Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    18. Rujan 2025. 12:52

m_rosie

Blondy

m_rosie

Evo ja sam obavila pregled i nisam baš oduševljena 😐 Prvo visok tlak. Sjedni, duboko udahni, izdahni. Mjerili par puta i dalje visok. I onda UZV i novi problem. U 10-om tjednu je beba odgovarala mjerama. I onda je kao bila za tjedan dana manja. Danas sam točno 29+0, a beba po mjerama zaostaje. I to glava odgovara 27 tj, a abdomen i bedrena 26 tj. I sad do utorka mirovanje, mjeriti tlak 4-5 puta dnevno. I u utorak moram u bolnicu na UZV pa da vidimo što se događa s mjerama. Tako da mi se tlak sad sigurno neće spustiti. Baš sam se nekako i prepala i rastužila i neznam uopće što da mislim 😔

Koliki ti je tlak? Pazit ce te svakako dodatno zbog toga? Mom su mjere glave manje ali jer je na zadak pa je kao teze izmjeriti. Oprezna budi s tlakom, u prvoj trudnoci je moja beba slabo napredovala zadnji mjesec dana, navodno bas zbog tlaka iako je bio pod kontrolom. Sve ce biti okej

144/101 mi je tlak danas, prije mjesec dana je bio 120/60. A dotad tako 120/60, 100/70. Neznam jeli bi trebala imati ikakve simptome tog visokog tlaka. Nikad nisam imala nikakve probleme s tlakom, pa ni ne znam.
    Znaci zbog tlaka mogu biti manje mjere 🤦🏻‍♀️ moram danas proučiti kako da pripazim taj tlak 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ iako sad mi je toliki stres tako da mi može biti samo viši 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Uh, mene su s nizim tlakom hospitalizirali u prvoj trudnoci. Cim prijedje 140/90 ja se moram javiti na hitnu. Uvest ce ti terapiju svakako. Jesu ti radili test za preeklampsiju, proteine u urinu?

Blondy
    18. Rujan 2025. 12:56

Sto se tice simptoma, ja nisam imala apsolutno nikakve simptome viseg tlaka.. na srecu nije preraslo u nista vise od povisenog tlaka, ali sam inducirana na termin zbog tog. Sve ce biti okej, nemoj previse brinuti, ima nas jako puno s tim problemima. Cesce kontrole, doma mjerenje tlaka redovito. Ja ga mjerim 3x na dan od prvog pregleda, znaci cijelu trudnocu 🙈
    Dobit ces vjerojatno metyldopu, tablete za tlak za trudnice. A ako nedaj Boze se razvije u nesto vise od tlaka onda ce poduzeti i druge mjere. Jesi to bila u bolnici ili kod svog gina?

• m_rosie
    18. Rujan 2025. 13:10

Blondy

Uh, mene su s nizim tlakom hospitalizirali u prvoj trudnoci. Cim prijedje 140/90 ja se moram javiti na hitnu. Uvest ce ti terapiju svakako. Jesu ti radili test za preeklampsiju, proteine u urinu?

Ništa, rekao mi je mirovati do utorka i da mjerim doma tlak i zapisujem svako mjerenje. I onda u utorak ponovno UZV i da donesem te zapise tlaka pa da ćemo vidjeti za dalje. To sam bila u bolnici jer sad tamo vodim trudnoću. Iako moj ginekolog preko HZZO-a radi danas popodne i poći ću do njega da vidim što će mi reći. I svakako mi mora propisati uputnicu za kardiologa i za urin, jer se u bolnici nisam uspjela pomokriti. Pa ću mu reći i za ove proteine u urinu, jer sam vidjela na google-u da se to vadi kad je visoki tlak. 

Najviše me strah zbog tih mjera, da sad nebude neki problem s razvojem bebe. Počela me i glava boliti. Sad od stresa bude sve 🙈🙈

Ja svakako moram na carski. Rekao mi je danas otprilike 10ak dana prije termina, ali kao imamo još do tad 🤦🏻‍♀️

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

Blondy
    18. Rujan 2025. 13:21

m_rosie

Blondy

Ništa, rekao mi je mirovati do utorka i da mjerim doma tlak i zapisujem svako mjerenje. I onda u utorak ponovno UZV i da donesem te zapise tlaka pa da ćemo vidjeti za dalje. To sam bila u bolnici jer sad tamo vodim trudnoću. Iako moj ginekolog preko HZZO-a radi danas popodne i poći ću do njega da vidim što će mi reći. I svakako mi mora propisati uputnicu za kardiologa i za urin, jer se u bolnici nisam uspjela pomokriti. Pa ću mu reći i za ove proteine u urinu, jer sam vidjela na google-u da se to vadi kad je visoki tlak.

