? Jer ako je 500e, onda cu biti doma i bit zadovoljna sa 100e 😅 ono, muz ima firmu pa ne ovisim o tim novcima... sve ovisi kako ce mi biti.. ali da, planiram raditi do 10.mj, mozda ubodem GO krajem 10.mj.. ali gledam, vec bi bila preko 25.tt i bilo bi mi tesko toliko sjediti 😏 radim u osiguranju.. 
    Koliko je porodiljni?

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

EllaMS
    22. Svibanj 2025. 14:30

dea3

EllaMS

Nije…javno savjetovanje je završeno u travnju.
    Jer da je izglasano pisalo bi u NN i pisao bi na kraju datum kada bi trebao stupiti na snagu. Najcesce je 8 dana po izglasavanju!

O majke ti. Ja sam mislila da je to sve bilo već u siječnju. Kakva tuga od države.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Timi95
    22. Svibanj 2025. 14:31

Timi95

Ja ionako nemam pravo na puni iznos komplikacija, jer nisam radila skoro 7god, tj od prve trudnoce.. i sad sa zaposlena 4,5mj i tek sredinom 10.mj mogu na pune komplikacije.. koliko je uopce iznos? Jer ako je 500e, onda cu biti doma i bit zadovoljna sa 100e 😅 ono, muz ima firmu pa ne ovisim o tim novcima… sve ovisi kako ce mi biti.. ali da, planiram raditi do 10.mj, mozda ubodem GO krajem 10.mj.. ali gledam, vec bi bila preko 25.tt i bilo bi mi tesko toliko sjediti 😏 radim u osiguranju..
    Koliko je porodiljni?

Mukii

Deasuper! jako lijepe vijestibaš mi je drago!

Što se tiče naknada zaista nemam riječi, jučer sam baš išla gledati porodiljni u slučaju blizanaca, dobije se puna plaća samo prvih 12 mjeseci, nakon toga pada na 803 eura ako ostaneš na porodiljnom..to je zaista sramotno s obzirom da se radi o dvoje djece istovremeno..kao da si je osoba sama kriva što je dobila blizance..
    Ja čekam pregled kod državnog ginekologa idući tjedan, voljela bih raditi što duže i probati dogovoriti više rada od doma, ali svjesna sam rizične trudnoće pa ćemo vidjeti što će ginekolog reći

Ja imam pravo 3god na porodiljni jer mi je trece dijete.. iznos je isto oko 800e sve 3god ili? 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• jagoda20
    22. Svibanj 2025. 14:34

Meni je smiješno reći da netko iskorištava komplikacije. Bome je žena ženi vuk. Žene u trudnoći prolazi razne hormonalne i fizičke promjene, priprema se za jedan bitan i velik period života i nosi još jedan život u sebi. Zašto si ne bi dala pravo da uživa u toj razdoblju i posveti se sebi u punom smislu te riječi ako to želi.  Većina ionako padne na puno manji iznos od vlastite plaće i prihvati i tu činjenicu iako smatram i to nepravednim. Ako netko želi raditi, to je ok, ali ako ne želi, i to je u redu. To je njen vlastiti izbor i odluka.
    Ja osobno s putovanjem do posla radim od pola 7 od pola 17 svaki dan, ne pada mi napamet tako provesti trudnoću.

• Mukii
    22. Svibanj 2025. 14:36

Timi95

Ja ionako nemam pravo na puni iznos komplikacija, jer nisam radila skoro 7god, tj od prve trudnoce.. i sad sa zaposlena 4,5mj i tek sredinom 10.mj mogu na pune komplikacije.. koliko je uopce iznos? Jer ako je 500e, onda cu biti doma i bit zadovoljna sa 100e 😅 ono, muz ima firmu pa ne ovisim o tim novcima… sve ovisi kako ce mi biti.. ali da, planiram raditi do 10.mj, mozda ubodem GO krajem 10.mj.. ali gledam, vec bi bila preko 25.tt i bilo bi mi tesko toliko sjediti 😏 radim u osiguranju..
    Koliko je porodiljni?

Za blizance je 30 mjeseci, ali samo 12 dobiješ punu plaću..
    Sramota je da je maksimalni iznos za čuvanje trudnoće 565 eur..nemam riječi stvarno

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

• Tinchy300
    22. Svibanj 2025. 14:44

m_rosie

Navodno podižu komplikacije od 1.6. Ali negdje, nisam sigurna ovdje na zimskim bebama ili negdje drugo sam pročitala da je netko napisao da je zvao u HZZO da provjeri i da su rekli da nisu dobili nikakvu službenu obavijest, osim što piše pa medijima. Pa vidjeti ćemo 🤦🏻‍♀️

dada ja sam slala mail, rekli su da su i oni tako čuli ali nemaju službeni info

• dea3
    22. Svibanj 2025. 14:49

EllaMS

dea3

EllaMS

Nije…javno savjetovanje je završeno u travnju.

O majke ti. Ja sam mislila da je to sve bilo već u siječnju. Kakva tuga od države.

Ta mjera je bila predstavljena u sklopu povecanja rodiljnih i porodiljnih naknada koje je krenulo od 1.3. onda su mnogi ostali razocarani jer taj dio nije povecan uz obrazlozenje da to ne spada u ministarstvo demografije nego ministarstvo zdravstva i u sklopu zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju. 
    Onda su govorili da će od 1.6. , zakon je prošao kroz javno savjetovanje, ali do danas nije došao na izglasavanje u sabor.

U prijedlogu piše da zakon stupa na snagu 8 dana po izglasavanju dakle sad je već poprilično jasno da to od 1.6. nece biti. 
    Eto, trudnice još jednom izigrane. 

Blondy
    22. Svibanj 2025. 14:53

Ja cu imati minimalni iznos kao zaposlnena, znaci 700e jer nemam staza dovoljno. Na porodiljnom mislim. Ne sekiram se, srecom muz ima dobra primanja. Meni je trenutno najbitnija beba, da moram na komplikacije isla bi i primala 100e mjesecno ili koliko bi imala. Razumijem da je tesko financijski ako se ima puno obveza za poplacati i svasta nesto. Mi zivimo na selu pa nam zivot nije skup u odnosu na Zagreb i slicno. Ali sve to ima svoje prednosti i mane. Kako god, u trudnoci treba uzivati i ja bi svakoj koja si moze priustiti savjetovala komplikacije i uzivanje u ovih par mjeseci jer to tako brzo prodje, nikad vise ovog mira (kome je rpvo dijete) i vremena za posvetit se samo sebi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.