Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ginger39
    07. Svibanj 2021. 16:52

Ana1987

pozdrav ženske,kako ste? meni kao da je trbuh malo iskočio a tek 7 tj..mislim znam da u drugoj t se sve to malo ranije počne vidjeti ali baš tako rano?
    Pitanje jedno: stalno sam zaposlena, znači imam godišnji od ove godine, i dobiti ću sljedeće.. Ako sada idem na komplikacije i onda porodiljni, dal i će meni onda godišnji od ove godine propasti s obzirom da ga do 6 mj moraš iskoristiti ili se to gleda drugačije u ovom slučaju?

Ovo i mene zanima, i kod mene je ista situacija.
    Sve frendice su prvo isle na g.o., a tek onda na komplikacije, jer su im rekli da moraju potrositi godisnji do 30.6. Ali  najbolji frend od mog muža (koji zna da sam trudna) misli da to ne vrijedi za trudnice, da se moze koristiti i kasnije. Zena mu je bila trudna davno pa nije 100% siguran. Ja cu sad otvoriti bolovanje do kraja mjeseca pa bih presla na godisnji ako sve bude okej. Mislim da cu u pon pisati u kadrovsku da mi objasne koja su mi prava. 

• Ana1987
    07. Svibanj 2021. 16:58

ginger39

Ana1987

pozdrav ženske,kako ste? meni kao da je trbuh malo iskočio a tek 7 tj..mislim znam da u drugoj t se sve to malo ranije počne vidjeti ali baš tako rano?
    Pitanje jedno: stalno sam zaposlena, znači imam godišnji od ove godine, i dobiti ću sljedeće.. Ako sada idem na komplikacije i onda porodiljni, dal i će meni onda godišnji od ove godine propasti s obzirom da ga do 6 mj moraš iskoristiti ili se to gleda drugačije u ovom slučaju?

Ovo i mene zanima, i kod mene je ista situacija.
    Sve frendice su prvo isle na g.o., a tek onda na komplikacije, jer su im rekli da moraju potrositi godisnji do 30.6. Ali najbolji frend od mog muža (koji zna da sam trudna) misli da to ne vrijedi za trudnice, da se moze koristiti i kasnije. Zena mu je bila trudna davno pa nije 100% siguran. Ja cu sad otvoriti bolovanje do kraja mjeseca pa bih presla na godisnji ako sve bude okej. Mislim da cu u pon pisati u kadrovsku da mi objasne koja su mi prava.

Ja ne želim još u kadrovsku do prvog pregleda, možda ću dan ranije ići pa nek mi kaže kako, pa se dogovorim s ginekologom 

• ginger39
    07. Svibanj 2021. 17:00

http://uznr.mrms.hr/prenosenje-godisnjeg-odmora-u-slijedecu-kalendarsku-godinu-prestanak-koristenja-rodiljnog-roditeljskog-dopusta/

Evo, ako dobro citam ovo što pise na linku, trudnice koje se vraćaju na posao u 2022., g.o. iz 2021. mogu iskoristiti do kraja 2022. i to je to. 
    Meni se onda više isplati iskoristiti g.o. u ovoj godini jer ako sve bude okej, na posao bih se vraćala u 12. mjesecu 2022., a tad cu vec imati pravo i na godišnji za 2022. 

• Ana1987
    07. Svibanj 2021. 17:04

B.leaf

Ana1987

Hoće, propast ce. Godisnji od ove godine se mora iskoristiti do 30.6.2022. Kada se budes vracala sa porodiljnog odmah nakon zatvaranja porodiljnog trosis "stari" godisnji ako se tako dogovoris koji ce u ovom slucaju biti onaj od 2022. Tako je praksa vecine i drzavnih i privatnih firmi.

Ok hvala, onda ću na godišnji pa onda na komplikacije 

Taya_
    07. Svibanj 2021. 17:25

Ja sam prije otvaranja komplikacija koristila godišnji iz 2020., i još mi je ostalo 3 dana koji će sada s 30.6. propasti.. Kad se budem vračala sa porodiljnom krajem 11. mj. 2022..godine, koristi ću cijeli godišnji koji sam dobila sada i 2021. godini. A godišnji koji dobijem sljedeće godine mogu iskoristit do 30.6.2023. godine. Tako da meni godišnji iz ove godine neće propasti, mada bi ga morala iskoristiti do 30.6.2021., nego ću poslje porodiljnog biti duže doma.. Na to trudnice imaju pravo kod nas, a tako sam čula da je i kod ostalih poslodavaca barem što se tiće mojih kolegica.. 😃 

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Ana1987
    07. Svibanj 2021. 17:29

Taya 👣

Ja sam prije otvaranja komplikacija koristila godišnji iz 2020., i još mi je ostalo 3 dana koji će sada s 30.6. propasti.. Kad se budem vračala sa porodiljnom krajem 11. mj. 2022..godine, koristi ću cijeli godišnji koji sam dobila sada i 2021. godini. A godišnji koji dobijem sljedeće godine mogu iskoristit do 30.6.2023. godine. Tako da meni godišnji iz ove godine neće propasti, mada bi ga morala iskoristiti do 30.6.2021., nego ću poslje porodiljnog biti duže doma.. Na to trudnice imaju pravo kod nas, a tako sam čula da je i kod ostalih poslodavaca barem što se tiće mojih kolegica.. 😃

nama su godišnji iz 2020. uzeli sav :( tako da imam samo ovaj iz 2021. i ondaj za 2022. misliš da postoji mogućnost da oba dva mogu koristiti u 12 mj 2022.?? ili to ovisi o poslodavcu.? Radim u državnoj firmi pa čisto sumnjam da bi radili kontra pravila

Antonela122🐘🌠
    07. Svibanj 2021. 17:38

Curke ima koja koju muce hemeroidi ovako rano?nekakve preporuke? U prosloj trudnoci su me isto mucili ali puno kasnije tek na sredini trudnoce,a sad vec od 6 tt🥴

-imam operaciju za 2 godine zbog koje necu vise moci imat dijece pa se prije toga borimo za jos jednu bebu
    Pokusavamo od 5mj 2020
    04mj. 2021+++
    Dosla nam je curica u 12.mj😍😍

Taya_
    07. Svibanj 2021. 17:41

Ana1987

Taya 👣

nama su godišnji iz 2020. uzeli sav :( tako da imam samo ovaj iz 2021. i ondaj za 2022. misliš da postoji mogućnost da oba dva mogu koristiti u 12 mj 2022.?? ili to ovisi o poslodavcu.? Radim u državnoj firmi pa čisto sumnjam da bi radili kontra pravila

Ja isto radim u državnoj tj. konkretno lokalna samouprava.. Ja sam isto htjela potrošiti cijeli godišnji iz ove godine ali mi je onda kolegica iz kadrovske rekla da nema potrebe, da to mogu i kad se vratim.. Pa sam odlučila ostati duže doma.. 😃 Mislim da nebi smio biti problem da koristiš i jedan i drugi.. Možda ću i ja tako koristiti pa ostanem do 31.12.22. doma

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

07. Svibanj 2021. 19:26

Cure, moram pitati... 
    Već zadnja dva, tri sata mi trbuh iskočio kao da sam u četvrtom, petom mjesecu, i grčevi malo po malo.
    Jel trebam brinuti? Baš me zateže...
    Inače, sve ostalo ok.

Bela_le
    07. Svibanj 2021. 19:28

nemamimena26

Cure, moram pitati…
    Već zadnja dva, tri sata mi trbuh iskočio kao da sam u četvrtom, petom mjesecu, i grčevi malo po malo.
    Jel trebam brinuti? Baš me zateže…
    Inače, sve ostalo ok.

Mislim da se ne trebas brinuti, da se maternica rasteze, ali ako bas zelis biti sigurna mozes nazvati dr, moja preporuka ti je ako mislis da imas neke "kontrakcije" da pocnes piti magnezij, u prosloj trudnoci su se meni dosta rano javile s nekih 16 tjedana pa mi je dr rekla da pijem magnezij

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.