Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tess1989
    23. Listopad 2024. 13:23

A jesi ga prije radila u ovoj trudnoći? I vi ostale?

Ja sam briseve i papu radila u prvom tromjesečju. 

Bonnie9
    23. Listopad 2024. 13:40

Tess1989

A jesi ga prije radila u ovoj trudnoći? I vi ostale?

Ja sam briseve i papu radila u prvom tromjesečju.

Ja sam briseve i papu radila mjesec dana prije trudnoce i vise mi to nisu ponovili, bar ne do sada

• Doriis
    23. Listopad 2024. 14:16

Ja sam neke briseve radila mjesec prije zadnje mjesecnice kao i papa test. Kad sam dosla trudna na prvi pregled opet mi je uzimala briseve i do sad do ovog za streptokok nije nista

22.03.2024. + 😇
    26.11.2024. - termin 💗 it's a girl 💗
    20.11.2024. 💗💗3820 grama i 52 cm 💗💗

Pake
    23. Listopad 2024. 15:02

Bonnie9 super je lopta da znaš tako da si uzmi dok ih još ima! 😄
    Tratinčica12 super za pregled, a kak to da te ne šalje u trudničku? Nisam rađala dosad, ali koliko sam uspjela istražiti - došla sam do istog zaključka za vanjsko okretanje kao ti tako da se nadam da bu se okrenuo do kraja da se ne brineš oko toga 🥰
    Radio mi je briseve nakon što je potvrdio trudnoću, ponavljala sam ih 2 puta dosad i rekao da je da ćemo još jednom pred kraj. 
    Btw. štitnjača mi i dalje divlja tako da su mi opet povisili terapiju, guk profil dobar, ali eto nema nikakve veze - opet mi kažu da pojačam dijetne mjere i fakat sam pri kraju sa svime time koliko me nervira 🫠
    I nisam se pohvalila, muž mi se napokon vratio za stalno doma jer je meni postalo nepodnošljivo tako da se iskreno nadam da će mi se do kraja trudnoće psihičko zdravlje popraviti i da ću biti malo opuštenija 🤞🏻

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

Bonnie9
    23. Listopad 2024. 15:57

Pake uzela sam😁
    Drago mi je da ste sad skupa sve ce biti puno lakse🥰nadam se da ce se i štitnjaca smiriti..
    Ja ne znam zasto meni nisu ponovili briseve🤷🏻‍♀️

• Teab1
    23. Listopad 2024. 16:17

Pake

Bonnie9super je lopta da znaš tako da si uzmi dok ih još ima! 😄
    Tratinčica12super za pregled, a kak to da te ne šalje u trudničku? Nisam rađala dosad, ali koliko sam uspjela istražiti - došla sam do istog zaključka za vanjsko okretanje kao ti tako da se nadam da bu se okrenuo do kraja da se ne brineš oko toga 🥰
    Radio mi je briseve nakon što je potvrdio trudnoću, ponavljala sam ih 2 puta dosad i rekao da je da ćemo još jednom pred kraj.
    Btw. štitnjača mi i dalje divlja tako da su mi opet povisili terapiju, guk profil dobar, ali eto nema nikakve veze - opet mi kažu da pojačam dijetne mjere i fakat sam pri kraju sa svime time koliko me nervira 🫠
    I nisam se pohvalila, muž mi se napokon vratio za stalno doma jer je meni postalo nepodnošljivo tako da se iskreno nadam da će mi se do kraja trudnoće psihičko zdravlje popraviti i da ću biti malo opuštenija 🤞🏻

taman na vrijeme muzic dosao,ajde bas mi je drago da ste svi skupa sada 😊

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

Tratinčica12
    23. Listopad 2024. 17:38

Pake - super da je muž sada stalno tu. Vjerujem da je odmah sve lakše 🩵 moj kad je dežuran jedva izguramo dan 😅
    ----
    Da ne citiram sve, napisat ću ovako. U Osijeku sam, nisam u Zg. U međuvremenu sam se čula s jednom babicom koja u rodilištu i rekla je da nikako ne pristajem na vanjski okret. Svakako i ne bih. Ako i dalje ostane stav zadak, neka bude carski i to je to. Ne želim dodatne komplikacije za bebu, ni za sebe.
    ----
    Brisevi - ja sam papu radila nekad u 7/2023. Pa ako je sve dobro i rađena je unazad godinu od trudnoće, onda ne treba ponovo. Barem kod moje ginek. Ostale briseve nije uzimala. Samo sam odradila krvnu sliku i urin na početku, iza prvog pregleda i potvrde trudnoće.
    Sad mi je uzela bris na streptokok. I u prvoj trudnoći je tako, na zadnjem pregledu kod nje uzet bris. Sad sam pitala jel to znači da mi je ovo zadnji pregled kod nje i onda trudnička ambulanta. Rekla je da mogu još jednom kod nje. Rekla sam da mi je svejedno i ona me naručila kod sebe onda. Doduše, mislila sam da će me malo ranije, a ne za 4 tjedna. Ali ionako ne bih prije 37-38 tt išla u TA 🤷‍♀️🤷‍♀️

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Sunflower! 🌻
    23. Listopad 2024. 18:09

Bris na betahemoliticki streptokok treba se napraviti prije poroda jer ako je slucajno prisutna ta bakterija moze za vrijeme poroda prijeci na dijete. Zato obicno taj bris uzima ginekolog pred kraj trudnoce, ili uzmu u trudnickoj ako nije odradeno kod ginekologa. 
    Ako je bris slucajno pozitivan, pri porodu se primi antibiotik da bi se sprijecio prijenos na bebu. 
    Meni to ginekolog obicno uzima tamo oko 36. tjedna... 
    a na pocetku obicno uzima briseve da se vidi da ne bi bila prisutna kakva bakterija koja bi mogla uzrokovati infekciju i preuranjeni porod. 

• Doriis
    23. Listopad 2024. 19:44

Ja sam si danas napokon krenula pripremati stvari za torbu. Dio sam poslozila na krevet, spavacice i pidamu speglam sutra i onda neka sve ceka u torbi. Danas sam jos u DMu kupila sitnice (pavloviceva mast, sudocrem, podloga za krevet, bocica...) nisam jedino kupila sesiric za bradavice jer nisam sigurna koja velicina mi treba. Moram se izmjeriti da sutra i to uzmem 🙈

22.03.2024. + 😇
    26.11.2024. - termin 💗 it's a girl 💗
    20.11.2024. 💗💗3820 grama i 52 cm 💗💗

Pake
    23. Listopad 2024. 19:50

Hvala cure!! Meni je isto baš ful drago, možda se i sad štitnjača smiri 🥰
    A za briseve, meni ih je ponavljao jer sam imala ureu, pretpostavljam ako je sve okej da onda ne rade ponovo 🤷🏻
    Doriis tebi je sad baš blizu termin, jesi uzbuđena? 🙈🙈

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.