Najviše me strah zbog tih mjera, da sad nebude neki problem s razvojem bebe. Počela me i glava boliti. Sad od stresa bude sve 🙈🙈

Ja svakako moram na carski. Rekao mi je danas otprilike 10ak dana prije termina, ali kao imamo još do tad 🤦🏻‍♀️

Aha, a ocito svaka bolnica ima svoje politike. Koliki ti je sad doma tlak? Pazi na glavobolju uz visoki tlak.. ne zelim te plasiti, ali opreza nilad dosta. Kod nas bas jako paze na tlak i ousu i na hladno. Meni bude povisen bas kod doktora i do 150, 160, ali cim dodjem kuci je normalan, to smo potvrdili i holterom tlaka.. a kad mi je skocio i bila sam hospitaligirana tad sam 24 h skupljala urin pa su mjerili proteine.

• dea3
    18. Rujan 2025. 14:29

M_rosie nadam se da ce biti sve ok... Sad ce te definitivno vise pratiti jer tlak i zastoj u rastu (ukoliko je - jer to svakako moraju imati vise mjerenja da bi ga potvrdili, a ne samo jedno) nisu bezazleni...

Kod mene obrnuto - ja u 29 tt, a beba po mjerama za 30/31 tt. Ima oko 1550 g. Što je super ako lrene ranije, a krenut ce sigurno...
    I dalje okrenuta na zadak tako da su sad sanse za carski stvarno velike.

Cure jel ima koja ovdje da je imala već carski??? 
    Sad se moram lagano i na tu soluciju spremiti pa me zanimaju neke tehničke stvari...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

Blondy
    18. Rujan 2025. 14:32

dea3

M_rosienadam se da ce biti sve ok… Sad ce te definitivno vise pratiti jer tlak i zastoj u rastu (ukoliko je - jer to svakako moraju imati vise mjerenja da bi ga potvrdili, a ne samo jedno) nisu bezazleni…

Kod mene obrnuto - ja u 29 tt, a beba po mjerama za 30/31 tt. Ima oko 1550 g. Što je super ako lrene ranije, a krenut ce sigurno…
    I dalje okrenuta na zadak tako da su sad sanse za carski stvarno velike.

Cure jel ima koja ovdje da je imala već carski???
    Sad se moram lagano i na tu soluciju spremiti pa me zanimaju neke tehničke stvari…

Nemoj me plasiti, meni je doktor rekao da do 36 tjedna je normalno da se okrecu 😂 i moj je na zadak, nadam se da ce se predomisliti

• dea3
    18. Rujan 2025. 14:49

Blondy ma ja sam ti poseban slucaj...problem gdje god se primis...
    Nekad davno sam imala neke zahvate na maternici...sva moja djeca su smještena iskljucivo na desnoj strani (rekli bi laicki gotovo da mi radi samo pola maternice) u toj mjeri što su veći manja je i šansa za okret. Prvo dvoje je od 20 tt bilo na glavicu i tako su ostali, a ovaj od pocetka na zadak i ne miče se...jednom bio poprecno...
    I zato je sad vec kod mene velika vjerojatnost da ce ostati na zadak...

To me ne veseli ni malo jer ja imam vrlo teške trudnoce, ali vrlo lake porode...a sad mi i to pada u vodu, ocito...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• lamise38
    18. Rujan 2025. 14:52

M_rosie vjerujem da si zabrinuta,ali to sve sad ne mora.ništa značiti,mjere kod mene uvijek neke od stupaju,nikad nije savršeno za sve mjere da odgovaraju tjednima i svaki put sam rodila normalnu zdravu djecu,puno je tu faktora i jako precizan mora biti doktor kad uzima mjere,malo beba da se pomakne ili on ne uhvati dobro početak i kraj onoga što mjeri i vec je dovoljno da su odstupanja veća. Što se tiče tlaka prati sad doma pa ćeš vidjeti,ja sam u prvoj trudnoći bila mjesec dana prije poroda zbog tlaka koji je bio 160/100 imala terapiju za tlak koja očito nije djelovala,uglavnom nisam razvila preeklampsiju i sa bebom je bilo sve uredu,na dan poroda tlak 120/80,nisu me inducirali..

• lamise38
    18. Rujan 2025. 14:56

Sad mi je na svakom pregledu tlak povisen jer ja sebi tu ne mogu pomoci ali doma je tlak skroz dobar,mjerim i pratim a onu trakicu svaki put moram popiškit tako da i to štima svaki put.
    Dea3 super za bebu,neka je ona naprednija za svaki slučaj,nadam se da neće ostati na zadak. 

• m_rosie
    18. Rujan 2025. 18:17

Hvala cure 🤗

Blondy doma mi je 139/90. S tim da sam išla u ginekologa preko HZZO-a, on iznenađen zašto me nisu ostavili na promatranju s takvim tlakom. I propisao mi je normabel, sad malo za smirenje. Još me i glava počela boliti. I rekao mi je ako mi se nastavi takav tlak danas i sutra, preko 140 da idem pravo na ginekologiju

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI