Hvala na utjesi u vezi spola. Baš nam je bio šok, čak se i ginekolog šokirao što prije nije vidio da je dečko (govorio je da je curica najvjerojatnije). Danas sam malo bolje s tim, prošao šok 😂
Zaboravila sam jučer napisati da mi je beba poprečno, guza mu je kod mog desnog kuka, noge otprilike kod mjehura, glava pod lijevim rebrom. Ima još vremena da se okrene, ne brinem se.
Pitala sam i za ovaj porod kako će biti pošto je prošli bio hitni carski. Rekao je da indukcija ne ide ni u kojem slučaju. Ako se ne krenem otvarati do 38-39 tjedana, idem na carski. Ne smiju mi davati ni drip ni išta što bi potaknulo brži porod, tako da u slučaju da se ne otvaram, vjerojatno neće previše razmišljati. Taman je dvije godine i mjesec dana razlike između prošlog carskog i ovog termina. Ali je rekao i da je još rano i da ćemo o tome nakon 35. tjedna. Ali ajde, bar znam neke informacije koje nisam znala do sada.
.
Cure sretno na pregledima danas!
.
BikMik mene isto zna probuditi bol u lijevom kuku. Ne mogu skoro nikako ležati na lijevoj strani i boli me kad idem po stepenicama. S tim da tebe boli više, pa bih ja osim istezanja doma, još potražila pomoć ili kiroprakticara ili nekog drugog tko može i zna pomoći trudnici
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
Hvala na utjesi u vezi spola. Baš nam je bio šok, čak se i ginekolog šokirao što prije nije vidio da je dečko (govorio je da je curica najvjerojatnije). Danas sam malo bolje s tim, prošao šok 😂
Zaboravila sam jučer napisati da mi je beba poprečno, guza mu je kod mog desnog kuka, noge otprilike kod mjehura, glava pod lijevim rebrom. Ima još vremena da se okrene, ne brinem se.
Pitala sam i za ovaj porod kako će biti pošto je prošli bio hitni carski. Rekao je da indukcija ne ide ni u kojem slučaju. Ako se ne krenem otvarati do 38-39 tjedana, idem na carski. Ne smiju mi davati ni drip ni išta što bi potaknulo brži porod, tako da u slučaju da se ne otvaram, vjerojatno neće previše razmišljati. Taman je dvije godine i mjesec dana razlike između prošlog carskog i ovog termina. Ali je rekao i da je još rano i da ćemo o tome nakon 35. tjedna. Ali ajde, bar znam neke informacije koje nisam znala do sada.
.
Cure sretno na pregledima danas!
.
BikMik mene isto zna probuditi bol u lijevom kuku. Ne mogu skoro nikako ležati na lijevoj strani i boli me kad idem po stepenicama. S tim da tebe boli više, pa bih ja osim istezanja doma, još potražila pomoć ili kiroprakticara ili nekog drugog tko može i zna pomoći trudnici
Ja sam u prvoj trudnoći kad sam saznala da je deckic plakala toliko da su moji mislili da nešto sa bebom ne valja. A onda kad sam smogla snage da im kažem da plačem zbog spola su mislili da sam luda🤣🤣🤣
I dobila sam divnog, obzirnog deckica koji je prava maza i dobrica. Svaku večer me podsjeti da si dam Clexane I poljubi trbuh.. znaci divan decko..A kad sam prije 3 godine imala spontani , mjesecima sam krivila samu sebe jer sam dan prije nego su krenule komplikacije rekla prijateljici da kakve sam sreće da ću opet imat deckica
I onda je moja luda glava to procesuirala tako da mi je to Božja kazna🙄🤣Sad opet nosim deckica i ne mogu reći da mi nije trebalo vremena da se naviknem da nikad neću kupovat haljinice.. al svo zlo s tim. Neka njih, samo da budu živi i zdravi🥰🥰 uglavnom, apsolutno razumijem i suosjecam❤️
Melodiedobrusi mi ideju dala, budem i ja samo sama 😀
šareni_oblakhvala na popisu, moram reći da mi je na kraju samo par stvari falilo na ovom kojeg sam pisala tako da sam sad malo ponosna na sebe. 😂 I super da je pregled prošao dobro, čestitke na dečku. 💙 Kak su cure rekle, sigurno će biti isto voljen i mažen pažen, ali razumijem da si tužna pogotovo kad misliš da je jedno pa ispadne drugo. 😀
freyaasamo da ti javim da jeOGTTsuper, meni je jako fino i još mi je dobro došlo jer mi je bilo premuka tako da bez brige!! Točno kako je nola95 rekla 😄
Meni isto vrijeme sad brzo prolazi, imam osjećaj da će za čas doći vrijeme poroda. Muž će sad vani uzeti ciljano vani stvari da skupljam bodove pa ću nešto ja ovdje i tak par puta. Budite dobro, pošaljem novi popis kad prođu sutrašnji pregledi 💝
I ja sam zavrsila, bilo mi je malo muka kad sam tek popila ali brzo je proslo, gore mi je bilo cekati i vaditi krv, neka mlada sestrica se učila bukvalno na nama, sve su mi plave ruke 😅
Razumijem u potpunosti razocarenje oko spola. Ja sam jako htjela curicu, barem kao prvo dijete jer onda mogu biti sigurna da cu imati barem jednu, za drugo ce biti svejedno, ali bila bih jako razocarana da je ispalo da je decko pa dobro da nije do tog doslo 😅
Cure jel kojoj vec curi mlijeko lagano? Vec koji tjedan na grudnjaku pronalazim zasusene bijele flekice na mjestu bradavica. Valjda je to normalno ovako rano 😁
Gotovi su mi nalazi, gestacijski dijabetes 🫠
Sad ona posebna prehrana i guk profil svako malo, baš to nisam htjela, ali kaj je tu je. 😐
šareni_oblak nadam se da će ti sve to biti okej do poroda!! ❤️
Lion32 joj tako ti je i mene okrenulo nakon drugog gubitka pa si sad u ovoj trudnoći nisam dopustila da išta želim. Iako sam mislila da je cura od prvog dana i ispalo je točno 😄
freyaa žao mi jeee, mene za čudo Božje sestra baš lijepo ispikala. Isto inače budem u hematomu nakon svakog vađenja. Javi kakvi su ti nalazi.
hoyaa da, to ti je kolostrum. Isto već neko vrijeme curi tu i tamo, niš puno 😄
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Bikmik i cure koje si žele olakšati bolna leđa, ostavljam link od Spinning babies stranice za dnevne aktivnosti. Pokušavam maksimalno pratiti te stvari i primjetila sam veliku razliku unazad mjesec dana od prethodnog mjeseca npr.(a dobila sam pune 4 kg u tom periodu). Ono što ja činim na dnevnoj bazi je da sjedim isključivo na pilates lopti.. kad sam za stolom, il kad se igram s malcem, naravno da i zalegnem na trosjed al se podbočim na sve strane tako da kičma ne pati.. Istezanje prije spavanja (možete naći na linku vježbe), par vježbi ponovim i kroz dan ako me počne zatezati u leđima. Jednostavne stvari poput dizanja iz kreveta, spuštanja na krevet, obje noge prvo, ne iz trbuha, ne iz leđa..i za to ćete nać upute na linku.. ja treniram dva puta tjedno, jedan dan odradim na sobnom biciklu vožnju,a drugi vježbe za noge i donja leđa baš iz tog razloga da održim mišiće. Zbog hormona se opuštamo, omekšavaju nam zglobovi, gubimo na mišićnoj masi, a s druge strane(doslovno) trbuh raste i dobivamo brzo na težini tako da su bolovi u leđima kod trudnica vjerojatno među top 3 problema. Ne preporucam da krenete trenirati svom snagom, pogotovo ako nikada niste prije. Ali ima puuuno trudničkih vježbi koje lako možete naći na youtubu, plus izvođenje istih, savjeti..trebamo si same pomoći kako god možemo, laganini samo :) osobno se puno bolje osjećam otkad toliko fokusa ulažem u te dnevne aktivnosti i trening jer mislim da inače ne bi mogla pola dana proživjeti u ovom tempu koji mi je postavljen 😂
https://www.spinningbabies.com/pregnancy-birth/daily-activities/
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Bikmik i cure koje si žele olakšati bolna leđa, ostavljam link od Spinning babies stranice za dnevne aktivnosti. Pokušavam maksimalno pratiti te stvari i primjetila sam veliku razliku unazad mjesec dana od prethodnog mjeseca npr.(a dobila sam pune 4 kg u tom periodu). Ono što ja činim na dnevnoj bazi je da sjedim isključivo na pilates lopti.. kad sam za stolom, il kad se igram s malcem, naravno da i zalegnem na trosjed al se podbočim na sve strane tako da kičma ne pati.. Istezanje prije spavanja (možete naći na linku vježbe), par vježbi ponovim i kroz dan ako me počne zatezati u leđima. Jednostavne stvari poput dizanja iz kreveta, spuštanja na krevet, obje noge prvo, ne iz trbuha, ne iz leđa..i za to ćete nać upute na linku.. ja treniram dva puta tjedno, jedan dan odradim na sobnom biciklu vožnju,a drugi vježbe za noge i donja leđa baš iz tog razloga da održim mišiće. Zbog hormona se opuštamo, omekšavaju nam zglobovi, gubimo na mišićnoj masi, a s druge strane(doslovno) trbuh raste i dobivamo brzo na težini tako da su bolovi u leđima kod trudnica vjerojatno među top 3 problema. Ne preporucam da krenete trenirati svom snagom, pogotovo ako nikada niste prije. Ali ima puuuno trudničkih vježbi koje lako možete naći na youtubu, plus izvođenje istih, savjeti..trebamo si same pomoći kako god možemo, laganini samo :) osobno se puno bolje osjećam otkad toliko fokusa ulažem u te dnevne aktivnosti i trening jer mislim da inače ne bi mogla pola dana proživjeti u ovom tempu koji mi je postavljen 😂
https://www.spinningbabies.com/pregnancy-birth/daily-activities/
Hvala puno, pogledat cu stranicu i raditi vjezbe. Rafila sam sa Youtube pulates i istezanja i inace sam fizicki aktivna, nazalost to sjedenje ubija na poslu, a nemam mogucnost loptu da ponesem, plus dug put na posao i sa posla. Ali sad manje radim i kad ukljucim vise vjezbi, mozda bude bolje 🤗🤗🤗
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Gotovi su mi nalazi, gestacijski dijabetes 🫠
Sad ona posebna prehrana i guk profil svako malo, baš to nisam htjela, ali kaj je tu je. 😐
šareni_oblaknadam se da će ti sve to biti okej do poroda!! ❤️
Lion32joj tako ti je i mene okrenulo nakon drugog gubitka pa si sad u ovoj trudnoći nisam dopustila da išta želim. Iako sam mislila da je cura od prvog dana i ispalo je točno 😄
freyaažao mi jeee, mene za čudo Božje sestra baš lijepo ispikala. Isto inače budem u hematomu nakon svakog vađenja. Javi kakvi su ti nalazi.
hoyaa da, to ti je kolostrum. Isto već neko vrijeme curi tu i tamo, niš puno 😄
Tek sam ustala, cijelu noc skoro nisam spavala od laznih kontrakcija, pa cu ih sad zvati iako nemam pojma ni koja je smjena moja doktorica..
Nije to ništa strašno, moja sestra ga je imala u prvoj trudnoći, samo je ishranu prilagodila, i dobila je aparat za mjerenje iz bolnice, ujutro natašte, poslije svakog obroka, bez ikakve terapije..
Sunflower i ja sam u toj grupi, proučiti ću malo. Tnx. Ma sve jasno ♥️🥰😘
BikMik žao mi je zbog kičme. Mene je kičma ulovila još na početku trudnoće, uklještenje koje me držalo mjesec i pol, nisam mogla hodati od bolova. Sad me nažalost opet ulovila😔mene ne boli jedino kad spavam, samo kad zaspivam, makar imam trudnički jastuk. Treba odležati da prođe, a ležanje me ubija😔tako da suosjećam 🫂♥️
Šareni oblak hvala puno na podijeljenom iskustvu. Sve mi je jasno, da zapravo sve ovisi na koga naletiš♥️🥰😘
Hoyaa mislim da je to sasvim normalno ☺️❤️
Pake žao mi je zbog gestacijskog dijabetesa😔
Nola hvala za vježbe, probam💪🏻❤️
Freya žao mi je što su te kontrakcije toliko izmučile, javi što su ti rekli ❤️😘🫂
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Pake, kakav ti je nalaz, vrijednosti mislim? Jako poviseno ili?
Ja se pribojavam isto ogttt-a sad u 24. tjednu jer mi je vec na pocetku trudnoce secer bio na gornjoj granici. Doktor je rekao da kao nista alarmantno i da cemo sve vidjeti u 24. tjednu. Ja sam od pocetka bas pazila da ne jedem slatko i slicno, al sad sam se vec opet opustila 🙈
Doduse kila jos uvijek nisam dobila nista, obzirom da sam to na pocetku bas jako pazila na prehranu, izbjegavala secer, tjestenine, kruh i slicno, pala sam s pocetnih 67 na 64-65 i sad sam na 66... kako si ti s kilama?
Sortiraj odgovore
Najstariji