Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tonka6
    08. Travanj 2022. 13:55

Curke obavila pregled 💖💖💖 čula po prvi put bebino srce 💖💖💖💖💖 Ginekologica mi je spustila hrpu uputnica, jer imam povišenu razinu rada štitnjače, a i ponovno moram vaditi urin. Uz te pretrage moram u Petrovu 3 vaditi krv  i još hrpu pretraga. Rekla mi je da se naručim u jednu od sljedećih bolnica na sve te silne pretrage - Rebro, Petrova, Vinogradska ili Mercur. Također rekla mi je da se i naručim za kombinirani test. Koju vi preporučavate? Sljedeći pregled kod ginice 10.5. 

Pipin
    08. Travanj 2022. 14:31

Tonka6

Curke obavila pregled 💖💖💖 čula po prvi put bebino srce 💖💖💖💖💖 Ginekologica mi je spustila hrpu uputnica, jer imam povišenu razinu rada štitnjače, a i ponovno moram vaditi urin. Uz te pretrage moram u Petrovu 3 vaditi krv i još hrpu pretraga. Rekla mi je da se naručim u jednu od sljedećih bolnica na sve te silne pretrage - Rebro, Petrova, Vinogradska ili Mercur. Također rekla mi je da se i naručim za kombinirani test. Koju vi preporučavate? Sljedeći pregled kod ginice 10.5.

Odlično!!! Ja sam sve na Merkuru obavljala. Prenatalne testove nisam nikada radila, osim kombiniranog probira (Merkur)

• Želja00
    08. Travanj 2022. 19:18

Lida 🍀

Queen_of_North

Lida 🍀

Hvala curke na iskustvima, smanjila sam s kutije i pol postepeno na ove 3-4 pa mislim da cu se i njih lako otarasit… Sad me opet strah jer su me grudi prestale bolit, to mi je bio jedini simptom a od jutros ni njih vise ne osjetim 😔 valjda je sve ok…
    Inči cestitke na pregledu ☺️☺️

Lida, nisam doktor ali sam netko tko je upravo radi tog simptoma u prvoj trudnoci panicno zvao svog ginekologa. Bol u dojkama mi je bio jedini simptom i jedan dan su se skroz opustile, omlohavile se.. ja sva u panici, zovem i kaze mi da se ne brinem, da je svaka zena drugacija, da je to sve normalno, hormoni dozivljavaju velike promjene, tijelo se priprema pa prolazi kroz razlicite faze.. i to me je umirilo do iduceg pregleda.
    mislim da nakon dan, dva me opet pocelo boliti, pa se smjenjivalo, malo boli malo ne…i evo, Bogu fala sve bilo ok.
    Pricam samo svoje iskustvo, a ako te strah mozda mozes nazvati doktora da budes mrinija.

Ne znam vise jel me bole jer ih stalno pipkam ili ne bole uopce 😂😂 kad ih pustim jedno vrijeme na miru onda ih opet osjetim. Mozda sam si samo umislila ☺️
    Imas sad kakvih simptoma? ☺️☺️

To i ja stalno radim 😑😑😑 

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

Polly
    08. Travanj 2022. 19:47

Pozdrav cure, čestitam svima na plusićima i želim vam uredne trudnoće ❤️ ja sam danas dobila plusić na 33 dc, svijetla crta ali tu je 🥰 U ponedjeljak planiram ponoviti test pa zvati gin da me naruči na pregled.. Sve u svemu, jako sam sretna što vas sada mogu pratiti na zimskim bebama 😊

Pipin
    08. Travanj 2022. 20:14

Kejsy - ma ne brini za listu, već ćemo se organizirati!

Polly - čestitke još jednom 🙏🏻 Kad planiraš na prvi pregled? Ja nisam još javila ginekologu...

Polly
    08. Travanj 2022. 20:17

Pipin

Kejsy - ma ne brini za listu, već ćemo se organizirati!

Polly - čestitke još jednom 🙏🏻 Kad planiraš na prvi pregled? Ja nisam još javila ginekologu…

Planiram kad mi on kaže 😁 vjerojatno će pitati zadnji datum menge pa shodno tome me naručiti... Vjerojatno za 2 tjedna, tako očekujem jer je tako bilo i u prvoj T.

Pipin
    08. Travanj 2022. 20:18

Tako je i meni bilo. Iako znam da neki vole i dulje čekati, ali ja nemam strpljenja za to 😅😅😅

Mareeeee3112
    08. Travanj 2022. 20:48

Cure jučer sam rekla poslodavcu vezano za trudnocu jer bi bilo fer reci mu do kad ću raditi... ako bude sve ok... ugl da ne duljim pitala sam ga za godišnji...za ovu godinu te mu objasnila da mi ne propadne u 2024 toj...no on mi je reko da koliko on zna da ja nemam pravo već sad taj godišnji koristiti....hmmm pa kako nemam i ovako ću cijelu komplikaciju biti prijavljena i porodiljni...ugl ... znam da imam pravo te sam mu rekla da se čuje s knjigovođom.

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Ribica12345
    08. Travanj 2022. 21:58

Mare3112

Cure jučer sam rekla poslodavcu vezano za trudnocu jer bi bilo fer reci mu do kad ću raditi… ako bude sve ok… ugl da ne duljim pitala sam ga za godišnji…za ovu godinu te mu objasnila da mi ne propadne u 2024 toj…no on mi je reko da koliko on zna da ja nemam pravo već sad taj godišnji koristiti….hmmm pa kako nemam i ovako ću cijelu komplikaciju biti prijavljena i porodiljni…ugl … znam da imam pravo te sam mu rekla da se čuje s knjigovođom

Meni su rekle kolegice da godisnji kojeg imam za 2022. mogu iskoristiti i iduce godine, i to do kraja, ne do lipnja (kako je inace pravilo). 
    Ja sam u prosloj trudnoci cijelu 2020. provela na komplikacijama/porodiljnom i taj godisnji sam iskoristila u ozujku 2021. Kad mi je trebao zbog prilagodbe u vrticu. Sad je situacija drugacija jer bi ga trebala koristiti nakon lipnja, ali kako cujem, moze se. Moram jos provjeriti u racunovodstvu.

Polly
    08. Travanj 2022. 22:49

Cure možete ga koristiti nakon porodiljnog, odnosno nalon povratka na rad.
    Iz Zakona o radu: 😉 (stavak 4.)
    https://ibb.co/1Zpjb9g

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.