Evo da se i ja oglasim, ogtt radim u petak i držim fige da sve bude okej 💪🏻 Do sada sam se udebljala nekih 6 kilograma, mislim da bi bilo i vise da ne pazim na prehranu. Ginekolog me stalno upozorava da pazim na prehranu i to me iskreno malo i psihički ubija jer si dosta toga uskraćujem. Do sada sam u prva tri mjeseca dobila 3 kilograma i onda po 1,5 kilogram iduca 2 mjeseca. Nadam se da će kod mene biti neki konstantan rast pa da će i u zadnja 3 mjeseca biti jednaki skok na težini. I da neću prijeći 13 kg sveukupno.
Mi smo za sada kupili smo kolica Joolu Are + sa svim dodacima i nešto robice.
Koliko toga planirate kupit u broju 56 i 62 - ja sam planirala tu prvu veličinu kupit desetak bodija dugih rukava i isto toliko pidžama. Sviđaju mi se jako oni kompleti iz HMa, hlače + bodi dugih rukava, ali ne znam hoće li bebi bit hladno samo u tome. Sto vi mislite?
Ja sam u prošloj trudnoći dobila 23kg. Nisam pazila što jedem, jela sam što mi se jelo ali nisam imala šećer. Mala rođena sa 52cm i 4210.
Za sada sam u plusu 10kg, nisam sretna ali se ni ne opterećujem.
.
Za količinu robice nisam ni ja sigurna. Za malu sam dobila toliko odjeće da sam ju presvlačila za bezveze tako da uspije nositi većinu. Sad za dječaka nemam baš od koga dobiti, svi dječaci su ljetne bebe, pa sad i ja razmišljam koliko toga bi bilo potrebno.
Što se tiče ovih kompletica iz H&M, ispod bebi samo još jedan bodi kratkih rukava (ako je temp u stanu oko 22). Ja sam malu uvijek unutra oblačila ovako: bodi kratkih rukava, gore bodi dugih ili majica, dolje hlačice i carapice. Ništa specijalno puno, samo kad god je mirovala sam ju još pokrivala. Često se nosila pa smo ju grijali tijelom i procijenila sam da joj je to bilo sasvim dovoljno slojeva. One hlačice sa carapicama sam brzo prestala oblaciti jer carapice preraste a hlačice su realno još dobre i mogla je nositi neko vrijeme. Tako da sam za ovaj puta odlučila uzeti najviše običnih hlačica i pidzamica bez stopala jer će ih duže moći nositi. Ako je baš jako hladno ili idemo van, ispod hlačica sam oblačila stramplice (jako rijetko) ili dvoje čarape - jedne deblje, jedne tanje. Nisam fan strapmlica tako da ih nisam nešto ni oblačila. Vani je svakako beba bila ususkana u skafander, pokrivena dekom i u košari, tako da sigurno nije bilo hladno.
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
E da, ja ću odmah pripremiti 56-68 veličine jer mi je mala čim je došla iz bolnice nosila 56, do 68 je došla u neka 2mj, tako da se ne moram zamarati sa shoppingom čim rodim. Uzet ću i dva, tri bodija 50, nek se nađe, iako sumnjam da će biti puno manja beba.
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
Sareni_oblak pratimo se i sa kilama i sa djecom 😄 Moja prva je rodjena 52cm i 3.7, taj 56 smo isto nosili par dana i to je to cini mi se. Nosila sam ju dosta u nosiljci pa sam se potrudila da ima komotniju robu.
Ja sam takodjer bar na 8+kg i to mi je nesto cime cu se brinit nakon trudnoce. Proslu trudnocu sam se zamarala, vjezbala, hodala, i opet bila 18kg u plusu. 6mj nakon poroda sam bila kilu u minusu od tezine prije trudnoce. Sad sam rekla da cu uzivat i necu se zamarat tim kroz trudnocu.
ja proslu trudnocu skupila 19 kg do kraja,tocno godinu dana mi je trebalo da se vratim na staro, sad sam na +5 pa se tjesim da necu skupit jos prevec do kraja,dost sam aktivna pa se i ne zabrinjavam previse, dakle jel se sam meni desava il jos nekoj pobegne malo kad kihne? dakle osjecam se ko beba 😂
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
Da se i ja uključim u temu 😅😅 U prvoj trudnoći nisam pazila na prehranu, jela kao i obično. Šećer bio ok na prvim pretrgaama, na OGTT me tada nije ni slala 🤷♀️ na kraju sam bila na +16 🙈 u prvih godinu dana sam bez ikakvog truda, samo uz malca i klasične kućanske obaveze pala i na manje nego što sam imala prije trudnoće.
Dječak se rodio sa 4200g i 52 cm 🙈 a nekako mi se čini da bi i braco mogao biti veći.
Sad sam na nekih plus 9-10 kg.
----
Što se robice tiče, odmah je nosio H&M 56. Za izlazak sam mu obukla odijelce sa zatvorenim stopalima iz C&A veličine 56 i jedva sam ga utrpala. Presvlačili smo se čim smo došli kući 😅😅
Sad imam svu robu od sina za tih prvih par mjeseci, sve je očuvano jer je prerastao veličine u 3-4 tjedna. Dokupit ću neke sitnice. Možda te bodije kratkih rukava jer za početak sad imam samo duge....
Za prve tjedne okej tako mislim, 2 duga rukava zbog termoregulacije. Ali kasnije ipak da ga se ne utopljava previše. Ali ću uzeti par komada, jer imamo sušilicu koja svaki dan radi 😅 pa da ne pretpravam. Nemam ni di s tom svom odjećom...
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
hoyaa sad njemu u inat još 3.5kg 😂 Ajde nadam se da će ti biti okej ogttt, držim fige!
seniiii stigne ti se još podići, moguće je da bude.
Sunflower! hvala ti budem!! ❤️ Ma kažem, nije mi nikakva panika više mi je psihički tlaka, ali stvarno se osjećam ugodno gore na VV jer su svi stručni i baš paze na te stvari tako da mislim i ja da bu sve bilo okej do kraja.
Za porode ću ti samo reći svaka ti čast ženo, baš zvuči uh.. 🫠 Držim ti fige da ova bebica bude barem malo manja bez ikakvih komplikacija i da te zaobiđe šećer!! ♥️
TeaM dobrodošla! Nek si ti nas našla 😀
Žao mi je da te tako zeza oko kg, bezveze skroz. Kak su ti druge žene rekle, ako je sve okej i ti se osjećaš dobro, nemoj se uopće previše zamarati s time. Kaj se robice tiče, dobili smo zasad 3 ogromne vreće i imam svega od 50 nadalje, ali nisam još krenula to spremati pa ti nemrem reći koliko točno čega imam, samo znam da je dovoljno da ne moram ništa više uzimati. Iako ću uzeti kompletić za izlazak iz rodilišta jer se nemrem suzdržati 😂
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Evo da se i ja oglasim, ogtt radim u petak i držim fige da sve bude okej 💪🏻 Do sada sam se udebljala nekih 6 kilograma, mislim da bi bilo i vise da ne pazim na prehranu. Ginekolog me stalno upozorava da pazim na prehranu i to me iskreno malo i psihički ubija jer si dosta toga uskraćujem. Do sada sam u prva tri mjeseca dobila 3 kilograma i onda po 1,5 kilogram iduca 2 mjeseca. Nadam se da će kod mene biti neki konstantan rast pa da će i u zadnja 3 mjeseca biti jednaki skok na težini. I da neću prijeći 13 kg sveukupno.
Koliko toga planirate kupit u broju 56 i 62 - ja sam planirala tu prvu veličinu kupit desetak bodija dugih rukava i isto toliko pidžama. Sviđaju mi se jako oni kompleti iz HMa, hlače + bodi dugih rukava, ali ne znam hoće li bebi bit hladno samo u tome. Sto vi mislite?sto se robice tice,neznam jel imas vec klinca/klincezu al moja preporuka uzmi si i nesto manjih bodija, ja kad sam rodila sina jedva je 3 kile imo i sve 56 mu je 2 tjedna bilo ogromno tak da sam ovaj put pametnije 3,4 bodica 50,koje hlacice, iovako se ta mala robica opere ne jer je zmazana nego samo da osvjezim nakon presvlacenja
Prva mi je beba tako da bi ja kupila sve kad vidim koliko je preslatko, ali ne želim ni pretjerivat. Da, možda je pametno da kupim i nešto broj 50, posebno šta smo i muž i ja niski pa nikad ne znaš. 🤗
Koliko toga planirate kupit u broju 56 i 62 - ja sam planirala tu prvu veličinu kupit desetak bodija dugih rukava i isto toliko pidžama. Sviđaju mi se jako oni kompleti iz HMa, hlače + bodi dugih rukava, ali ne znam hoće li bebi bit hladno samo u tome. Sto vi mislite?sto se robice tice,neznam jel imas vec klinca/klincezu al moja preporuka uzmi si i nesto manjih bodija, ja kad sam rodila sina jedva je 3 kile imo i sve 56 mu je 2 tjedna bilo ogromno tak da sam ovaj put pametnije 3,4 bodica 50,koje hlacice, iovako se ta mala robica opere ne jer je zmazana nego samo da osvjezim nakon presvlacenjaPrva mi je beba tako da bi ja kupila sve kad vidim koliko je preslatko, ali ne želim ni pretjerivat. Da, možda je pametno da kupim i nešto broj 50, posebno šta smo i muž i ja niski pa nikad ne znaš. 🤗
Ja sam uzela dosta toga u 50, curica je i mi smo oboje sitniji pa nekako racunam da ce i ona biti manja, ali tko zna. Prodat cu ili proslijediti dalje ako ne bude odgovaralo 😁
Koliko toga planirate kupit u broju 56 i 62 - ja sam planirala tu prvu veličinu kupit desetak bodija dugih rukava i isto toliko pidžama. Sviđaju mi se jako oni kompleti iz HMa, hlače + bodi dugih rukava, ali ne znam hoće li bebi bit hladno samo u tome. Sto vi mislite?sto se robice tice,neznam jel imas vec klinca/klincezu al moja preporuka uzmi si i nesto manjih bodija, ja kad sam rodila sina jedva je 3 kile imo i sve 56 mu je 2 tjedna bilo ogromno tak da sam ovaj put pametnije 3,4 bodica 50,koje hlacice, iovako se ta mala robica opere ne jer je zmazana nego samo da osvjezim nakon presvlacenjaPrva mi je beba tako da bi ja kupila sve kad vidim koliko je preslatko, ali ne želim ni pretjerivat. Da, možda je pametno da kupim i nešto broj 50, posebno šta smo i muž i ja niski pa nikad ne znaš. 🤗
e pa bas to,ja sam sitnija i niska a muz mrsav visok al nam se malac svejesno rodio s 3080 i 48 cm dok smo mi doma dosli bio je na tocno 3 kile i jedva sam ga oblacila kolko mu je sve bilo velko doslovno se utopio u svemu 😂 za curku ocekujem da ce bit ili manja ili negdje ko braco
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Evo cure da se javim kako je bilo na pregledu. Kaže doktor da je curica, da sve izgleda super i trudnoća odgovara točno u tjedan i dan Bebica je s glavom prema dolje, noge su joj na desnoj strani mog trbuha a tu i najjače pokrete osjetim Baš je neka aktivna bebica i najviše se uzvrpolji kad papam(o). Što se kila tiče i ja sam na +8,9 kg
Evo cure da se javim kako je bilo na pregledu. Kaže doktor da je curica, da sve izgleda super i trudnoća odgovara točno u tjedan i danBebica je s glavom prema dolje, noge su joj na desnoj strani mog trbuha a tu i najjače pokrete osjetimBaš je neka aktivna bebica i najviše se uzvrpolji kad papam(o). Što se kila tiče i ja sam na +8,9 kg
super za pregled 🥰
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Sortiraj odgovore
Najstariji