https://www.google.com/amp/s/miss7mama.24sata.hr/amp/trudnoca/jedite-6-datulja-dnevno-za-laksi-i-brzi-porodaj-3548
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
https://www.google.com/amp/s/miss7mama.24sata.hr/amp/trudnoca/jedite-6-datulja-dnevno-za-laksi-i-brzi-porodaj-3548
Ovo malo vise govori. Bojim se da uzimanje takvih stvari ne potakne porod ranije nego sto bi trebalo. Jel neka od vas pitala dr za to?
Nisam osjecala potrebu da pitam doktora o izboru hrane,na kraju krajeva moj doktor ima stav da nista osim lijekova ne djeluje i vjerovatno ne vjeruje da datulje imaju ikakve veze sa bržim porodom. Datulje koristim godinama,nekad ih jedem sa orašastim plodovima, nekada stavim u smoothie, za mene su najnormalnija hrana,iako ih nisam konzumirala od možda 20tj do 37tj jer ih nisam imala. Jedino što ne prakticiram i što je zabranjeno u trudnoći su alkohol,cigarete nepasterizirana i sirova hrana te čajevi (određeni). Lječila sam se čajevima godinama prije i znam da su zaista moćni te treba biti oprezan.
Pa zato se i konzumiraju od 35 tt (datulje) i 37 tt (ananas) kad se ulazi u termin
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Mislim da takve stvari (ananas i datulje) i nije riskantno uzimat, pogotovo ako se to uzima kak je i Lela napisala, od 35 i 37tt. To su vec jako visoki tjedni kad se porod i ne smatra bas prijevremenim.
A opet, sa iskustvom sa MPO-a, ovakve prirodne stvari su najbolje. Npr cure sa potpomognute redovno rokaju po svjezem soku od cikle i svjezem ananasu za sto bolji endometrij, pogotovo one koje imaju problem sa zadebljanjem istog. I to se pokazalo kao najbolji recept i upali bas kod svake zenice.
Sto se tice imena, mi smo jos davnih dana razmisljali ako dobijemo curicu da ce se zvat Klara (svjetlost, iskrenost), a ako dobijemo decka da ce se zvat Matej (dar Bozji). E na kraju cekamo i curicu i decka tak da mi nemamo dileme od samog starta 😍😍
Cure, posebno vi prvorotke, kako se osjecate sad pred kraj? Jel vas lovi panika ili ne brinete previse?
Osobno, inace sam pozitivka, ali volim biti i realna pa uvijek imam xy scenarija u glavi. Al sad me bas neka panika lovi, strah je prisutniji, misli se samo nadovezuju u glavi... Ne znam sto me ceka, kakva ce biti bol, hoce li sve biti u redu, hocu li se uopce snaci u novoj ulozi...strah me i jer cu biti sama u bolnici, odnosno bez pratnje. Znam da je svaka zena to prosla, tako cu i ja, ali sto se vise blizi termin to je trema veca 🙈😲
Ovcice tako i meni prolazi kroz glavu te misli,ali nadstojim misliti pozitivno,danas mi je bila kontrola,maleni je na zadak,tlak mi je na granici,radi otoka i tlaka moram piti neke tbl za izmokravanje od breze,mjeriti tlak i ako se slucajno podigne odma se javiti u bolnicu radi terapije.Beban ima 2500 kg i veca mu je glavica za 2 tj ,jel kome bilo tako?Mene je strah malo iako je dr rekla da je malo veci ali da je to sve okej.Evo iskreno dr spominje da Ce biti carski vrlo lako ako ostane ovako stanje ,on na zadak tlak na granici a i imam GD
🙋♀️ -30 god
🙋♂️-30 god,
Nakon 1,5 g pokušavanja 06.05.20 ➕
08.01.21 - 👶💙
Sto se tice imena, mi smo jos davnih dana razmisljali ako dobijemo curicu da ce se zvat Klara (svjetlost, iskrenost), a ako dobijemo decka da ce se zvat Matej (dar Bozji). E na kraju cekamo i curicu i decka tak da mi nemamo dileme od samog starta
Divna imena :))
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Termin mi je u ponedjeljak🙈,ali nekako nisam previse opterecena ne razmisljam o porodu toliko,valjda ne znam koliko boli i sta me čeka haha. Zaista me zanima kako cu se osjecat poslije,kako cu se brinuti o bebi prvu noc u rodilistu i hoce li sve biti uredu. Ali nastojim se nenopterecivat takvim mislim,sve u Bozje ruke pa kako bude,nadam se sve okej 🙌
Sortiraj odgovore
Najstariji