Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • poccahontas
    17. Kolovoz 2022. 16:07

Lonmi

Ja sam do sad dobila 8kg 🤦‍♂️
    Pitam se kakvi ce mi biti secer, a Boze oprosti ali pojela bi sve slatko sta postoji.
    Jel mogu bar voce trpati u sebe il i tu moram paziti na unos? 😂😂😂
    S malom svaki dan pojedem valjda kg voca.

Ti si super. Meni se jedu feferoni a tek ona voda od njih. Maloprije sam jedan smazala i mogla bih i cijelu teglu 😅 I sve kiselo i slano, slanije.....  Ali sto god da pojedem ne bide mi ugodan osjecaj, nego kao neka tezina u stomaku. A u tri mjeseca nisam dobila ni grama. Stojim gdje stojim 😃 Nego jeste li vi ikako imale snove u trudnoci o bebi? Ja vec dva puta sanjam "svog" djecaka iako u biti i ne znam spol. Sanjam mu i ime, neki dan sanjam i krstenje i on je presladak i moj muz ga drzi i prilazi meni poznati lik i kaze mi, aha cestitam jel zove i? To je drugi put da mi to ime dolazi u snove, a moja mala kad se igrala s lutkicama i kad sam je pitala pa kako se zove, zagledala se u mene i rekla bas to ime iz mojih snova. Fakat !!!!

Satsuke
    17. Kolovoz 2022. 16:37

Znači, čitam tvoj komentar snowwhite i mislim si pa kad sam to pisala. 
    Dakle ista stvar, danas planirala pregled koji je zapravo sutra, 18og hahah. 😂😂😂

Bila sam sad nekoliko tjedana na godišnjem, hodala i kupala se, plivala i uživala, bez ikakvih problema. Čak i ponovno malo nabila kondiciju. Bebač se već konkretno rita i javlja kroz dan, svakim danom sve jače. 

Ja isto moram često piškit, reći ću to sutra na pregledu i planiram otvoriti čuvanje od 1.9.

Recite mi samo je li moguće doći kod socijalne gin i reći joj da bih otvorila čuvanje s tim i tim datumom ili se to radi na datum kad dođeš?

Zagreb, 32g.
    🍼🐣Očekivani termin 1.12.

buhtlica23
    17. Kolovoz 2022. 16:49

BlairWaldorf

leptirić007

BlairWaldorf

Salvatore19

Meni je isto dobro doma na cuvanju 😊 iako sam se ja nadala raditi jos, bolje ne, i gin me potjerala doma na komplikacije haha. Inace radim kao stomatolog, pa nije bas pametno da se izlazem svakakvim klicama i virusima sad, a i zahtjevan je posao sto se tice nezgodnih polozaja leda i slicno. Sjedila ili stajala, svakako mi je neugodno. Prvo tromjesecje sam vise puta mislila da cu se ispovracat po pacijentima 🙈 mene ne muce "crne misli" doma, jedino mi je nekad dosadno. Postala sam luda kucanica, cistim, kuham, pecem kolace… da mi prode dan.

Meni nikako nije dosadno 🤣 jer mi je na poslu sve samo ne dosadno pa mi godi malo mira 🤷🤣 ali ja sam ti na relaciji Zagreb - Dalmacija cijeli ljeto tako da mi ni ne može biti. Super za crne misli, sto dalje ide trudnoća to sam ja opustenija sve će biti dobro 💙❤️🙏 što se tiče kućanskih ja radim nesto 15 min pa legnem i tako unedogled, nemam force. 🤷 Jos malo pa krećem oko ručka, ali rekla sam pobrisati pod prvo i malo frizider očistiti. 🙈 Imas neki dobar recept za kolač?

ti se jede kaj posebno od slatkog? meni je sad preko ljeta omiljeno za napraviti brovnie s višnjama….bude poprilično brzo gotovo, jako fino i uvijek nestane u istom danu kad ga napravim…. koristim ovaj recept:

https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/recept-za-brownie-s-visnjama---545405.html

Ne vidim recept ali po naslovu mi zvuči primamljivo.
    Ugl. Iako sam rekla ići u breyer, zvala sam ipak doc. da mi pusti uputnicu (neka se nađe) koja mijenja mog ginekologa koji je na godišnjem i kaže mi ona da neka jos ne radim ogtt nego tek s 24 TT, znači negdje za 3 tjedna …. 🤣🤷

Meni su u bolnici rekli da je najbolje raditi u 26 tt. Isto kao sto je i anomaly najbolje raditi u 20 tt.  Ja za 2 tjedna idem OGTT u bolnici.meni je moja dr ta u bolnici super zena sve objasni 😁

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    17. Kolovoz 2022. 16:54

Lonmi

Pitam se kakvi ce mi biti secer, a Boze oprosti ali pojela bi sve slatko sta postoji.

Zavisi sto od voca jedes, npr lubenica je puna secera.
    Ja sam bila izgubila 4, i sada sam na pocetnoj kilazi. Doktorica kaze da je super jer se relano nisam udebljala nista. Normalno je izgubiti zbog povracanja ali to nije realno jer se ispovraca. Ali eto ja prezadovoljna posto me bas ima 🤣🫣

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Doryna29
    17. Kolovoz 2022. 16:58

Lonmi

Ja imam inzulinsku rezistenciju pa bih trebala paziti na prehranu, iako se omakne pa pojedem svasta, ali dr. mi je rekla da slatko, ukljucujuci voce jedem do podne, do 12h jer do tad (nesto s inzulinom, ne znam ponoviti :/ ). 
    Ja secer vadim svaka 4tj i pazim par dana prije toga da poslije 12h ne jedem slatko, voce, itd., i secer mi je za sad super 💪☺️

ancy2010
    17. Kolovoz 2022. 17:15

Lonmi

Pazi s vocem, pogotovo na grožđe..prijateljica mi je tamanila voce ko luda svaki dan i dobila je 4 kg u jedan misec,pa joj je gin poludila kad joj je rekla koliko voca jede, bila je na granici dijabetesa..nista drugo slatko osim voca nije jela

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    17. Kolovoz 2022. 17:18

buhtlica23

BlairWaldorf

leptirić007

BlairWaldorf

Salvatore19

Meni je isto dobro doma na cuvanju 😊 iako sam se ja nadala raditi jos, bolje ne, i gin me potjerala doma na komplikacije haha. Inace radim kao stomatolog, pa nije bas pametno da se izlazem svakakvim klicama i virusima sad, a i zahtjevan je posao sto se tice nezgodnih polozaja leda i slicno. Sjedila ili stajala, svakako mi je neugodno. Prvo tromjesecje sam vise puta mislila da cu se ispovracat po pacijentima 🙈 mene ne muce "crne misli" doma, jedino mi je nekad dosadno. Postala sam luda kucanica, cistim, kuham, pecem kolace… da mi prode dan.

Meni nikako nije dosadno 🤣 jer mi je na poslu sve samo ne dosadno pa mi godi malo mira 🤷🤣 ali ja sam ti na relaciji Zagreb - Dalmacija cijeli ljeto tako da mi ni ne može biti. Super za crne misli, sto dalje ide trudnoća to sam ja opustenija sve će biti dobro 💙❤️🙏 što se tiče kućanskih ja radim nesto 15 min pa legnem i tako unedogled, nemam force. 🤷 Jos malo pa krećem oko ručka, ali rekla sam pobrisati pod prvo i malo frizider očistiti. 🙈 Imas neki dobar recept za kolač?

ti se jede kaj posebno od slatkog? meni je sad preko ljeta omiljeno za napraviti brovnie s višnjama….bude poprilično brzo gotovo, jako fino i uvijek nestane u istom danu kad ga napravim…. koristim ovaj recept:

Ugl. Iako sam rekla ići u breyer, zvala sam ipak doc. da mi pusti uputnicu (neka se nađe) koja mijenja mog ginekologa koji je na godišnjem i kaže mi ona da neka jos ne radim ogtt nego tek s 24 TT, znači negdje za 3 tjedna …. 🤣🤷

Meni su u bolnici rekli da je najbolje raditi u 26 tt. Isto kao sto je i anomaly najbolje raditi u 20 tt. Ja za 2 tjedna idem OGTT u bolnici.meni je moja dr ta u bolnici super zena sve objasni 😁

Tako je i meni gin rekla, u prosloj sam radila u 26om tjednu i evo sad cu opet

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    17. Kolovoz 2022. 17:20

Satsuke

Znači, čitam tvoj komentar snowwhite i mislim si pa kad sam to pisala.
    Dakle ista stvar, danas planirala pregled koji je zapravo sutra, 18og hahah.😂😂😂

Bila sam sad nekoliko tjedana na godišnjem, hodala i kupala se, plivala i uživala, bez ikakvih problema. Čak i ponovno malo nabila kondiciju. Bebač se već konkretno rita i javlja kroz dan, svakim danom sve jače.

Ja isto moram često piškit, reći ću to sutra na pregledu i planiram otvoriti čuvanje od 1.9.

Recite mi samo je li moguće doći kod socijalne gin i reći joj da bih otvorila čuvanje s tim i tim datumom ili se to radi na datum kad dođeš?

Mozes joj rec od kojeg datuma zelis..ja sam bila na pregledu sredinom 4og miseca i rekla sam joj da cu na komplikacije od 1.5, rekla mi je da je nazovem taj dan samo da ne podsjetim da mi me zaboravi otvorit

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

• leptirić007
    17. Kolovoz 2022. 17:38

BlairWaldorf

leptirić007

BlairWaldorf

Salvatore19

ti se jede kaj posebno od slatkog? meni je sad preko ljeta omiljeno za napraviti brovnie s višnjama….bude poprilično brzo gotovo, jako fino i uvijek nestane u 

Sastojci:
    250 g tamne čokolade
    200 g maslaca
    150 g smeđeg šećera
    1 vanilin šećer
    prstohvat soli
    2 žlice kakaa u prahu
    3 jaja
    150 g glatkog brašna
    340 g višanja (1 staklenka kompota od višanja)
    Priprema:
    1. Ocijedite višnje iz kompota.
    2. Na pari otopite maslac i čokoladu, umiješajte kakao i sve malo prohladite.
    3. U dubljoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni maslac i čokoladu pa kratko izmiksajte.
    4. Dodajte brašno i prstohvat soli pa i to kratko izmiksajte.
    5. Dodajte višnje pa ih lagano umiješajte špatulom.
    6. Smjesu prebacite u pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, poravnajte špatulom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 40-45 minuta.

7. Izvadite brownie iz pećnice, pustite da se potpuno ohladi pa ga narežite na kocke i poslužite.

• leptirić007
    17. Kolovoz 2022. 17:39

ti se jede kaj posebno od slatkog? meni je sad preko ljeta omiljeno za napraviti brovnie s višnjama....bude poprilično brzo gotovo, jako fino i uvijek nestane u istom danu kad ga napravim.... koristim ovaj recept:

Ugl. Iako sam rekla ići u breyer, zvala sam ipak doc. da mi pusti uputnicu (neka se nađe) koja mijenja mog ginekologa koji je na godišnjem i kaže mi ona da neka jos ne radim ogtt nego tek s 24 TT, znači negdje za 3 tjedna .... 🤣🤷

Sastojci:
    250 g tamne čokolade
    200 g maslaca
    150 g smeđeg šećera
    1 vanilin šećer
    prstohvat soli
    2 žlice kakaa u prahu
    3 jaja
    150 g glatkog brašna
    340 g višanja (1 staklenka kompota od višanja)
    Priprema:
    1. Ocijedite višnje iz kompota.
    2. Na pari otopite maslac i čokoladu, umiješajte kakao i sve malo prohladite.
    3. U dubljoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni maslac i čokoladu pa kratko izmiksajte.
    4. Dodajte brašno i prstohvat soli pa i to kratko izmiksajte.
    5. Dodajte višnje pa ih lagano umiješajte špatulom.
    6. Smjesu prebacite u pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, poravnajte špatulom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 40-45 minuta.

7. Izvadite brownie iz pećnice, pustite da se potpuno ohladi pa ga narežite na kocke i poslužite.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.