A zbog cega je epiduralna opasna? Ono kad si napisala da postoji strah od epiduralne kod nekih zena. Sad kad sam procitala sve ovo sto si napisala tek kuzim koliko nemam pojma o porodu 😳
Ako malo procitas forume ili poslusas starije zene mozes cuti svasta - kao bodu te u kraljeznicu, imas kronicne glavobolje kojih se nikad ne mozes rijesiti, nije "prirodno", neces znati kad tiskati i ne osjetis tamo dolje nista pa ti se sve oduzi, ne osjetis noge....ma svasta. Da bi ju dobio moras sjesti u turski sjed i jako izbociti leđa, i biti max mirna.Nelagodno je i "cudno" ali ne bi rekla da je bas bolno. Iduci dan te bole leđa sigurno na tom mjestu (sto si krace imala taj kateter to manje i krace boli sutra; cimerici su izvadili tek ujutro pa je nju to vise mucilo ali njoj je to bio 3.porod a prvi bezbolan i sama je rekla da bi takvih 100 mogla i da to sto bole leđa nije nista). Jedino bi odbila epiduralnu da imam povijest "padanja u nesvijest" iliti sinkopa.Ja imam jako niski tlak pa mi epiduralna to nije srusila (ali treba spomenuti). Ali frendica je recimo osim niskog tlaka imala sinkope i doslovno se rusila u crkvi, u guzvi, kad vadi krv, kad osjeti jak smrad...ona se onesvijestila nakon epiduralne i porodili ju hitnim carskim jer su se uplasili za bebu.Ali velim, to joj se događalo 1000x i moras ju poleci i dici joj noge u zrak i cekati da dodje sebi....
Deedee, hvala ti na detaljnim opisima, koliko god bilo individualno, bolno ili bezbolno, brzo ili sporo, dobro je ovako procitati iskustva i bar probati zamisliti kakvi su postupci prije i tijekom samog poroda...
Babica ti govori na kojem boku trebas lezati zbog polozaja bebe u predrađaoni i u rađaoni jer dok se beba lagano spusta ona se ujedno i rotira pa ju s tim tvojim polozajem (L ilimD bok) ona pokusava i "usmjeriti".Trudovi su manje bolni u turskom sijedu ili dok stojis i hodas...a vj ide i otvaranje malo brze...mislim da zato cure kazu da bolje "da si sto duze na nogama"...ali ne mozes biti prikopcan na CTG i setati okolo
Kad su mene krenuli ti divljacki trudovi nisam znala kako cu ja sada sjediti mirno dok mi pikaju epiduralnu ali cim sam ustala u turski sijed su prilicno popustili i nije bio problem.
Stvarno puno hvala! Ovo je od velike koristi. Samo se nadam da kad krene da necu sve zaboraviti i raspametit se 😄
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Evo mene sa pregleda... ctg je trajao dosta dugo jer je gospodin spavao i jedva smo ga probudili 😁 poslije ga je doktor teško izmjerio jer se nije prestao okretati 🤣🤷♀️
Uglavnom ima dalje oko 3,8 - 4 kg, ja otvorena za prst (ali tako je već duže vrijeme)... sljedeći pregled 22/12 ako mali ne dođe prije 😍
Evo mene sa pregleda… ctg je trajao dosta dugo jer je gospodin spavao i jedva smo ga probudili 😁 poslije ga je doktor teško izmjerio jer se nije prestao okretati 🤣🤷♀️
Uglavnom ima dalje oko 3,8 - 4 kg, ja otvorena za prst (ali tako je već duže vrijeme)… sljedeći pregled 22/12 ako mali ne dođe prije 😍
Sta su ti rekli, hoce li te inducirati ako preneses ili?
Za sada mi ništa nisu rekli... 🤷♀️ Ja sam pitala za plodnu vodu, kaže da je ima puno... ali vidim da sada malo krvarim od pregleda... onako, više kao kraj menge... mojoj sestrični su tako potaknuti trudovi, vidjet ćemo ako će meni šta krenuti ☺️
Za sada mi ništa nisu rekli… 🤷♀️ Ja sam pitala za plodnu vodu, kaže da je ima puno… ali vidim da sada malo krvarim od pregleda… onako, više kao kraj menge… mojoj sestrični su tako potaknuti trudovi, vidjet ćemo ako će meni šta krenuti ☺️
Kako uopce gledaju plodnu vodu?
Evo i nas s pregleda.. moja mrvica je trenutno 2700g, kaže malo je manji, ali da je sve ok 🥰 ne može ni bit veći kad nisam ni ja nešto previše velika 😂 ctg uredan, zatvorena.. čitavu trudnoću smo mislili da će doć prije zbog dužine cerviksa, ali sad nekako mislim da će i kasniti ☺️
Ovčica što se tiče plodne vode, meni je rekla u toku ultrazvuka da je ok i da je ima dovoljno.. znači ja bi rekla da je gledaju na ultrazvuku ☺️
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji