Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    flower93
    02. Prosinac 2020. 14:28

Djevojke, dosel mi je nalaz krvi i lagani kupus od rezultata. U nastavku cu napisat neke vrijednosti koje su povisene/ smanjene pa pls podijelite svoja iskustva. Kontrola mi je tek u petak i to ne kod mog redovnog doktora pa sam sva nekako pod dodatnim stresom 😱
    Fibrinogen - povisen 6.15 g/L (max 4.0) to sam cak negdje procitala da se smatra normalnim u trudnoci do 6.2.
    Hematokrit - na granici, 0.350 L/L; 
    Leukociti - poviseno 13.7 10e9/L (max 10.0);
    Urea - snizeno 1.6 mmol/L (min 2.8);
    Enzim S-ALP - poviseno 155 U/L (max 119). 
    Plsss dajte svoje neko misljenje, kakvi au vama bili nalazi u tim tjednima?? 

dakky
    02. Prosinac 2020. 14:52

flower93

Djevojke, dosel mi je nalaz krvi i lagani kupus od rezultata. U nastavku cu napisat neke vrijednosti koje su povisene/ smanjene pa pls podijelite svoja iskustva. Kontrola mi je tek u petak i to ne kod mog redovnog doktora pa sam sva nekako pod dodatnim stresom 😱
    Fibrinogen - povisen 6.15 g/L (max 4.0) to sam cak negdje procitala da se smatra normalnim u trudnoci do 6.2.

Hematokrit ti je vezan za zeljezo i po meni je to skroz ok. Meni je 28 tj bio 0.339 i sve ostalo uz zeljezo snizeno pa mi je samo rekla da svakako nastavim s prenatalom. Ubacila sam vise povrca i cikle i do 34 tj mi je zeljezo i sve povezano poraslo na normalnu granicu.
    Fibrinogen mi je isto bio povisen i to je po meni skroz ok. Jedino povecani leukociti mogu upucivati na neku upalu ali to ce ti dr znati bolje reci u petak. Nemoj se brinuti!! Nista se meni od tih nalaza ne cini zabrinjavajucim a petak ce brzo! 🤞

dakky
    02. Prosinac 2020. 14:56

Nikolina i Lei_Be bravo na super pregledima!!
    Nikolina, jako mi je drago da te nisu ostavili u bolnici i da si te umirili🤗
    Lei_Be - sretno s hemicima!! Nadam se ds ce kapi pomoci i da ce se povuci!🤞

santina
    02. Prosinac 2020. 16:18

flower93

Ne znam ove druge vrijednosti ali znam za leukocite da je normalno da budu poviseni u trudnoci. Inace da, znace neku upalu.. To mi je rekao doktor hematolog. I meni su citavu trudnocu poviseni i niko nije reagovao na to, tako da ne brigas..

Mart14
    02. Prosinac 2020. 16:20

flower93

Nazalost nemam iskustva. Uopce mi nisu vadili to sve, samo kks i hormone. I vidi se da mi je sve nisko znaci anemicna sam sto je blago normalno predkraj trudnoce. A slazem se s Dakky nisu vdlika odstupanja.

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

santina
    02. Prosinac 2020. 16:27

Lei_be i Nikolina cestitke na dobrim pregledima. 
    Za hemoroide nisam pametna sta bih vam savjetovala. Inace sam cula za kunicu i mast... Od domacih ili ove kremice.. srecom, nemam zasad problema pa niti nekog iskustva. :-\

ovčica
    02. Prosinac 2020. 17:54

Ne znam kako ste vi curke, ali ja sam strgana i neispavana, sve me boli dole vec mj dana. Cini se da se blizimo kraju 🙈 beba je jako aktivna, sad samo kvrge iskacu po trbuhu, nekad tako zvekne da sve zvijezde vidim. Ali znam da je dobro onda  sinoc su me takvi grcevi probudili da sam mislila da nesto pocinje. A ujutro otisla na wc i rijesila problem. 🤦🏽‍♀️ Hahah

dakky
    02. Prosinac 2020. 19:05

ovčica

Ne znam kako ste vi curke, ali ja sam strgana i neispavana, sve me boli dole vec mj dana. Cini se da se blizimo kraju 🙈 beba je jako aktivna, sad samo kvrge iskacu po trbuhu, nekad tako zvekne da sve zvijezde vidim. Ali znam da je dobro ondasinoc su me takvi grcevi probudili da sam mislila da nesto pocinje. A ujutro otisla na wc i rijesila problem. 🤦🏽‍♀️ Hahah

Vidim da imamo isti problem. Osobito s ovim grcevima po noci koji se rjesavaju ujutro 😅🤣🤣
    I moj je trbuh pun kvrga tako da te skroz kuzim. Jos malo. Mozemo mi ti 💪💪

ovčica
    02. Prosinac 2020. 19:11

dakky

ovčica

Ne znam kako ste vi curke, ali ja sam strgana i neispavana, sve me boli dole vec mj dana. Cini se da se blizimo kraju 🙈 beba je jako aktivna, sad samo kvrge iskacu po trbuhu, nekad tako zvekne da sve zvijezde vidim. Ali znam da je dobro ondasinoc su me takvi grcevi probudili da sam mislila da nesto pocinje. A ujutro otisla na wc i rijesila problem. 🤦🏽‍♀️ Hahah

Vidim da imamo isti problem. Osobito s ovim grcevima po noci koji se rjesavaju ujutro 😅🤣🤣
    I moj je trbuh pun kvrga tako da te skroz kuzim. Jos malo. Mozemo mi ti 💪💪

Lakse mi je kad vidim da nisam jedina 🙊

flower93
    02. Prosinac 2020. 19:14

I mene znaju ti grcevi u noci probuditi hehe 🙋‍♀️ i sva skocim s kreveta od boli, muz se sav preplasi i onda probava svoje odradi pa bude lakse hehe

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.