I svaka 4 tj imas pregled, jel to soc gin? Moralo bi sad krenuti malo cesce, bar je meni jer sam se pocela otvarati pa je trebala cesca kontrola.. al nije mi jasno ako si na strogom mirovanju onda bi trebale biti i cesce kontrole, ili sam krivo povezala
Malamarelica Nemoj vise nikad ponovit da ti nisi kao mi ostale normalne cure.. Od kud tebi da smo mi normalne? 😂 Salu na stranu, normalna je stvar da nas preplavi osjecaj straha, a svakako je puno lakse kad se smijes kretat pa se zaokupis necim drugim i vrijeme prodje.. Evo, ja imam iduci tjedan kontrolu i danas me redovno poceo lovit strah kaj ce rec doktor.. Da li mi je trbuh dovoljno velik, svi me komentiraju kak sam mrsava i da nikad ne bi rekla da ih nosim dvoje.. Isto npr vise osjevam lupkanje na lijevoj strani, manje na desnoj.. Pa me lovi strah zakaj je to tak, i svaki out mi doktor kaze da ovisi o karakteru bebe, o polozaju itd itd.. Nismo sve iste i nemoj se usporedjivat s drugima.. Ja sam se nasla kako istrazujem jednu curu na instagramu kolki trbuh je imala u kojem mjesecu (jer je i ona nosila dvojceke) i racunala koliko je bila trudna tad na slici u odnosu na to kad je rodila.. To je ludost!! Ludost! Jer ona je niza od mene, ja sam fkt visoka i ona i ja smo ko nebo i zemlja.. Eto, nisam ni ja bas normalna haha 🤦♀️ ako ne naizlazis na podrsku od svoje okoline, svakako potrazi strucnu pomoc.. To nije nikakva sramota i bolje da to napravis.. Tvoje dijete treba sretnu i smirenu mamu 😘😘
Da, to je bas tesko. Bas nitko me ne razumije. Sve su imale neke divne trudnoce, moja mama gradila kucu, i pusila je i sve. Ja sve ko da izmisljam valjda, onda kad se rasplacem bude mi zao sto placem zbog bebe, ne zelim da osjeti to.
Imala sam missed ab.prosle godine u 8 tt. Zato sam isto ovakva. Odmah po plusu me stavili na komplikacije, realno ja se cijelo vrijeme fizicki ok osjecam, ali sam u strahu eto od tog istog dana. Znaci ne znam jesam se 5 min veselila i uzivala u trudnoci. Od pocetka mi je nametnut taj strah i doslovno sam istrgnuta iz normalnog funkcioniranja.
A doktori se ne mogu dogovorit oko mirovanja. Prvo obicno mirovanje, pa strogo, pa nek se normalno ponasam samo ne dizem tesko itd, pa je ovaj moj iz privatne jako protiv mirovanja i da to nema nigdje u civiliziranim zemljama, a kod nas je svaka druga trudnica na mirovanju i komplikacijama. Mozda da sam i ja radila, ne bih se toliko zderala, a opet ne bih si mogla oprostiti da sam kako nastetila bebi. I eto.. vrtim se u krug s mislima. Htjela bih otici negdje sjesti na kavu, pohvaliti se svojim trbuhom, uzivati.. a sad i da mogu zbog korone je panika.
Ma joj, sto je najbolje, jedan od najboljih strucnjaka u Zg mi vodi trudnocu, moj soc.ginekolog je sam to rekao. I svi mi kazu da je dobro da me narucuje za 4 tj, to je kao regularno, da misli da je nest opasno, narucio bi me ranije.
Sada sam 26+2 i strahujem od tih pokreta kakvi bi trebali biti. Kazu broje se od 28 tjedna. Ja sam evo uzela brojati sad iza rucka i nabrojala sam unutar sat vremena 19. Ono 2, 3 jaca i ostalo blaga lupkanja...
A evo. Vidis koliko se bojim da ni ticker nemam... 😒
Joj, Blue... jesam te udavila
Htjela sam samo reci jos Santini da sam bas jucer procitala da bebe rodjene od 34.do 37.tjedna uglavnom su sve ok, malo budu u inkubatoru, ali zaista budu ok. Ja znam deckica rodjenog mj dana prije termina, eno ga 2.osnovne, buco pravi, pametan decko i sve. Znaci, na sigurnom si jos malo, a i sad je to vec sve ok
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Flower ovo s trbuhom i ja radim! Ajme, nemas pojma koliko mi je lakse. A ljudi. Da, ljudi najvise nazivcirajubsa svojim komentarima. Svi, bas svi sve znaju.
Majke mi, prve ste da me ne osudujete. Sve su zene, majke.. brzbrizno im bilo i prekrasno u trudnoci, do zadnjeg dana prale prozore. Ja samo legnem, kukam, ma da vam ne pricam sta sam se naslusala
E s trbuhom usporedbe sam i ja radila.. i mene svi komentiraju da je mali, da ovo da ono.. koda se izgladnjujem ili nesto, a ne da ne pazim na prehranu nego ono.. i ne smijem trenirati od skoro samog pocetka trudnoce.. mah. Pa nismo svi isti. Flower
Malamarelica daj bas si me udavila 🤦🏽♀️😂 ma evo iskreno vidim i po sebi da zadnje tjedne nisam sva svoja. Opravdavala sam to time da se blizi porod pa kao panika ili nesto takvo. Al ja sam takva da i inace u stresnim situacijama samo nalazim okupacije iako na dane ni to ne pomaze. Al na dane me bas digne. A to s mirovanjem mi je poznato, malo kazu jedno malo drugo. Uzas!
Al svakako ako te kontrolira tako dobar gin, rekao bi on da treba ranije. Pa ja u tvojim tjednima nisam uopce ovako ko sad osjecala bebu niti sam pratila pokrete dok mi nije receno da pocnem (mislim oko 36 tjedna). A pogotovo nisam vidila nikakve vijuge po trbuhu, eventualno ako uhvatis da se mrdne na nekom mjestu. Jos se ona/on namjesta i mice po trbuhu da ni ne mozes osjetiti jer ima prostora dovoljno. Sve do 37 kazu da mogu mijenjat polozaj tj okrenut se glavom dolje. Sve ce biti super ❤️
E neko je pitao jesmo li osjetili kad se beba okrenula - ja nisam! Negdje oko 32-33 tjedna mislim na pregledu mi je receno da je okrenuta glavom dolje al da se moze jos rotirat da nije to konacno.. evo ostala je u tom polozaju
Iako sam prvi puta pocela osjecati nakon sto se okrenula da me mrvu rebra bole jer em je beba porasla i bila jaca, em je tako okrenuta da me moze nogom sutnuti i rukom sa strane😁 a i manjak mjesta napravi svoje
Malamarelica,
nemoj tako vise ikad da pricas o sebi! Strepis za svog andjela, pogotovo jer si imala lose iskustvo. Svaka buduca posvecena majka strepi za svoje sunce i to je sasvim normalno. I kao sto si sama rekla, otrgnuta si od svijeta i imas previse vremena da razmisljas, nazalost negativno. Vjerovatno te strah svaki dan sve vise i vise obuzima, iako je manje vise sve u redu (mislim na to sa crijevima). Potrazi pomoc, ne srami se. Mislim da je jako bitno da si ti to sama prepoznala, prihvatila i to je vec velika stvar.
Ja sam radila od kucr do zadnjeg dana pred odlazak u bolnicu i to najcesce vise od 8h. Iako mi je dosta ljudi govorilo idi na bolovanje, jesi luda, ja sam bila stava ja sam jaka, ja to mogu, ne moze se meni nista desiti, pogotovo kako prosao kriticni period. Doktor je propisivao mirovanje, ali u fazonu da mogu kad god otici na bolovanje, znao je da radim od kuce i kao samo da ne sjedim 8h, pa sam ja kao polulezeci radila za kompom. Sad se naravno kajem sto sam radila, jer bilo je stresnih momenata. Iako mi je tolika okupiranost poslom sigurno pomogla da nemam vremena da razmisljam, isto tako nisam imala vremena da uzivam u trudnoci, veselim se, planiram, istrazujem..
Na greskama se uci.. valjda ce biti prilike. Cuvaj se i sretno ❤️😘
Istina je, Santina, da nisam isla na te komplikacije onda bi si opet zamjerala. Jednostavno, nemos bit pametan. Blue mislim da nitko ne kuzi kako se trudnice osjecaju, a pogotovo neke zene koje su imale lagane trudnoce. To me bas smeta, ko da sam ja sad kriva sta je tako kako je. Ma nisam inace osjetljiva ovako. I opcenito nikad nisam bila, ne prepoznajem se. Lijepo je popricati ovako. Bolje se osjecam, hvala vam 🥰
https://ibb.co/5KkntNj - evo moj trbuh prije tjedan dana, isto su me svi pitali kako mi je tako mali. To me zivciralo dok nisam skuzila da dok su bebice dobro nije uopce bitno koliki je trbuh.
Jucer su nam stigli Jakov i Mihael, hitnim carskim rezom, 40 dana prije sluzbenog termina. Izgubila sam jako puno krvi jer su zeljeli kupiti jos koji dan za njihova pluca. Njih su cijelo vrijeme pratili. Vadili su mi krvnu sliku svaka dva sata jer sam previse gubila. Na kraju odustali i u salu. Dobila sam spinalnu u kraljeznicu koja mi je umrtvila cijeli donji dio, ali sam i dalje osjecala bol, tako da su me morali skroz uspavati, opca anestezija.
Malce sam tek danas, i to maloprije vidila i prekrasni su, al ne mogu virovat da su nasi i da cu ih odvesti kuci. 😁
Jakov je u malo boljem stanju jer samostalno dise dok je Miha u inkubatoru. Ipak, doktorica kaze da je kilaza dobra (imaju svaki 45 cm, te 1950 i 1920g) i da ce i on biti dobro, evo vec dise puno bolje i mirnije nego jucer. Jedva cekamo doci kuci.!! Trebali bi u sridu, ali vidit cemo kako ce se stvari odvijati sa bebicama. ❤
https://ibb.co/5KkntNj - evo moj trbuh prije tjedan dana, isto su me svi pitali kako mi je tako mali. To me zivciralo dok nisam skuzila da dok su bebice dobro nije uopce bitno koliki je trbuh.
Jucer su nam stigli Jakov i Mihael, hitnim carskim rezom, 40 dana prije sluzbenog termina. Izgubila sam jako puno krvi jer su zeljeli kupiti jos koji dan za njihova pluca. Njih su cijelo vrijeme pratili. Vadili su mi krvnu sliku svaka dva sata jer sam previse gubila. Na kraju odustali i u salu. Dobila sam spinalnu u kraljeznicu koja mi je umrtvila cijeli donji dio, ali sam i dalje osjecala bol, tako da su me morali skroz uspavati, opca anestezija.
Malce sam tek danas, i to maloprije vidila i prekrasni su, al ne mogu virovat da su nasi i da cu ih odvesti kuci. 😁
Jakov je u malo boljem stanju jer samostalno dise dok je Miha u inkubatoru. Ipak, doktorica kaze da je kilaza dobra (imaju svaki 45 cm, te 1950 i 1920g) i da ce i on biti dobro, evo vec dise puno bolje i mirnije nego jucer. Jedva cekamo doci kuci.!! Trebali bi u sridu, ali vidit cemo kako ce se stvari odvijati sa bebicama. ❤
Čestitke od srca, bitno da su malci dobro 😍😍😍 želim ti brzi oporavak, da i ti i dečki budete doma čim prije ❤
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji