Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    19. Rujan 2025. 12:56

Blondy

Vidis, meni nisu uopce rekli da korigiram prehranu u tom smislu i da mi je tlak moguce povisen zbog prehrane.. uvijek se islo s pretpostavkom da je povezano s trudnocom pa se eliminiralo jedno po jedno.
    Napravi kako se ti najsigurnije osjecas, ja zbog prijasnjeg iskustva ne bih cekala, ali vjerujem da ce sve biti dobro 🤞

Da, nije ni meni nitko ništa rekao. Samo da mjerim tlak i zapisujem i kao mirovati. To je muž sinoć istraživao po internetu pa sam rekla ajde probati ću, nemamo šta izgubiti 🙈 Tako da nadam se da će biti ok. Ako mi podivlja u bilo kojem trenutku, poći ću u hitnu ginekološku 🤷🏻‍♀️

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

Makarena
    19. Rujan 2025. 13:49

m_rosie

Ja sam sinoć popila jedan normabel i lijepo spavala 🙈 Jutros tlak 134/94, pa 137/90 i evo sad 108/75. S tim da je muž sinoć malo istraživao i piti ću samo vodu i čaj od kamilice, izbaciti slanu hranu i jesti npr banane, orašaste plodove, malo crne čokolade, izbaciti kavu. Pa da vidimo 🙈 i 3,4 puta dnevno ću stavljati hladne obloge na stražnji dio vrata 🙈 i malo ću više mirovati pa da vidimo do utorka. S tim da sam od neki dan primjetila da poprilično manje idem mokriti, inače bi popila čašu vode i za 10 ak min u WC. Ali mislila sam pa ajde, zadržavanje vode i to je kao ok 🤦🏻‍♀️ i sinoć on čita da je smanjena proizvodnja mokraće jedan od simptoma viskog tlaka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 😂

Drago mi je za sve dobre preglede i sretno na pregledima kojima dolaze 🥰

Ajde super za tlak! Nek se tako i nastavi ☺️ da, kofein i slana hrana definitivno povećavaju tlak, nemaš šta izgubiti ako malo pripaziš. Sretno 🙏🏻

Blondy meni su prošlu trudnoću uzeli briseve onaj zadnji pregled kod ginekologa (mislim da sam bila 34-35tt), nađen streptokok i znam da se u tom slučaju tijekom poroda dobije intravenozno antibiotik, ne liječi se ranije. Ne znam je li drugačije ako se ranije u trudnoći otkrije 🤷🏻‍♀️

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

Blondy
    19. Rujan 2025. 14:00

Makarena

m_rosie

Ja sam sinoć popila jedan normabel i lijepo spavala 🙈 Jutros tlak 134/94, pa 137/90 i evo sad 108/75. S tim da je muž sinoć malo istraživao i piti ću samo vodu i čaj od kamilice, izbaciti slanu hranu i jesti npr banane, orašaste plodove, malo crne čokolade, izbaciti kavu. Pa da vidimo 🙈 i 3,4 puta dnevno ću stavljati hladne obloge na stražnji dio vrata 🙈 i malo ću više mirovati pa da vidimo do utorka. S tim da sam od neki dan primjetila da poprilično manje idem mokriti, inače bi popila čašu vode i za 10 ak min u WC. Ali mislila sam pa ajde, zadržavanje vode i to je kao ok 🤦🏻‍♀️ i sinoć on čita da je smanjena proizvodnja mokraće jedan od simptoma viskog tlaka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 😂

Drago mi je za sve dobre preglede i sretno na pregledima kojima dolaze 🥰

Ajde super za tlak! Nek se tako i nastavi ☺️ da, kofein i slana hrana definitivno povećavaju tlak, nemaš šta izgubiti ako malo pripaziš. Sretno 🙏🏻

Blondy meni su prošlu trudnoću uzeli briseve onaj zadnji pregled kod ginekologa (mislim da sam bila 34-35tt), nađen streptokok i znam da se u tom slučaju tijekom poroda dobije intravenozno antibiotik, ne liječi se ranije. Ne znam je li drugačije ako se ranije u trudnoći otkrije 🤷🏻‍♀️

Da, bas me zanima. Vidjet cu drugi tjedan sto ce mi reci. Ma ja ga ocito vucem stalno, imam ga u urinu povremeno tako da meni bris nije ni radio specifican na streptokok u prvoj trudnoci, primila sam antibiotik svakako jer smatraju ako je u urinu da je i na cerviksu pa ne riskiraju.

Timi95
    19. Rujan 2025. 15:00

Inace, ne znam po cemu se tlak digne.. moj je jako nizak, danas je bio 95/60.. ali taki mi je sve 3 trudnoce, a i kad nisam trudna.. osjecam se dobro, nemam smetnji..
    Svakako pripazi na kofein i slano.. isto tako gazirano..

A cure sto se tice liste za bolnicu, ja nosim osnovno. Necemo pretjerivati, kao sa prvim 😅 bolnica ima skoro pa sve, pogotovo za bebu.. jedino cu dodat vise hrane i sol 🤣 ako budem 2 dana, mislim da mi nece nitko doci, jer mi je bolnica na 1,5h.. i ovisi kako ce biti stanje, posto je bas po zimi gripa i ne daju nekad posjete.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• mamacita
    19. Rujan 2025. 15:09

Heej!!
    Jel koja od vas narucivala sa Svijet beba?
    Mi smo bili narucili kolica 03.09. Pise da se ceka do 12tj..Jel koja mozda dobila prije tih 12tj, jer je to tako dugo🤯🤯😅
    I jos su mi poslali da nemaju na zalihi, da cim budu da će bit poslana, sve me strah da nece nikako bit na zalihi da cemo morat neka druga🫣

Timi95
    19. Rujan 2025. 15:25

mamacita

Heej!!
    Jel koja od vas narucivala sa Svijet beba?
    Mi smo bili narucili kolica 03.09. Pise da se ceka do 12tj..Jel koja mozda dobila prije tih 12tj, jer je to tako dugo🤯🤯😅
    I jos su mi poslali da nemaju na zalihi, da cim budu da će bit poslana, sve me strah da nece nikako bit na zalihi da cemo morat neka druga🫣

Nisam u Svijetu beba, ali sam u Mali zakladi krevetic i cekam ga vec sigurno 5 tjedna 🫣

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• lamise38
    19. Rujan 2025. 16:32

Moj nalaz ogtta-a je dobar🥳🥳

• mamacita
    19. Rujan 2025. 18:16

lamise38

Moj nalaz ogtta-a je dobar🥳🥳

Odlicnooo, super!!🙏🏼🥰
    Ja ga odgadam stalno, mislim si stignem do 30tog…🤣
    Moram to pod hitno rijesit..

• Ditaa
    19. Rujan 2025. 19:56

M_rosie, ajde super za tlak, nadam se da će ostati u normali. 🤞🏻
    Lamise, super za ogtt 😊

Meni su danas stigli nalazi briseva, ureaplasma se neda, nova tura antibiotika 😑

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 32
    👦🏼 19.10.2018. 💙
    👶🏻 26. 11.2025. 💙

• anamarija8888
    19. Rujan 2025. 20:14

Evo i ja sam trebala ici jucer na pregled ali dobili smo muz i ja virozu tako da je prebaceno na utorak.
    Bebu osjetim sve vise, to mi je odlicno jer vise nisam toliko anksiozna glede buducih pregleda, znam da je tu. Negooo, vjecito pitanje, ali koliko ste kg u plusu? Ja sam trenutno na +6, krenula s normalnom tezinom, BMI normalan, ali nekako imam osjecaj da sve brzo ide i jako se prima… jedem stvarno kao i prije trudnoce, uopce ne kuzim. Sto je najgore, ne ide sve u trbuh, vidim da su mi noge puuuuno deblje 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI