OGTTradim u utorak. 🫠
Začepljennosme muči oduvijek jer imam alergije i astmu, osjetim da mi se kroz trudnoću sve skupa malo pogoršalo. Tu i tamo sprej za nos, ispiranje po potrebi, već sam navikla pa mi to nije neka tlaka. Više mi ide na živce krvarenje iz nosa 😐
Jastukkoristim već tjednima, mene je spasio kaj se spavanja tiče.
Lion32ako se dobro sjećam, to si išla jer ti je nakon velike nužde bilo malo krvi na wc papiru? Znalo je i meni biti, malo sam si korigirala prehranu, uvela još više tekućine i radim Kegelove vježbe svaki dan. Sad je bolje. Probajte se nekako malo opustiti. 💝
Što sepripremetiče, krenula sam sa svime pomalo. Želim da mi zadnjih par tjedana sve bude spremno.
Naravno da nikad ne znaš kako će porod zapravo izgledati, ali mislim da plan poroda služi upravo za to, da se možeš prilagoditi situaciji u kojoj se nalaziš i donijeti informiranu odluku kada za to ima mjesta. Svaka bira za sebe na kraju dana, bitno je da sve prođe dobro.
šareni_oblaksretno sutra na pregledu, javi kak je prošlo! ☺️
Hvala na savjetu, i ja sam se mislila malo posvetit vjezbicama, sve nekako odgađam. Bas sam lijena ovu trudnocu 🤣🤣
Što se pripreme tiče, maloprije sam baš naručila što mi treba iz dm-a. Razmišljala sam bih ili ne, jel rano ili nije, ali nek ide život. Volim biti unaprijed spremna, nije to ništa što će se pokvariti. Šokirala me cifra na kraju - 240e za pelene za bebu i za stariju kćer, nešto kozmetike, dvije bočice… Ono ništa previše, a me cifra baš iznenadila. Kad sam prije dvije godine kupovala bilo je dosta jeftinije to sve.
Uzela sam si Chicco uloške, mrežaste gaćice i Frida mom gaćice za carski (postoji dobra šansa da ću ići na carski, a ako ne, neće propasti, samo su dublje). Uzela sam i jedan paket pelena za inkontinenciju u slučaju jakog krvarenja i obične noćne uloške koje inače koristim. Nakon prvog poroda sam krvarila minimalno, puno puno manje nego obična menstruacija, ali je trajalo skoro 2 puna mjeseca. Pripremila sam za sve slučajeve pa kako bude. Pelene babylove, zadovoljna sam njima za stariju malu. Pampers mi je isto ok, ali su mi skupe, a pošto babylove nisu nikad promakale, uzela sam i za bebu pa ćemo vidjeti.
Uglavnom, eto, ipak sam nešto napravila što se pripreme tiče 😅
Naručiti ću kroz neko vrijeme i što treba iz ljekarne. Gledam popis koji sam imala za prvo i točno znam što mi treba, a što ne i puno mi je lakše odlučiti što kupiti. Ne trošim skoro ništa vremena na proučavanje svega i svačega, što mi u jednu ruku nedostaje, a s druge strane si mislim "Hvala Bogu" 😂
Ako želite, mogu vam popis koji imam staviti ovdje. Ja sam ga isto kopirala, dodala ili oduzela što sam tada mislila da treba, za ovaj puta nisam ništa mijenjala s popisa, tako da mislim da stvarno obuhvaća sve što bi neka prvorotka mogla trebati ili misli da će joj trebati
Samo ti stavi popis. Vjerujem da ce svima dobro doći:)
POPIS ZA MAMU
MALA TORBA ZA RAĐAONU
1. Osobna, zdravstvena, dopunsko
2. Trudnički papiri
3. Mobitel i punjač
4. Spavaćica za porod
5. Japanke
6. Ručnik
7. Voda
8. Vrećica za prljavi veš
VELIKA TORBA
1. Papuče
2. Ručnik za tuširanje
3. Ručnik za ruke i lice
4. Vlažne maramice za dezinfekciju wc-a i za osobnu higijenu
5. Octenisept
* Bilo bi dobro imati neseser za wc u kojem su 2-3 uloška, maramice za dezinfekciju i mrežaste gaćice da ne nosiš sve u rukama
6. Mrežaste gaćice
7. Spavaćice
8. Šampon i gel za tuširanje neutralnog mirisa
9. Hidratantna krema
10. Četkica i pasta za zube
11. Dezodorans neutralnog mirisa
12. Blazinice
13. Britvica
14. Purelan mast za bradavice
15. Ulošci za upijanje mlijeka
16. Komotne gaćice (možeš i ne moraš)
17. Ulošci Chicco
18. Jednokratni podlosci za prematanje (za staviti ispod sebe da se plahta ne prlja)
19. Čarape
20. Vesta
21. Kolutić za sjedenje
22. Nešto za grickanje i puno vode
23. Potkosulje ili grudnjaci za dojenje
24. Tetra pelene i krpice
25. Pelene i krema za guzu
26. kemijska (za vođenje evidencije dojenja)
27. Ogrtač
28. Evaq čepići
29. Labelo
ZA IZLAZAK IZ BOLNICE
1. Jaje
2. Odjeća za izlazak (dugi rukavi, kapica)
3. Dekica
4. Torba za previjanje
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
ZA DOMA
1. Komprese za bradavice (Multi mam)
2. Grudnjaci i potkosulje za dojenje
3. Blazinice za grudnjake
4. Mamine kapi (može u sok ili čaj, super za proizvodnju mlijeka)
5. Vir ili neki drugi ulošci nakon Chicco (za cca 2 tj)
6. Obični ulošci
7. Komotne majice
8. Tajice i trenirke - široke, da ne stišću
9. Flasteri i sterilne komprese za slučaj carskog reza
10. Vrećice za spremanje mlijeka
POPIS ZA BEBICU
1. Krevetić
2. Madrac
3. Nepropusne zaštite za madrac (bar dvije)
4. Plahte s gumicom
5. Dekice
6. Tetra pelene (10 kom)
7. Tetra krpice (24 kom)
8. Komoda i podloga za previjanje
9. Kadica
10. Kanta za smeće
11. Lampa za noćna dojenja
12. Ležaljka/njihaljka
13. Nosiljka (marama ili klokanica)
14. Baby Gym
15. Ručnici (2-3 kom)
16. Škarice za nokte
17. Češljić i četka za tjemenicu
18. Toplomjer za guzu
19. Vreća za veš za bebine stvari
20. Bočice (2 kom)
21. Sterilizator
22. Duda (2 kom)
23. Izdajalica
24. Kolica s košarom
25. Jaje
26. Torba za stvari i previjanje
27. Babyphone s kamerom
28. Termometar za vodu
29. Vreća za spavanje
31. Inhalator (preporuka Omron CompAir)
32. Aspirator
33. Toplomjer za uho (Braun Thermoscan - preporuka)
KOZMETIKA
1. Blazinice
2. Vlažne maramice
3. Štapići za uši - Baby
4. Pavlovićeva mast
5. Fiziološka otopina
6. Octenisept
7. Sterilne komprese
8. Prašak za pranje dječje robice
9. Sprej za dezinfekciju površina
10. Deterdžent za pranje bočica
11. Četka za pranje bočica
12. Pelene (2 paketa)
13. Blagi šampon
14. Ulje za bebinu kožu (bademovo)
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
Kad vidim ove popise i vas koje se već dosta pripremile - aaaaaaaa 😱😱😱 mogla bih i ja krenuti lagano. Sad me uhvatila panika 😅
---
S terminom sam među prvima. S pripremama ništa haha mislim imamo sve velike stvari od starijeg sina. Ali opet fali hrpa. Pogotovo ove manje stvari, kozmetika, većina stvari za rodilište 🙈 ah, bacam se i ja lagano na ozbiljnije pripreme da me ne dočeka u zadnji čas 😀😀
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Topla preporuka za Braunov Thermoscan 7+ toplomjer za uho, nas je spasio s malenom 😄
I mi imamo Braun Thermoscan 7 (bez plus 😀) i Omron sa fleksibilnim vrhom za analno mjerenje (može i oralno i ispod pazuha) - preporuka za oba 🤗
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Evo mene sa pregleda. Sve je super, zatvorena, beba mjerama odgovara tjednima.
Saznala sam i spol - stiže nam deckic 🥰 ni najmanje to nisam očekivala, bila sam uvjerena da je curica. Malko sam tužna jer sam priželjkivala curicu, ali samo mi treba vremena da se naviknem.
Pošto je kćer isto stalno govorila o bebi u ženskom rodu i dala joj žensko ime, sad moramo smisliti muško ime i nju (i sebe) uvjeriti da je dječak 😂🙈
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
Sortiraj odgovore
Najstariji