Suprug i ja smo jucer imali malu prometnu. Udarac je bio zaista slab ali opreza radi smo odmah otisli u petrovu, jucer na uzv je sve bilo dobro ali zadrzali su me 24h jer je to procedura. Medutim danas ujutro krenuli su redovni trudovi iako se hvala bogu ne otvaram i ne pojacavaju se za sad ali ipak ostajem u bolnici. Spominjali su da ce mi dati neku terapiju, ima li netko iskustva s uranjenim trudovima i terapijom kako to ide?
Hej… Nadam se da ce sve biti ok….evo sreca da su te ostavili na promatranju.
Ja koristim indometacin 4 x na dan s ciljem da spriječe pojavu trudova. P.s. imam serklažu i otvaram se već od 17 tt.
Ili ce ti dati tokolizu - ona ide venozno.
Ako te smijem pitati na koji način osjećaš da su krenuli trudovi?? Koja je razlika između njih i bh kontrakcija (pretpostavljam da si njih već osjetila) …
Moje iskustvo u prvoj trudnoći - redovne BH od 22 tj u smislu stvrdnjavanja trbuha koje drži neko vrijeme pa opusti. Povremeni menstrualni bolovi.
Pravi trudovi su bili bol iz leđa koja se spajala s menstrualnom boli onako kao obruč da te stišće. 2 dana nepravilnih trudova i dolazak 3 dan ujutro u bolnicu 6cm otvorena uz trudove svakih 5min. Rodila 6h od primitka u bolnicu uz svoje trudove.
Dea i Josipela držite se se 🤞🤞🍀🍀
👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏
Ja bi rekla crijeva. Tako mene znaju boliti..
Jucer mi je bio stres, malog je bolilo grlo, nisam znala od cega, odjednom, i place on, automatski mi se stegao trbuh i pritisak dole.. znaci, uzas..
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Vrijeme leti nenormalno, slazem se. Jako se veselim bozicnom vremenu, filmovima i iscekivanju bebice, pa onda sve ispocetka s jos jednom clanom. To je zaista ono sto najvise vrijedi u zivotu ❤️
.
Pijete li kavu i koliko?
Ja u pocetku nisam mogla i skroz sam ju izbacila i onda sam s vremenom uvela jutarnju i popodnevnu kao i prije.
Sad u zadnje vrijeme mi od jutarnje srce jako udara i kao da se sva uznemirim, uglavnom, nesto mi ne pase, mozda jer je na prazan zeludac. Pa sam odlucila piti caj.
Kad citam koji se smije, koji se ne smije, ispada da su gori nego kava 🙈 neki su strogo zabranjeni. Dosla sam do info da caj od komoraca sadrzi neke kancerogene tvari i da uopce nije preporucljiv trudnicama i bebama, a do sad je bio glavni kao pomoc kod grceva. Ne mogu vjerovati jer sam pila te trudnicke cajeve u proslim trudnocama, kao i cajeve za dojilje. Imaju odlican okus i bas mi fale, ali nakon ovog procitanog mi se smracilo. Sto vi mislite o tome?
I ja se već veselim Božiću.❤️
Sto se tice kave, pijem jednu bezkofeinsku (Frankova plava cigla ili instant neka). Meni je i ta dobra. Od obične kave srce mi jako lupa pa je ne pijem dok sam trudna.
Izbacila sam čokoladu i grickalice. Trudim se da jedem zdravo i izbjegavam tjesteninu, pekarske proizvode, pizze i sl. U prvoj trudnoci sam se previse opustila, jela sam dosta nezdravo i na kraju sam dobila gestacijski dijabetes koji nije bas na vrijeme prepoznat od strane liječnika. Ali hvala Bogu sve se završilo ok. Zato sad u drugoj trudnoci zaista se trudim da jedem kvalitetno.
Moram te malo ispraviti jer ne želim da netko ovo pročita i da misli da si je kriv za gestacijski. Naravno da je prehrana bitna, ali za gestacijski je odgovorna posteljica, ona luci jedan hormon kojem je cilj da drži glukozu sto duže većom, jer je to bebina hrana. Time bi gušterača trebala proizvoditi vise inzulina, a kad to nije slučaj, dobis gestacijski. Možeš imati najzdraviju prehranu na svijetu i dobit gestacijski.
Samo sam podijelila svoje iskustvo. Ne kažem da je prehrana bila uzrok, ali kako sam vec dobila gestacijski koji jos pri tome nije odmah prepoznat greskom liječnika, bilo bi puno bolje da sam se odmah zdravo hranila. Iznenadio me je secer jer tada nisam imala nijedan od faktora rizika.
U svakom slučaju, bez obzira na dijabetes jako je važna zdrava prehrana u trudnoci, i zbog djeteta i zbog majke.
Hvala vam, sad sam tek guglala bh kontrakcije jer iako sam čula za njih, mislila sam da se to puno kasnije događa. Osim tvrdog trbuha i više kao bolova u crijevima, nisam imala ostale simptome pa mislim da kod mene nije taj slučaj, ali to mi je skroz novo pa iskreno nemam pojma. Srećom malo se smirila sad napetost i odmah mi je lakše i disati, imala sam osjećaj da se trbuh nema više kud širiti. Kod mene je sve bilo super mirno i samo odjednom evo neke gluposti. Nadam se mirnim danima ispred nas, svima želim isto. 😊
A imam još jedno nezdravstveno pitanje 😁 Planiram na sajam ovaj vikend i gledam cybex balios s lux kolica. Znate li kako se inače kreću cijene 3u1 jer čula sam da znaju podići cijenu prije sajma pa staviti popust pa bude isto kao nekad u dućanu tako da bih to htjela izbjeći, a nisam prije pratila uopće koliko dođu. Sad su čak u Lesnini na akciji, 699 € bez isofix baze i sve računam je li mi to možda jeftinije nego što će biti na sajmu, a ne znam hoće li još biti po toj cijeni i na zalihi do vikenda ako ih tamo ne nađem.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Sad čitam malo unatrag temu, adisica ja sam imala jako visoku betu u samom početku, oko 18000 i isto sam ovdje postavila pitanje je li to normalno jer su svima uglavnom bile manje vrijednosti, mislila sam možda da su i blizanci, ali na kraju nisu, srećom sve je uredno i mislim da ne trebaš brinuti. 😊
Eni, što se tiče bebinih pokreta , evo ja sam ih oko 18 tjedna mislim jasnije počela osjećati, prije nešto nedefinirano, prva trudnoća je u pitanju osim ranog spontanog, u početku je to skroz lagano bilo baš kako cure pišu, neki mjehurići, ja bih rekla kao lagani titraj mišića, a sad me već zna pošteno udariti iako se još ne vidi na van, osjeti se kad se stavi ruka. 😊
Josipella nemam s tim iskustva, ali želim ti brz oporavak!
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Sto se tice pokreta bebe-ja sam u obje trudnoce pocela sa 14 tj osjecati,prvi put posteljica sprijeda,sada iza,ali znala sam odmah da je to beba jer bi se javila svaki put kad bi mirno lezala pa mi je to bila potvrda a i nije da sam osjecala te “leptirice”inace
Sto se tice prometne,nadam se sa ce sve biti okej i super da si idalje hospitalizirana,ali takoder zelim ti brz oporavak i da sto prije ides doma i da dve bude okej🥰
Sto se tice gestacijskog-evo ja prva pazim na prehranu i idalje idem u teretanu,pa mi je z orvoj trudnoci srednja vrjednost povecana,a sada je zadnja,tako da stvarno ima veze s posteljicom a ne prehranom…
Ja svog malog bas jako osiecam i kad se mice cijeli trbuh bude ko valovi i meni je to wooww jer sa malom nisam tako,lupnula bi ona i sve ali ni priblizno nije bila aktivna kao on niti se vidjelo na trbuhu tako brzo
💙
Dobro jutro 🥰
Zanima me kako ste lječile urinarnu infekciju u trudnoci bas me boli i pece ne da mi ni da sjedim kako treba.Da li moze na prirodnoj bazi ili tablete 🙃
Dobro jutro 🥰
Zanima me kako ste lječile urinarnu infekciju u trudnoci bas me boli i pece ne da mi ni da sjedim kako treba.Da li moze na prirodnoj bazi ili tablete 🙃
Jesi radila urinokulturu? Ako se potvrdi bakterija, ginekolog ce ti propisati antibiotik koji je siguran u trudnoći. Dok cekas pregled, pij sto vise tekućine, voda, juhe i sl.
Dobro jutro 🥰
Jesi radila urinokulturu? Ako se potvrdi bakterija, ginekolog ce ti propisati antibiotik koji je siguran u trudnoći. Dok cekas pregled, pij sto vise tekućine, voda, juhe i sl.
Jesam cekam rezultate al od doktora sto se tice ginekologa nisam jos imala kontakt s njim jer je tesko dobit termin ali ako me bas zaboli i ne mogu trpit onda moram na urgentnu jedino tako mogu dobit nesto.Za sad pijem sto vise cajeva
Sortiraj odgovore
Najstariji