Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Taya_
    07. Svibanj 2021. 11:01

ginger39

Cure moja, ja jutros počela krvariti kad sam se spremala na posao i uhvatila me takva panika i strah da sam povratila od muke.
    Zvala svog najdivnijeg ginekologa koji me odmah primio. Uglavnom, drugi plod je skroz odustao, tijelo ga čisti i otud krvarenje. Prvi plod je dobro, lijepo napreduje i srce lupa ko ludo. ❤ Isuse dobri, koje olakšanje i sreća kad sam ga vidjela!
    Dobila sam injekciju sporoopuštajućeg progesterona, povecao mi je dozu lijeka za štitnjacu, sljedeći tjedan idem vaditi urinokulturu i feritin, a za 3 tjedna opet uzv. I rekao mi je da nema više zajebancije s poslom, odmah na bolovanje i mirovanje kući uz Netflix i knjige.

Žao mi je za jedan plod koji je odustao.. Sad samo smireno dalje.. Čuvaj zdravi plod, odmaraj, bez stresa i naravno doktor je u pravu.. Posao će te čekati kad se vratiš s porodiljnog.. 😃 Sad je najbitnija bebica i da bude sve u redu.. 💚 

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

aurora12
    07. Svibanj 2021. 11:04

ginger39 zao mi je i nadam se da si dobro, koliko sam vidjela ocekivala si tako nesto. Sad je bitno da je druga beba dobro, a mama mora bit smirena tako da samo odmaraj i cuvaj je 🥰

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

Taya_
    07. Svibanj 2021. 11:06

Matajči

Drage ženice, lijep pozdrav!
    Za početak, nova sam na forumu
    Pa, odakle da krenem…. Imam 25 godina. Moj mužić i ja već godinu dana radimo na plusiću. Uz cijelu muku i silne minuse borim se i s cistama na bubregu unazad nekog vremena
    U utorak sam konačno nakon godinu dana ugledala plusić i ne moram vam ni pričati koliko sam bila sretna. Ali mužić i ja smo odlučili sačekati do danas pa ponoviti test. I tako ponovim ja jutros test (opet Clearblue) i rezultat je minus, kad ono tek nakon 10 min plusić. Naravno, uplasila sam se, jer ne znam više što da radim nazvala ginekologinju koja je rekla da napravim betu. I tako ja jutros napravih betu, pa ako ima koja dobra duša da mi to malo pobliže objasni, jer prvi puta općenito sam je radila.

Čestitam na ➕ i dobrodošla
    S betom nemam iskustva.. Javit će se cure koje imaju.. Nadam se da će sve biti u redu ❤️ 

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

07. Svibanj 2021. 11:10

pozdrav Matajči, dobrodošla i čestitam! ja sam dva puta radila Betu, prva mi je bila 54.95, a druga nakon dva dana 162.50. bitno je da se Beta pravilno dupla svakih 48 sati. 
    nakon toga više nisam radila, tako mi je rekla gin, čekam prvi pregled sada u srijedu. ako je Beta manja od 5 (vrijednosti), onda je nalaz negativan.
    https://betaplus.hr/trudnoca/tablica-vrijednosti-beta-hcg-ranoj-trudnoci/

aurora12
    07. Svibanj 2021. 11:11

Matajči beta hcg je hormon koji se luci u trudnoci. U ranoj trudnoci (vrijeme ocekivane menstruacije) najpouzdanije ga je kontrolirati iz krvi jer se tako mogu otkriti i male vrijednosti koje pokazuju trudnocu (ako je preko 5 onda se radi o trudnoci). Testovi isto detektiraju betu ali tek vise razine. U ranoj trudnoci bitno je i da se pravilno dupla, svako dva dana otprilike. Inace clearblue testovi znaju biti lazno pozitivni, odnosno imaju evaporacijsku crtu koja se pojavi a da se ne radi o trudnoci. Po beti ces biti sigurna o cemu se radi. Nadam se da je pozitivna i da ces nam ostati tu 😊

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

Matajči
    07. Svibanj 2021. 11:24

Hvala vam duše dobre, puno puno i na objašnjenju i na lijepim željama i na dobrodošlici!
    Oko 14 sati bih trebala saznati rezultate pa ih budem podijelila s vama čim saznam! 
    Nadam se da ste sve zdrave i dobro, i da one koje su trudne da su i njihove bebice dobro! 
    p.s. ovu informaciju za Clearblue nisam znala, a baš sam nekako uvijek mislila kako su oni najbolji i najsigurniji. Strava.

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

Bela_le
    07. Svibanj 2021. 11:25

Matajci cure su ti objasnile za betu, ja cu ti samo pozelit dobrodoslicu i da nam ostanes tu 🥰

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

07. Svibanj 2021. 11:31

ja sam primjerice radila dva Clearblue digitalca, jedan tjedan je bio plus sa 2-3, a drugi tjedan je bio plus sa 3+. uz to radila sam običan Clearblue test, gdje mi se odmah plus pokazao.

07. Svibanj 2021. 11:36

Matajči moj savjet ti je da ideš vaditi i nakon dva dana u isti labos i probati u isto vrijeme kada si danas radila. sat, dva gore neće biti problem.

Matajči
    07. Svibanj 2021. 11:46

nemamimena26

Matajči moj savjet ti je da ideš vaditi i nakon dva dana u isti labos i probati u isto vrijeme kada si danas radila. sat, dva gore neće biti problem.

Ako bude sve u redu s današnjim rezultatima, onda budem išla u ponedjeljak. Jer neću imati mira 

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.