Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    22. Svibanj 2025. 13:46

Paola_32

m_rosie mislim da komplikacije ovise o zdravstvenom stanju, ja imam autoimunu bolest, radim u školi i na mene se lijepi svaka viroza, a nažalost danas nema dana da netko od učenika ne dođe u školu bolestan. Ja sam pokupila sve podvrste korone i doktorica mi je lijepo objasnila, ti se sad toliko paziš, bockaš svakodnevno i onda pokupiš nešto u tim najrizičnijim tjednima i može biti pogubno za bebu. Meni je to bilo dovoljno da odmah idem na komplikacije, iako s novčane strane, to je doslovno kao neka kazna. Nadam se da će sljeseći mjesec podići naknadu. Tako da, iako se netko osjeća dobro, ne znači da treba ostati na poslu ako je zdravstvena situacija rizična.

Tako je, slažem se. Iako ovo da se komplikacije iskorištavaju je sigurno tako. Evo u ovom tvom slučaju nemislim da te ginekolog treba ispitivati kao da si u prvom osnovne, nego ćeš mu ti sama lijepo objasniti šta radiš, ovo to. Meni se trudnoća također vodi kao visokorizična i voditi ću trudnoću u bolnici i doktor je uvidom u moje zdravstveno stanje odmah rekao ovo vodimo kao visokorizičnu trudnoću. Svi koji znaju da sam trudna kažu da sam luda jer još radim. Ali ja sam ok, neradim s ljudima, uredski posao - i planiram raditi ako sve bude ok do 1.8. Ako sam dobro pročitala gore u komentarima "nije me pitala kako se osjećam.... nije me pitala ni kakav posao radim". Ja zaista mislim da nema potrebe da ginekolog išta od toga pita, nego ćemo mu mi same reći. Isto tako kad me nešto boli pođem u doktora pa ne čekam da me pita šta me boli, nego mu kažem sama 🤷🏻‍♀️ evo to je moje mišljenje 🤷🏻‍♀️

• Tinchy300
    22. Svibanj 2025. 13:46

Ja nikad nisam dobila trudničku knjižicu, niti u prvoj trudnoći. Možda jer sve radi kod privatnog ginića. Ja ću def otvoriti komplikacije jer eto već kašljem mjesec dana, svakakva sranja pokupim na poslu ili u tramvaju. I jednostavno želim doma odmarati. Sad mi je baš teško raditi zbog tih mučnina, al eto nadam se da će uskoro proći. Plan mi je ako sljed tjedan bude sve ok, raditi dio 6mj, pa koristit go i otvoriti komplikacije u 7mj. Obzirom na moju prošlost oko spontanih znam da će mi privatni propisati, a državni otvoriti bez problema.
    Nadam se da će u 6mj rasti naknade. I ako si netko može priuštiti da ostane doma na komplikacijama ne vidim razlog zašto ne bi ostao i posvetio se sebi i uživao u hobijima bez stresa. 

EllaMS
    22. Svibanj 2025. 13:47

Ja isto ne doživljavam trudnoću kao bolest, ali činjenica je da je to neko drugo stanje i da se tijelo mijenja i nitko me ne mora dadiljati, samo želim da svoj posao obavi kako se spada. Prva mi je trudnoca i puno toga sam se pitala jel normalno il ne, srecom imam prijateljice pa pomognu sa savjetom, a zato i sluzi ovaj forum. Meni je isto otvorio komplikacije zbog nekog smeđarenja koje je trajalo jedan dan. I ono dobis tih jadnih 500 eura, pa doslovno zarađujem 5 puta toliko. Ne znam kome uopće pašu te komplikacije ako ne moraju.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Makarena
    22. Svibanj 2025. 13:52

Ja idem isključivo kod soc.gin. Kad sam saznala za trudnoću sestra mi je odmah poslala uputnice za kks, tsh, urin da obavim prije prvog pregleda. Na pregled sam s nalazima išla 6+3, mjerili su tlak, težinu, srčana aktivnost je bila vidljiva, rekli su da ću trudničku dobiti na sljedećem pregledu. 

Šta se tiče komplikacija, ja ću ići od 1.6. jer me šefica doslovno potjerala na komplikacije. Radim u vrticu, imala je slučaj zaposlenice koja je ostala raditi, pokupila mononukleozu i izgubila trudnoću pa nas sad sve tjera kad saznamo da slučajno ne bi šta bilo 😅.

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

• m_rosie
    22. Svibanj 2025. 13:57

Navodno podižu komplikacije od 1.6. Ali negdje, nisam sigurna ovdje na zimskim bebama ili negdje drugo sam pročitala da je netko napisao da je zvao u HZZO da provjeri i da su rekli da nisu dobili nikakvu službenu obavijest, osim što piše pa medijima. Pa vidjeti ćemo 🤦🏻‍♀️

• dea3
    22. Svibanj 2025. 14:09

m_rosie

Navodno podižu komplikacije od 1.6. Ali negdje, nisam sigurna ovdje na zimskim bebama ili negdje drugo sam pročitala da je netko napisao da je zvao u HZZO da provjeri i da su rekli da nisu dobili nikakvu službenu obavijest, osim što piše pa medijima. Pa vidjeti ćemo 🤦🏻‍♀️

I ja bi trebala na komplikacije od 1.6. 
    I ja sam danas to malo gledala, bilo je najava da će se od 1.6. ta naknada dizati sa 556 na 990 (par eura gore dolje) ali ocito nista od toga..
    Prošlo je savjetovanje, u saboru jos nije doslo na izglasavanje.
    Tako da očaj teški i sramota...

• m_rosie
    22. Svibanj 2025. 14:11

Makarena

Ja idem isključivo kod soc.gin. Kad sam saznala za trudnoću sestra mi je odmah poslala uputnice za kks, tsh, urin da obavim prije prvog pregleda. Na pregled sam s nalazima išla 6+3, mjerili su tlak, težinu, srčana aktivnost je bila vidljiva, rekli su da ću trudničku dobiti na sljedećem pregledu.

Šta se tiče komplikacija, ja ću ići od 1.6. jer me šefica doslovno potjerala na komplikacije. Radim u vrticu, imala je slučaj zaposlenice koja je ostala raditi, pokupila mononukleozu i izgubila trudnoću pa nas sad sve tjera kad saznamo da slučajno ne bi šta bilo 😅.

Koliko sam ja čula, u slučaju da je posao koji radite štetan za vas ili bebu, a poslodavac nije u mogućnosti da vam ponudi drugo radno mjesto koje neće ugrožavati vas ili bebu, onda možete ići na dopust trudne radnice i naknada je u tom slučaju veća od komplikacija. Znam curu koja radi u vrtiću i to koristi tj. ona mi je to rekla. I ima naknadu veću od komplikacija. S tim da ne znam koja je točno procedura za taj dopust. 

• dea3
    22. Svibanj 2025. 14:11

Ja sam danas bila na pregledu.
    Sve je ok...beba vrlo uspavana i nije se htela okrenuti pa nije mogao nosnu kost izmjeriti. Nuhalni nabor je ok...i rekao je da bi mogao biti dečko ... Uzeli smo briseve...nova kontrola za 3 tjedna! 12.6. 

EllaMS
    22. Svibanj 2025. 14:12

Koliko ja znam da je izglasano.
    Čeka se još na nešto drugo

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

EllaMS
    22. Svibanj 2025. 14:21

A za dopust trudne radnice, ovisi o poslodavcu. Meni su samo našli drugo radno mjesto unutar kompanije. Inače sam u labosu i radim sa štetnim tvarima. Nisam uopće planirala komplikacije, ali eto na kraju je tako ispalo.
    Mislim meni je na svim papirima dijagnoza prijeteći pobačaj, ne moram ni pričati koliko mi je bio šok kad mi je to otvorio. Onda sam samo skuzila da želi biti na oprezu. Rekao mi je posla će biti, sad je beba najbitnija.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.