Pregledi: 🤰🏻💗
18.9. - paula210, m_rosie, Barrrbi, anamarija8888
19.9. - Timi95, bubica_0706
22.9. - Peppao, Tinchy300
25.9. - Giovanna32, eni233, Paola_32
28.9. - lamise38
30.9. - mamacita
14.10. - EllaMS
Termini:
m_rosie - 3.12. 🩷
Mokica - 3.12. 💙
Ditaa - 5.12. 💙
dea3 - 7.12. 💙
Tinchy300- 10.12. 🩷
Josipella2025 - 12.12. 💙
EllaMS - 13.12 💙
taratara25 - 13.12. 🩷
lamise38 - 20.12.
Blondy - 23.12. 💙
Makarena - 24.12. 🩷
mamacita - 24.12. 💙
jagoda20 - 31.12.
paula210 - 01.01. 💙
peppao - 4.1. 💙
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
Timi95 - 13.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
bubica_0706 - 17.1. 🩷
Zeka26 - 21.1. 🩷
riamaro - 27.1. 💙
Srculence - 04.02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Popis: stranica 185
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Hvala cure svima na podrsci 🩷
Evo mene su otpustili doma i dalje sam na terapiji za sprjecavanje trudova (koja za sad djeluje) i na mirovanju.
Trudove je potvrdio ctg i trajali su malo vise od 7 sati odnosno dok mi nisu ipak dali terapiju: jednokratno normabel i ketonal i cordipin i sad doma dalje uzimam samo nifedipin/Cordipin svakih 6 sati. Iduci pregled je u trudnickoj ambulanti 23.9. pa ce me vjerojatno tamo i zadrzati do poroda. Na tu kontrolu cu svakako otici u trudnicku u petrovu a onda cu vidjeti dalje hocu li se prebacivati u drugu bolnicu jer iskreno jos se nisam odlucila bila gdje bih htjela roditi.
Sad sam doma i panicno radim popis za bolnicku torbu i porod jer ne znam hoce li me opet iznenaditi 🥹😀 evo popis koji sam radila s cimericama i moje iskustvo zadnja tri dana:
Bila sam smjestena u predradaoni u Petrovoj. Predradaona ima 4 kreveta i wc i tus. Radaona je dvoje vrata dalje, cuje se…Hrana je klasicna bolnicka ali sasvim solidna i velike su porcije. Meni su se izmijenile dvije nocne i dvije dnevne smjene. To ocito tako funkcionira ali je zapravo nevjerojatno da u tako kratkom vremenu promijenite toliko doktora. Sve sestre na odjelu radaone bile su zaista jako ljubazne i drage (barem ovo sto sam dozivjela u predradaoni). S lijecnicima bas nisam odusevljena, npr dosla sam iz prometne ali mene nitko nije pregledao (samo bebu) pa cak niti iduci dan kad sam se onesvijestila na hodniku cekajuci uzv. Tri lijecnika (dve specijalizantice i specijalist) nisu me spojili na ctg za trudove nego samo za bebino srce i otpustili bi me doma da nije dosao dr Lesin i rekao da moraju provjeriti i trudove neovisno o tome da li ih ja osjecam (a osjecala sam ih u pravilnim razmacima)
dr. Janđel - strucan ali izuzetno grub u pregledu i vrlo bezobrazan prema sestrama i drugim lijecnicima. Ne ustrucavajte se postavljati pitanja, nitko od njih bas nije razgovorljiv pa ako vas nesto zanima nemojte ici s pretpostavkom da ce sami id sebe reci iako bi to bilo logicno. Citajuci svakakva iskustva na fejsu ja sam si u glavi postavila da cu sa svima biti jaaaako pristojna, ponizna i puno puta reci hvala jer si nekako mislim da je onda manja vjerojatnost za bezobrazluk s njihove strane 🙃
Epiduralnu su nudili nekoliko puta pa to ocito nije problem.
12.12. dolazi nam Luka 💙
Evo i popisa
Popis:
POROD - Torba
[ul]
[li]ulosci nakon poroda chicco [/li]
[li]Mrezaste gacice [/li]
[li]Mokre maramice najnjeznije[/li]
[li]Oblozi za hladenje perineuma Frida [/li]
[li]Jednokratno donje rublje Frida [/li]
[li]Peranatal bocica[/li]
[li]Cicatridina sprej - ljekarna [/li]
[li]Dianatal porodajni gel - ljekarna[/li]
[li]Higijenske gacice i pelene za inkontinenciju- lakse je s time nego obicnim gacicama i uloscima, ja cu uzeti obje opcije pa kako bude[/li]
[li]Pelene za bebu i jednokratna podloga za previjanje- moze i vama koristiti ako zakrvarite posteljinu[/li]
[li]Izdajalica[/li]
[li]Bademantl, spavacica- ja cu svakako duge rukave uzeti jer sam se smrznula tri dana s otvorenim prozorom u sobi[/li]
[li]Lagana dekica- ne znam za zimu ali trenutno dobijete samo plahtu za pokriti se[/li]
[li]Japanke za tus i papuce [/li]
[li]Glicerinski cepici za probavu[/li]
[li]Magnezij za probavu, sljive suhe[/li]
[li]Tablete za bolove - ibuprofen[/li]
[li]Odjeca i odjeca za bebu[/li]
[li]Neseser i labello[/li]
[li]Voda obicna i sok[/li]
[li]Grickalice slane i keksi[/li]
[li]Eksterna baterija i punjac za mobitel i dugi kabel[/li]
[li]Krema za guzu, mokre maramice[/li]
[li]Rucnik[/li]
[li]Sapun[/li]
[/ul]
12.12. dolazi nam Luka 💙
Hvala cure svima na podrsci 🩷
Evo mene su otpustili doma i dalje sam na terapiji za sprjecavanje trudova (koja za sad djeluje) i na mirovanju.
Trudove je potvrdio ctg i trajali su malo vise od 7 sati odnosno dok mi nisu ipak dali terapiju: jednokratno normabel i ketonal i cordipin i sad doma dalje uzimam samo nifedipin/Cordipin svakih 6 sati. Iduci pregled je u trudnickoj ambulanti 23.9. pa ce me vjerojatno tamo i zadrzati do poroda. Na tu kontrolu cu svakako otici u trudnicku u petrovu a onda cu vidjeti dalje hocu li se prebacivati u drugu bolnicu jer iskreno jos se nisam odlucila bila gdje bih htjela roditi.
Sad sam doma i panicno radim popis za bolnicku torbu i porod jer ne znam hoce li me opet iznenaditi 🥹😀 evo popis koji sam radila s cimericama i moje iskustvo zadnja tri dana:
Bila sam smjestena u predradaoni u Petrovoj. Predradaona ima 4 kreveta i wc i tus. Radaona je dvoje vrata dalje, cuje se…Hrana je klasicna bolnicka ali sasvim solidna i velike su porcije. Meni su se izmijenile dvije nocne i dvije dnevne smjene. To ocito tako funkcionira ali je zapravo nevjerojatno da u tako kratkom vremenu promijenite toliko doktora. Sve sestre na odjelu radaone bile su zaista jako ljubazne i drage (barem ovo sto sam dozivjela u predradaoni). S lijecnicima bas nisam odusevljena, npr dosla sam iz prometne ali mene nitko nije pregledao (samo bebu) pa cak niti iduci dan kad sam se onesvijestila na hodniku cekajuci uzv. Tri lijecnika (dve specijalizantice i specijalist) nisu me spojili na ctg za trudove nego samo za bebino srce i otpustili bi me doma da nije dosao dr Lesin i rekao da moraju provjeriti i trudove neovisno o tome da li ih ja osjecam (a osjecala sam ih u pravilnim razmacima)
dr. Janđel - strucan ali izuzetno grub u pregledu i vrlo bezobrazan prema sestrama i drugim lijecnicima. Ne ustrucavajte se postavljati pitanja, nitko od njih bas nije razgovorljiv pa ako vas nesto zanima nemojte ici s pretpostavkom da ce sami id sebe reci iako bi to bilo logicno. Citajuci svakakva iskustva na fejsu ja sam si u glavi postavila da cu sa svima biti jaaaako pristojna, ponizna i puno puta reci hvala jer si nekako mislim da je onda manja vjerojatnost za bezobrazluk s njihove strane 🙃
Epiduralnu su nudili nekoliko puta pa to ocito nije problem.
Drago mi je da si doma, cuvaj se i drzim fige da sto duze ostanes u komadu 🤞🏻🥰
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 31
👦🏼 19.10.2018. 💙
Evo i popisa
Popis:
POROD - Torba
[ul]
[li]ulosci nakon poroda chicco[/li]
[li]Mrezaste gacice[/li]
[li]Oblozi za hladenje perineuma Frida[/li]
[li]Jednokratno donje rublje Frida[/li]
[li]Cicatridina sprej - ljekarna[/li]
[li]Higijenske gacice i pelene za inkontinenciju- lakse je s time nego obicnim gacicama i uloscima, ja cu uzeti obje opcije pa kako bude[/li]
[li]Pelene za bebu i jednokratna podloga za previjanje- moze i vama koristiti ako zakrvarite posteljinu[/li]
[li]Izdajalica[/li]
[li]Bademantl, spavacica- ja cu svakako duge rukave uzeti jer sam se smrznula tri dana s otvorenim prozorom u sobi[/li]
[li]Lagana dekica- ne znam za zimu ali trenutno dobijete samo plahtu za pokriti se[/li]
[li]Japanke za tus i papuce[/li]
[li]Rucnik[/li]
[li]Sapun[/li]
[/ul]
Imas puno gaca i ulozaka na popisu 😋 ja nisam bas toliko krvarila tako da sam brzo bila na normalnim uloscima, oba puta.
Tako da sam taj dio popisa smanjila na jednokr. gace za ink. 12kom, perive gace za ink. 3kom + ulosci za ink. 12kom, a dalje kod kuce moje donje rublje + normalni ulosci.
Ovaj dio za rane od epi. isto necu unaprijed kupovati jer sam dva puta prosla bez toga pa se nadam da cu i sad tako, a ako ne, muz ce naknadno kupiti i donijeti.
Evo i popisa
Popis:
POROD - Torba
[ul]
[li]ulosci nakon poroda chicco[/li]
[li]Mrezaste gacice[/li]
[li]Oblozi za hladenje perineuma Frida[/li]
[li]Jednokratno donje rublje Frida[/li]
[li]Cicatridina sprej - ljekarna[/li]
[li]Izdajalica[/li]
[li]Japanke za tus i papuce[/li]
[li]Rucnik[/li]
[li]Sapun[/li]
[/ul]
E da, jos bi dodala jastucice za dojilje i mast za bradavice na popis
Imas puno gaca i ulozaka na popisu 😋 ja nisam bas toliko krvarila tako da sam brzo bila na normalnim uloscima, oba puta.
Tako da sam taj dio popisa smanjila na jednokr. gace za ink. 12kom, perive gace za ink. 3kom + ulosci za ink. 12kom, a dalje kod kuce moje donje rublje + normalni ulosci.
Ovaj dio za rane od epi. isto necu unaprijed kupovati jer sam dva puta prosla bez toga pa se nadam da cu i sad tako, a ako ne, muz ce naknadno kupiti i donijeti.
Kako smo svi drugačiji, ja sam bome potrošila 2 paketa jednokratnih gaćica za ink. i nastavila još par dana doma trošiti i onda prešla na mrežaste gaćice i chicco uloške. Dok mi mast za bradavice nije trebala, a jastučići tek doma kad sam došla. Po meni je sve to bespotrebno, ja sam nosila jedan paket gaćica za ink. i onda mi je muž naknadno donio još jedan, mislim da je tako i s ovim za dojenje, bolje ne trpati torbu velikim paketima i stvarima, naravno ako netko može donijeti kad zatreba ☺️
2023. M 🎀🧸
12/25 S 🪐⏳
Sortiraj odgovore
Najstariji