Pozdrav drage trudnice, nisam se duže vrijeme javljala, ali vas čitam redovito.
Danas sam bila na pregledu, 16tt, sve je super :)
Zanima me jedna stvar administrativne prirode. Koristite li slobodne dane za prenatalni pregled na koje imamo pravo po zakonu? Ja danas nisam otišla na posao, te su mi nadređeni rekli da moram dobiti nekakvu posebnu potvrdu od ginekologa kako bi mi se “pravdao” taj dan izostanak s posla. A doktorica mi kaže da samo pokažem nalaz, da nemaju praksu davanja nekakvih posebnih potvrda. Molim vas informaciju jeste li vi dobivale kakve potvrde ili ste poslodavcima kao dokaz prilagali nalaz?
Ja sam koristila, jedino nisam kad mi se bas poklopio godišnji kad sam trebala na pregled. Moji su tražili nalaz ali sam tražila potvrdu od poliklinike (vodim trudnoću privatno) jer ne želim poslodavcu davati svoje nalaze 😆 i sad ću opet koristiti, i sve ostalo moguće na sto imam pravo. Jučer sam na poslu cula da nakon porodiljnog imam pravo prvih mjesec dana raditi na pola radnog vremena i primati punu placu, jel zna netko jel to zakonski tako ili su samo ovi moji tako darežljivi?
Hoyaadrago mi je da si kuci i da je sve ok.. ne znam tko je izmislio izreku da je ovo blaženo stanje🤣Mi smo jučer zavrsili na hitnoj jer sam nakon velike nužde kod brisanja vidjela krv..
Prepala sam se kao nikad. Ne vide nikakvo aktivno krvarenje pa bit će da je neka kapilarica pukla…
Nadam se da se to neće ponoviti😌😌
A taman sam htjela muža nagovarat da počnemo kupovat ua bebu al mislim da cemo sad ipak još malo pričekati zbog straha😌to ti mogu bit i unutrarnji hemeroidi, a i puknuta kapilarica,desilo mi se nedavno od naprezanja mi je pukla kapilarica pa sam imala par tockica roskaste krvi,nakon tog je sve bilo okej, nisam nikamo isla jer panicarit je najgore ispalo je da dobro da nisam jer se vise nije ponavljalo
Uf utješila si me.. ja sam isla jer sam imala dva spontana pa sam se baš uplasila.. al danas nema više ništa.
Jesi ti mirovala ili si se nastavila normalno ponašati?
Vidim da se mi pratimo, ja sam dan iza tebe❤️
Hoyaadrago mi je da si kuci i da je sve ok.. ne znam tko je izmislio izreku da je ovo blaženo stanje🤣Mi smo jučer zavrsili na hitnoj jer sam nakon velike nužde kod brisanja vidjela krv..
Prepala sam se kao nikad. Ne vide nikakvo aktivno krvarenje pa bit će da je neka kapilarica pukla…
A taman sam htjela muža nagovarat da počnemo kupovat ua bebu al mislim da cemo sad ipak još malo pričekati zbog straha😌to ti mogu bit i unutrarnji hemeroidi, a i puknuta kapilarica,desilo mi se nedavno od naprezanja mi je pukla kapilarica pa sam imala par tockica roskaste krvi,nakon tog je sve bilo okej, nisam nikamo isla jer panicarit je najgore ispalo je da dobro da nisam jer se vise nije ponavljaloUf utješila si me.. ja sam isla jer sam imala dva spontana pa sam se baš uplasila.. al danas nema više ništa.
Vidim da se mi pratimo, ja sam dan iza tebe❤️
ja doma imam dvogodisnjaka pa nemam bas izbora 😅, mirujem koliko mi on dozvoli,al u principu normalno sam sve radila nakon sto sam vidla da je sve okej, osjetim je pa i to puno znaci... sve me strah sutrasnjeg pregleda 🫣 valjda nebu bilo nikakvih zabrana jer neznam kakva ce organizacija tek onda bit,nemas trakicu pa opce nisam skuzila,bas mi je drago da se pratim s nekim 😊
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
A taman sam htjela muža nagovarat da počnemo kupovat ua bebu al mislim da cemo sad ipak još malo pričekati zbog straha😌to ti mogu bit i unutrarnji hemeroidi, a i puknuta kapilarica,desilo mi se nedavno od naprezanja mi je pukla kapilarica pa sam imala par tockica roskaste krvi,nakon tog je sve bilo okej, nisam nikamo isla jer panicarit je najgore ispalo je da dobro da nisam jer se vise nije ponavljaloUf utješila si me.. ja sam isla jer sam imala dva spontana pa sam se baš uplasila.. al danas nema više ništa.
Vidim da se mi pratimo, ja sam dan iza tebe❤️ja doma imam dvogodisnjaka pa nemam bas izbora 😅, mirujem koliko mi on dozvoli,al u principu normalno sam sve radila nakon sto sam vidla da je sve okej, osjetim je pa i to puno znaci… sve me strah sutrasnjeg pregleda 🫣 valjda nebu bilo nikakvih zabrana jer neznam kakva ce organizacija tek onda bit,nemas trakicu pa opce nisam skuzila,bas mi je drago da se pratim s nekim 😊
A nisam uspjela staviti trakicu, probat cu sutra na laptopu. Ako ti nije problem ponovi mi kako se stavlja. 😊Ja imam 10-godisnjaka pa je meni ipak lakše jer on razumije da moram malo mirovat Javi sutra za pregled ❤️
Nola95, mi s našom četverogodišnjakinjom nismo imali problema što se tiče pelenskog područja, mazali smo kremicama (Pavlovićeva mast i slično), dobro je brisali i prali, čak mi se s dečkićima to čini teže zbog navlačenja piše Franka007, koliko ja znam, zakonska mogućnost je vratiti se na posao na pola radnog vremena nakon 6 mjeseci porodiljnog i u tom slučaju se prima pola plaće od poslodavca, a pola s porodiljnog.Meni su krenuli novi trudnički simptomi - bol u rebrima i kratak dah Kad se najedem mi je najgore, pa se uglavnom trudim da se ne prejedam, nego umjereno.
20’ vjerojatno su simptomi kratkog daha i boli u rebrima od sirenja maternice.
Ja trenutno od simptoma imam ptitisak dolje ko na stidnu kost i to od pocetka trudnoce radili smo bris, ponovila sam urinokulturu nakon doze jaceg antibiotika i imama placetu previu koja mi je dijagnosticirana sa 18 tt sad sam u 22tt
jos nije doslo do nikakve promjene mada se ja s svakim pregledom nadam da se bude podignula gore 🙏
Hej curke evo nas s pregleda, ima 800 grama i plazi mami jezik 🥰,sto se cerviksa tice sve u najboljem redu,ribica postaje prava curkica 🥰
Super, drago mi je da je sve dobro, neka samo raste 🥰
Zna li možda netko gdje ima za kupiti trudničkih hulahopki, osim tezenisa? Dm ima samo crne, a meni treba u boji koze i to za sutra 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji