Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    18. Rujan 2025. 18:21

m_rosie

Hvala cure 🤗

Blondy doma mi je 139/90. S tim da sam išla u ginekologa preko HZZO-a, on iznenađen zašto me nisu ostavili na promatranju s takvim tlakom. I propisao mi je normabel, sad malo za smirenje. Još me i glava počela boliti. I rekao mi je ako mi se nastavi takav tlak danas i sutra, preko 140 da idem pravo na ginekologiju

Da.. takve upute sam i ja dobila.. u svakom slucaju prati, ako ti se ne spusti otidji sutra, neka te ostave i naprave pretrage. Ja sam bila cini mi se 3 dana nepuna i pustili su me doma s terapijom ☺️

Blondy
    18. Rujan 2025. 18:22

Blondy

m_rosie

Hvala cure 🤗

Blondy doma mi je 139/90. S tim da sam išla u ginekologa preko HZZO-a, on iznenađen zašto me nisu ostavili na promatranju s takvim tlakom. I propisao mi je normabel, sad malo za smirenje. Još me i glava počela boliti. I rekao mi je ako mi se nastavi takav tlak danas i sutra, preko 140 da idem pravo na ginekologiju

Da.. takve upute sam i ja dobila.. u svakom slucaju prati, ako ti se ne spusti otidji sutra, neka te ostave i naprave pretrage. Ja sam bila cini mi se 3 dana nepuna i pustili su me doma s terapijom ☺️

S time da sam ja izmjerila navecer visoki tlak i odmah sam isla u bolnicu i ostavili me.. i ja sam se tamo sigurnije osjecala jer nikad nisam imala problema s tlakom, ali eto, trudnoca je stvarno drugo stanje.

Makarena
    18. Rujan 2025. 21:57

m_rosie

Evo ja sam obavila pregled i nisam baš oduševljena 😐 Prvo visok tlak. Sjedni, duboko udahni, izdahni. Mjerili par puta i dalje visok. I onda UZV i novi problem. U 10-om tjednu je beba odgovarala mjerama. I onda je kao bila za tjedan dana manja. Danas sam točno 29+0, a beba po mjerama zaostaje. I to glava odgovara 27 tj, a abdomen i bedrena 26 tj. I sad do utorka mirovanje, mjeriti tlak 4-5 puta dnevno. I u utorak moram u bolnicu na UZV pa da vidimo što se događa s mjerama. Tako da mi se tlak sad sigurno neće spustiti. Baš sam se nekako i prepala i rastužila i neznam uopće što da mislim 😔

Bas mi je zao šta je pregled ispao tako stresan i vjerujem da je teško da sad uopće i bude normalan tlak uz sav taj stres. I ne mogu vjerovati da nisu napravili nikakve dodatne pretrage nego te samo poslali doma. Ja isto vodim trudnoću u bolnici, pretprošli pregled je bila trudnica kojoj su izmjerili visoki tlak i odmah je ostavili za daljnje pretrage, vadili joj krv, proteine u urinu i ostalo. Kod nas se to isto smatra jako ozbiljno. Prvu kad sam rodila je bila sa mnom cura koja je ujutro došla na redovan pregled i napravili su joj isti dan hitan carski zbog visokog tlaka (ali ona je bila već blizu termina). Ako ti se nastavi visok tlak ja bih svakako u bolnicu. Nadam se da će ti se smanjiti stres i samim tim i tlak. Drži se i izvještavaj nas ❤️

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

Blondy
    19. Rujan 2025. 08:43

m_rosie, javi kako je danas 

• lamise38
    19. Rujan 2025. 08:45

Jutro,ja evo cekam jos zadnje vađenje krvi,nadam se dq ce nalaz biti dobar.
    M_rosie nadam se da si danas bolje i da je tlak dobar.
    Cure sretno na pregledima danas🤗

Blondy
    19. Rujan 2025. 09:16

Javite se i ostale cure s jucerasnjih pregleda. Nadam se da je sve ok🤞
    Ja misl da je moj i dalje na zadak, ne osjecam drugacije lupanje.
    Je li netko imao streptokok u brisu cerviksa? Jesu li vam to lijecili?

Timi95
    19. Rujan 2025. 10:47

Kod mene je sve u redu. Beba se vratila na glavicu, skroz kod stidne kosti je.. ima oko 600g.. rekao je da je sve u redu.. da ne moram mirovati, ali da niti ne pretjerujem.. sljedeci pregled 28.10.

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• lamise38
    19. Rujan 2025. 11:43

Timi95

Kod mene je sve u redu. Beba se vratila na glavicu, skroz kod stidne kosti je.. ima oko 600g.. rekao je da je sve u redu.. da ne moram mirovati, ali da niti ne pretjerujem.. sljedeci pregled 28.10.

Super za dobar pregled! Drago mi je da ne moraš strogo mirovati,ali ti svejedno nemoj baš pretjerivati 😬 

• m_rosie
    19. Rujan 2025. 12:41

Ja sam sinoć popila jedan normabel i lijepo spavala 🙈 Jutros tlak 134/94, pa 137/90 i evo sad 108/75. S tim da je muž sinoć malo istraživao i piti ću samo vodu i čaj od kamilice, izbaciti slanu hranu i jesti npr banane, orašaste plodove, malo crne čokolade, izbaciti kavu. Pa da vidimo 🙈 i 3,4 puta dnevno ću stavljati hladne obloge na stražnji dio vrata 🙈 i malo ću više mirovati pa da vidimo do utorka. S tim da sam od neki dan primjetila da poprilično manje idem mokriti, inače bi popila čašu vode i za 10 ak min u WC. Ali mislila sam pa ajde, zadržavanje vode i to je kao ok 🤦🏻‍♀️ i sinoć on čita da je smanjena proizvodnja mokraće jedan od simptoma viskog tlaka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 😂

Drago mi je za sve dobre preglede i sretno na pregledima kojima dolaze 🥰

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

Blondy
    19. Rujan 2025. 12:48

Vidis, meni nisu uopce rekli da korigiram prehranu u tom smislu i da mi je tlak moguce povisen zbog prehrane.. uvijek se islo s pretpostavkom da je povezano s trudnocom pa se eliminiralo jedno po jedno.
    Napravi kako se ti najsigurnije osjecas, ja zbog prijasnjeg iskustva ne bih cekala, ali vjerujem da ce sve biti dobro 🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI