Leona pitala si za izdajanje. Ne smiješ se izdajati prije nego što rodis ili bar ne prije termina jer stimulacija bradavica i izdajanje potiče porod. Ako baš želiš skupljati kolostrum, možeš, ali samo ako ti samo od sebe dosta curi. Meni je u prošloj trudnoći često dosta išlo nakon toplog tuša, pa ako i tebi to bude slučaj, možeš sakupljati u špricu, i to onda stavljati u vrećice za mlijeko i u zamrzivač. Imaš puno informacija na tu temu na internetu. Rodit cu na sv duhu, kao i prvi puta. .Oblak nisam imala covid u trudnoći ali znam više žena koje jesu i sve je bilo ok. Ne utječe to na njih. Samo se liječi onim što smiješ koristiti i proći će. Brzo ozdravljenje želim!
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
OGTT radim u utorak. 🫠
Začepljen nos me muči oduvijek jer imam alergije i astmu, osjetim da mi se kroz trudnoću sve skupa malo pogoršalo. Tu i tamo sprej za nos, ispiranje po potrebi, već sam navikla pa mi to nije neka tlaka. Više mi ide na živce krvarenje iz nosa 😐
Jastuk koristim već tjednima, mene je spasio kaj se spavanja tiče.
Lion32 ako se dobro sjećam, to si išla jer ti je nakon velike nužde bilo malo krvi na wc papiru? Znalo je i meni biti, malo sam si korigirala prehranu, uvela još više tekućine i radim Kegelove vježbe svaki dan. Sad je bolje. Probajte se nekako malo opustiti. 💝
Što se pripreme tiče, krenula sam sa svime pomalo. Želim da mi zadnjih par tjedana sve bude spremno.
Naravno da nikad ne znaš kako će porod zapravo izgledati, ali mislim da plan poroda služi upravo za to, da se možeš prilagoditi situaciji u kojoj se nalaziš i donijeti informiranu odluku kada za to ima mjesta. Svaka bira za sebe na kraju dana, bitno je da sve prođe dobro.
šareni_oblak sretno sutra na pregledu, javi kak je prošlo! ☺️
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Darli ja san kupila prije neka dva tri miseca trudnicki jastuk u Magic baby, samo sta moj ima obicni jastuk punjenje nije onaj tvrdi s kuglicama, i mene osobno je spasia. Neznan kako bi spavala da mi nema njega, namistin ga nekad iza leda nekad sprida, i spasi me kad s njin zamotana legnen na obicni jastuk. Nekim curama pomogne nekima ne, ja osobno neznam sta bi bez njega, nosin ga svugdi sa sebon🤣 Šareni_oblak Ja mislin da nikad nije rano za to, tako san i ja smatrala da je rano pa me sad vata panika jer je nisan jos skroz spremila, nedavno san kupila torbu u koju cu nosit stvari i zasad su u njoj gacice s uloscima Duchesse , paket chico mrezastih (cine mi se pretanke neznan ali eto) i ulosci zasebno, ulosci za bradavice, labelo, boca za lakse pranje dole nakon poroda, krema za bradavice, izdajalicu za svaki slucaj, jedan grudnjak za dojenje, krema za bebu, gumene slape za tus. Jos moram kupit pelene za bebicu jer mi je receno da to moram ponit sa sebon, dvi spavacice s gumbima za lakse dojenje, planiram stavit dva tri rucnika jer u splitskom rodilistu to moras imat, vlazne maramice, rolu papira. Sigurno san jos nesto zaboravila (uz dokumente osobnu punjac, bocu vode, nalaze, i neke plocice energetske)
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
OGTTradim u utorak. 🫠
Začepljennosme muči oduvijek jer imam alergije i astmu, osjetim da mi se kroz trudnoću sve skupa malo pogoršalo. Tu i tamo sprej za nos, ispiranje po potrebi, već sam navikla pa mi to nije neka tlaka. Više mi ide na živce krvarenje iz nosa 😐
Jastukkoristim već tjednima, mene je spasio kaj se spavanja tiče.
Lion32ako se dobro sjećam, to si išla jer ti je nakon velike nužde bilo malo krvi na wc papiru? Znalo je i meni biti, malo sam si korigirala prehranu, uvela još više tekućine i radim Kegelove vježbe svaki dan. Sad je bolje. Probajte se nekako malo opustiti. 💝
Što sepripremetiče, krenula sam sa svime pomalo. Želim da mi zadnjih par tjedana sve bude spremno.
Naravno da nikad ne znaš kako će porod zapravo izgledati, ali mislim da plan poroda služi upravo za to, da se možeš prilagoditi situaciji u kojoj se nalaziš i donijeti informiranu odluku kada za to ima mjesta. Svaka bira za sebe na kraju dana, bitno je da sve prođe dobro.
šareni_oblaksretno sutra na pregledu, javi kak je prošlo! ☺️
I ja radim OGTT u utorak i ne znam sta da ocekujem, prvi put ga radim, neko prica da im je pravo lose bilo, dok je drugima ok bilo..
Šareni oblak ja sam oprala robicu i spremila to, priredila pelene u ladicu, organizirala tu komodu za presvlačenje bebe da u nedaj Boze slučaju bude spremno toliko da se muž sam može snaći sa svime. Meni se sto drugih stvari odvija uz ovu trudnoću pa se spremam kad god ulovim vremena jer nikad ne znaš kaj se može dogodit. Ziheraš sam po tom pitanju,a i mali todler je sa mnom doma tako da je sve puno teže odraditi. Jako ki je laknulo kad sam završila s robicom, baš veliki kamen s leđa pao jer mi je to razvrstavanje po brojevima, pranje i organizacija bilo jako umarajuce. Novi ormar smo sastavili za dječju robu i tako pomalo se to na skoro dva tjedna razvuklo
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
freyaa još mi je taman godišnjica braka taj dan, mislim da mi je to gore od toga kaj moram na ogtt. 😂 Idem bez očekivanja pa kak bude bude, nadam se samo da ću ga uspjeti odraditi i da će nalaz biti dobar, isto želim i tebi. Sretno ti!! ❤️
I da, htjela sam vas pitati, planira li se koja od vas cijepiti protiv hripavca?
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
freyaajoš mi je taman godišnjica braka taj dan, mislim da mi je to gore od toga kaj moram na ogtt. 😂 Idem bez očekivanja pa kak bude bude, nadam se samo da ću ga uspjeti odraditi i da će nalaz biti dobar, isto želim i tebi. Sretno ti!! ❤️
I da, htjela sam vas pitati, planira li se koja od vas cijepiti protiv hripavca?
Uh, dobro pitanje. Nisam uopće razmišljala o tome a mala ide u vrtić. Hvala što si podsjetila, malo ću razmisliti o tome.
Btw ogtt nije toliko baš strašan, pogotovo ako voliš slatko. Najgore je u biti što sjediš tamo dva sata, ne smiješ ni jesti ni piti. Tekućina je preslatka i meni je bilo malo muka nakon toga, ali sam gledala seriju i bilo mi je lakše sve to podnijeti. Samo hrabro 💪🏼
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
Što se pripreme tiče, maloprije sam baš naručila što mi treba iz dm-a. Razmišljala sam bih ili ne, jel rano ili nije, ali nek ide život. Volim biti unaprijed spremna, nije to ništa što će se pokvariti. Šokirala me cifra na kraju - 240e za pelene za bebu i za stariju kćer, nešto kozmetike, dvije bočice... Ono ništa previše, a me cifra baš iznenadila. Kad sam prije dvije godine kupovala bilo je dosta jeftinije to sve.
Uzela sam si Chicco uloške, mrežaste gaćice i Frida mom gaćice za carski (postoji dobra šansa da ću ići na carski, a ako ne, neće propasti, samo su dublje). Uzela sam i jedan paket pelena za inkontinenciju u slučaju jakog krvarenja i obične noćne uloške koje inače koristim. Nakon prvog poroda sam krvarila minimalno, puno puno manje nego obična menstruacija, ali je trajalo skoro 2 puna mjeseca. Pripremila sam za sve slučajeve pa kako bude. Pelene babylove, zadovoljna sam njima za stariju malu. Pampers mi je isto ok, ali su mi skupe, a pošto babylove nisu nikad promakale, uzela sam i za bebu pa ćemo vidjeti.
Uglavnom, eto, ipak sam nešto napravila što se pripreme tiče 😅
Naručiti ću kroz neko vrijeme i što treba iz ljekarne. Gledam popis koji sam imala za prvo i točno znam što mi treba, a što ne i puno mi je lakše odlučiti što kupiti. Ne trošim skoro ništa vremena na proučavanje svega i svačega, što mi u jednu ruku nedostaje, a s druge strane si mislim "Hvala Bogu" 😂
Ako želite, mogu vam popis koji imam staviti ovdje. Ja sam ga isto kopirala, dodala ili oduzela što sam tada mislila da treba, za ovaj puta nisam ništa mijenjala s popisa, tako da mislim da stvarno obuhvaća sve što bi neka prvorotka mogla trebati ili misli da će joj trebati
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
šareni_oblak mene je isto svekrva podsjetila pa reko da vidim tu s vama 😀
Hvala ti, tak sam si nekako i stavila u glavu!
I daj ga molim te pošalji kad uhvatiš vremena. ❤️
Za DM planiram da mi muž većinu stvari uzme vani jer kad sam uspoređivala cijene, dosta toga je jeftinije nego kod nas pa mislim da će mi na kraju biti dobra ušteda, pogotovo kad kažeš da je sad tebe ispalo toliko 🫣
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
freyaajoš mi je taman godišnjica braka taj dan, mislim da mi je to gore od toga kaj moram na ogtt. 😂 Idem bez očekivanja pa kak bude bude, nadam se samo da ću ga uspjeti odraditi i da će nalaz biti dobar, isto želim i tebi. Sretno ti!! ❤️
Meni je godisnjica bila na dan kada san radila ogtt, tako da san s guston to popodne otisla na picu nakon sta san malo dosla sebi, pogotovo jer je nalaz dosao na mejl za sat i kad san vidila da je dobar odma smo proslavili pizzom :)
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Sortiraj odgovore
Najstariji