Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Queen_of_North
    16. Kolovoz 2022. 12:46

Jedno pitanje: mame koje ste rodile do sada i koje su opet trudne, da li vas je strah poroda? Nisam do sada razmisljala prervise o tome, ali evo kako vrijeme odmice, sada sam 24 tjedan, doci ce i porod brzo.
    Rodila sam vaginalno, naravno bez icega, epiduralnu samo dobivaju povlastene, bolovi ajme nesnosni, krupno dijete i svasta nesto :D
    U prvoj trudnoci su mi svi govorili, sigurno jedva cekas porod kada ne znas sto te ceka,  e sada kada znam sto me ceka ehehehe, e ne znam sto bih rekla, znam da to moram proci opet ali me straaah da necu moci to opet

Ja: 30
    On: 36

2020- Nase prvo sunce ❤️
    7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️

buhtlica23
    16. Kolovoz 2022. 14:25

Ima li netko od vas da je korisnik PBz banke a da ne moze ici na e gradane? Ne znam da li je do banke ili portala..

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

snowwhite1410
    16. Kolovoz 2022. 15:10

Queen_of_North

Jedno pitanje: mame koje ste rodile do sada i koje su opet trudne, da li vas je strah poroda? Nisam do sada razmisljala prervise o tome, ali evo kako vrijeme odmice, sada sam 24 tjedan, doci ce i porod brzo.
    Rodila sam vaginalno, naravno bez icega, epiduralnu samo dobivaju povlastene, bolovi ajme nesnosni, krupno dijete i svasta nesto :D
    U prvoj trudnoci su mi svi govorili, sigurno jedva cekas porod kada ne znas sto te ceka, e sada kada znam sto me ceka ehehehe, e ne znam sto bih rekla, znam da to moram proci opet ali me straaah da necu moci to opet

Dobar dan cure 🤗 mene isto jako strah poroda evo još malo ulazim u 26 tjedan trudnoće to će doći za čas ali moram to nekako preživjeti 🥺nema druge od moje sestre muž je specijalist kardiolog i baš sam ga pitala u vezi epiduralne on mi je rekao da se to mora tražiti unaprijed e sada 🙈nemam pojma ni dali bi je uzela ni koliko će mi porod trajati ni šta će biti do tada moja sestra je rodila u 4 mjesecu i dobila je neku injekciju za bolove pa mi je rekla da se od te injekcije ošamutila ne znam evo stvarno neke ne žele epiduralnnu moja sestra nije htjela i to joj je bio drugi porod 😅znala je šta je čeka ja nemam pojma šta me čeka ovo mi je prva bebica.Meni je sestra rekla da je jako bitna i babica kakva je rekla je da je bila smjena babica čitav porod joj je bila divna babica i onda pred kraj joj je došla druga koja nije bila toliko divna 🙈iako joj je porod bio za poželjeti rekle su joj te babice tako da stvarno ne znam šta me čeka ali najgore je strašit se jer to samo usporava ali strašis se samim tim što je nepoznato 🥺

Lonmi
    16. Kolovoz 2022. 15:22

Queen_of_North

U prvoj trudnoci su mi svi govorili, sigurno jedva cekas porod kada ne znas sto te ceka, e sada kada znam sto me ceka ehehehe, e ne znam sto bih rekla, znam da to moram proci opet ali me straaah da necu moci to opet

Pomoći će nam Bog ko i prvi puta 😂.
    Boljeti će i proći će,  bit će sve u redu i zaboraviti ćemo taj intenzitet do kad možda opet ne budemo trudne i razmišljale o tome 😂😂😂😂
    Evo ja sam 10h na dripu provela lani u 5. mj, a sad sam u 24 tt 😂

Queen_of_North
    16. Kolovoz 2022. 15:24

Lonmi

Queen_of_North

Pomoći će nam Bog ko i prvi puta 😂.
    Boljeti će i proći će, bit će sve u redu i zaboraviti ćemo taj intenzitet do kad možda opet ne budemo trudne i razmišljale o tome 😂😂😂😂
    Evo ja sam 10h na dripu provela lani u 5. mj, a sad sam u 24 tt 😂

jao jao, ne spominji mi drip .... rekla sam da cu od tog dripa ili umrijeti ili poludjeti koliko mi je uzasno bilo. ovo prvo nisam, za ovo drugo nisam sigurna haha

2020- Nase prvo sunce ❤️

Angeleyes
    16. Kolovoz 2022. 15:26

Ma ne bih se ja opterećivala porodom iskreno... Samo sebi nabit pressing i onda doć tamo kao da idem na strijeljanje. Nema smisla, ne želim znat detalje šta se kome iskompliciralo jer nismo svi isti. Da je to toliko katastrofalno onda nitko djecu ne bi imao. Mislim da glava radi svoje velikim dijelom i da moramo doć svjesne, ali hladne tamo i radit sve što nam kažu. Baš sam prije par dana pričala s curom koja je rodila 1. dijete u KBC Split i oduševljena kako je sve prošlo. 🤷🏼‍♀️
    ----
    Mene zanima, zna li tko kad isplaćuju naknadu za komplikacije? 

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Martina2020
    16. Kolovoz 2022. 15:48

Queen_of_North

Ta sam 🖐️ 😅😅😅
    Dva poroda , dva dripa, znam kaj me ceka, i jedino kaj sad razmišljam je kako dobiti epiduralnu... Dolantin protiv bolova necu vise ni u ludilu, i kod drugog poroda sam odbila drugu dozu jer mi djeluje na psihu 😅 ne mogu ja to, osjecaj je da nemas kontrolu nad sobom, ne osjecaj bolove toliko jako, ali si potpuno omamljen, ko da te neko probudi usred anestezije, i to mi je bilo gore od bolova... A opet moja poznanica je rekla da bi opet rodila samo da moze dobiti dolantin 🤷🙀😅 zaključak, svi smo različiti, drugačije reagiramo na različite stvari... I meni je prvi porod bio najjednostavniji jer nisam imala predodžbu kaj me ceka, i to je tak skroz ok za prvi put 😊😊

Queen_of_North
    16. Kolovoz 2022. 15:52

Angeleyes

Ma ne bih se ja opterećivala porodom iskreno… Samo sebi nabit pressing i onda doć tamo kao da idem na strijeljanje. Nema smisla, ne želim znat detalje šta se kome iskompliciralo jer nismo svi isti. Da je to toliko katastrofalno onda nitko djecu ne bi imao. Mislim da glava radi svoje velikim dijelom i da moramo doć svjesne, ali hladne tamo i radit sve što nam kažu. Baš sam prije par dana pričala s curom koja je rodila 1. dijete u KBC Split i oduševljena kako je sve prošlo. 🤷🏼‍♀️
    —-

Nije to svjesno opterecenje, to je kao da kazes nekome tko se panicno boji leta avionom - nemoj misliti na strah od aviona ili votvr...to nema smisla. 
    Mene je poroda strah jer znam sto je to, imam svoje iskustvo s tim i dosla sam po savjet. Bilo katastrofalno ili ne, znamo jako dobro sto se sve zenama događalo i sto se događa i dan danas sa slabom  ili neprepoznatom medicinskom pomoci. 
    Ja sam rodila u Splitu i iz Splita sam 

2020- Nase prvo sunce ❤️

Queen_of_North
    16. Kolovoz 2022. 15:59

Martina2020

Queen_of_North

Ta sam 🖐️ 😅😅😅
    Dva poroda , dva dripa, znam kaj me ceka, i jedino kaj sad razmišljam je kako dobiti epiduralnu… Dolantin protiv bolova necu vise ni u ludilu, i kod drugog poroda sam odbila drugu dozu jer mi djeluje na psihu 😅 ne mogu ja to, osjecaj je da nemas kontrolu nad sobom, ne osjecaj bolove toliko jako, ali si potpuno omamljen, ko da te neko probudi usred anestezije, i to mi je bilo gore od bolova… A opet moja poznanica je rekla da bi opet rodila samo da moze dobiti dolantin 🤷🙀😅 zaključak, svi smo različiti, drugačije reagiramo na različite stvari… I meni je prvi porod bio najjednostavniji jer nisam imala predodžbu kaj me ceka, i to je tak skroz ok za prvi put 😊😊

Da, tocno to, prvi porod ides i ne znas sto te ceka.. I ja inteziivno sada razmisljam o epiduralnoj i nadam se da cu biti te srece pa dobiti ali ono, nekako slabo u to vjerujem...  i ako ne dobijem, nadam se da ce porod proteci extra brzo, da ce se brzo beba spustiti, okrenuti kako sve treba da tu bol sto krace osjetim.. 
    Neka utjeha mi je da ce drugi porod ici brze od prvog.

2020- Nase prvo sunce ❤️

puna_pitanja
    16. Kolovoz 2022. 15:59

Queen_of_North

Angeleyes

Ma ne bih se ja opterećivala porodom iskreno… Samo sebi nabit pressing i onda doć tamo kao da idem na strijeljanje. Nema smisla, ne želim znat detalje šta se kome iskompliciralo jer nismo svi isti. Da je to toliko katastrofalno onda nitko djecu ne bi imao. Mislim da glava radi svoje velikim dijelom i da moramo doć svjesne, ali hladne tamo i radit sve što nam kažu. Baš sam prije par dana pričala s curom koja je rodila 1. dijete u KBC Split i oduševljena kako je sve prošlo. 🤷🏼‍♀️
    —-

Nije to svjesno opterecenje, to je kao da kazes nekome tko se panicno boji leta avionom - nemoj misliti na strah od aviona ili votvr…to nema smisla.
    Mene je poroda strah jer znam sto je to, imam svoje iskustvo s tim i dosla sam po savjet. Bilo katastrofalno ili ne, znamo jako dobro sto se sve zenama događalo i sto se događa i dan danas sa slabom ili neprepoznatom medicinskom pomoci.
    Ja sam rodila u Splitu i iz Splita sam

Ja ću samo reći da mi je drago da ništa ne znam haha i da cu se truditi da tako ostane što duže. Neznanje je spas 🤣 
    Komplikacije  koliko znam sjedaju do 20.u mjesecu, nekad malo ranije, ali ne bi trebale biti kasnije. Čini mi se baš da sam na fb vidjela da su danas krenule isplate, al mozda sam sanjala, ne bi me zacudilo

30g, OTP 10.11.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.