![](/media/img/4a/ab/c6eac7aad6fbd901ddf7.jpeg)
Imam jedno pitanje, možda je glupo al evo kako mi se termin bliži sad mi se i ono mota po glavi 🙈 što se tiče depilacije, ja depiliram bikini zonu, ali ne radim brazilku pa me zanima jel to znači da će mi prije poroda ako je vaginalni oni sve obrijati sa intimnog područja?
Ja mislim da hoce, jer su veelike sanse da ces u vaginalnom porodu popucati dolje, ili ce te rezati i sad ako je dlakavo onda je nezgodno za rezanje i sivanje, bar ja mislim. Koliko znam zene se depilira prije klistira i ulaska u boks. Zgodnije ti je kad te uhvate trudovi kuci pod tus i obrijati se.
Ja godinama idem na brazilku secernom pastom i to je spas, i za trudnocu i cesce preglede i opcenito.
Dal se smanje dlake ako se redovno radi brazilka secernom pastom?
Da, bas rjeđe rastu. I s vremenom otupis na bol pa zbilja malo boli. Ma meni je to super stvar, ispocetka me boljelo a sad vise ni ne osjecam, u 5 minuti je sve gotovo a ja sam mirna mjesec dana.
Probala sam jednom s voskom ali kako on ima drugi princip cupanja dlaka, onda bi mi se stvorile urasle dlake. A neke zene se kunu da ih vosak ne boli za razliku od secerne.
Meni bolji efekt ima secerna i kazen prvih par puta dok se ti ne naviknes malo jace boli, a onda kasnije otupis i dlake se dosta prorijede i zbilja ne boli.🤗
Jedva se čekam rijesiti dlaka... Sad sam zakasnila, a do ljeta bi se mogla rijesiti
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Hvala na odgovorima. Nastavit ću onda piti novalac i željezo, ali isto ne bi sirup zbog stolice nego ga ću unositi kroz hranu/piće pojačano.
Karolinačestitke ❤️
Ugl. imam jedno malo neupućeno pitanje ali … ja mogu otići roditi bilo gdje? Naime do sad je bila vinogradska u djiru ali koliko vidim svaki put kad idem na pregled guzve su nenormalne i predomisljam se za sveti duh.
Iskreno mislim da su ti u bilo kojoj bolnici u TA sad gužve jer koliko sam shvatila Petrova i Merkur se obnavljaju. Ja idem na sv. Duh, prvi put kad sam bila nisam dugo čekala, a zadnji put sam se načekala, a i mislim da se još dulje čeka kad se radi ctg, jer i tamo je puna čekaonica tak da neki put nema mjesta za sjest u hodniku ispred TA nego u čekaonici gdje je ginekološki UVZ. Mislim da ti je to nešto ko Murphyjev zakon, kako god izabereš bit će gužva hahah 🤣🙈 bar ja tako na to gledam 😁
Bas tako i ja gledam. Sto god odlučim ne mora značiti da ću dobro, na kraju najvise ovisi o osoblju 🤷Ali obnovljen je sveti duh sigurno bi bilo ugodnije tamo boraviti. Ma u vinogradskoj su gužve ogromne... Svi se prebacili tamo.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Hvala na odgovorima. Nastavit ću onda piti novalac i željezo, ali isto ne bi sirup zbog stolice nego ga ću unositi kroz hranu/piće pojačano.
Karolinačestitke ❤️
Ugl. imam jedno malo neupućeno pitanje ali … ja mogu otići roditi bilo gdje? Naime do sad je bila vinogradska u djiru ali koliko vidim svaki put kad idem na pregled guzve su nenormalne i predomisljam se za sveti duh.
Iskreno mislim da su ti u bilo kojoj bolnici u TA sad gužve jer koliko sam shvatila Petrova i Merkur se obnavljaju. Ja idem na sv. Duh, prvi put kad sam bila nisam dugo čekala, a zadnji put sam se načekala, a i mislim da se još dulje čeka kad se radi ctg, jer i tamo je puna čekaonica tak da neki put nema mjesta za sjest u hodniku ispred TA nego u čekaonici gdje je ginekološki UVZ. Mislim da ti je to nešto ko Murphyjev zakon, kako god izabereš bit će gužva hahah 🤣🙈 bar ja tako na to gledam 😁
Bas tako i ja gledam. Sto god odlučim ne mora značiti da ću dobro, na kraju najvise ovisi o osoblju 🤷Ali obnovljen je sveti duh sigurno bi bilo ugodnije tamo boraviti. Ma u vinogradskoj su gužve ogromne… Svi se prebacili tamo.
Ma svakako probaj se prebaciti jer u TA na sv.Duhu su super sestre, a doktorice kod kojih sam do sad bila su isto bile ok, jedino kaj ne ideš svaki put kod iste, nego tko te zapadne 😁 a TA ti na sv.Duhu nije u obnovljenom dijelu nego je u starom dijelu, na obnovljenom djelu je humana reprodukcija, a ginekologija, uvz i TA na starom dijelu 😉
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermia
AIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Drage moje, stigao je moj dječak s 2600g i 47cm u ravno 35. tjednu.
Ujutro ustala na wc, vratila se u krevet, osjetila mokro i ustala, u tom trenu filmski vodopad. Krenuli u bolnicu i tad su krenuli lagani trudovi, do bolnice imamo 5-10minuta i dok smo došli i pregledali me i smjestili u radaonu, nisam ležala 30min i već je bio izgon. Sve u svemu, 2 sata od pucanja vodenjaka do držanja bebe na prsima :D
Ajme, bravo, čestitam! Gdje ima za potpisat takav scenarij? 🙈
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Ja se prehladila 😑
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Dobro jutro…
Kako ste? :)
Yep, trudno i dalje 😀
Sinoc su me uhvatile kao kontrakcije, nisu dugo trajale recimo po 15-20 sekundi, malo bi i zabolile, trajalo ukupno kojih sat dva i stalo naravno, taman kada se ponadam da li bi mogle biti prave, one stanu 😂
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Dobro jutro…
Yep, trudno i dalje 😀
Sinoc su me uhvatile kao kontrakcije, nisu dugo trajale recimo po 15-20 sekundi, malo bi i zabolile, trajalo ukupno kojih sat dva i stalo naravno, taman kada se ponadam da li bi mogle biti prave, one stanu 😂
Sve isto 😔😒
Cijelo vrijeme imam uzasni pritisak, kao da ce dijete izletiti van i onako mi je muka po crijevima, hodam na wc, povraca mi se, zgaravica. Sluzni se opet raspada.
Vani naravno kisa ne mogu nigdje u setnju, eventualno da odem sopping centra.
Si probala sa seksom? Mi jucer htjeli ali nikako se namjestiti, nije bas islo pa smo odustali.
Dobro jutro…
Yep, trudno i dalje 😀
Sve isto 😔😒
Cijelo vrijeme imam uzasni pritisak, kao da ce dijete izletiti van i onako mi je muka po crijevima, hodam na wc, povraca mi se, zgaravica. Sluzni se opet raspada.
Vani naravno kisa ne mogu nigdje u setnju, eventualno da odem sopping centra.
Si probala sa seksom? Mi jucer htjeli ali nikako se namjestiti, nije bas islo pa smo odustali.
I meni se jos sluzni raspada, a cinilo mi se da je sve jucer izaslo, ocito nije.
Nisam probala sa seksom i ne da mi se iskreno, ma vise gubim vjeru da bi i to pomoglo...
Ovdje kod nas kisa cijeli dan, a tako i moje raspolozenje, bezveze se osjecam, zelim da ovo zavrsi sto prije, vise mi je puna kapa cekanja. Popijem malo vode, odmah trcim na wc ne mogu izdrzati kad ono 1 kap izadje, mali me samo tako pritisnuo na mjehur. Bas mi je velik pritisak dolje a nista konkretno se ne dogadja.
Zezamo se ja i muz da ce opet sutra biti otvorenost 1 cm, ne znam jel mi se za smijat ili plakat 😂😂
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji