Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica12
    22. Listopad 2024. 17:50

aknes

Evo mene s kontrole. :) beba po uzv 33tt, glava 35. Nadam se da to sad nije nesto strasno. Inace sve ostalo dobro. Stavila mi 14.11. bris za streptokok koji sam u prvoj trudnoci imala. U pon, 28. idem transfuziologinji i nadam se da je trombofilija i dalje pod kontrolom i da se necu morati pikati tih zadnjih par tjedana. Ponovno se beba okrenula lijepo, nije vise zadak Bogu hvala. Bojim se carskog kao luda.
    Budući da je beba veca (cca 2310) , strah me je da necu imati dovoljno mlijeka. :(

Apsolutno nista nisam spemila ni narucila osim kolica. Križam dane do petka i otvaranja poridiljnog, pa cu laganini pronaci tu prvu robicu i oprati ju. Pa onda izdajalicu i trudnicke spavacice. Ali o tom po tom. Prvo da ja prezivim jos ova 2 dana na poslu.
    Pelene cu koristiti Lidlove jer su mi bile najbolje.

Tratinčice, možda se i podružimo u rodilištu, ako si u Os :)

U Osijeku sam. Možda se vidimo u trudničkoj ambulanti, a i termin nam je u 2 dana razlike 🙈🙈
    Ja sutra imam pregled kod svoje ginek. Nekako mislim da će uzet bris na BHSB i reći da odsad idem u trudničku ambulantu. Dječak je isto bio na zadak sve zadnje preglede. Baš me zanima je li se što promijenilo 🤗
    ---
    Freya - drži se 💪💪

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Melodie
    22. Listopad 2024. 18:11

Za curu sta je rekla da su proteini u urinu u nalazu, jesi javila nalaz ginekologu? Inace se uvik radi mala drama oko proteina u urinu radi moguce preeklampsije. Znam kad sam jednom (skroz nepotrebno radi drame bivse ginekologice) isla na monitoring tlaka, da su mi tamo rekli da je bitno da neman proteine u urinu. Cak svaki put na pregledu se piskim pa oni provjeravaju sa onim trakicama proteine i secer u urinu (tako je svim trudnicama koje vode tamo trudnocu) 

🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀

Tratinčica12
    22. Listopad 2024. 18:12

Tratinčica12

aknes

Evo mene s kontrole. :) beba po uzv 33tt, glava 35. Nadam se da to sad nije nesto strasno. Inace sve ostalo dobro. Stavila mi 14.11. bris za streptokok koji sam u prvoj trudnoci imala. U pon, 28. idem transfuziologinji i nadam se da je trombofilija i dalje pod kontrolom i da se necu morati pikati tih zadnjih par tjedana. Ponovno se beba okrenula lijepo, nije vise zadak Bogu hvala. Bojim se carskog kao luda.
    Budući da je beba veca (cca 2310) , strah me je da necu imati dovoljno mlijeka. :(

Apsolutno nista nisam spemila ni narucila osim kolica. Križam dane do petka i otvaranja poridiljnog, pa cu laganini pronaci tu prvu robicu i oprati ju. Pa onda izdajalicu i trudnicke spavacice. Ali o tom po tom. Prvo da ja prezivim jos ova 2 dana na poslu.

U Osijeku sam. Možda se vidimo u trudničkoj ambulanti, a i termin nam je u 2 dana razlike 🙈🙈
    Ja sutra imam pregled kod svoje ginek. Nekako mislim da će uzet bris na BHSB i reći da odsad idem u trudničku ambulantu. Dječak je isto bio na zadak sve zadnje preglede. Baš me zanima je li se što promijenilo 🤗

Freya - drži se 💪💪

U 4 dana* 🙈

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

• aknes
    22. Listopad 2024. 18:41

Tratinčica12

Tratinčica12

aknes

Freya - drži se 💪💪

U 4 dana* 🙈

Ja sam rodila 2018. u ljeto i hrana je bila fina :) osim 1 dan kelj. Nadam se istom i dalje. Meni je moja gin rekla da cu poslije 37 tt ici u TA. prosli put ju nisam docekala jer sam u 37 + 5 odvedena u bolnicu zbog suspektne trombofilije i pustena u 38, a u 38 +2 sam rodila. :) dobiju li se pelene sada kod nas ili se nose? I je l' i dalje praksa da se nosi roba samo za izlazak?

🧔37👧39
    👫2008
    🤵‍♂️👰3.2018.
    👨‍👩‍👧 8.2018. ❤ R ❤
    9.2023. spontani :(
    + 20.4.2024.

Skakavac
    22. Listopad 2024. 19:02

Mrvica722

Skakavac-supatnice kad ti je opet kontrola 🙏da vidimo stanje posteljice
    Vidis kako se kod A11 popravila -meni je zadnji pregled bio 3 cm od ušća sad cemo vidit u četvrtak kako ce bit

Ako me pamet sluzi, 4.11 
    Da, bas citam. Bogu hvala da joj se podigla.. ja sam od nas tri u najvišim tjednima. Ja od ginek nemam nikakav podatak o cm ni čemu drugome. Samo je rekla da sve prati i da cemo se vidit iduci put kada je očekivano da se posteljica podigne. Makar bi trebala ako je sve ok s tim. 🤞🤞🤞 
    Nadan se da cemo se i nas dvi rjesit te brige, da mozemo preći na druge stvari🤣

• seniiii
    22. Listopad 2024. 19:02

Mrvica722 i Skakavac
    Ja se isto borim sa niskom posteljicom, na proslom pregledu se malo pomaknula ali jako slabo je to, sad cu za mjesec dana vidjeti dal ide na bolje ili ostaje isto..
    Da li i vi morate mirovati zbog posteljice?
    I ja sam radila ogtt nalaz nije bas dobar nataste 4.9. drugo mjerenje 10.1. trece 9.0. s tim da imam i jako povisene leukocite 16.7. a nista me ne boli za sad😔

Pake
    22. Listopad 2024. 19:09

Moj ogtt je bio puno lošiji od ovih vrijednosti pa su mi rekli da je najbitniji taj natašte, s tim da sam dobila dg gestacijskog🤷🏻
    Sutra baš nosim novi guk pa ćemo vidjet kakvo je stanje nakon mjesec dana one dijete. 
    nola95 joj tebi baš krasno stoji taj kompletić!!
    Tess1989 ako je sve okej, trebaju ti samo gazice/komprese, fiziološka i octenisept. Ja se držim smjernica iz škole i kak se sjećam da smo i na praksi radili 🙌🏻

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

Pake
    22. Listopad 2024. 19:17

Za proteine se slažem s Melodie, isto svaki put na kontroli provjeraju urin za proteine tak da javi ginekologu 

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

• Teab1
    22. Listopad 2024. 20:57

hoyaa

Mrvica722

Stiga nalaz ogtt
    4.7 natašte ,pa 5.5, i zadnje vađenje 5.1.
    Željezo 8 to nije dobro
    I u urinu proteini u tragu to neznan jel ista znači

I ja sam danas radila, 4.3 nataste, pa 9.3 i 6.9, ne pisu mi ref. vrijednosti, ali kolko vidim po internetu, to je okej

to su okej vrijednosti 😊

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

Bonnie9
    22. Listopad 2024. 21:22

Cure moze savjet? Isla bih za Austriju da vidim da li nesto mogu naci za bebicu samo ne znam da li je u ovim tjednima rizicno nesto i ne znam kako da u autu sjedim? Ipak je to nekoliko sati voznje. Moze savjet? Ako ste mozda u ovim tjednima putovale u prijasnjim trudnocama i bilo sto da mi bude lakse. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.