Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    peppa0
    15. Rujan 2025. 14:15

Marakrena ja sam obje rodila s tocno 41tt, krenulo trudovima kroz noc pa ujutro stalo. Prvi put sam otisla u rodiliste da provjere i zadrzali me 3cm otvorena i inducirali me.
    Drugi put sam imala taj dan kontrolu, 7cm otvorena i ostavili me pa pogurali jos malo.
    Kod mene moji trudovi krenu pa stanu, vjerujem od uzbudjenja i stresa pa se sve stopira.
    Bas me zanima kako ce biti ovaj put 😂 ako ce biti isto kao i dosad, ja sretna 🫠
    Josipella bas mi je zao zbog prometne, drzim fige da stopiraju trudove i da ostanete u komadu cim duze ❤️

• Josipella2025
    15. Rujan 2025. 14:19

dea3 vec od 17tj bas mi je zao to je stvarno stres. Ali vidim da ti ocito pomaze to sto si dobila i vjerujem da ce sve biti ok. Je li moras mirovati?

Ja imam BH od 18.tjedna tako da sam naucena na njih. Ovi za koje su rekli da su pravi trudovi su osjetom isti kao BH ali su u pravilnim razmacima svakih 7 min. Znaci ne pojacavaju se jacinom, nema boli, samo se redovno javljaju i to im je kao znak da su pravi.

Iako me  i doktorica iznenadila jer je rekla da ne treba imati niti lazne trudove ovako rano, a ja koliko cujem vecina zena ih osjeti i puno ranije.

12.12. dolazi nam Luka 💙

• dea3
    15. Rujan 2025. 14:53

Josipella2025

dea3 vec od 17tj bas mi je zao to je stvarno stres. Ali vidim da ti ocito pomaze to sto si dobila i vjerujem da ce sve biti ok. Je li moras mirovati?

Ja imam BH od 18.tjedna tako da sam naucena na njih. Ovi za koje su rekli da su pravi trudovi su osjetom isti kao BH ali su u pravilnim razmacima svakih 7 min. Znaci ne pojacavaju se jacinom, nema boli, samo se redovno javljaju i to im je kao znak da su pravi.

Iako me i doktorica iznenadila jer je rekla da ne treba imati niti lazne trudove ovako rano, a ja koliko cujem vecina zena ih osjeti i puno ranije.

Da ja skroz mirujem od kad smo sa 19+2 napravili serklažu. Nema druge jer cerviksa više nema ni za lijek...šav je sve što drži...
    Sreća nemam prečesto nikakvih oblika trudova, al ovo je doktor na zadnjoj kontroli dao da bi ih i ubuduće nulirali s obzirom na situaciju. 
    Sad imam ovaj tjedan kontrolu pa ćemo vidjeti kako stvari dalje stoje. Sreća je barem da mi vrijeme dosta brzo ide. 

Timi95
    15. Rujan 2025. 14:55

Josipella2025

Suprug i ja smo jucer imali malu prometnu. Udarac je bio zaista slab ali opreza radi smo odmah otisli u petrovu, jucer na uzv je sve bilo dobro ali zadrzali su me 24h jer je to procedura. Medutim danas ujutro krenuli su redovni trudovi iako se hvala bogu ne otvaram i ne pojacavaju se za sad ali ipak ostajem u bolnici. Spominjali su da ce mi dati neku terapiju, ima li netko iskustva s uranjenim trudovima i terapijom kako to ide?

Vjerujem da ce sve biti uredu ❤️

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Makarena
    15. Rujan 2025. 14:57

Josipella2025

Suprug i ja smo jucer imali malu prometnu. Udarac je bio zaista slab ali opreza radi smo odmah otisli u petrovu, jucer na uzv je sve bilo dobro ali zadrzali su me 24h jer je to procedura. Medutim danas ujutro krenuli su redovni trudovi iako se hvala bogu ne otvaram i ne pojacavaju se za sad ali ipak ostajem u bolnici. Spominjali su da ce mi dati neku terapiju, ima li netko iskustva s uranjenim trudovima i terapijom kako to ide?

Ajme bas mi je zao. Jesu trudovi potaknuti prometnom ili od prije to traje kao kod Dee? Mene tako strah svaki put kad sjednem u auto. Nadam se da će terapija spriječiti daljne trudove i otvaranje i da će te ti i bebica dogurati do velikih tjedana 🤞🏻🙏🏻

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

Makarena
    15. Rujan 2025. 15:03

peppa0

Marakrena ja sam obje rodila s tocno 41tt, krenulo trudovima kroz noc pa ujutro stalo. Prvi put sam otisla u rodiliste da provjere i zadrzali me 3cm otvorena i inducirali me.
    Drugi put sam imala taj dan kontrolu, 7cm otvorena i ostavili me pa pogurali jos malo.
    Kod mene moji trudovi krenu pa stanu, vjerujem od uzbudjenja i stresa pa se sve stopira.
    Bas me zanima kako ce biti ovaj put 😂 ako ce biti isto kao i dosad, ja sretna 🫠
    Josipella bas mi je zao zbog prometne, drzim fige da stopiraju trudove i da ostanete u komadu cim duze ❤️

Da, ja bih isto potpisala svoj prvi porod 😄. Ja sam uvjerena da sam rodila 38+0 jer sam ko manijak taj tjedan čistila svaku prostoriju kuće od-do. Trudovi su me uhvatili navečer u 22:30 sa 37+6tt nakon šta sam cijeli dan čistila generalno kuhinju, vadila i vraćala svaku stvar koja postoji i popela se i spustila 100 puta onim malim stepenicama za dohvatiti gornje elemente 😅. Ove godine preskačem jesensko generalno ciscenje i krećem od 1.12., nadam se da će i ovaj put potaknuti porod 🤭.

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• poli
    15. Rujan 2025. 15:55

peppa0

Vrijeme leti nenormalno, slazem se. Jako se veselim bozicnom vremenu, filmovima i iscekivanju bebice, pa onda sve ispocetka s jos jednom clanom. To je zaista ono sto najvise vrijedi u zivotu ❤️
    .
    Pijete li kavu i koliko?
    Ja u pocetku nisam mogla i skroz sam ju izbacila i onda sam s vremenom uvela jutarnju i popodnevnu kao i prije.
    Sad u zadnje vrijeme mi od jutarnje srce jako udara i kao da se sva uznemirim, uglavnom, nesto mi ne pase, mozda jer je na prazan zeludac. Pa sam odlucila piti caj.
    Kad citam koji se smije, koji se ne smije, ispada da su gori nego kava 🙈 neki su strogo zabranjeni. Dosla sam do info da caj od komoraca sadrzi neke kancerogene tvari i da uopce nije preporucljiv trudnicama i bebama, a do sad je bio glavni kao pomoc kod grceva. Ne mogu vjerovati jer sam pila te trudnicke cajeve u proslim trudnocama, kao i cajeve za dojilje. Imaju odlican okus i bas mi fale, ali nakon ovog procitanog mi se smracilo. Sto vi mislite o tome?

I ja se već veselim Božiću.❤️

Sto se tice kave, pijem jednu bezkofeinsku (Frankova plava cigla ili instant neka). Meni je i ta dobra. Od obične kave srce mi jako lupa pa je ne pijem dok sam trudna. 
    Izbacila sam čokoladu i grickalice. Trudim se da jedem zdravo i izbjegavam tjesteninu, pekarske proizvode, pizze i sl. U prvoj trudnoci sam se previse opustila, jela sam dosta nezdravo i na kraju sam dobila gestacijski dijabetes koji nije bas na vrijeme prepoznat od strane liječnika. Ali hvala Bogu sve se završilo ok. Zato sad u drugoj trudnoci zaista se trudim da jedem kvalitetno.

• Paola_32
    15. Rujan 2025. 16:39

Drage cure, isprike jer nisam sad sve postove pročitala, ali imam pitanje zbog jučerašnje situacije koja mi se dogodila. Kako sam prelijevala vruću juhu, tako sam se opekla po trbuhu baš 😔
    Jako sam se uplašila jer je bila vrela juha direktno s peći, odmah sam mislila kako sam naudila bebi i naravno isplakala more suza, ali kad sam se malo umirila, nisam imala mjehuriće, samo crvenilo. Bila je nedjelja pa nisam mogla zvati svoju gin., a danas se još više umanjilo crvenilo i beba udara tako da sam malo mirnija, naravno chatgpt i google kažu da je to samo površinski i da je beba zaštićena. Ne znam je li ovo danas slučajnost, ali od jutra kao da mi je trbuh strašno nadut, baš je dosta tvrđi nego jučer, čak kao da me bole malo crijeva, tako bi opisala najbolje. Je li to normalno s tjednima kako beba raste pa se ujedno i trbuh širi ili može imati veze s jučerašnjom opeklinom? Ili sam samo nešto loše pojela. Evo ne znam, a ne bih htjela paničariti i odmah ići doktorima, ako netko ima iskustva, molim vas da mi javi. Hvala 🙏

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

EllaMS
    15. Rujan 2025. 16:41

poli

peppa0

Vrijeme leti nenormalno, slazem se. Jako se veselim bozicnom vremenu, filmovima i iscekivanju bebice, pa onda sve ispocetka s jos jednom clanom. To je zaista ono sto najvise vrijedi u zivotu ❤️
    .
    Pijete li kavu i koliko?
    Ja u pocetku nisam mogla i skroz sam ju izbacila i onda sam s vremenom uvela jutarnju i popodnevnu kao i prije.
    Sad u zadnje vrijeme mi od jutarnje srce jako udara i kao da se sva uznemirim, uglavnom, nesto mi ne pase, mozda jer je na prazan zeludac. Pa sam odlucila piti caj.
    Kad citam koji se smije, koji se ne smije, ispada da su gori nego kava 🙈 neki su strogo zabranjeni. Dosla sam do info da caj od komoraca sadrzi neke kancerogene tvari i da uopce nije preporucljiv trudnicama i bebama, a do sad je bio glavni kao pomoc kod grceva. Ne mogu vjerovati jer sam pila te trudnicke cajeve u proslim trudnocama, kao i cajeve za dojilje. Imaju odlican okus i bas mi fale, ali nakon ovog procitanog mi se smracilo. Sto vi mislite o tome?

I ja se već veselim Božiću.❤️

Sto se tice kave, pijem jednu bezkofeinsku (Frankova plava cigla ili instant neka). Meni je i ta dobra. Od obične kave srce mi jako lupa pa je ne pijem dok sam trudna.
    Izbacila sam čokoladu i grickalice. Trudim se da jedem zdravo i izbjegavam tjesteninu, pekarske proizvode, pizze i sl. U prvoj trudnoci sam se previse opustila, jela sam dosta nezdravo i na kraju sam dobila gestacijski dijabetes koji nije bas na vrijeme prepoznat od strane liječnika. Ali hvala Bogu sve se završilo ok. Zato sad u drugoj trudnoci zaista se trudim da jedem kvalitetno.

Moram te malo ispraviti jer ne želim da netko ovo pročita i da misli da si je kriv za gestacijski. Naravno da je prehrana bitna, ali za gestacijski je odgovorna posteljica, ona luci jedan hormon kojem je cilj da drži glukozu sto duže većom, jer je to bebina hrana. Time bi gušterača trebala proizvoditi vise inzulina, a kad to nije slučaj, dobis gestacijski. Možeš imati najzdraviju prehranu na svijetu i dobit gestacijski.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• dea3
    15. Rujan 2025. 17:10

Paola_32

Drage cure, isprike jer nisam sad sve postove pročitala, ali imam pitanje zbog jučerašnje situacije koja mi se dogodila. Kako sam prelijevala vruću juhu, tako sam se opekla po trbuhu baš 😔
    Jako sam se uplašila jer je bila vrela juha direktno s peći, odmah sam mislila kako sam naudila bebi i naravno isplakala more suza, ali kad sam se malo umirila, nisam imala mjehuriće, samo crvenilo. Bila je nedjelja pa nisam mogla zvati svoju gin., a danas se još više umanjilo crvenilo i beba udara tako da sam malo mirnija, naravno chatgpt i google kažu da je to samo površinski i da je beba zaštićena. Ne znam je li ovo danas slučajnost, ali od jutra kao da mi je trbuh strašno nadut, baš je dosta tvrđi nego jučer, čak kao da me bole malo crijeva, tako bi opisala najbolje. Je li to normalno s tjednima kako beba raste pa se ujedno i trbuh širi ili može imati veze s jučerašnjom opeklinom? Ili sam samo nešto loše pojela. Evo ne znam, a ne bih htjela paničariti i odmah ići doktorima, ako netko ima iskustva, molim vas da mi javi. Hvala 🙏

Ja kad imam problema s crijevima i stolicom (baš se jučer desilo malo žešće) onda mi se stvarno jave i jače bh kontrakcije u smislu da mi bude trbuh dosta tvrd. Tako da ti to definitivno može biti od crijeva. Isto tako bi rekla i od stresa koji si prošla. 
    Za opeklinu nemam iskustvo pa ne mogu nista reci. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.