Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    flower93
    23. Studeni 2020. 16:49

dorapamidora

https://ibb.co/5KkntNj   - evo moj trbuh prije tjedan dana, isto su me svi pitali kako mi je tako mali. To me zivciralo dok nisam skuzila da dok su bebice dobro nije uopce bitno koliki je trbuh.

Jucer su nam stigli Jakov i Mihael, hitnim carskim rezom, 40 dana prije sluzbenog termina. Izgubila sam jako puno krvi jer su zeljeli kupiti jos koji dan za njihova pluca. Njih su cijelo vrijeme pratili. Vadili su mi krvnu sliku svaka dva sata jer sam previse gubila. Na kraju odustali i u salu. Dobila sam spinalnu u kraljeznicu koja mi je umrtvila cijeli donji dio, ali sam i dalje osjecala bol, tako da su me morali skroz uspavati, opca anestezija.
    Malce sam tek danas, i to maloprije vidila i prekrasni su, al ne mogu virovat da su nasi i da cu ih odvesti kuci. 😁
    Jakov je u malo boljem stanju jer samostalno dise dok je Miha u inkubatoru. Ipak, doktorica kaze da je kilaza dobra (imaju svaki 45 cm, te 1950 i 1920g) i da ce i on biti dobro, evo vec dise puno bolje i mirnije nego jucer. Jedva cekamo doci kuci.!! Trebali bi u sridu, ali vidit cemo kako ce se stvari odvijati sa bebicama. ❤

Bitno da ste svi troje sad dobro, proci ce i ti dani u inkubatoru, velki su vec oni ❤️
    A jel znaju zakaj je doslo do tog krvarenja? Kak se ti sad osjecas? Jesi pokusala dojit? 

Lei_Be
    23. Studeni 2020. 16:58

malamarelica

Jesam, cure, sve ste u pravu. Razgovori ni sa kim mi ne pomazu, svi me prozivaju ludom, a ja samo legnem i placem i molim se da sve dobro prodje. Toliko prica znam da mi je jednostavno zacementirano u glavi i ne znam kako da se tog oslobodim. Nekad bih najradije razbila mobitel u komadice jer ja vec evo 5 mjeseci lezim i pola vremena od toga sam sama i mobitel mi je prikopcan na ruku. Sad jos strahujem od korone. Mene je doslovno strah ista planirati. Pa i kad se beba rodi, misliti o toj dilatiranoj vijugi crijeva i hoce li trebati na zahvat ili ne. Znaci, toliko se bojim da bi samo htjela da mi netko da injekciju da zaspim i probudim se kad sve prodje i moje dijete bude tu. I jesam, sve ja probavam i slatko i svjezicijedeni sok od narance i hladnu vodu… on jednostavno kad zeli javi se i to je to. Kad ne zeli, nema sanse da ce ga ista potaknuti. Evo, sad osjetim da me lagano lupka i to me umiruje. Legla sam sekundu na leda i odskocio mi trbuh od udarca. Ne znam jel to znaci da njemu ne pase lijevi bok ili da mu pase pa zato bude miran. Pa jel bi se trebala kretati ili ne jer mi je cerkviks 36 mm, a pregledi po 4 tj razlike, strah me sta moze bit, skratit se. Znam ja da svaka od vas ima svoje strahove. Al ja sam bas u glavi onako poremecena, nisam ko vi ostale normalne cure. Zato mi puno znaci kad tako napisem nekome pa barem malo dobijem utjesnu rijec i nekakva slicna iskustva. I doslovno guram tako dan po dan. Sigurna sam da cu poslije poroda imati posljedice na zivcima. Ali samo da on bude dobro. Hvala vam i cuvajte se sve!

Ne kužim tko i zašto te preplašio sa dužinom cerviksa da to nije ok? Ja mislim da je 36mm sasvim dovoljno za tvoje tjedne..
    Meni je u 24tt bio 25mm.. sad mi je 13mm.. i nisam na nikakvom strogom mirovanju.. do 01.11. sam i radila normalno.. na zadnjoj kontroli mi je doktorica rekla da mirujem, ali ne da se vežem za krevet jer će mi mišići propast i mogu dobit trombozu.. kuham, šetam, prošetam i do trgovine ako trebam koju sitnicu da ne teglim puno, perem veš i te neke stvari koje nisu zahtjevne.. ostale kućanske poslove ne radim..
    Ajmo cure uspoređivat 😜😜 evo moja bušika danas 🙈
    📸 https://ibb.co/DzMc3mn

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

Nova19
    23. Studeni 2020. 18:04

Dorapamidora čestitke od srca 🥰 divna imena i bebice će za čas biti doma sa vama 😍 bitno da je sve dobro prošlo na kraju 🥰 i divan ti je bio trbuščić! Sva si mršavica pa normalno da je i trbuh bio, ali dečki su u super mjerama 💪🏻
    https://ibb.co/7SZJh2b
    Evo i mog trbuha od danas... sutra pregled, jedva čekam 🤩
    Lei-Be trbuh ti je baš lijepi i vidi se da si u terminu 😍

Nova19
    23. Studeni 2020. 18:06

*uskoro u terminu (gledam TV i pišem pa zaboravljam dodati riječi 🙄😁)

Mart14
    23. Studeni 2020. 18:28

Dorapamidora čestitke od srca! 💙💖 Neka ste živi i zdravi pa budete brzo doma 🤗 
    Malamarelica žao mi je što se osjecas tako ali ti i beba ste najbitnije na svijetu sada, šta god ti smeta,ne paše i nije ugodno moraš maknuti sa strane,olakšaj si maksimalno i ne opterećuj se pogotovo oko tuđih mišljenja. Ja sam imala stresnih situacija u trudnoći (tko nije) i baš bi se loše osjećala,plakala i bila uzrujana (razmišljala o cigareti!!) ali uvijek zastala  i rekla necu da uzrujavam bebu. Sve što meni smeta on osjeti i njemu smeta,svaki stres loše utječe na bebu,pa sam si s tim nekako kontrolirala i smirivala se,odnosno izbjegavala koliko je moguće situacije koje mi ne pašu. Glupo zvuči kad ti govorim nemoj se stresat,znam ali gledam na nacin da zaštitis bebu pa ona bude lakše.

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Mart14
    23. Studeni 2020. 18:33

Dajte,ako netko ima savjet. Ovlaživač da ili ne? Koji bi preporučili,te aspirator. Gledam u ljekarni 220kn sada mislim se da uzmem. 🙈

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

BlueMoon
    23. Studeni 2020. 19:47

Mart14 ja sam dobila ovlazivac, dosad nisam koristila pa ne znam sto bi rekla i jel koristi, a navodno je dobro imat..  aspirator jos nisam tj imam neki cisto za prvu ruku sto se dobio u setu pa ako bude potrebno namjeravam uzet neki da nije na usisavac. Za toplomjer ima ko preporuku i cijene kako se krecu?

BlueMoon
    23. Studeni 2020. 19:48

Dora cestitke ❤️❤️😍😍😍
    Trbuscici su vam prekrasni svima, jos maloooo😱🤗🤗

lola_28
    23. Studeni 2020. 19:52

Drage curke, htjela bih Vas prvo sve lijepo pozdraviti..već neko vrijeme povremeno čitam vaš forum..pa sam vam se napokon odlučila pridružiti..malo je u zadnji tren, al kako se kaže nikad nije kasno, nadam se😄...
    Najviše me ponukala da vam se pridružim, želja da čestitam Doripomidori, i poželim njoj, Jakovu i Mihovilu sve najljepše!💙
    Čitajući vaše poruke, i sama se pronalazim u istim simptomima i tegobama..i zato vam hvala jer nakon što su me po prvi put bh kontrakcije preplašile, iako je ovo moja 3.trudnoća...ali zapravo sam ih po prvi put tako intezivno osjetila...uvela sam magnezij, i naravno vise odmaram..tako da su sad puno rjeđe...u srijedu imam kontrolu, koju ovaj put s nestrpljenjem iščekujem...
    Danas smo ja i bebač ušli u 33.tjedan ( 32+0 ), p.s. moram jos skužiti kako napraviti sticker😂😂
    Santina, tebi želim također sve najbolje..i da bebica što dulje ostane u trbuhiću🙏🙏🙏..naši termini su razlike 1 dan..nadam se da će tako na kraju i biti!!
    Veliki zagrljaj svima🤗🥰

lola_28
    23. Studeni 2020. 20:01

Što se tice aspiratora..ja sam imala ovaj s curama:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://shop-medikor.hr/nano-aspiro-nc003-elektricni-aspirator-za-nos/&ved=2ahUKEwjB4LaurJntAhUeBhAIHdqbBlIQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw2N1eOTLBTK545Qak8xbPEH
    ..i bio mi je odličan..kasnije kad su bile starije prešli smo na onaj koji se spoji na usisivač, ali ovaj mi je bio puno bolji dok su bile male..
    Ovlaživač isto imam u planu kupit..nekako računam..beba će ipak doći u periodu grijanja, pa mislim da je to potrebno...da ne bude presuh zrak...😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.