Cure,
imala bi pitanje o vašem prvog pregledu kod ginekologu nakon što se saznale da se trudne.
Naime, meni je ovo prva trudnoća i obavila sam prvi pregled prije koji dan.
Liječnica je obavila uzv i dala mi uputnice za krv i urin te rekla da uzimam folnu i da drugi put dođem sa trudničkom knjižicom. Nije me pitala ni kako se osjećam, niti su mi izmjerili tlak, težinu, nije me pitala ni kakav posao radim (možda netko radi fizički naporan posao), niti me posavjetovala za bilo što. Malo sam ostala iznenađena, a kako dani odmiču, vrtim ovo.
Razumijem da je danas sve dostupno online, ali opet sam ostala malo zatečena.
Kakva su vaša iskustva?
Inace, tek kad bebi pocne kucat srce se otvara trudnicka knjizica, mjeri tlak, tezina, visina, vadi krv i onda pitaju kakav posao radite i otvaraju "komplikacije" ako niste dobro ili je posao naporan.. meni ne tako bilo obe trudnoce, vjerovatno ce i sutra, posto imam prvi pregled. 😀
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Cure,
imala bi pitanje o vašem prvog pregledu kod ginekologu nakon što se saznale da se trudne.
Liječnica je obavila uzv i dala mi uputnice za krv i urin te rekla da uzimam folnu i da drugi put dođem sa trudničkom knjižicom. Nije me pitala ni kako se osjećam, niti su mi izmjerili tlak, težinu, nije me pitala ni kakav posao radim (možda netko radi fizički naporan posao), niti me posavjetovala za bilo što. Malo sam ostala iznenađena, a kako dani odmiču, vrtim ovo.
Kakva su vaša iskustva?
Inace, tek kad bebi pocne kucat srce se otvara trudnicka knjizica, mjeri tlak, tezina, visina, vadi krv i onda pitaju kakav posao radite i otvaraju "komplikacije" ako niste dobro ili je posao naporan.. meni ne tako bilo obe trudnoce, vjerovatno ce i sutra, posto imam prvi pregled. 😀
Naše srčeko je kucalo. Vidjet ćemo na drugom pregledu kako će proći.
Hvala na informacijama :)
Ja iskreno imam skroz drugo iskustvo. Idem i kod socijalnog i privatno. Bar je tako zasad. Socijalni mi ima neki koma ultrazvuk di se baš sve loše vidi i to me zivcira, ali baš je pristup ono ekstra pažljivi. Znači odmah sam dobila hrpu uputnica, doslovno sam išla na sve žive pretrage i sve su mi gledali, baš ono top pristup. Privatnika neću ni komentirati, to plaćam sama, da nisam zadovoljna ne bi ni bila kod nje. Ona ima top opremu i sve mi sličice s ultrazvuka prebaci na mobitel. Socijalnom još uvijek idem isključivo zbog uputnica, ne znam tko bi to sve naplacao privatno.
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Sto se tiče mučnina i tableta meni je prepisala cariban čarobnih 55e dođe. Ako su čarobne platila bi ih i 200e
Danas pijem prvu u nadam se da će mi bit bolje od toga jer ovo je neizdrživo
Ja sam baš svoju mamu neki dan uvjeravala kako više sigurno ne postoje trudničke knjižice jer je nisam niti ja dobila. 😁 Možda onda sljedeći pregled, iako je srce već kucalo. Mene su vagali i mjerili tlak u bolnici jer zbog antifosfolipidnog sindroma idem praktički na duple preglede, moja soc. gin. nije to mjerila. Komplikacije su otvorene baš zbog visokorizične trudnoće.
Inače, danas sam išla na vađenje krvi kks, pa onaj rh faktor i krvna grupa, izvadili su 4 epruvete, meni je pozlilo, počelo mi se povraćati. Nadam se da ta količina krvi neće loše utjecati na bebu, sad mi je baš važna dobra prokrvljenost, ali ajde ne bi radili to trudnicama da je opasno. Samo se pripremite ako netko inače ima mučnine, nije loše nešto ponijeti sa sobom da imate odmah uz sebe. Meni je sljedeći pregled 28.5.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Cure,
Kakva su vaša iskustva?
Naše srčeko je kucalo. Vidjet ćemo na drugom pregledu kako će proći.
Hvala na informacijama :)
Onda cudno da ti nisu to sve napravili.. koji si tjedan?
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Sto se tiče mučnina i tableta meni je prepisala cariban čarobnih 55e dođe. Ako su čarobne platila bi ih i 200e
Koje su te "svete" tablete da ih i ja kupim 😅
Meni polako mucno i kao da me lagano boli glava+ zgaravica..i naravno moje famozne sise koje bole i nabujale za pola broja 😅 umor je tu.. peglala sam 20 min i umorila sam se 😅
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Ja idem samo kod ginekologa preko HZZO-a. Do 10 tjedna skoro ništa. Potvrdio trudnoću UZV-om, rekao da je srčana aktivnost ok i dao mi uputnicu za bolnicu za fragmin. I onda kad sam bila 10 tjedana trudnička knjižica, vaganje, dao mi za krvnu sliku, urin, serologiju, koagulogram itd. Pitao me kako se osjećam, rekla sam ok, pitao jesam li ikako krvarila (nisam). Ja se nisam žalila na išta, rekla sam sve ok. I to je bilo to. Zbog mog zdravstvenog stanja od prije trudnoću mi vodi kao visokorizičnu i u njega ću još odraditi trudničku obradu do kraja, on će to sve upisati u knjižicu i šalje me u bolnicu na vođenje trudnoće. Što se komplikacija tiče ne mislim ih još otvarati, rekla sam mu da sam ok, zasad je sve dobro pa vjerovatno nije ni bilo potrebe da me pita. S tim da svakako mislim da se komplikacije danas iskorištavaju i nisu svi da će pristati odmah otvoriti komplikacije. S druge strane kad pođem kod bilo kojeg doktora, prvo iznesem svoj problem pa pitam i onda očekujem njegova pitanja. S takvim stavom idem i sad kod ginekologa. Trudnoću ne smatram kao bolest, a ni da mi netko postavlja pitanja kao da sam u prvom razredu osnovne. Evo, to je moje mišljenje i moj stav 🤷🏻♀️🙂
Koje su te "svete" tablete da ih i ja kupim 😅
Meni polako mucno i kao da me lagano boli glava+ zgaravica..i naravno moje famozne sise koje bole i nabujale za pola broja 😅 umor je tu.. peglala sam 20 min i umorila sam se 😅
Cariban se zovu, treba ih naručiti nema ih kod nas u ljekarni iz uvoza su. Ako mi za 55 e ne pomognu propali sam slučaj 😂😂😂
m_rosie mislim da komplikacije ovise o zdravstvenom stanju, ja imam autoimunu bolest, radim u školi i na mene se lijepi svaka viroza, a nažalost danas nema dana da netko od učenika ne dođe u školu bolestan. Ja sam pokupila sve podvrste korone i doktorica mi je lijepo objasnila, ti se sad toliko paziš, bockaš svakodnevno i onda pokupiš nešto u tim najrizičnijim tjednima i može biti pogubno za bebu. Meni je to bilo dovoljno da odmah idem na komplikacije, iako s novčane strane, to je doslovno kao neka kazna. Nadam se da će sljeseći mjesec podići naknadu. Tako da, iako se netko osjeća dobro, ne znači da treba ostati na poslu ako je zdravstvena situacija rizična.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji