Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martina2020
    16. Kolovoz 2022. 21:22

Lavendera

Lonmi

Martina ajme kako dobiti epiduralnu u Vž, mislim da si i ti tamo rekla da si rodila. Znam par zena koje su ju jednostavno pri porodu zatrazile i dobile, meni je bila subota i naravno da nije bilo anesteziologa, a mogli smo i popricati i sve, divnih 10 h 😂😂😂😂
    .
    Ma nije to cure strah, to je nervoza. Jednom upoznas tu bol i tesko da ti nece proci kroz glavu ajme opet ce boljeti, da li cu mozda ovaj put roditi prirodno, cekati kod kuce kroz trudove cim duze, da li ce opet biti drip. Vidjeti cete u drugoj, trecoj trudnoci da cete razmisljati 😂. To ne znaci da vas je strah il da imate panicne ispade, samo mozak radi svoje.
    Sve u svemu, lijep je to događaj, a ni jedna zena vam nece reci da ne boli, jer boli.
    I da slazem se, blazeno neznanje prvi put. Tad mozes samo cuti price i razmisljati 😂

Upast cu poput padobranca i potpisati svaku rijec. Ne mozes ne razmisljati o tome, pogotovo kada znas sto te ceka, plus zene koje su imale mozda losije iskustvo i tezi porod, one pogotovo..
    Ja sam rodila u 10 min od kako sam usla u radaonu, ni 2h od kako sam dosla u bolnicu s trudovima na 3 min, i opet sad kako se tjedni nizu i nizu, ne mogu ne razmisljati povremeno o tome. Bas to sto kazes, nervoza jer znas da boli i koliko boli i da mora tako, ali ona vec sto put recena recenica "kad ti daju u ruke dijete automatski sve prestane", eto tako je iz mog iskustva.. Sad znam razmisljati pa hoce biti tako brz porod i dobar kao i prvi, ali kako bude proci ce i to, samo neka je s djetetom sve u redu, da je zivo i zdravo, pa nek me boli koliko god mora. Za malu mrvu sve pretrpit. Nismo ni svjesne sto mozemo podnjeti za dijete dok ne dode taj trenutak. Ali samo bez nekog panicnog straha, vjerujuci da mozemo to i polako☺️
    Ja prijavljujem nepodnosljivu pospanost i umor zadnjih dana.. Prekosutra pregled pa se veselim vidjeti curku opet☺️ I cuti da je sve dobro🥰 Ceka me OGTT nakon pregleda, ne veselim se tome bas ali samo da nalaz bude ok.. Od opereme imamo sve od prve curke, nadokupila par bodija 56 vel i za izlazak🙈
    Nadam se da ste i vi ostale curke dobro..🥰

Hehe ovo je dobro objasnjeno 😃 ja bi rekla da to nije kao iracionalan strah od aviona, a nikad nisi letio, nego kao da si prezivio pad i znas da ides opet po jos jedan 😅 i naravno opet prezivis i zaboraviš i bol nestaje u sekundi, ali ne mozes ne razmišljati o vremenu prije toga. 

Magnolija28
    16. Kolovoz 2022. 21:41

Ja sam danas radila OGTT u 26. tjednu sam. Nije bilo strašno uopće 🤩

BlairWaldorf
    16. Kolovoz 2022. 21:55

Magnolija28

Zasto svi rade kasnije ili se meni samo tako čini ? 🤷

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Lavendera
    16. Kolovoz 2022. 22:02

Martina2020

Hehe ovo je dobro objasnjeno 😃 ja bi rekla da to nije kao iracionalan strah od aviona, a nikad nisi letio, nego kao da si prezivio pad i znas da ides opet po jos jedan 😅 i naravno opet prezivis i zaboraviš i bol nestaje u sekundi, ali ne mozes ne razmišljati o vremenu prije toga.

Da, tako nekako☺️🙈 Dobra usporedba 👌🏻

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

puna_pitanja
    16. Kolovoz 2022. 22:14

BlairWaldorf

Magnolija28

Zasto svi rade kasnije ili se meni samo tako čini ? 🤷

Meni je doktor s Merkura rekao izmedju 24 i 28, pa je moj socijalni rekao u 26., al svaki ginekolog ima svoju praksu, mozda je doktor imao nekakva negativna iskustva sa pacijenticama pa mu je draze da odes ranije. Jedine indikacije da imas secer je brže dobivanje na težini, a koliko sam skužila ti to nemaš, tako da je najvjerojatnije samo doktorova osobna praksa u pitanju.

30g, OTP 10.11.

puna_pitanja
    16. Kolovoz 2022. 22:18

I još je bilo pitanje priznavanje nalaza... to sam vidjela po drugim temama da pojedine bolnice priznaju samo svoje nalaze, znaci Vuk Vrhovac konkretno jako pila s tim secerom, a tamo se ide na dalju obradu ako ti ogtt ne prođe dobro, onda moras svako toliko ici kod njih i ne priznaju nicije druge nalaze. Cini mi se da je neki komentar na tu temu bio i za Petrovu, moguce za dijagnozu preeklampsije, ne znam vise, al se neka pretraga morala ponavljati kod njih jer nisu priznali nalaze druge ustanove.

30g, OTP 10.11.

Lonmi
    16. Kolovoz 2022. 22:19

Martina najbolje bi bilo doci i roditi ovaj put😂 pa da nam ne treba nista od navedenog.
    Lavendera ma tesko bi bilo ne razmisljati o tome kako ce biti sljedeci put, ali to su sve pozitivna razmisljanja. Nadamo se brze, lakse 😊,  a od boli ne mozes pobjeci, to nas sve ceka, mogu nam samo malo ublaziti tamo.
    .
    Dolantin sam i ja dobila,  toliko me omamio da se tog perioda ne sjecam,  samo imam osjecaj da je kratko trajalo to vrijeme dok je djelovao 😂

Cure jel vam se desi kad da vam se piski ono doslovno svakih 5 min,  ali par kapi? Tako je meni veceras, ne znam da li bi i to moglo ukazivati na neku upalu ili? Za sad ne pecka nista,  samo mi je nelagodno nekako kad svako malo idem.
    Kako smo na moru, na plazi moram koristiti javni wc, al ne sjedam na skoljku i nista, pa ovako valjda ne mogu nesto pokupiti. Ne kupam se previse, ali odmah se presvucem, samo je uzas guzva,  pa nezz jel bi zbilja mogla i u moru nesto pokupiti, do sad nisam nikad,  a ovaj put me bas strah i ne mogu uzivati u ljetovanju. 

Lonmi
    16. Kolovoz 2022. 22:48

Stuuuuudenticaaaaa

Lonmi - za piškenje, ne želim te uplašiti i ne mora nužno to značiti! Prije T, ja sam imala tako da sam stalno morala pišat a popišala par kapi zbog e-coli. Ali ne mora značiti, možda ti beba pritišće mjehur. U svakom slučaju idi napravi urin da budeš mirnija☺
    Ja se javljam da danas nisam imala uopće bolove u stomaku, pa tako i nisam otišla na hitnu.
    -Zanima me da li ima koja od vas da ima stalno taj neki strah, strah od pobačaja, čudan osjećaj. Slušam baku i mamu i ostale da su bile presretne i da su se osjećale kao da su jedine trudnice na svijetu i da nisu mogle dočekati, a ja nemam takav osjećaj. Veselim se ja, ali ne u tolikoj mjeri koliko bi htjela jer me sprječava taj strah. Prva mi je trudnoća i završavam prvo tromjesečje.

Vidjeti cu sutra kakvo je stanje, a nije te nista peckalo?
    Pise kao da simptomi mogu biti i bol u leđima itd.
    Ujutro popijem kavu ili cappucino i onda moram ici 600 puta,  kroz dan dosta vode. Na plazi ne radim drugo osim sto visim na wcu 😂 ili bar malo trpim pa onda idem 😂

ancy2010
    17. Kolovoz 2022. 00:38

BlairWaldorf

Ja sam dosta aktivna zadnjih par dana, u zg sam pa sam okolo naokolo a nemam adekvatnu obuću za takve egzibicije, trebam neke dobre natikače, gledam što futti nudi ali sve što mi se svida je rasprodano 😥 pa zato umor i bolne noge 😬 moram kupiti magnezij ❤️ ja ne razmisljam o porodu kako bude prilagoditi ću se.

Ja sam ti jos u prvoj trudnoci kupila Baldo natikace, preporodila se, taman smo bila usla u 9i misec i spasile su me bolova u leđima i tezine u nogama..evo nosim ih jos uvik, cetvrta godina im je sad..al one nekome pašu, nekome ne, meni su sile odma cim sam ih probala..

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    17. Kolovoz 2022. 00:45

Queen_of_North

Jedno pitanje: mame koje ste rodile do sada i koje su opet trudne, da li vas je strah poroda? Nisam do sada razmisljala prervise o tome, ali evo kako vrijeme odmice, sada sam 24 tjedan, doci ce i porod brzo.
    Rodila sam vaginalno, naravno bez icega, epiduralnu samo dobivaju povlastene, bolovi ajme nesnosni, krupno dijete i svasta nesto :D
    U prvoj trudnoci su mi svi govorili, sigurno jedva cekas porod kada ne znas sto te ceka, e sada kada znam sto me ceka ehehehe, e ne znam sto bih rekla, znam da to moram proci opet ali me straaah da necu moci to opet

Ja sam imala pozitivno iskustvo na prvom porodu, sve mi je nekako proslo ko da sam bila na izletu..trudove nisam imala, nisam se otvarala, stavili su mi gel koji na mene uopce nije djelova, drip mi nisu davali,  zaspala skoro u rađaoni dok su cekali da proradi gel, zavrsila na carskom od kojeg sam se super brzo oporavila, bez nekih bolova, vec drugi dan bila na nogama..nadam se da ce tako bit i drugi put😅 meni je najveća muka bila lezanje u bolnici par dana prije poroda jer sam prinila i mislili su da mi curi plodna voda, pa to iscekivanje me satralo..e da iz Splita sam i rodila sam tamo tako da imam pozitivna iskustva sa doktorima i babicama

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.