Za sada mi ništa nisu rekli… 🤷♀️ Ja sam pitala za plodnu vodu, kaže da je ima puno… ali vidim da sada malo krvarim od pregleda… onako, više kao kraj menge… mojoj sestrični su tako potaknuti trudovi, vidjet ćemo ako će meni šta krenuti ☺️
Kako uopce gledaju plodnu vodu?
Ultrazvukom mjere kolicinu tj volumen. Meni se smanjivala na dvije uzastopne kontrole (sto se događa kad si vec 40. I 41.tj jer posteljica stari) pa su me inducirali. Za indukciju isto ima nekih pokazatelja kad ce to biti uspjesno (cerviks se smeksa i bude kao paperje kad je zreo, pomakne se naprijed itd). Kad je vidio da ce vj raditi indukciju zbog smanjivanja plodne vode, dva dana prije mi je prstima odlijepio vodenjak i plodne ovoje od usca maternice da potakne cerviks na sazrijevanje....i upalilo je a na indukciju sam dosla mozda za prst otvorena ali je cerviks bio zrel...postupak je nelagodan i bolan ali jako kratkotrajan i imas nakon njega sukrvicu pod normalno...ne rade oni automatski indukciju cim prodjes termin kod prvorotke...traze ipak te znakove "spremnosti"
Ovčica za količinu plodne vode gleda preko ultrazvuka, a čitala sam za “stanje” plodne vode se radi amnioskopija. Ali kada sam ga pitala za to kaže da je to zastarjela metoda (ma da mislim da je neka od nas ovdje to već napravila)... to se uglavnom kao radi kada prođeš termin da se vidi da plodna vođa nije zagađena sa mekonijim (bebina stolica)...
Aha, kuzim, hvala na objasnjenju cure. Ovo sto si ti napisala deedee, bas i ne mozes pronaci na netu (ili mi neiskusne ne znamo ni sto traziti). Sva sreca na forumu :D
Lilo čestitke od srca i dobro došla mala Rebeka 🥰🥰🥰🥰
Lijepo se oporavite, odmorite i družite 😍😍
Lilo čestitke od srca i želim ti brzi oporavak 😍😍♥️
Ja ću sad stavit novi popis, pa Nina ako sam pogriješila datum, ispravi me ☺️
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Lilo23 čestitam od srca😊 vidiš, na kraju je to prava velika terminska bebica☺😊😊 brz oporavak i sve najbolje i tebi i curici😊
Popis rođenih beba 😍
Lucija987 - 13.11. Ante i Matea 💙❤
Dorapamidora - 22.11. Jakov i Mihael 💙💙
Lullee - 24.11. Dečko 💙
BlueMoon - 06.12. Curica ❤
Mart14 - 13.12. Daniel 💙
Senoritakova - 14.12. Andro 💙
Dakky - 14.12. Dečko 💙
Nina_1805 - 15.12. Leon 💙
Lilo23 - 17.12. Rebeka ❤
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Lilo, cestitke i sve najbolje! ❤️ Bome ti nije bilo lako, i ne zvuci bas ohrabrujuce za nas koje cekamo porod 🙈 ali neka je sve dobro proslo!
Lilooooo, toliko si me obradovala svojim postom. Cestitam vam od srca i zelim vam sve najbolje. Da uzivate u svom andjelu i samo da vas zdravlje, ljubav i sreca prate.
Tebi zelim sto brzi oporavak i izlazak kuci sto prije. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji