Martina ma da bi bar krenulo, trenutno sam opet ko zvrk.
Ja ne znam vise, znam samo da mi je dosta vec ovih bolova, teskog saginjanja itd., a nece krenuti onako kako sam ja zamislila 😂
Joj ma daj to su fakat sretnice 😂 ja bi isto dosla rodit samo, ne lezat na ctgu pol dana i cekati itd.
Cure cestitam svima koje su rodile u meduvremenu. Malo mi je tesko popratiti forum uz buhtlicu. Dosle smo kuci,izvadili su mi kopce. Privikavamo se jedna na drugu. Moram priznati da je beba za pozelit. Papa i spava i smjeska se 😍
Imam pitanje ako neka od vas zna vezano uz porodiljni, tamo na papiru je bilo za napisati termin poroda. E sad s obzirom da sam ja rodila sa 37+3 trebam li ja njima nesto javljati vezano uz to? Bili smo jucer rjesavati papire u maticnom i tamo su rekli da cemo njenu zdravstvenu dobiti kroz 15 dana. Znaci oni bi to trebali vidjeti u sustavu no ne znam jesam li duzna ista javljati i igra li to kakvu ulogu ?
Od sada se sve u maticnom uredu rjesava a oni vide sve,osim sto ces morat za porodiljni otic predat i cekat onda vise od mjesec dana cekat rjesenje al zdrastvenu dobijes u roku od 7dana tako sam barem ja
U porodiljni sam predala sve tamo jos 45 dana prije termina. Jel trebam jos nesto sada slati?
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Buhtlica23
Ne trebaš im ništa sada javljati. Sve trudnice koje rode u terminu moraju se javiti na hzzo kada beba navrši 5 mjeseci (za roditeljski dopust). E, pošto si ti rodila prije termina, moraš se javiti kada beba bude 4 mjeseca stara. To ti je sve. 😊
Dogadja li se išta 🤣
Jeste li okitile za Božić? :)
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Cao cure, kao prvo cestitam svim novopecenim mamama, kojima vec nisam cestitala.
Vidim da su muke sa Lonmi. Ako si vec 5cm otvorena mislim da je to krajnja grsnica za davanje epidurala. Ono tipa ako si 8cm, ne daju. Bar tako kazu kod nas. Ali kad si otvorena 8, onda razmisljam stvarno mozda ni ne treba.
Ne znam ni sama kako cu se ponasati.
Meni su juce skidali serklaz, bilo je pakleno i bolno. Bila sam unutra cca 1h. Prvo je otisao preduboko, nisu mogli doc do njega, pa su onda pokussli precvikat ali nije nikako islo. Da su na kraju rekli kao jesu (valjda), ali to sto osjete mora da je oziljak u tkivu jer je srastao bio sa mesom. I kao kad krenu kontrakcije, razbice "to". Inace sam ostala tako, otvorena 1cm.
I naravno nakon toga sam imala krvarenje, bolove. Uradili su mi ctg i posto nije bilo kontrakcija ipak me pustili kuci.
Kuci mirovanje, bolovi, krvarenje pomalo.
I ssd u solji vidim nesto sto bi mozda mogao biti sluzni cep. Nakon mokrenja okrenula sam se da vidim jesam li krvarila i ugledam na gomilici sukrvice. Pa posto je u solji, ne mogu provjerit konzistenciju, ali evo, bas mi ima oblik "cepa". Ssmo sto nisam sigurna zbog tog krvarenja juce od serklaza.
Pa sam sad bas na iglama...
Santina ma nisu muke, samo nikako da krene, a inducirani mi mase za vratom.
I ja mislim da iza 5cm ne daju.
Stisnula sam posalji, a nisam do kraja napisala.
Ajme meni kakve muke sa tim serklazem. Uopce to ne mogu zamisliti. Jel moguce da to krvaris i zbog tog samog mrcvarenja jucer?
Lonmi, jel ti danas pregled?
Kod mene nista osobito novog, nocas oko 1:30 su me probudile lazne kontrakcije, donji dio ledja i stezanje trbuha i trajalo sve do 3, i naravno stalo.
Malo sam psihicki obeshrabrena jer imam osjecaj da necu nikada roditi, nadala sam se da cu ovu trudnocu zavrsiti prije termina, ovako samo si produzujem agoniju, a pogotovo kada cujem neke zene s terminima iza moga vec rodile... Valjda me hormoni peglaju, nekako mi vise svega dosta, i odlazaka u bolnicu i cekanja....
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Lonmi, jel ti danas pregled?
Kod mene nista osobito novog, nocas oko 1:30 su me probudile lazne kontrakcije, donji dio ledja i stezanje trbuha i trajalo sve do 3, i naravno stalo.
Malo sam psihicki obeshrabrena jer imam osjecaj da necu nikada roditi, nadala sam se da cu ovu trudnocu zavrsiti prije termina, ovako samo si produzujem agoniju, a pogotovo kada cujem neke zene s terminima iza moga vec rodile… Valjda me hormoni peglaju, nekako mi vise svega dosta, i odlazaka u bolnicu i cekanja….
Da, cekam.
I meni je dosta i stvarno bi htjela da to krene, da mi bude lakse. Sad isto svaki drugi dan pregled, danas ni nezz jel ce me gledati ili sta. S obzirom da je guzva u radaoni sumnjam da ce me slati na inducirani, ali pusti.
I ja sam mislila da ce ici samo, jos me ova s tim mirovanjem gnjavila bezveznim 3 tj, a cemu. Znala sam da nema sanse da ja rodim prije. Ove moje cure se nedaju i nedaju van, ni prva ni ova sad.
Sortiraj odgovore
Najstariji