Nina čestitke od srca na malog dečkića 💙 gdje si rodila? Napisi nam kako je prošlo kada budeš imala vremena…
Ovčica ti si isto na SV Duhu? Ja sam sa njima bila prezadovoljna kada sam rodila prvi curku, same pohvale, a pregledi kao pregledi, da, kao na traci još ova korona 🙄
Ja sam u vinogradskoj.
A da točno... vjerujem da je ova korona sve poremetila nažalost 😒 a doktori imaju toliko pacijenata da žele što prije obaviti preglede, a opet ako je tako brzo znaci da nema razloga za brigu 👌
Drugi put pitaj i uzmi si vremena, tako ću i ja 🤗
Wow, nema me par dana kad ono toliko novih mama i divnih beba 💙💙 čestitke svima od srca 😘😘
Djevojke, samo pisite svoja iskustva prvih zajednickih dana, kao i sto vam je sve trebalo za bebu u rodilistu.
Znaci, ja sam danas 31+1. Do sad nisam osjetila nista od BH kontrakcija, barem mislim. Jel to normalno? 🤦♀️ I kad se pocinje s pracenjem preko CTGa? Mi imamo iduci tjedan kontrolu, i nakon toga ce me vjerovatno prebacit na kontrole u Petrovu. Bas sam se pocela plasit. Vrijeme leti ko ludo, sad ce Bozic, Nova godina, i ubrzo nakon toga ce me hospitalizirat i porod krajem sijecnja 😱😱
Cure, mene muče sve češće kontrakcije i kod najmanjeg napora, u 33.tjednu sam. Na zadnjem pregledu prije 2 tj. doktor nije ništa posebno reagirao kad sam mu rekla. Samo nešto tipa "slušajte svoje tijelo". Pitala sam da li moram strogo mirovati, rekao je da ne treba, samo neka usporim. Je bi vama bilo čudno to što nije dolje provjerio da li se otvaram, ili ctg ili tako nešto? Prvi put sam trudna pa nemam pojma 🤷♀️ Ne pada meni teško istrpiti malo kontrakcije, nego me mirovanje psihički ubija. Sve moje frendice kažu da im se to pojavilo mjesec dana prije termina, a meni krenulo 3.mj.prije termina pomalo pa sve više. Čim hodam 10ak minuta, pritisak u zdjelici itd. Jel mislite da previše paničarim?
Meni su i u prvoj i u drugoj trudnovi krenule BH kontrakcije prilicno rano. I sad su prilicno ucestale. Nisu me nista otvorile niti prvi put tako da ne ocekujem niti sada. Samo pazi da budes dobro hidrirana tj da pijes puno vode jer ih dehidracija pogorsava.
Cure koje ste rodile, zanima me šta vam je stvarno trebalo tih 2-3 dana u bolnici? Prvenstveno mislim na odjeću, pošto moja bolnica osigurava sve za bebu, i uloške i ostalo šta treba za mene… Što bi savjetovale da se svakako ponese, a što da vadim iz tortbe? 😂
Negdje sam pronasla ovaj popis i za njim sam se vodila. Inace sam dodala rucnik za rađaonu (tusiranje nakon klizme) i ove stvari za dezinfekciju wc-a i vlazni toalet papir i za rađaonu.
Torba za odjel:
papuce
japanke za tuşiranje
jednokratke gacice 10 kom (ona kao mreza jer ce biti pune onih debelih
vir ulozaka)
vir 80 - ulosci 4-5 paketa
grudnjak za dojenje + jastucici za curenje mlijeka
kucni ogrtac
pidzama - spavacica u kojoj mozes dojiti
1 veliki i 1 mali rucnik
1 platnena tetra pelena i ona jednokratna nepropusna podloga (imas u DM-a) i tebi za krevet i pod bebu za previjanje
toaletni papir 2 role ili vlazni toalet papir
(ja sam ovo za radjaonu pripremila)
- maramice za čistiti wc (ja sam ovo za radjaonu pripremila)
- papirnate podloge za wc(ja sam ovo za radjaonu pripremila)
vlazne maramice - baby
carape
plasticne vrecice (za prljavi ves i sl.)
pelene za bebu (cijeli paket, imas one najmanje za novorodjence)
tekucina (voda, sok, ono sto volis) + casa iz koje pijes
neke one Corny, Frutabele.. keksice ili stogod volis za jesti. /
instant kava ako ne mos bez kave
krema za ruke, cesalj, cetkica i pasta..
mala torba za radjaonu - fakat mala koju ti je lako nositi jer ide s tobom rodit
Labelo, papirnate maramice
Gumica za kosu
trudnicka dokumentacija
novcanik (novac, osobna)
voda !!! boca s onom dudom gore da lakse pijes dok lezis
grickalice - krekeri, štapići, kekse, energetske pločice
mobitel+punjac
za iz bolnice - meni neku robu, bebi robu i autosjedalicu i pusu
Cestitke svim curama koje su rodile 😍😍
Evo i ja se moram pohvaliti da sam rodila u noci s ponedjeljka na utorak, malog Leona 51 cm i 3,57 kg. Porod je prosao, pa onako, dosta bolno 😂 ali sve se prezivi kad cujete plac i kad vam ga stave na prsa. Taman cekamo vizitu od pedijatra i nadam se da danas idemo doma!
Ostalim curkama, sretno, samo hrabro i sve ce biti okej 😊
Cestitke na malisanu! Nek ti je brz oporavak i sto vise mazenja s bebom 🥰
Heheh svaka kaze da je bilo bolno al nijedna ne prica previse o samom porodu 🙊 ali vjerujem da se ipak sve zaboravi kad ugledas to malo cudo. Jedva cekam i ja dozivjeti to! 🥰
Ja ti mogu reci da me nista posebno nije boljelo sve do prokidanja vodenjaka. Nakon toga agonija. A ja stvarno fantasticno podnosim bol i nisam mimoza. Pola sata turbo trudova i onda blazenstvo epiduralne. Nikakva bol, morala gledati u monitor da vidim trud. Nakon 3.5h cavrljanja s muzem i cekanja, osjetila kako se cm po cm glavica spusta u rodnicu, nelagodno ali ne bi rekla bolno. Zvala dr da vidi i stvarno kosa i glavica tu.I onda krece tiskanje.Za 15 min beba od 4kg vani bez epiziotomije.Maksimalna suradnja s moje strane, sve su mi govorili kako i kada. Sada mi je druga beba i uzasavam se vise nego prvi put jer nisam tada znala koliko to moze boljeti (a budimo realni samo sam pola sata osjetila prave trudove).Nije problem da to traje jako kratko ali umori te i iscrpi te bol i onda nemas snage za ovaj aktivni dio dok trebas tiskati maksimalno.Ja bi svakoj prvorotki preporucila epiduralnu.Cura pored mene odbila jer je kao htjela sve prirodno...na kraju je skupljala noge dok je trebala tiskati, babicu sutnula nogom, vikala, trazila droge, popucala, izgon trajao sat vremena....sutra se nije niceg ni sjecala.Dvije sestre su je sutra vodile na tusiranje.A ja sam vec 4h nakon poroda mogla sama na noge.i moje su prijateljice premalo o tome pricale. Kao jako boli i to je to, brzo zaboravis....Ja imam potrebu reci curama koje rađaju prvi put.
Ne znam jel smiješno ili tužno što žene na balkanu moraju nosit wc papir sa sobom u bolnicu 🤦🤦
Hvala za popisu, ali mislila sam konkretno na odjeću za mene za ta 2-3 dana dok nas ne puste kući.. koliko čega? Jedna, dvije, deset spavaćica? 😂
Ovdje isto tako savjetuju da se ponese jastuk za dojenje.. zato i pitam cure koje su ovih dana rodile da vidim hoće li netko spomenuti to da je bilo korisno ili da je falilo ☺️
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Ne znam jel smiješno ili tužno što žene na balkanu moraju nosit wc papir sa sobom u bolnicu 🤦🤦
Hvala za popisu, ali mislila sam konkretno na odjeću za mene za ta 2-3 dana dok nas ne puste kući.. koliko čega? Jedna, dvije, deset spavaćica? 😂
Ovdje isto tako savjetuju da se ponese jastuk za dojenje.. zato i pitam cure koje su ovih dana rodile da vidim hoće li netko spomenuti to da je bilo korisno ili da je falilo ☺️
Wc papir vlazni sam nosila.u radjaonu jer ti se suhi zalijepi pa imas toga hrpu po onoj stvari dok radjas a nakon toga jer je puno ugodnije s vlaznim
Cestitam na bebici! ❤
Nova ja cu roditi na Sv. Duhu. Bila sam na kontroli GUKa tamo, cini mi se sve ok.
U vezi kontrakcija, nisam znala ovo za vodu, super savjet. Ja ne znam prepoznati te BH kontrakcije, nikad mi se ne stvrdne cijeli trbuh, mozda ih nemam. Ali nekad osjetim kao nekakvu blagu struju po trbuhu, mozda su to te BH. 🤷♀️
Sad kad sam bila tamo jedna je cura rodila u 30.tjednu zbog kontrakcija, bile su joj se smirile pa opet krenule, tako da treba maksimalno probati sve da ih se sprijeci
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji