Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • klarolina
    15. Kolovoz 2022. 17:37

Lonmi

ancy2010

Lonmi

ancy2010

U nekim državama te ni jedan ginekolog ni danas nece ni primit na pregled prije 12 tjedna a kamoli gledat uzv, prijateljica mi je rodila u Velikoj Britaniji, prvi pregled je imala sa13 tjedana, i nakon toga jos 3 uzv i to je to..oni se drze toga da je nepotrebno toliko zracit bebu.. dosla je kod ginekologa kad je napravila test, sa nekih 6 tjedana, ovaj je samo blido pogleda i reka vidimo se nakon 12 tjedna…

A kod nekih je navodno i taj 4D zabranjen.
    Gle svaki ginic ima svoje misljenje. Neki ce reci da nepotrebno zracis dijete, neki ce reci zasto ne.
    Ne mislim ja sad da ce 4D napravit neki problem djetetu u trbuhu, da ce trudnoca postati rizicna zato jer si proveo 1h na uzv, ali zbilja pitanje koliko je uopce tih uzv u trudnoci potrebno. Mislim da ni jedan privatnik koji moze naplatiti 4D nece reci nemojte ic stetno je 😂

Ma normalno da nece rec, njima je cilj zaradit😅 nece ti trudnoca postati rizicna zbog uzv al u zadnjih par god sve vise dice se rađa sa raznim poremećajima, ne mora značiti da je od uzv al ne moze se ni isključiti a to ti niko od gin nece rec..treba bit umjeren u svemu pa i u tome, znam curu koja je isla svako dva tjedna na uzv, kod socijalnog i kod privatnog gin cilu trudnocu, ne zato sta je morala nego eto jer je tila vidit da je sve ok al to je po meni pretjerivanje

Ma ako je trudnoca uredna onda je def pretjerivanje. Vjerujem da svaku od nas uhvati zuta minuta, pogotovo u onoj ranoj trudnoci, ali treba misliti pozitivno, osjetis bebicu vec kasnije, a i ne treba se svega plasiti. Najgore je ovo dobivanje svakakvih info o svemu.
    .
    Cure jeste na moru, se kupate? Ovdje sam ja jedina s trbuhom, di su trudnice? 😂

Ajme jel da, vidjela sam možda dvije zadnja 3 tjedna i mislim si jesam ja jedina luda na moru. Al dobro, nismo nešto baš među ljudima, usidrimo se u neku uvalicu i uživancija u tišini. I kupam se itekako. Ne znam jel slučajnost ali plivanje mi pomaže kod ovih prokletih okruglih ligamenata, valjda se fino razgibam pa ne steže. 

BlairWaldorf
    15. Kolovoz 2022. 18:16

buhtlica23

BlairWaldorf

buhtlica23

Sto se uzv tice ja sam imala 3 vaginalna do 12 tt prvi sa 7 drugi sa 9 tt i treci sa ravno 12 tt. Iskreno nije mi se svidalo sto puno dolje cackaju, ali sto se mora mora se. Radila sam 4 d uzv sa 18 tt. Pregled je trajao 40 min. I bas sam pricala sa doktorom i on kaze da je stetnije bit izlozen 20 minuta na suncu nego jedan uzv. Ili putovanje avionom da je stetnije. Na kraju krajeva pregled se obavit mora putovati ne a mi sami biramo da putujemo i dozvoljeno je putovati do 33 tt avionom pa sad vidi. Sve je stetno ako cemo tako gledati. Zato se necu uopce sekirati oko toga sto jedem, jedem sto pijem,pijem. Ako me trazi casu kole ja popijem, ali kupim onu bez secera i kofeina. Nije zdravo, ali ne zelim si uskraćivati nesto. Isto tako i kad mi se jede pasteta kupim argetu junior i rajcice i to jedem. Nije zdravo ali ne zelim si stvarati pritisak oko svega. Naprosto bi puknula. Naravno da pazim da je sve dobro oprano zbog Listerije, i stvarala sam si samo paniku oko toga kada sam citala o svemu. Dr je rekla sve umjereno i opusteno. I toga se drzim od kad si sama rekla da nisam ni prva ni zadnja trudnica. Kad cujem sta su prije jele i pile. Jer nisu imale interneta i nisu imale drugi izvor informacija osim od doktora pa su rodile zovu i zdravu djecu.

Otkud ti to da se ne smije putovati ?

Nisam rekla da se ne smije putovati. Rekla sam da se pregled treba obaviti,a putovati se ne mora. A mi biramo da putujemo i dozvoljeno je avionom putovat do 33 tjedna trudnoce. Tako da eto, neko smatra da je uzv stetan ja mislim da je jedno putovanje avionom stetnije…

Nisam dobro iscitala😅 a ne znam ne bi se zamarala sa ultrazvucima, ne vjerujem da je stetno u nekoj mjeri jer bi tako itekako puno stvari, tom logikom islo na crnu listu.
    Cure jeste vi umorne ? Ja zaspala upravo 2 sata popodne, inače nisam taj tip 🙈

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Lonmi
    15. Kolovoz 2022. 18:38

klarolina

Lonmi

ancy2010

Lonmi

ancy2010

U nekim državama te ni jedan ginekolog ni danas nece ni primit na pregled prije 12 tjedna a kamoli gledat uzv, prijateljica mi je rodila u Velikoj Britaniji, prvi pregled je imala sa13 tjedana, i nakon toga jos 3 uzv i to je to..oni se drze toga da je nepotrebno toliko zracit bebu.. dosla je kod ginekologa kad je napravila test, sa nekih 6 tjedana, ovaj je samo blido pogleda i reka vidimo se nakon 12 tjedna…

A kod nekih je navodno i taj 4D zabranjen.
    Gle svaki ginic ima svoje misljenje. Neki ce reci da nepotrebno zracis dijete, neki ce reci zasto ne.
    Ne mislim ja sad da ce 4D napravit neki problem djetetu u trbuhu, da ce trudnoca postati rizicna zato jer si proveo 1h na uzv, ali zbilja pitanje koliko je uopce tih uzv u trudnoci potrebno. Mislim da ni jedan privatnik koji moze naplatiti 4D nece reci nemojte ic stetno je 😂

Ma normalno da nece rec, njima je cilj zaradit😅 nece ti trudnoca postati rizicna zbog uzv al u zadnjih par god sve vise dice se rađa sa raznim poremećajima, ne mora značiti da je od uzv al ne moze se ni isključiti a to ti niko od gin nece rec..treba bit umjeren u svemu pa i u tome, znam curu koja je isla svako dva tjedna na uzv, kod socijalnog i kod privatnog gin cilu trudnocu, ne zato sta je morala nego eto jer je tila vidit da je sve ok al to je po meni pretjerivanje

Ma ako je trudnoca uredna onda je def pretjerivanje. Vjerujem da svaku od nas uhvati zuta minuta, pogotovo u onoj ranoj trudnoci, ali treba misliti pozitivno, osjetis bebicu vec kasnije, a i ne treba se svega plasiti. Najgore je ovo dobivanje svakakvih info o svemu.
    .
    Cure jeste na moru, se kupate? Ovdje sam ja jedina s trbuhom, di su trudnice? 😂

Ajme jel da, vidjela sam možda dvije zadnja 3 tjedna i mislim si jesam ja jedina luda na moru. Al dobro, nismo nešto baš među ljudima, usidrimo se u neku uvalicu i uživancija u tišini. I kupam se itekako. Ne znam jel slučajnost ali plivanje mi pomaže kod ovih prokletih okruglih ligamenata, valjda se fino razgibam pa ne steže.

Ovdje ocito samo ja 😂😂
    Ako ih i ima onda se definitivno ne kupaju, mozda im je muka ko i meni dok vidim ovu guzvetinu. Gore nego bazen 😂

• klarolina
    15. Kolovoz 2022. 19:24

BlairWaldorf

buhtlica23

BlairWaldorf

buhtlica23

Sto se uzv tice ja sam imala 3 vaginalna do 12 tt prvi sa 7 drugi sa 9 tt i treci sa ravno 12 tt. Iskreno nije mi se svidalo sto puno dolje cackaju, ali sto se mora mora se. Radila sam 4 d uzv sa 18 tt. Pregled je trajao 40 min. I bas sam pricala sa doktorom i on kaze da je stetnije bit izlozen 20 minuta na suncu nego jedan uzv. Ili putovanje avionom da je stetnije. Na kraju krajeva pregled se obavit mora putovati ne a mi sami biramo da putujemo i dozvoljeno je putovati do 33 tt avionom pa sad vidi. Sve je stetno ako cemo tako gledati. Zato se necu uopce sekirati oko toga sto jedem, jedem sto pijem,pijem. Ako me trazi casu kole ja popijem, ali kupim onu bez secera i kofeina. Nije zdravo, ali ne zelim si uskraćivati nesto. Isto tako i kad mi se jede pasteta kupim argetu junior i rajcice i to jedem. Nije zdravo ali ne zelim si stvarati pritisak oko svega. Naprosto bi puknula. Naravno da pazim da je sve dobro oprano zbog Listerije, i stvarala sam si samo paniku oko toga kada sam citala o svemu. Dr je rekla sve umjereno i opusteno. I toga se drzim od kad si sama rekla da nisam ni prva ni zadnja trudnica. Kad cujem sta su prije jele i pile. Jer nisu imale interneta i nisu imale drugi izvor informacija osim od doktora pa su rodile zovu i zdravu djecu.

Otkud ti to da se ne smije putovati ?

Nisam rekla da se ne smije putovati. Rekla sam da se pregled treba obaviti,a putovati se ne mora. A mi biramo da putujemo i dozvoljeno je avionom putovat do 33 tjedna trudnoce. Tako da eto, neko smatra da je uzv stetan ja mislim da je jedno putovanje avionom stetnije…

Nisam dobro iscitala😅 a ne znam ne bi se zamarala sa ultrazvucima, ne vjerujem da je stetno u nekoj mjeri jer bi tako itekako puno stvari, tom logikom islo na crnu listu.
    Cure jeste vi umorne ? Ja zaspala upravo 2 sata popodne, inače nisam taj tip 🙈

Prvih par mjeseci stalno. Mogla sam zaspati bilo kad bilo gdje, obavezno sam morala svaki dan popodne odspavati. A sad zadnjih mjesec dana obrnuto. Ustanem ujutro i ostatak dana ko navijena, osjećam se ko da bi mogla sve iako možda ne bih trebala 😅 al sam nekako uvjerena da to neće potrajati 

Martina2020
    16. Kolovoz 2022. 00:10

Večer cure!
    Ne stignem tipkati kraj svoja dva dječaka, imaju toliko energije da je to ludo 😅
    I još k tome i ja prijavljujem umor kao iz početka trudnoće, ne mogu nikud, ko veliki ljenjivac sam 🤷 do sad sam popila samo jedan Nes ujutro, sad popijem i popodne jer inače ne mogu funkcionirati, još mi se k tome i vrti i muka mi je, traži me jesti pa jedem svašta.. inače sam do sad 4 kg u minusu, pa se ne zamaram...

puna_pitanja
    16. Kolovoz 2022. 08:14

Stuuuuudenticaaaaa

Pozdrav! Kako ste mi?
    Ja naime nisam krenula s opremom jer mi je još prerano, ja ću negdje u 11.mjesecu pošto mi je termin u 2.mj.
    Sada sam 12+1 i danas imam baš neuobičajene bolove u donjem stomaku. Nisu konstantni, nisu jaki, ne znam kako bih ih opisala jer sam rijetko imala grčeve za vrijeme M. Ako hodam duže od 3 min mene počne boljeti i moram se sjest. Ali mogu i dalje hodat, samo mene to uplaši i radije sjednem da se smiri. I to se često izdešavalo kroz dan. Obično mi se to dešavalo par puta na tjedan. A sad bogme ovaj dan puno puta. Ako ću i sutra imati te bolove ću svakako otić na hitnu da provjere. Napominjem, nisu toliko oštri, nisu jaki bolovi, ali me svejedno plaše😶

Što se bolova tiče, oni su ti skroz normalni, ako ćeš se ti osjećati bolje, odi da te pogledaju, definitivno je vrijedno imati mir, ali čim oni prestaju s odmorom, ja bih rekla da su ti to bolovi zbog širenja. Al kao što rekoh, bolje ti je zbog svog mira otići da to netko stručan čuje i vidi 😊 
    Umor je mene držao 1.tromjesečje da to nije bilo normalno, pa me pustio kroz drugo, a sad ulazim u treće pa ćemo vidjei što će biti
    Tegobe koje su mene odlučile sastaviti su hemeroidi, koja muka. Naručila sam si donut jastuk da si probam olakšati sjedenje na poslu, treba i to dočekati.

30g, OTP 10.11.

• leptirić007
    16. Kolovoz 2022. 10:09

evo i mene....vratila se s godišnjeg od 14 dana....muž i ja ljenčarili kao nikad....dakle spavanje, plivanje i hranjenje...ja sam danas 16+4.... u petak imam slijedeći pregled i zapravo ne mogu vjerovati da je već proletilo 4 tjedna od zadnjeg tjedna.... onih prvih 12 tjedana mi je curilo nikako proći, a sad mi lagano vrijeme dost brzo leti (vjerojatno zbog godišnjeg)...mi smo dobro i sve mi se čini nekako zadnjih dana da osjećam da se mala kreće....pa onda čitam ovdje pa mi se čini prerano, a opet....nisu mi to crijeva,baš osijetim kod da me netko prstićem malo pritisne iz nutra i onda ništa.....i osjećam kao trzanje mišića (to pretpostavljam da je od širenja)...i dalje mi je dosta često muka, recimo kad smo se vraćali s mora sam cijelim putem nazad povračala....danas ujutro mi isto bila muka....na kilaži nisam apsoulutno niti kile dobila (i to me brine), ali je zato malo trbuščić iskočio i čini se ne mogu više baš prolaziti pod malo sam se više najela....mi smo već kupili jaje....mama napravila pritisak da opskrba šteka i da ne bude robe i da su sad veliki popusti i da si kupimo što nam treba od ovih većih stvari....kinderbet imamo od nećakinje, pa tako i kolica....jedino jaje baš od nećakinje veli brat nije vam to dobro koristiti dva puta bolje vam je da kupite novo tako da smo to onda riješili....trebalo je naći jaje koje ide na kolica od prije 3,4 godine, ali našli smo....

Queen_of_North
    16. Kolovoz 2022. 10:25

Dan svima!
    Usla sam u 24.tjedan, osjecam se ok, na dane budem dosta umorna, na dane osjecam bol u donjem dijelu trbuha, to je kao normalno, jer se sve isteze, rasteze za bebicu. I dalje radim, planbiram sve do kraja ako bude sve ok.
    Udebljala sam se kilogram-dva za sada.
    Zivimo na moru, ali se bas nismo nesto iskupali ove godine jer stariji sin bas ne voli more, pa je to s njim ici na plazu prava muka. 
     Citam da pricate o opremi i svemu, mi to sve imamo od starijeg, tako da ne planiram nista novo kupiti, jaje ima, kolica ima... sve je funkcionalno tako da ce to samo proslijediti se na mladjeg.

Ja: 30
    On: 36

2020- Nase prvo sunce ❤️
    7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️

buhtlica23
    16. Kolovoz 2022. 12:13

Dan cure, pregled obavljen, curka se spustila glavom dolje, noge drzi premaa gore pa je zato malo slabije osjetim zadnja 2 dana. Njeni otkucaji su od 151 do 158. Uredno plodne vode, ona skakuta iako ja ne osjetim ( posteljica naprijed ) sad je takva poza pa je to vise meskoljenje. Vadili su mi krv,urin pa za 2 dana kontrola ponovo. Nadam se da Ce sve bit okej jer ako ne bude opet lezanje u bolnici. Tlak mi danas visok bio ali opet su krenule vrucine ... 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• klarolina
    16. Kolovoz 2022. 12:14

Ajme meni oprema i potrepštine zadaju muke. Predomislila sam se oko kolica već x puta. Prvo smo mislili 3u1 ali mi se ni jedno jaje iz ni jednog paketa ne sviđa, zapela sam za cybex cloud Z, tako da to uzimamo zajedno s bazom, a onda kolica isto neka cybexova jer mi se jako sviđa kompaktnost kad se sklope a nisu sva mekana i klimava. 
    Gledala sam stokke xplory jer su tako mala i kompaktna al kad sam pitala prodavačicu kako se sklapaju, žena se počela smijati, skinula košaru i malo skratila ručku i to je to - ne sklapaju se. A budući da ne vozimo kombi možemo ih jedino na krovu voziti 😂
    Krevetić svakako nešto u stilu cutie cloud jer mi se jako sviđa kako je mali i kompaktni pa može po stanu sa mnom a poslije ga lako povećamo, a s x godina ćemo ionako morati kupovati novi krevet tako da se ne zamaram s tim jel stvarno do desete godine života. Par mama u okolini ga imaju i jako su zadovoljne. 
    Robicu se suzdržavam uzimati i naručivati, pogotovo stvari koje realno ne trebaju ali ja se rastopim kako su slatke, tipa mornarsko odjelce za sljedeće ljeto i slične gluposti. Uzeti tetra peleni i benkica i složiti u čemu će izaći iz rodilišta, a frendice se već prijete kaj će sve dobiti od njihovih dečkiju pa mi je glupo kupovati puno kad prerastu u roku jednom obukao. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.