Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Pake

Broj poruka: 208

Prijavi adminu

franka007 isto razmišljam. Imaš i na fejsu grupu Porod-iskustva i savjeti.  Bolje je biti informirana i upućena u sve da možeš donositi odluke na temelju toga. I nisi jedina, boli i mene već dugo. Nekad se ne mogu pomaknuti od boli, nemrem dugo hodati, ništa previše raditi 🫠. Nadam se da će nas obje brzo popustiti! ❤️

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

nola95

Broj poruka: 392

Prijavi adminu

Leona89 med ne mora biti s kaduljom, ali kadulja je dobra za probleme s grlom, plućima itd pa zato uzmem tu vrstu.. kaj se izdajanja tiče ja sam počela čim mi je došlo mlijeko(prvi dan kod kuće iz bolnice). Koristila sam haaka silikonsku izdajalicu za sakupljanje mlijeka jer obje dojke su mi curile dok je cicao tak da mi je to dosta pomoglo u skupljanju za bočicu. Kad se ustalio protok mlijeka tj nije više curilo na obje strane onda sam počela korisiti ručnu izdajalicu nakon što bih ga podojila ili kad bih ulovila vremena izdajati. 
    Ja ću rađati u Puli isto, Bonnie možda bumo sobu dijelile 🥰
    Franka nakon 41+3 počnu forsirati indukciju, ali ti možeš odbijati i dolaziti na pregled svaki dan dok god je sve u redu na CTG-u, plodne vode ima dovoljno i ti se općenito dobro osjećaš..to su neke stvari s kojima opravdavaju indukcije..ja isto planiram puno se više boriti ovaj put jer prošli nisam

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

Bonnie9

Broj poruka: 131

Prijavi adminu

Nola95 bilo bi lijepo🥰 vidjet cemo da li ce nas bolovi uloviti tih dana 😃

Darli

Broj poruka: 43

Prijavi adminu

Jutro curke. Da li neka od vas ima problem sa začepljenjem nosa preko noći? Muči me ima već mjesec dana. Nije mi kao klasična prehlada. Više mislim da je to neko trudničko stanje. Kako se nosite s tim ako se neka s tim susrela?
    Isto tako koristite li onaj trudnički jastuk (bananu)? Mislilim se da li to kupiti?

💉11/21 stim: 12js-4bc: ET 1bc: beta=0, 3x❄️
    🧫6/22 i 8/22 Hormonski FET 1bc: biokemijska, pa 2bc: beta=0
    💉12/22 stim: 4js-3bc: ET 1bc: beta=0, 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    💉2/23 stim: 11js-2bc: 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    🏝️4/23 i 9/23 Natural FET po 1bc: beta=0
    💉1/24 Nova klinika, stim: 11js-2bc: ET 2bc: beta=0
    💉5/24 stim. Pergoveris 150iu, Clexane, Decortin: 5js-2bc: ET 2bc: beta 14dp5dt 939, curica💓

• Lion32

Broj poruka: 207

Prijavi adminu

Teab1 joj i ja moram na OGTT al necu ici sama, prosli put mi je  bilo toliko lose da sam mislila da necu prezivjet.. u pravilu i privatno se radi jednako pa sam ja odlucila preko uputnice...mi jos nemamo apsolutno nista. ja sam htjela pocet kupovat ali sam zavrsila prije 10 dana na hitnoj zbog krvarenja i sad je  muz opet u panici i ne zeli kupovat jos nistaja bi isto na popis. termin 14.1.2025. deckic
    pregled 17.10

Tratinčica12

Broj poruka: 450

Prijavi adminu

Darli

Jutro curke. Da li neka od vas ima problem sa začepljenjem nosa preko noći? Muči me ima već mjesec dana. Nije mi kao klasična prehlada. Više mislim da je to neko trudničko stanje. Kako se nosite s tim ako se neka s tim susrela?
    Isto tako koristite li onaj trudnički jastuk (bananu)? Mislilim se da li to kupiti?

Hej, ja sam u prvoj trudnoći mjesecima imala tako začepljen nos samo preko noći. Prošlo je nakon poroda 😀 jedino što sam koristila je Aqua maris sprej. To su mi dali u ljekarni da je sigurno za trudnice jer sadrźi samo morsku sol 🤗
    I mislim da mi je položaj spavanja na lijevom boku bio najlakši za disanje. 😊

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

• Melia

Broj poruka: 12

Prijavi adminu

Darli

Darli

Btw. @Teab1 i ja se mučim stalno sa krvarenjem tako da suosjećam ❤️

• Melia

Broj poruka: 12

Prijavi adminu

Nesto se zbrčkalo u proslom postu...@Darli htjela sam napisat da je mene je to počelo mučiti... inhaliram se sa fizioloskom prije spavanja, i već sam počela spavati sa upaljenim difuzerom preko noći pa mi bude lakše. Možeš ispirat nos i sa onim rogom za ispiranje. Zasad još ne koristim nikakve kapi. A jastuk mi je taman stigao sa jukki.hr onaj V jastuk, nisam još probala spavat s njim jer ga trebam oprat ali čini mi se super - dovoljno čvrst a opet dovoljno mekan. Ali dosad sam spavala sa neka dva mala ukrasna koji bježe po noći tako da mislim da će ovo bit samo bolje. 

šareni_oblak

Broj poruka: 189

Prijavi adminu

Pozdrav, cure! Nadam se da ste sve dobro 😊 kod mene ništa osobito, rastemo i sve je ok. Mene muči malo nesanica, pa kad mogu spavati, sve me boli zbog tih 2-3 položaja u kojima možemo i smijemo spavati. Žgaravica me sve češće napada, ali čini mi se da sam u prvoj trudnoći imala puno jaču i češću žgaravicu, što je dobro 😅
    Cure koje su u tjednima kao ja, otprilike, jeste počele što pripremati? Ja ne trebam puno ali baš imam potrebu početi kupovati stvari koje trebaju (kozmetika, pelene itd) i polako sve početi pripremati. Pa si razmišljam da je još prerano, tek sam 28+1. Pa razmišljam, u prvoj sam trudnoći do nekih 31 tjedan imala manje više sve spremno... Ne znam ni sama jel rano ili nije 😂 a ono što stvarno ne želim je da mi muž priprema torbu za bolnicu u slučaju da se nešto dogodi jer bih poludila sa milijun pitanja 😂🙈

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

šareni_oblak

Broj poruka: 189

Prijavi adminu

Da malo pokrijem teme koje ste prošle ovih dana. 
    Spavanje s djecom - mala je s nama u krevetu spavala od rođenja do godine dana, onda se prebacila u svoju sobu. I njoj je to odgovaralo, počela je bolje spavati noć. Sad ima godinu i 10mj, više ju ne uspavljujem na njenom krevetu jer mi je nezgodno (Montessori krevet na podu), nego u našem, pa ju prenesemo, ali opet dođe tijekom noći. Tu i tamo prespava cijelu noć u svom krevetu. Imamo krevetić, možda je par puta spavala u njemu. Meni je bilo zgodnije zbog dojenja, ona se manje budila i jednostavno je tako ostalo. Bojala sam se toga da ju muž ne poklopi dok spava pa sam trudnicki jastuk stavljala među njih dvoje i bilo je ok. Jastuke smo pogurali skroz na rubove kreveta da je što manja opasnost. Ja sam se ionako budila za svako mijenjanje položaja prvih 7-8 mj pa se nisam previše bojala za sebe.
    .
    OGTT odradila, nalaz dobar. 
    .
    Franka koliko znam, indukciju nude tek nakon 41 tjedan. Ja se nisam uopće otvarala, sa 41+3 išla na indukciju do tada samo uloziva za vršak prsta. Nakon tih 41 tjedan raste šansa da se beba pokaka u trbuhu i zbog toga, a i drugih razloga te šalju na indukciju. Informiraj se o svemu, ali nemoj ništa planirati. Planovi poroda su živa glupost po meni, nemaš pojma ni kad će krenuti, ni kako će sve ići ni ništa. To je jedna od stvari u životu koje stvarno ne možeš planirati, nego se moraš prilagoditi situaciji. Možeš imati želje, ali moraš znati da postoji dobra šansa da se ne ispune. Ja sam pokušavala sve metode poticanja poroda, umjetno su poticali porod praškom, gelom, prekidanjem vodenjaka i dripom pa sam na kraju na carski. Jednostavno ne možeš znati što će biti 

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.