Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pake
    19. Kolovoz 2024. 16:13

Hej curke da se javim s pregleda. Bila sam u poliklinici Mazalin, kod doktora Srčeka i oduševljena sam.
    Prvo, s bebom je sve super! Mjere su svugdje kako trebaju biti, srčeko lupa ko ludo, ali nisam uspjela saznati spol jer je dijete preživahno 😂
    Drugo , dobro sam rekla da mi se čini da praćenje trudnoće(od strane mog soc.ginekologa) nije kako treba  jer mi je ovaj doktor rekao da je beba jako jako nisko, doslovno je morao raditi vaginalni uzv da vidi glavicu i posteljica je isto niže, cerviks skraćen. Napomenuo mi je više puta da ne hodam dugo ni skoro pa nikako, što mi je moj ginekolog preporučio !!, nikakvo predugo stajanje ni išta slično. Ako mi tlak opet bude iznad 140 da idem odmah u bolnicu. Da ovog svog ginekologa tražim D1 uputnicu da se prebacim na praćenje ostatka trudnoće u bolnicu jer je ovo s obzirom na moje dijagnoze, komplikacije i prijašnje spontane jako ofrlje. Iako mislim da bih ostatak trudnoće mogla pratiti kod njega jer sam baš zadovoljna. Tako da eto, mirnija sam oko bebice, nemirnija oko sebe :) 

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

• Teab1
    19. Kolovoz 2024. 17:27

Pake

Hej curke da se javim s pregleda. Bila sam u poliklinici Mazalin, kod doktora Srčeka i oduševljena sam.
    Prvo, s bebom je sve super! Mjere su svugdje kako trebaju biti, srčeko lupa ko ludo, ali nisam uspjela saznati spol jer je dijete preživahno 😂
    Drugo , dobro sam rekla da mi se čini da praćenje trudnoće(od strane mog soc.ginekologa) nije kako treba jer mi je ovaj doktor rekao da je beba jako jako nisko, doslovno je morao raditi vaginalni uzv da vidi glavicu i posteljica je isto niže, cerviks skraćen. Napomenuo mi je više puta da ne hodam dugo ni skoro pa nikako, što mi je moj ginekolog preporučio !!, nikakvo predugo stajanje ni išta slično. Ako mi tlak opet bude iznad 140 da idem odmah u bolnicu. Da ovog svog ginekologa tražim D1 uputnicu da se prebacim na praćenje ostatka trudnoće u bolnicu jer je ovo s obzirom na moje dijagnoze, komplikacije i prijašnje spontane jako ofrlje. Iako mislim da bih ostatak trudnoće mogla pratiti kod njega jer sam baš zadovoljna. Tako da eto, mirnija sam oko bebice, nemirnija oko sebe :)

kaj se cerviksa tice,imamo slican problem, moj je omeksan,isto vise manje sto manje kretnji i stajanja,za odnos mi nis nije spomenuo al apstiniram za svaki slucaj,drago mi je da je s bebicom sve super, spol bus saznala sljedeci pregled 😊Dakle trudnoca i vlakic nejdu zajedno,misla sam da bum rodila 😂, bili smo u Fužinama s malim i naravno vlakic, dakle 35  min mislim da mi je dijete u trbuhu psovalo sve po spisku ak i nije ja sebi sigurno jesam..cure ima koja namjeru ic na 4d i di tocnije di u Zagrebu? 

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

Tinker 🌸
    19. Kolovoz 2024. 18:14

Pake

Drugo , dobro sam rekla da mi se čini da praćenje trudnoće(od strane mog soc.ginekologa) nije kako treba jer mi je ovaj doktor rekao da je beba jako jako nisko, doslovno je morao raditi vaginalni uzv da vidi glavicu i posteljica je isto niže, cerviks skraćen. Napomenuo mi je više puta da ne hodam dugo ni skoro pa nikako, što mi je moj ginekolog preporučio !!, nikakvo predugo stajanje ni išta slično. Ako mi tlak opet bude iznad 140 da idem odmah u bolnicu. Da ovog svog ginekologa tražim D1 uputnicu da se prebacim na praćenje ostatka trudnoće u bolnicu jer je ovo s obzirom na moje dijagnoze, komplikacije i prijašnje spontane jako ofrlje. Iako mislim da bih ostatak trudnoće mogla pratiti kod njega jer sam baš zadovoljna. Tako da eto, mirnija sam oko bebice, nemirnija oko sebe :)

Pake, drago mi je da je bebica dobro 🍀. Htjela sam te pitati koliko ti je cerviks? Meni je zadnji put bio 31mm, rekli su mi da usporim tempo i da izbjegavam sve napore. Koristim utriće 2x dnevno i dalje i ubacila sam Mg 400mg dnevno. Jel ti što koristiš? 

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

• hoyaa
    19. Kolovoz 2024. 18:33

Teab1

Pake

kaj se cerviksa tice,imamo slican problem, moj je omeksan,isto vise manje sto manje kretnji i stajanja,za odnos mi nis nije spomenuo al apstiniram za svaki slucaj,drago mi je da je s bebicom sve super, spol bus saznala sljedeci pregled 😊Dakle trudnoca i vlakic nejdu zajedno,misla sam da bum rodila 😂, bili smo u Fužinama s malim i naravno vlakic, dakle 35 min mislim da mi je dijete u trbuhu psovalo sve po spisku ak i nije ja sebi sigurno jesam..cure ima koja namjeru ic na 4d i di tocnije di u Zagrebu?

Ja cu na 4d anomaly scan u Gineko na Crnomercu, kod dr. Ujevic. Nju mi je preporucio moj ginekolog, a citala sam samo pozitivne komentare. Sad sto se tice ultrazvuka, ne znam kakve su razlike po poliklinikama 

• 20’
    19. Kolovoz 2024. 19:19

Teab1, ja sam prošlu trudnoću na 4d anomaly isla kod dr Vesne Tadic u Harni, a sad sam sa 16 tj isla u Poklikliniku Gynears jer mi dodatno zdravstveno koje plaća firma pokriva pregled u toj klinici i obje su odlične klinike, imaju super uzv i pregledi su detaljni i dugo traju 

• Teab1
    19. Kolovoz 2024. 22:09

20’

Teab1, ja sam prošlu trudnoću na 4d anomaly isla kod dr Vesne Tadic u Harni, a sad sam sa 16 tj isla u Poklikliniku Gynears jer mi dodatno zdravstveno koje plaća firma pokriva pregled u toj klinici i obje su odlične klinike, imaju super uzv i pregledi su detaljni i dugo traju

bila sam u Harni i ovu i proslu trudnocu, muci me cjena vidim da neki uzimaju 100 eura za 4D to je ipak malo previse barem meni 😅, pa gledam omjer cjene i kvalitete

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

Pake
    19. Kolovoz 2024. 23:02

Teab1 hvala ti i nadam se da te neće zezati do kraja trudnoće!! A za vlakić 😂 bebin prvi luna park kaj ćeš 😄
    Planiram ići na 4d kad mi se muž vrati, isto su preporuke za Harni. 
    Tinker koji si ti sad tjedan? Meni je 35, trebao bi biti 40 po tjednu u kojem sam. Kod ovog doktora sam otišla privatno samo na uzv pa ti nemrem reći za terapiju jer sam tek danas dobila povratnu informaciju za bebu i cerviks po prvi put. Sljedeći tjedan idem u bolnicu na kontrolu pa pretpostavljam da će mi oni tamo reći ako trebam početi s nečim. Žao mi je kaj ti je tak, nadam se da će ti odmor i terapija pomoći!! ❤️

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

Tinker 🌸
    20. Kolovoz 2024. 01:05

Pake

Teab1hvala ti i nadam se da te neće zezati do kraja trudnoće!! A za vlakić 😂 bebin prvi luna park kaj ćeš 😄
    Planiram ići na 4d kad mi se muž vrati, isto su preporuke za Harni.
    Tinker koji si ti sad tjedan? Meni je 35, trebao bi biti 40 po tjednu u kojem sam. Kod ovog doktora sam otišla privatno samo na uzv pa ti nemrem reći za terapiju jer sam tek danas dobila povratnu informaciju za bebu i cerviks po prvi put. Sljedeći tjedan idem u bolnicu na kontrolu pa pretpostavljam da će mi oni tamo reći ako trebam početi s nečim. Žao mi je kaj ti je tak, nadam se da će ti odmor i terapija pomoći!! ❤️

Hvals ti Pake ❤️. Na utrićima sam od početka, tako da sam samo nastavila, on služi za ojačavanje cerviksa nakon 12og tj kad posteljica počne sama lučiti progesteron. Sad sam 21+2, ali cerviks te duljine mi je bio izmjeren kad sam bila slično kao ti, 19+1. Idem sad u čet na kontrolu pa ćemo vidjeti. Samo što ja nisam prvorotka pa se tolerira odstupanje od idealnih 35-40mm. Tvojih 35mm mi se ne čini malo, ako si zatvorena već to što su ti beba i posteljica nisko pa se radi veći pritisak na cerviks, ali koliko znam postoji mogućnost da se posteljica digne više, pogotovo još u ovim tjednima. Sretno na pregledu 🍀

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

• hoyaa
    20. Kolovoz 2024. 07:15

Vidim da se prica o duzini cerviksa, kada su vama poceli s mjerenjem? Meni gin do sad nikad nije mjerio, ali me na zadnja 2 pregleda opipao vaginalno da vidi jesam li zatvorena i rekao da je sve oke. Ne znam mogu li oni tako prstima osjetiti je li cerviks skracen ili samo je li otvoren i omeksan. Pa me to sad malo brine 😅

Sunflower! 🌻
    20. Kolovoz 2024. 08:03

Jutro curke... ja eto rijetko pisem, ali citam redovito sto ima kod vas. Na pregledu sam bila jos 6.8., sa 11+3, sve je super, beba je bila malo veca tada, za 12+1. Al sve je to tu negdje, doktor zadovoljan sa svime 🙂
    Inace mi bas malo teze padaju ovi vruci dani, pogotovo u prijepodnevnim satima mi je tlak bas nizak pa sam kao omamljena 😅 Dobijem se lagano tek nakon rucka. Radim u skoli tako da mi ovih dana zavrsava godisnji, bas me zanima kako ce biti i kad nastava krene...
    E sto se komode tice, ja imala Malm onu s tri ladice za prethodnih troje djece i bila m je super, koristila sam ju redovno za presvlacenje. U meduvremenu sam he se rijesila i sad imam onu s 4 ladice. Na mojih 166cm cini mi se mrvicu previsoka, ali vidjet cu... ne planiram svakako uzimati manju opet jer mi treba prostora 🤣 Ako mi bude previsoko odradivati cu na krevetu. 
    Mi se sad u listopadu spremamo malo modificirati stan, izmedu ostalog prebaciti nasu trogodisnjakinju u svoju sobu pa sam bas uzbudena kako ce to proci. Nadam se uspjesno. 
    A sto se cerviksa tice, meni doktor isto nikad nije mjerio, barem nije nista spominjao u prethodnim trudnocama... mozda je vidio po uzv da je ok duzina pa nije detaljnije gledao, nemam pojma 😅 Tako negdje iza 15 tjedna ako dobro pamtim je poceo s vaginalnim pregledima uvijek provjeravati zatvorenost.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.