Trudnoća Trudnica 18. studenoga 2022.

Rane znakove trudnoće nećeš uspjeti sakriti od ovih ljudi

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako možda želiš sakriti ranu trudnoću, uvijek će biti ljudi oko tebe koji će vrlo brzo shvatiti da si u drugom stanju. U nekim slučajevima moglo bi se dogoditi da oni to shvate čak i prije tebe.

1. Tvoj partner

Čekaš potvrdu ginekologa kako bi mogla reći suprugu za sretnu vijest. Ali tvoj partner je već primijetio promjene, hormoni su počeli cirkulirati tvojim organizmom, protok krvi je povećan, a grudi su postale veće i osjetljivije, a moguće i tvoj libido.

2. Tvoj šef

Jutarnje mučnine bi te mogle usporiti u prvom tromjesečju, a pojavit će se i umor. Zbog toga bi mogla početi kasniti na posao i teže obavljati radne zadatke. Tvoj šef bi mogao početi primjećivati razliku, kao i tvoje česte posjete toaletu.

Možda te zanima... 7 glavnih razlika između rane trudnoće i PMS-a Trudnoća

3. Najbolja prijateljica

Noćni izlasci s prijateljicama mogli bi izgledati potpuno drugačije. Izbjegavanje alkohola dok prijateljice piju koktele neće ostati neprimijećeno.

4. Tvoj stomatolog

Sluznica često natekne, što tvojem stomatologu to sigurno neće promaći, dovoljan je samo jedan pogled. Moguće je da ti se dogodi i povremeno krvarenje iz nosa.

5. Kolega koji sjedi odmah do toaleta

Tvoje tijelo počelo je intenzivnu pripremu za sve što te očekuje, što znači da češće odlaziš na toalet i tvoj kolega bi mogao primijetiti da se nešto događa. Maternica se širi i pritišće mjehur, imaš potrebu češće ići na WC. To će se u trudnoći zadržati tijekom svih devet mjeseci.

Možda te zanima... Neočekivani simptomi koji mogu biti znakovi trudnoće Trudnoća

6. Svaka žena koja je bila trudna

Misliš da lukavo izbjegavaš neke situacije i da nalaziš odlična objašnjenja, ali žene koje su bile trudne nakon nekoliko tvojh objašnjenja shvatit će da si u drugom stanju.

7. Slučajni korisnik na društvenoj mreži

Znaš li da srce žene ima 10 do 20 otkucaja više u minuti tijekom trudnoće? Jedan korisnik društvene mreže postavio je pitanje vezano za brži rad srca svoje supruge, drugi korisnik odmah je ponudio odgovor i objasnio da je žena trudna. Objašnjenje je bilo potpuno točno, par je čekao dijete. 

8. Kućni ljubimci

Iako tehnički nisu ljudi, psi i mačke mogu prepoznati promjene koje se događaju u tijelu žene. Zbog hormonalnih promjena promijenit će se miris tijela ili će odmah osjetiti kako se tvoj suprug drukčije ponaša prema tebi. Psi i mačke mogu se početi zaštitnički i nježnije ponašati prema tebi.  

Možda te zanima... Kućni ljubimci imaju pozitivan učinak i na bebu u trbuhu Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.