Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BlueMoon
    23. Studeni 2020. 20:06

lola dobrodosla 🤗 e super za aspirator.. ja cu uzet tako neki kad zatreba.. a toplomjer?
    Btw kako stojite s kilama? Ja sam na nekih +10-11

BlueMoon
    23. Studeni 2020. 20:09

Kad si vec spomenula da ti je 3.,postavit cu malo glupavo pitanje al me stvarno zanima.. 😅 kako bi rekla da se zivot promjeni nakon bebe? Jel stvarno ne stignes imati 10 min za tusiranje ili za oprat kosu? Evo to mi zvuci stvarno uzasno.. mislim da je to neki minimum da bi se osjecale bolje

dakky
    23. Studeni 2020. 20:27

Dorapomidora- cestitke od ❤!!! Bitno  da je sve dobro prosli i uskoro cete svi skupa kuci!!! Sad se samo odmori i oporavi!!
    Trbusi su Vam svima divni!! Ja, ako uspijem, stavim sutra svoj. Koliko vidim, sve ste fit trudnice 😁 Ja sam na plus 11kg, ali to sam sve skupila u prvih 5-6 mj, od 9 mj nisam nista dobila a svi su me plasili da cu najvise dobiti pred kraj. Valjda zato sto sam ja odmah na pocetku puno dobila, pa je sada stalo 😊
    BlueMoon- ja sam po preporuci uzela Braun PRT 200, cca 130 kn ali mislim da je ok bilo koji digitalni sa mekanim vrhom. Aspirator sam uzela baby-vac za usisavac Arianna (u Bubamari) ali ni jedno ni drugo nisam koristila tako da ne mogu dati preporuku. Mislim da za pocetak sto jednostavnije to bolje, iako se ja sama nisam toga drzala 🙈

dakky
    23. Studeni 2020. 20:32

I meni je sutra pregled. Mi smo 36 +2. I danas osjecam prvi puta bas jaki pritisak dolje (ko da ce mi ispasti dok hidam) i jako mi je tezak trbuh plus BH pa mirujem trenutno. Svaki pokret mi je tezak. Bit ce da se poceo spustati 🤔

lola_28
    23. Studeni 2020. 20:35

BlueMoon..hvala na dobrodošlici...🥰
    Toplomjer smo imali klasični..bitno mi je samo bilo da ima flexi vrh...bebama je najbolje mjeriti rektalno...najtočnije je, s tim da se oduzme pola stupnja...
    Moje cure su sad već "velike"...jedna ima 9, druga uskoro puni 6.godina...tako da smo sad s njima već bili u periodu kad možeš otići s njima neplanirano na put..kad mogu prespavati kod bake bez ikakvih problema...tako da i nas sad ispočetka čeka to razdoblje kad je ipak sve malo teže organizirati...mislim nije to tako strasno, da nečeš moći oprati kosu na miru...to možda samo nekoliko prvih dana😁..dok se malo sve ne posloži...naravno da će neke stvari pričekati..i da će neko vrijeme bebice okupirati naše vrijeme..veliku većinu...ali sve to dođe na svoje..i zapravo su to prekrasni trenutci...ja sam nakon prve curice..pokušala se vratiti na faks..ali to mi je bilo preteško..jer sam putovala u drugi grad..tako da sam ipak odustala od faksa..nakon druge sam se zaposlila..i opet sve stizala..i na kraju ne žalim zbog ničeg..one su sva moja radost💜
    Sad iščekujemo jednog malog dečka.😊

Mart14
    23. Studeni 2020. 21:23

Bluemoon ja sam uzela u dm za 30kn mekani vrh digitalni toplomjer,za prvu ruku. Ne vjerujem i nisam bas zadovoljna s recenzijama ovih bez kontakta,treba pogodit dobar a i treba ga platit više. Radije bi dala više novaca na ovalzivac ili aspirstor. Lola_28 upravo sam taj gledala,hvala na iskustvu. Znači definitvno izvuče nesto iz nosa? Ne bi uzimala sada nastavak za usisavac nekako mi je proces to sa usisavacem,zivim na kuci katnici. 
    Ja sam u plusu 16kg ali sve u stomak otišloo 🙈🤗

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

lola_28
    23. Studeni 2020. 22:09

Nema na čemu..😉
    Da super je, sve bi izašlo😄, a nije onako bučan kao onaj nastavak koji se stavi na usisivač..i puno mi je bio praktičniji dok su bile bebe...
    Najsmiješniji mi je bio onaj kao neki plastični najobičniji, koji se samo stisne..s tim im nikad ništa ne bi uspijela izvući..🙈

Mart14
    23. Studeni 2020. 22:27

lola_28

Nema na čemu..😉
    Da super je, sve bi izašlo😄, a nije onako bučan kao onaj nastavak koji se stavi na usisivač..i puno mi je bio praktičniji dok su bile bebe…
    Najsmiješniji mi je bio onaj kao neki plastični najobičniji, koji se samo stisne..s tim im nikad ništa ne bi uspijela izvući..🙈

Super,puno ti hvala! 🤗 Jos pitanje ako se sjecas,piše da dođe 25jednokratnih posudica,što kad se potroše? Jesu baš jednokratne? Mogu li se kupiti negdje dodatne? 

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

ovčica
    23. Studeni 2020. 23:24

Lei be, slazem se za popis! Zao mi je sto nas je ostalo tako malo ali mozda ni to nije lose, lakse se pratimo 
    Bluemoon, ti si jako blizu termina! Iskreno, pitanje jesu li oni dobro procijenili bebu. Frendici su rekli da je beba 2800 a ona rodila bebu od 4100. I nije to prvi slucaj.
    A zasto pijes caj od maline i jedes datulje? To nesto potice ili?
    Ja sam pitala za okretanje bebe, jos uvijek ne mogu skuziti gdje je, imam osjecaj da se okrece cijelo vrijeme hahah 
    Kad napipam veliku kvrgu i dalje ne raspoznajem jel glavica il guza🙊
    Malamarelica, bas mi je tesko citati tvoje postove, a ne znam kako bi ti pomogla...vjerujem da je svaka od nas prosla neke lose stvari u zivotu, i po svom iskustvu mogu samo reci da je tesko izboriti se ali pozitivan stav i misli jako puno znace. Zbilja vjerujem u ono, kako zracis tako i privlacis. Borac si i beba ce biti dobro, danas je medicina cudo. Zelim ti puno srece i snage da se izdignes iz negativnih misli. ❤️ Svaka od nas je blagoslovljena malim cudima koja rastu u nama. I slazem se sa svime sto su cure rekle, mi smo tu, ako nista drugo, da te bar saslusamo ;)
    Dorapamidora, prekrasna si trudnica bila! Cestitke na malisanima! Zelim ti brz oporavak i da sto prije idete kuci svi! 🥰
    Lei be, predivan trbuscic! 
    Meni nikad nije ni gledan cerviks, nemam pojma ni kakav je ni nista.
    Mart, mi imamo s ebaya ovlazivac, unutra stavimo neko etericno ulje i bas fino osvjezi prostor. I jeftiniji je nego kod nas.
    Sto se tice kila, na +9 sam. Ovo je neka fit grupica 😁

• Lullee
    23. Studeni 2020. 23:56

Dorapamidora cestitke🎉🥂💙💙sto brzi oporavak i povratak kuci!🤞🤗
    Lilo divno je da ste dobro i hvala ti sto si se javila samo hrabro dalje❤️💪
    Santina drzim fige da izdrzis jos malo🙏🤞 ja sam spominjala Omnibiotik pandu i pocela sam je koristiti,super mi oomaze za probavu,a za bebu cemo vidjeti kad nam dodje😊
    Malamarelica zao mi je sto nemas vecu podrsku okoline i super da si potrazila pomoc. Strahovi su potpuno razumljivi,prolazimo kroz ogromne psihofizicke promjene i svima nam treba pomoc i podrska! Meni konteplativne molitve jako pomazu i citanje  knjiga.
    Danas smo bili na pregledu,zatvorena skroz,procjena 3,770g,kontrola za 8 dana u bolnici. Sve teze hodam,ali se cini da bebac jos ne zeli van🤷‍♀️
    Carski ili vaginalni porod? Tesko je na pamet odluciti koji je bolji,mislim da ovisi o stanju i situaciji majke i bebe.. vaginalni porod ima prednost utoliko sto se luce neki korisni hormoni koji se  ne luce carskim rezom i sto prolazak kroz porodjajni kanal osnazuje bebu. Vani je cak praksa da bebe koje su rodjene carskim premazu vaginalnom florom majke. Ako je sve ok,voljela bih opet vaginalni porod.😊 S kadom nemam iskustva,gadljiva sam jako pa za mene to nije opcija😂
    Drago mi je da nam je forum zazivio,dtz’te se zene ,majke kraljice🤞❤️🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.