Teab1 slažem se skroz s tobom..
Ja se evo danas sva osipala od antibiotika kojeg sam dobila da pijem 10 dana morala sam naravno prestati s njim, popila tabletu za alergiju i sad cekam da se osip povuce, nadam se da ce to biti sto prije jer nije ni malo ugodno.. Nemam srece prvo ta bakterija, sad ovo i opet cu morati ponoviti urinokulturu da vidimo dal je kojim slucajem bakterija otisla ako ne drugi antibiotik, meni je stvarno vec polako dosta, pijem vise tableta nego ikad 🙁
Cure , jel mi možete objasniti kako funkcionira rodiljni dopust , ako ga uzmem 45 dana prije termina?
Traje li on od tog trena 6 mjeseci ili do 6 mjeseci navršenog djetetova života?
Puno hvala na odgovoru.
Oblak, rodiljni dopust kreće 45 dana prije termina poroda i dodaje se prvih 180 dana djetetova života. Nakon toga kreće roditeljski dopust u trajanju od 180 dana ako ćeš ga uzeti ti. Ako želiš kombinirati s ocem djeteta, onda se može 4mj+4 mj mislim (ili kako ćeš već kombinirati 8 mj). Svakako provjeriti na HZZO. Moj muž ima pravo na još 2 mj od prvog djeteta da iskoristi roditeljski dopust do njene 8.godine života.
S druge strane, ako neka od vas zna, ja sam imala komplikacije 8 radnih dana na samom početku trudnoće i sad mi zbog prekida komplikacija i vraćanja na posao i zato što nemam dvije čiste isplate kažu da ne mogu dobiti 565 eur nego onaj minimum od 470 eur. Zbog 3 dana komplikacija u srpnju. :/
Naša srećica** 12/2021
Jutro cure, nadam se da ste sve dobro. Mene ovih dana muci nesanica.. Zanima me da li neka od vas ima problem sa anemijom, pored tot heme i dalje je nisko zeljezo, oko 96.. Da li koristite neki drugi preparat i sta vam se pokazalo najbolje.. 🤗🤗
Meni se pokazao Ferrum duodenal najbolji, ali jak je da znas. Isto imam problem sa nesanicom, jutros sam od pola 6 dva sata gledaka seriju na telefonu, dok nisam napokon jos malkice odspavala... Nadam se da prodje nesanica nekad 😅
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Jutro cure, nadam se da ste sve dobro. Mene ovih dana muci nesanica.. Zanima me da li neka od vas ima problem sa anemijom, pored tot heme i dalje je nisko zeljezo, oko 96.. Da li koristite neki drugi preparat i sta vam se pokazalo najbolje.. 🤗🤗Meni se pokazao Ferrum duodenal najbolji, ali jak je da znas. Isto imam problem sa nesanicom, jutros sam od pola 6 dva sata gledaka seriju na telefonu, dok nisam napokon jos malkice odspavala… Nadam se da prodje nesanica nekad 😅
Hvala ti.. ja sam jutros oko 4 pola 5 ustala i nikako vise nisam mogla, sad pokušavam ponovo ali ništa, budna budna. 😅
nola95 hvala ti na lijepim riječima i podršci! 💝 To kaj kažeš, sad je tak kak je i nemrem promijeniti situaciju pa ću pokušati izvući najbolje iz nje. Nekako se tješim da će mi biti lakše kasnije kada beba dođe, koliko god će s njom vjerovatno biti teško, ali barem ću ju imati kraj sebe.😅
Tratinčica12 sretno na ovim pregledima, javi kak su prošli. Isto razmišljam kaj se stana tiče tako da sam u sličnim poslovima, također mi se nakon napora i veće aktivnosti dese ti lažni trudovi.
nysaa_ joj koji užas, žao mi je kaj ti je tako ispalo 😐
seniii piješ jer moraš, pijem i ja svašta isto da budem dobro i da bebolina bude dobro. Nije to toliko strašno, probaj okrenuti na pozitivno umjesto negativno :) Nadam se da će ti se sve brzo povući.
.
Za spavanje sam već rekla da zadnjih tjedana spavam ili na lijevom ili na desnom boku, ne toliko zbog preporuka nego nemam zraka i krene mi vrtoglavica ako sam na leđima. Trudnički jastuk mi je donio preporod kaj se spavanja tiče otkad ga imam tako da mene nesanica više ne muči 🙏🏻
-
Jutros sam se probudila sa temperaturom 38.7, glavobolja i sinusi su me skroz spipali tako da sam sva nikakva i sljedećih dana samo odmaranje, spavanje i nada da što prije ozdravim.
Budite dobro i pazite se!! ♥️
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Jutro cure, nadam se da ste sve dobro. Mene ovih dana muci nesanica.. Zanima me da li neka od vas ima problem sa anemijom, pored tot heme i dalje je nisko zeljezo, oko 96.. Da li koristite neki drugi preparat i sta vam se pokazalo najbolje.. 🤗🤗Meni se pokazao Ferrum duodenal najbolji, ali jak je da znas. Isto imam problem sa nesanicom, jutros sam od pola 6 dva sata gledaka seriju na telefonu, dok nisam napokon jos malkice odspavala… Nadam se da prodje nesanica nekad 😅
Meni osobno, po iskustvu ih prve trudnoće, ne prolazi nesanica, dapače, sve manje spavam prema kraju 😅 ali začudo funkcioniram normalno većinu dana. Valjda to kaj odspavam ipak bude dovoljno. Nažalost ne mogu se prek dana isključit da bih uz malog drijemala. U prvoj tr sam to mogla recimo, zaspati po danu, nadoknadit. Probajte tako ako ulovite vremena🙌🏻
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Hej zene, nikak se javit, bili smo na kraju ipak danas kod gastrica pa nismo isli na hitnu jucer,ugl daju jos tjedan dana da on to izbaci iz sebe nakon toga rtg i ako je jos u crijevima endoskopom vade to sranje van,inace je on super raspolozen tako da molim boga da bu to sve izaslo bez previse muke... sto se tice L u busi aktivna 100 na sat i razgovara s bratom, toliko slatko da mi sve suze krenu,danas je lupkala a cujes mog Leica Lena di si i ona mu se javi,dobila je i pusu od brace,nek je ona samo aktivna i dobro,za 3 dana imamo pregled pa se veselim 🥰
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
Freyaa imam isti problem sto se tice nesanice ne spavam nocima, a po danu ne mogu zaspati… a sto se tice anemije tek trebam naprvaiti nalaze u 24 tj pa cemo vidjet kako je…
Pake zelim ti brz oporovak, odmori i pazi na sebe🫶🏻
Teab1 drago mi je da je sa malim sve ok, nadam ae da ce to samo od sebe vani🫶🏻 sretno na pregledu
Sortiraj odgovore
Najstariji