Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    student13ica
    17. Prosinac 2020. 17:43

Deedee sve je to super, kad bi sve bolnice u Hr imale mogućnost epiduralne. Moja nažalost nema.. tako da smo prepuštene tome što imamo 😔
    Ja sam danas bila na pregledu, sad mi je ginek.vidjela (vjer.se tek sad i pojavilo) tzv "Venska jezera", imam ih 2. Kaže da ništa ne smeta bebi, i dok se razvija i ima plodne vode, nema brige. Jel imao netko od vas to?

Čestitke svim novim curama koje su rodile ❤💙

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

dakky
    17. Prosinac 2020. 18:02

nina_1805

Cestitke svim curama koje su rodile 😍😍
    Evo i ja se moram pohvaliti da sam rodila u noci s ponedjeljka na utorak, malog Leona 51 cm i 3,57 kg. Porod je prosao, pa onako, dosta bolno 😂 ali sve se prezivi kad cujete plac i kad vam ga stave na prsa. Taman cekamo vizitu od pedijatra i nadam se da danas idemo doma!
    Ostalim curkama, sretno, samo hrabro i sve ce biti okej 😊

Cestitke na malom Leonu💙!!! Zelimo vam brz oloravak i da ste vec domeka 😁
    U kojoj si bolnici rodila?

Nova19
    17. Prosinac 2020. 18:08

Ja sam kao prvorotkinja rodila u pola sata pravih trudova, bez epiduralne, nisam pukla niti su me rezali, ali to je sve individualno... nadam se sličnom porodi sada ma da je mali veći od Seke već sada pa 🤞🏻 Da prođe kao ona... 
    svaka žena i svako tijelo i porod je drugačiji, ako želite epiduralnu tražite ju, ja ne želim osobno osim ako se pretvori u neko mučenje ili da traje i traje... vidjet ćemo, nadam se najboljem a sada 🤷‍♀️

ovčica
    17. Prosinac 2020. 19:27

Deedee, i ja mogu trpiti bol, ali ne mogu ni zamisliti kakva je ovo vrsta boli. Ali sigurno da dugo trajanje trudova iscrpi pa nemas snage za tiskanje. Meni kao prvorotki imati plan poroda ne znaci nista jer ne znam sto me ceka. S obzirom da je sve individualno, rekla sam prvo cu probati bez epi a ako potraje ili necu moci izdrzati, otvorena sam za sve opcije. A kad si spojena na epi, onda moras lezati cijelo vrijeme? Kako obavljas wc? Mislim, s obzirom da to moze potrajati satima. 
    Cini mi se da je bolje kad ispadne sluzni cep pa veci dio mozes doma odraditi, nego kad pukne vodenjak i moras odmah u bolnicu, jel tako? 

Lei_Be
    17. Prosinac 2020. 21:32

deedeeleeloo

Lei_Be

Ne znam jel smiješno ili tužno što žene na balkanu moraju nosit wc papir sa sobom u bolnicu 🤦🤦
    Hvala za popisu, ali mislila sam konkretno na odjeću za mene za ta 2-3 dana dok nas ne puste kući.. koliko čega? Jedna, dvije, deset spavaćica? 😂
    Ovdje isto tako savjetuju da se ponese jastuk za dojenje.. zato i pitam cure koje su ovih dana rodile da vidim hoće li netko spomenuti to da je bilo korisno ili da je falilo ☺️

Wc papir vlazni sam nosila.u radjaonu jer ti se suhi zalijepi pa imas toga hrpu po onoj stvari dok radjas a nakon toga jer je puno ugodnije s vlaznim

Za vlažni se slažem, i ja sam ga spakirala.. ali na spisku ima 2 role wc papira i to nije prvi put da vidim da cure pakiraju 🤷

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

• deedeeleeloo
    17. Prosinac 2020. 21:58

Nova19

Ja sam kao prvorotkinja rodila u pola sata pravih trudova, bez epiduralne, nisam pukla niti su me rezali, ali to je sve individualno… nadam se sličnom porodi sada ma da je mali veći od Seke već sada pa 🤞🏻 Da prođe kao ona…
    svaka žena i svako tijelo i porod je drugačiji, ako želite epiduralnu tražite ju, ja ne želim osobno osim ako se pretvori u neko mučenje ili da traje i traje… vidjet ćemo, nadam se najboljem a sada 🤷‍♀️

Svaka cast...moja je frendica jedna isto cekala doma dok nije bio full kratak razmak između trudova i setala...dosla kad je vec bila 10cm otvorena (i s prvim i drugim) i porodila se isto tako kao i ti...bas je babica pricala da ima zena koje to mogu skoro pa kao veliku nuzdu obaviti...jednostavno nemaju takvih bolova...ja samo kazem za cure koje vide u startu kako ludo boli a imaju priliku i ponudi im se, da se zbog straha od epiduralne (jer se svasta o tome trabunja) ili toga da im okolina namece da to mora biti "prirodno" ne pate i ne muce bzvz

• deedeeleeloo
    17. Prosinac 2020. 22:09

Lei_Be

Ne znam jel smiješno ili tužno što žene na balkanu moraju nosit wc papir sa sobom u bolnicu 🤦🤦
    Hvala za popisu, ali mislila sam konkretno na odjeću za mene za ta 2-3 dana dok nas ne puste kući.. koliko čega? Jedna, dvije, deset spavaćica? 😂
    Ovdje isto tako savjetuju da se ponese jastuk za dojenje.. zato i pitam cure koje su ovih dana rodile da vidim hoće li netko spomenuti to da je bilo korisno ili da je falilo 

Gleda se jel rodis prije ponoci ili nakon ponoci i ako rodis prije, ako je sve ok u bolnici ste jos puna 2 dana uglavnom tako da ti trebaju 2-3 spavacice za dojenje u torbi za odjel...to ovisi i o tome koliko krvaris i hoce ti nesto "procuriti".onu iz rađaone ti stave prljavu u vrecici za doma.a sa jastukom za dojenje zbilja ne znam gdje bi...a i mislim da je super ako se naucis dojiti prvih 6 tjedana lezeci pored bebe...bar su tako nama na tecaju pricali da je najbolje jer kod sisanja imas jake i bolne kontrakcije maternice koja se vraca na svoju velicinu a navodno najbolje se to postize dok lezis (citiram sada tu patronaznu koja je vodila tecaj).i ja sam jos trebala šeširice za dojenje koje ovaj put nosim sa sobom (nemaju sve cure isturene bradavice nego neke ravne, neke uvucene) pa trebaju kao pomoc sesiric u pocetku.samo neke to saznaju tek od patronazne kad dodju doma a otpuste ih iz bolnice s dohranom....

• deedeeleeloo
    17. Prosinac 2020. 22:37

ovčica

Deedee, ija mogu trpiti bol, ali ne mogu ni zamisliti kakva je ovo vrsta boli. Ali sigurno da dugo trajanje trudova iscrpi pa nemas snage za tiskanje. Meni kao prvorotki imati plan poroda ne znaci nista jer ne znam sto me ceka. S obzirom da je sve individualno, rekla sam prvo cu probati bez epi a ako potraje ili necu moci izdrzati, otvorena sam za sve opcije. A kad si spojena na epi, onda moras lezati cijelo vrijeme? Kako obavljas wc? Mislim, s obzirom da to moze potrajati satima.
    Cini mi se da je bolje kad ispadne sluzni cep pa veci dio mozes doma odraditi, nego kad pukne vodenjak i moras odmah u bolnicu, jel tako?

Planirati sve sigurno nema smisla svakoj je drugacije. U "predrađaoni" obicno budes spojena na CTG i lezis ili malo između snimanja setas ili dok ides na wc te oslobode, gledala sam tad da setam po sobi sto vise.Obicno dok se otvoris bar na 4cm  te prebace u rađaonu i tad mogu tek probiti vodenjak da ubrzaju ako vec nije pukao i tad obicno ide epiduralna. Iz rađaone te vise ni ne pustaju na wc, kateteriziraju te ili dobijes gusku ne sjecam se vise. Ugl epiduralnu primis dok vec lezis u boksu; ni ne daju kod pocetnih trudova ili otvaranja ili dok si u predrađaoni...meni nije pukao vodenjak niti sam dobila trudove, nakon gela sam se otvarala ok ali polako...ova cura koja je trubila da nikako nece epiduralnu jer hoce prirodno je bila u istoj situaciji kao ja ali njoj su strasno bolni trudovi krenuli odmah na taj gel a rodila je nakon mene (od 8h ujutro je krenula meni indukcija nakon klizme i priprema a rodila sam u 19.30h)....e sad zamisli koji su to sati u bolovima ako su joj krenuli odmah na gel. Ja bolne trudove nisam osjetila skroz do prokidanja vodenjaka na 4cm i to je bilo oko 15.30-16h i tih pola sata do dolaska anesteziologa mi je bilo sasvim dovoljno.

• deedeeleeloo
    17. Prosinac 2020. 22:46

A dok smo mi tako lezale na CTGu i bile u predrađaoni satima, stigla je jedna kojoj je vodenjak pukao vec doma, ona je imala vec po dolasku jake trudove i brzo se otvarala, ona je trazila epiduralnu ali jednostavno "nije stigla"...cim su je prebacili u slobodan boks, krenuo je izgon i porodila se...izgledalo je jako bolno dok je bila s nama u predrađaoni ali i jako kratkotrajno sve skupa

malamarelica
    17. Prosinac 2020. 22:47

A zbog cega je epiduralna opasna? Ono kad si napisala da postoji strah od epiduralne kod nekih zena. Sad kad sam procitala sve ovo sto si napisala tek kuzim koliko nemam pojma o porodu 😳

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.